Sizce ne kadar mümkündür?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
'Değer verdiğiniz insanların verdiğiniz değere layık olmadıklarını gördüğünüzde yıkılmayın; bırakın onlar yıkılsın.' Sizce bu ne kadar mümkündür?

benim için çok mümkün artık tecrübe sahibi oldum.. :1no2:
yeni felsefem Hayata değer bir yasam, sevmeye değer bir aşk, dostluğa değer bir arkadaşlıktan asla vazgeçme. Ne eksik ne fazlasını ara ve seni üzenle asla uğraşma!

valla artik o kadar alistim ki sevdiklerim tarafindan kaziklanmaya dusundugum zaman canim sklsa da ne halleri varsa gorsunler diyorum. giciklar rrrrrr!

Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı.birde şu sözü eklemeden geçemiyeceğim " Bir dostun üzüntüsünü herkes paylaşabilir. Ama bir dostun başarılarına içtenlikle sevinmek bir ruh hasleti gerektirir..".

aynen böyle düşünüyorum
hayatta kimseye büyük anlamlar yüklemedim
annem babam dahil
"O olmazsa mahfolurum biterim yaşama sevincimi yitiririm" dedigim kimsem yok
bu yüzden hayatta yaşadıgım hiç bir nankörlük, şahsıma çekilmiş hiç bir satış öyle çok büyük şaşkınlıklar yaratmadı bende
"aman öldüm bittim bunu haketmedim" falan filan tarzı zırlaklıklar bana göre değil
dünya benim etrafımda döner, kimseye endekslemem mutluluğumuşakkıdı

karsimdaki insana göre degisir...
hayatimda beni benim kadar anlayan insanlar var ve onlardan böyle bir hareket görsem üzülürüm ama yikilmam cünkü herseyden önce benim en iyi dostum yine benim...

yuklemısım kı cok uzuldum ama oldurmeyen acı guclendırırmıs
olmedım gucluyum

seviceksin sayıcaksın ama
hayatta kimseye kendinden fazla değer vermiceksin ya onu kaybedersin yada kendini mahverdersin

ben de önceleri verdiğim değeri görmeyince cok yıkılırdım
cünki cok vericiyimdir hizmeti severim iyliği severim kötü niyet art niyet aramam
ama maalesef öyle olduklarını görürüm sonunda
yaşım ilerledikçe üzüntümün gereksiz olduğunuu anladım ve olgunlaştım .olgulaştırdı olaylar.küçük yaşta yaşadıklarım
daha cok öğreneceğim şeyler var bu yalan hayattan

Son düzenleme:
evet onlar yıkılsın
Hiçkimse vazgeçilmez değildir
Ne demişler 3 kuruşluk adama 5 kuruşluk değer verisen gider seni 2kuruşa satar
Bana kalırsa bu dünya da hep yakın bildiklerimizden darbe yiyoruz o yüzden kimseye fazla değer vermeyaceksin hep arada bir mesafe olacak

güvendiğim insanlar tarafından yalnız bırakılan
dostlarım tarafımda hayal kırıklı yaşayan biriyim.
onları yaşadım bitti.
saolsunlar tecrübeliyim.öyle öldüm bittim diyen biri değilim üzüldüm kırıldım ama
çokda yıpratmadım.
aldım alacagımı devam ettim yoluma.
şimdi çevremdeki herkese karşı temkinliyim.sohbetlerimle olsun samimiyetimle olsun.

hayatta herşey bizler için güzellikler olduğu gibi olumsuzlar yaşamakta normal
soğuk kanlı olmak lazım derimm yıpratmayalım kendimizi
.

Biz bayanlar çok duygusalız sevdikmi ipin ucunu kaçırabiliyoruz bazen, çok değer veriyoruz sevdiğimiz için fedakarlıklar yapıyoruz ama verdiğimiz emeklerin karşılığı nankörlük oluyor. Layık olmayan insanlar için çabaladığımızı farkediyoruz. Canımız acıyor ağlıyoruz üzülüyoruz ama zamanla herşey geçiyor kazandığımız tecrübeler daha dik durmamızı sağlıyor ve yıkılmamayı öğreniyoruz. Bence herkesten çok kendimize değer vermeliyiz. Bizi kaybedenler üzülsün...

bir hadis-i şerif var..

çok sevme birgün nefret edersin
nefret etme birgün çok seersin...
cuk oturdu sanırım....

değer verdiğiniz kimse birden darbe vurmaz size...
bu bir süreçtir zamanla aşınmaya başlarsınız...
ben bunu farkettiğimde çekerim elimi eteğimi...
kimseye izin vermem beni tüketsin diye...
artık vermem...
yıkılmayı bekleyip sonra neden yıktın beni demem...
kimseye demem...

değer verdiğim kimse eğer darbeyi birden indirmişse,beklemediğim bir zamanda yıkılmam dersem yalan olur,ama bu uzun sürmez öyle haftalarca aylarca,ilk şoku atlattıktan sonra artık sadece bir hüzün ve burukluk kalır,onu da zamana bırakırım,ama bu süreçse eğer birdenbire olmamışsa zaten zarar vermesine izin vermem.

değer verdiğim birinin buna layık olmadığını öğrenmek benim için artık şaşırtıcı olmuyor..
yinemi diyorum ve gülüp geçiyorum ..

İşte budur yasengözlerimebaksanab

kızlar ben de hayatta kimseye büyük anlamlar yüklemedim.hep açık kapı bıraktım.niye insanlara güvenmiyorsun diyen oldu ,niye bana güvenmiyorsun diyen de oldu.aslında ben bu şekilde kendimi koruyordum.kendimi geri çekiyordum,güven değildi aslında sorun.hep yapar dedim.annem babam için de.asla bu kişi yapmaz demedim.o yüzden çok yıkılmadım bazı konularda.hayat böyle.

'Değer verdiğiniz insanların verdiğiniz değere layık olmadıklarını gördüğünüzde yıkılmayın; bırakın onlar yıkılsın.' Sizce bu ne kadar mümkündür?

imkansız. nasıl mümkün olabilir ki.. değer veriyorsun,güveniyorsun,çok şeyini paylaşıyorsun,ve bir bakıyorsun ki,karşındaki seni hiç sevmemiş,gözünde sıfırmışsın,...
elbetteki yıkılır insan. hem,onlar neden yıkılacak ki... zaten değer vermemişler......,

deger verdıgım ve sevdıgım ınsanların benı sevmedıgı deger vermedıgını hatta benım ıcın kötü düşündüklerını....bılsem ..tabıkı yıkılırım şok olurum...üzülürüm kendimi kötü hissederim...
emeklerimin ve sevgimin bir anlamı olmadıgını görürüm...
cok ama cok üzülürüm....
ve o ınsanlar dısardakı ınsanlardan hiç farkı kalmaz...uzaklasırım...mesafelerımı korum...

Yaşadığım kötü tecrübelerden sonra KİMSEYE HAKKETTİĞİNDEN FAZLA DEĞER VERİLMEMESİNİ üzülerekte olsa öğrendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…