Sizce ne yapmalı ?

hmyraa_

Hayırlısı ya...
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
3.054
1.735
333
Sakarya
Kızlar meraba, nerdeyse 9 ay olacak bu pandemiye ve ben bu süreçte bulunduğum ilçeden ile hiç gitmedim korkudan şimdide bir işim var gitmem gerek , hemde az değişiklik olur diye düşündüm ama kendi arabam yok birbuçuk saat sürüyo yolda bilmiyorumki ne yapayım ben ve ailemde corona olduk geçirdik yaklaşık 40 gün oldu. Ama düşünüyorum ben hiç evden çıkamıycakmıyım bilmiyorumki sizler nasıl yapıyorsunuz, sizce ne yapmalı?

Ben gitmem gereken her yere maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak gidiyorum. Zaten başka çaremiz de yok, bu kadar uzun pandemi sürecinde mecburen yer değişikliği, şehir değişikliği yapmamız gereken durumlar olacak.

Evet haklısınız çift maskeyle felan giderim heralde yemek yiycem mecburen ta onlari düşünüyorum bi arkadaşımda yanımda olacak

Toplu taşımaya binmeniz gerekiyor, o zaman bence yanınıza 5-6 tane maske alın, maskeler nemlenince virüs bulaşma riski var çünkü, toplu taşımaya çift maske ve siperlik takıp binin, yanınızda ıslak mendil, dezenfektan hatta bence en sağlıklısı cep boyutu sıvı sabun bulunsun, ellerinizi temizleyene kadar yüzünüze sürmeyin, toplu taşımadan inince ellerinizi temizleyip maskenizi değiştirin, bu virüsten mümkün olduğunca korunmanın tek yolu geçirgenliği az maske kullanmak, mesafe ve hijyen.

Doğru iyi hatrlattiniz maskeyi fazla alayım yanıma en iyisi dezenfektan felanda alırım zaten teşekkür ederim ❤❤

Aslında gitmeyi planladiğimiz yerde açık alanda bir yer ama inşallah birşey olmaz
Kalabalıksa açık alanlarda riskli artık zira maskesiz gezmek yasak olmasına rağmen bu yasağa uymayan insanlar var ve ağzı burnu açık öksürüp hapşırıyorlar, kalabalığa karışmamaya çalışın, yiyeceklerinizi de içeceklerinizi de evden götürün, sakin bir yerde oturup yersiniz.

Gerektiğinde tabiki de toplu taşıma kullanıyorum. Bazen korkudan üç maske bile takıyorum. Tedbirlerinizi alın ve eve döndüğünüzde direkt kıyafetlerinizi makineye atın. Çantanızı da poşete koyup birkaç gün bekletin sonra da dezenfekte edin. Duşa da girersiniz hiçbir şey olmaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…