Sizce ne demeliyim ??

Neyse kızlar ben arayacağım nişanlımı istedim vermedi sıkışığım dedi vs diyeceğim ama bir daha böyle bişe talep ederse derim isteyemem bi kere dedim vermedi hem kadın başımla daha kimlerden ne isticem derim gelemiyorum böyle sıkıntılara yeterince destek olmaya çalışıyorum zaten ama bu kadarı beni aşıyor malesef
Sen bilirsin.
Yine yanlış yapıyorsun bence.
Yarın başka bir işe girersin.
O zaman yine sıkışır,yine iste der.
Alışkanlık iyice oturur.

Aradım söyledim kızlar. oda sıkışıkmış şu aralar nakit yok vs dedi dedim tamam hayatım keşke bi 500 tl falan çıkarabilseydi iyi olurdu bizim için ama yapcak bişe yok sen utana sıkıla istedin zaten biliyorum ben geçecek bu günler inşallah bi kaç gün daha sabredelim ben halletmeye çalışacağım dedi. Bu akşam bi oturup kobuşacağız ne nasıl oacak ödemeleri nasıl yapacağız diye bu akşamda söyleyeceğim zaten çok zor istedim bi daha böyle durumlara sokma beni diye..

Açık fikrimi söyleyeyim nişanlımın düzenli bi işi vardı fakat kendi işini yapmak istedi o sebeple ayrıldı bu aralar bu yüzden maddi açıdan sıkıntıda ve benim maaşıma yüklendik baya hatta kredi kartı falan da çıkarttık ama nişnalıma güvenmediğim için değil o para alacağı yere güvenmediğim için istemek istemiyorum çünkü zaten kredi kartlarımı sıfırladık onları ödeyeceğiz bu ay benim maaşımla yüklü bi miktar elimize 300 tl gibi birşey kalacak o borçları ödedikten sonra ee alacağı toplu parayı alamazsa o 300'de işyerinden çektiğim avansa kesiklecek biz ne yiyip ne içicez o nasılsa para gelecek diye çok açılıyorçok güveniyor ama nasıl güvendiğine inanamıyorum ben hiç güvenmiyorum çünkü daha öncede başımıza gelmişliği var şu gün kesin alacağız dediğimiz parayı alamadığımız..
Niye bu kadar büyük risk aldı ya?
Ne güzel mis gibi düzeni varmış.
Şimdi çok zor olacak.
Neye güvendi,anlayamadım.

Öyle olmuyor işte bana lazım olsa o bi şekilde bulup isteyip getiriyor. Ondan direk isteyemem diyemiyorum. Ha o erkek tabiki ister bulur getirir ama ben bayan olarak isteyemem malesef ama pat diyede isteyemem diyemiyorum vay efendim ben neler yaptım da sen istemeyecek olsan bile tamam isterim deseydin oluyo sonra olay vs. vs. vs.
benim eşimin paraya ihtiyacı olduğunda o bana nerden bulabiliriz diye sorar ben tanıdık, kredi/kredi kartı felan ayarlayabilirsem bulur veririm sonra o eline para geçince getirir verir. bulamazsam zaten mevzusu dahi olmaz. ben de elalemden istemem zaten.
ama bugüne kadar şundan iste bundan iste, hele ki bir kadın olarak erkek bir patronum olsa ondan iste gibi bir şey dese ağzının payını verirdim.
bana ters gelen senden para istemesi değil, bir kadın olarak senden patronundan istemeni istemesi..
bu bana göre çirkin bi durum.

Laale Laale bizim için yapmak zorundaydı canım babası hasta evin en büyüğü o kardeşini evlendirdiler ona masraf yaptılar babası kanser hastası emekliher 2 ayda bir kontrolü var ve o kontrolde 3 bn tl para ödeniyor aldığı maaş 4 bine yakındı ve yetmiyordu artık bizim evlenebilmemiz içinde daha büyük risk alıp daha iyi işler yapmamız lazım dedi ve kendi işini yapmaya başladı o sebeple bu aralar büyük sıkıntılar yaşıyor malesef işi çok iyi yapıyor da ama iş yaptığı kişiler zamanında parayı yatırmayınca böyle sıkıntılar çıkıyor maalesef.

Laale Laale bizim için yapmak zorundaydı canım babası hasta evin en büyüğü o kardeşini evlendirdiler ona masraf yaptılar babası kanser hastası emekliher 2 ayda bir kontrolü var ve o kontrolde 3 bn tl para ödeniyor aldığı maaş 4 bine yakındı ve yetmiyordu artık bizim evlenebilmemiz içinde daha büyük risk alıp daha iyi işler yapmamız lazım dedi ve kendi işini yapmaya başladı o sebeple bu aralar büyük sıkıntılar yaşıyor malesef işi çok iyi yapıyor da ama iş yaptığı kişiler zamanında parayı yatırmayınca böyle sıkıntılar çıkıyor maalesef.
Anladım.
Allahım yardımcınız olsun inşallah.
Ama işte şimdi o maaşından da oldu.
İnşallah açılır hayırlı kapılar.

