sizce ne yapalım

birsenn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2010
39
0
36
Ankara
merhabalar kızlar.Ben 6 aydır bi işiyerinde çalışmaya başladım iş görüşmesinde 2 ay deneme süresi olacak daha sonra sigortanızı yapıcaz maaşınızda artacak fln demişlerdi bi 3.aydan sonra zorla çıkarız işi bırakız fln die sigortamızı yaptırdık arkadaşımla beraber şimdi de bizden maaş kartlarımızı alıp kendileri çekiyorlar normal maaşımızı bize verip fazlasını kendileri alıyorlar. Benim bildiğim sigorta yapılınca maaş asgari ücretten yatar bbu hak deil dmi ben yanlış bilmiyorum yanii bi akıl verin ne yapayım sizce..

Böyle bir saçmalık olurmu?Bunlar resmen vergi kaçırıyorlar,şikayet edeceksiniz fakat bunu nasıl ispat edeceksiniz bilmiyorum.Belki maaş kartınızı vermeyerek bir önlem alabilirsiniz,ya da bankaya hesap işlemlerinizin takip edilmesini isteyebilirsiniz.Elinizdede bir dekont olmalı,para ne zaman yattı,ne zaman nereden bir miktar çekildi gibi..

Son düzenleme:
merhabalar kızlar.Ben 6 aydır bi işiyerinde çalışmaya başladım iş görüşmesinde 2 ay deneme süresi olacak daha sonra sigortanızı yapıcaz maaşınızda artacak fln demişlerdi bi 3.aydan sonra zorla çıkarız işi bırakız fln die sigortamızı yaptırdık arkadaşımla beraber şimdi de bizden maaş kartlarımızı alıp kendileri çekiyorlar normal maaşımızı bize verip fazlasını kendileri alıyorlar. Benim bildiğim sigorta yapılınca maaş asgari ücretten yatar bbu hak deil dmi ben yanlış bilmiyorum yanii bi akıl verin ne yapayım sizce..

öncelikle deneme süresi de olsa işe başladığınız gün sigortanız yapılmalıydı
yanı sıra elinize geçen maaş miktarı anlaştığınız miktarda ise hesabınıza fazla yatırılması işten çıkarma durumunda sizin lehinize olacaktır
bankaya yatırılan bedel üzerinden tazminat ve sair haklarınız hesaplanacaktır
ancak bankaya yatırılan miktar zaten anlaştığınız maaş tutarı ise ve zorla el konuluyor ise burada bir suç mevcut olduğundan savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz

Back
X