Ben işveren olsan ve 5 aylık personelim gelip benden borç para istese inanılmaz antipati duyarım.
Neyse ki istememişsiniz, nasıl bir mantık git patronundan para iste diyor aklım almadı.

CitlembiK CitlembiK neyseki patronum değilsin :D Neden antipati duyasın patron çalışan sıkışıp para isteyince mi antipati duyuluyor eminim patronum bana antipati duymazdı ama bende isteyemzdim ki istemedim de zaten bakalım inşallah açılmaz bir daha bu konu bizde çabucak atlatırız bu günleri Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin

Açık fikrimi söyleyeyim nişanlımın düzenli bi işi vardı fakat kendi işini yapmak istedi o sebeple ayrıldı bu aralar bu yüzden maddi açıdan sıkıntıda ve benim maaşıma yüklendik baya hatta kredi kartı falan da çıkarttık ama nişnalıma güvenmediğim için değil o para alacağı yere güvenmediğim için istemek istemiyorum çünkü zaten kredi kartlarımı sıfırladık onları ödeyeceğiz bu ay benim maaşımla yüklü bi miktar elimize 300 tl gibi birşey kalacak o borçları ödedikten sonra ee alacağı toplu parayı alamazsa o 300'de işyerinden çektiğim avansa kesiklecek biz ne yiyip ne içicez o nasılsa para gelecek diye çok açılıyorçok güveniyor ama nasıl güvendiğine inanamıyorum ben hiç güvenmiyorum çünkü daha öncede başımıza gelmişliği var şu gün kesin alacağız dediğimiz parayı alamadığımız..

Kendi işini yapmak isteyen kişinin sermayesi olmalı.
Hiç iş yapmasa bile en az 6 aylık kira, personel maaşı, faturalar, vergiler vs vs gibi giderleri karşılayacak para hazır olmalı.

4000 tl maaşlı düzenli işi bırakıp böyle sermayesiz olarak bir işe kalkışmak akıl karı değil bana göre.

Sizin maaşınıza güvenip böyle bir işe kalkışması bende soru işaretleri yarattı... Benim işim kötü gitse nişanlımın maaşını isteyemem.

CitlembiK CitlembiK neyseki patronum değilsin :KK70: Neden antipati duyasın patron çalışan sıkışıp para isteyince mi antipati duyuluyor eminim patronum bana antipati duymazdı ama bende isteyemzdim ki istemedim de zaten bakalım inşallah açılmaz bir daha bu konu bizde çabucak atlatırız bu günleri Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin
Tabi ki antipatik bir durum.
Avans istenir ona diyeceğim bir şey yok. Ama burada bahsi geçen borç para.
Birde daha işe gireli 5 ay olmuş, uzun süredir çalışıyorsunuzdur aranızda bir samimiyet bir muhabbet vardır anlarım ama olacak iş değil.
Ben ki 10 yıl dolmak üzere aynı şirkette çalışıyorum ve iyi bir pozisyonundayım.
Firma sahipleri şirkete gelmiyor, hesap soran yada hesap verebileceğim kimse yok.
Ben çekip çeviriyorum ve tüm nakit akışı banka hesapları elimin altında tüm mali durumu biliyor olmama rağmen isteyemezdim.

Öyle olmuyor işte bana lazım olsa o bi şekilde bulup isteyip getiriyor. Ondan direk isteyemem diyemiyorum. Ha o erkek tabiki ister bulur getirir ama ben bayan olarak isteyemem malesef ama pat diyede isteyemem diyemiyorum vay efendim ben neler yaptım da sen istemeyecek olsan bile tamam isterim deseydin oluyo sonra olay vs. vs. vs.

iyi de söz konusu para ne

yani atıyorum size 50 tl lazım olur onu arkadaşından istersin de 5000 tl mesela ben kimseden isteyemem

hem de iş olursa haftaya verecek diye patrondan

yani isteyemezsen isteyemezsin

onun hatırlı tanıdığı; eşi dostu akrabası yok da senin patrona mı güvenmiş

yani açıkçası benim yanımda çalışan da gelip benden böyle bir şey için para istese en kısa sürede yolumu ayırmaya bakarım

beni banka olarak mı görüyor diye

yani patrondan da para istenir belki de hastalık olur, ameliyat vs olur, bankada para transferinde bir sıkıntı olur ya da hadi parayı ödemezse annen baban falan cezaevine girecek olur da istenir ama nişanlının işi için, cık istenmez

Kızlar merhaba :)) Patronumla geçen hafta konuştum ilk önce bankadan kredi çekmem için yardımcı oldu bankayı aradı onlarda kredi verdiler ama sonra baktık ki faizi çok fazla sen boşver krediyi ben sana avans vereyim her ay keseriz öyle ödersin dedi Allah razı olsun yardımcı oldu bizimde baya işimizi gördü bayram üstü borçlarımız çoğunu hallettik şükür :)

Back
X