Sizce ne yapmalıyım, çok kötüyüm çok :(

cananben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2010
44
0
36
Diğer
Önceki konularımı okuyanlar bilir. İşimden ayrılıp başka bir işe girdim. Şartları, maaşı, ve imkanları daha güzel bir işe..

Ama gelin görün ki, iş baya meşakatli çıktı. Eski çalıştığım yerden kat kat işi daha sorumluluk istiyor. ve daha ciddi çalışıyorlar orda. Bunlar kötümü değil ama benim derdim... bu işyerinin bazı konularından anlamamam, hesap işlerini baya ileri düzeyde tutuyorlar. Kendime çok güvenirim fakat insan bilmediği anlamadığı şey olunca gözü korkuyor. Ama tabi belli etmiyorum zaten 3 gündür çalışıyorum. Yani rezil olmaktan korkuyorum. İş güzel ama yoğun bunu tahmin ederek işe başlamadan önce kısa bir kurs aldım. ama yetmedi temelimde yok o konular çünkü. sadece bir gün arkadaşım anlattı o konuları...Diğer iş yerimde baya rahattım, bu baya baskın çıktı. bu iş ilerim içinde iyi beni tecrübe sahibi edecek belki ama tabi kovulmazsam......
akannehir

mutLaka boş ZamanLarında araştır Canım öqrenmeye bak..Ciddiyeti Middiyeti ßoşwer qüLeryüzünü eksik etmeden zorLandıqı Yeri Sor Sna denk biriLeri mutLaka Vardır..

aynen Gms ye katılıyorum..mutlaka sana yardımcı olacak birileri vardır...sık dişini ve işi öğrenmeye bak ve asla bilmiyormuş gibi davranma bu sefer ezmeye çalışırlar seni..sen yapılan işler için geri dönük inceleme yapabilirsin ör:önceden kesilmiş faturaları kont.et ne bilim hesaplara bak bende muhasebeciyim..yeni işe adapte olmak zordur elbet ama öğrenince sende tecrübe sahibi olacaksın allah kolaylık versin...başarılarguclubacismile

Evet yardımcı olacak birileri var ama yoğunlar. kendimi onların yanında bilgisiz hissettim , tabi belli etmiyorum. Sadece farklı yol izliyorlar. İşler yoğun olduğu için carilerde çok kredi hesaplarıda program allak bullak herkes biyandan giriş yapmış çorba olmuş . birde uğaştıkları iş farklı ondanda bu kdar zor geldi bana.. saf gibiyim kaç gündür arkadaşlar. Sanki ben bende değilim. geziniyorum ama ben değilim gezinen.

Birde eski işimi bıraktığım için üzüldüm yıllarımı vermiştim oraya. Burası değişik bir ortam yer edinmek falan derken baya kasıldım ben.... benden öncekiler tabi tabiri caise kıdemliler ve ben saf gibi sanki yabancı gibi oldum orda....

Kolay gelsin ...
Sakın vazgeçme ve elinden geleni yapmaya çalış
İlk zamanlarda zorlanacaksındır ama başardıktan sonra ki o duygu her şeye değiyor bence

Kovulursanızda kovulursunuz.
İşe başlarken herşeyi bilmeniz mümkün değil zaten.
Siz öğrenmek adına elinizden geleni yapın,
gerisi gelir ya da gelmez.

canım merak etme, yeni olduğunu düşünerek onlarda sana karşı hoşgörülü olacaktır ilk etapta, bazı işler okumakla falan filan değil çalışılarak öğrenilir, daha 3 gün olmuş, öğrenme hevesin ve isteğinde var ki en önemlisi kesinlikle bu, zaten bunlar olduktan sonra gerisi gelecektir, çekingen olma takıldığın şeyleri diğerlerine soru soruver, kendinde araştır, 2 hafta sonra başladığın yerden çok ilerde olduğunu görceksin, 2 ay sonra çok daha iyi olur

şuan senle tam da aynı konumdayız..bende işleri karmaşık olan,üstelik önceki işime göre cirosu yüksek,pek şubeleri olan vs bir işteyim.haliyle sorumlulukları ,iş yükü çok fazla.her zaman yoğun olunduğu içinde herkese her zaman soramıyorum..ama napıyorum,millet tel de konuşsa dinliyorum,herşeyden bir şey öğrenmeye çalışıyorum.bazı şeyler tabiki karmaşık,önceki yermie göre benimde sorumluluklarım daha çok..önceden mesela müşavir yaaprdı herşeyi bizde ,biz sadece kontrolleri yapardık.şimdi ise onun yaptıklarını yapıyoruz..aslında lehine çevirebilirsen çok güzell..ben mesela o aşamadayım.ilk günler ben de senin gibi düşünüyordum.nasıl altından kalkarım diye ama azcık sabırlı ol,işine odaklan,sormaktan çekinme,cevap vermek zorundalar..biliyorum arada bazıları tepki bile göstericek ama sen öğrenmek zorundasın,zamanında herkes aynı yollardan geçti bunu unutmaaboshayallersmile seni ileriye taşıyacağını düşünüyorsan-her anlamda- çalış,uğraş,didin...

programı biliyorum canım ama çorba yapmışlar. yıllardır kullanılan bir program ne varsa girmişler... ama yaptıracakları hesaplar biraz resmi muhasebe bilgisine dayanıyor. O da bende yok.

takıldığını sor...ben iş dışı arkadaşlarıma bile soru soruyorum arayıp..

şuan senle tam da aynı konumdayız..bende işleri karmaşık olan,üstelik önceki işime göre cirosu yüksek,pek şubeleri olan vs bir işteyim.haliyle sorumlulukları ,iş yükü çok fazla.her zaman yoğun olunduğu içinde herkese her zaman soramıyorum..ama napıyorum,millet tel de konuşsa dinliyorum,herşeyden bir şey öğrenmeye çalışıyorum.bazı şeyler tabiki karmaşık,önceki yermie göre benimde sorumluluklarım daha çok..önceden mesela müşavir yaaprdı herşeyi bizde ,biz sadece kontrolleri yapardık.şimdi ise onun yaptıklarını yapıyoruz..aslında lehine çevirebilirsen çok güzell..ben mesela o aşamadayım.ilk günler ben de senin gibi düşünüyordum.nasıl altından kalkarım diye ama azcık sabırlı ol,işine odaklan,sormaktan çekinme,cevap vermek zorundalar..biliyorum arada bazıları tepki bile göstericek ama sen öğrenmek zorundasın,zamanında herkes aynı yollardan geçti bunu unutmaaboshayallersmile seni ileriye taşıyacağını düşünüyorsan-her anlamda- çalış,uğraş,didin...

Öylemi aynı durumda olmamız beni rahatlattı biraz..
Haklısın buna aklım yatıyor fakat yeni olduğum için galiba daraldım hemen
Ama inan ki bilgim yok o bahsettikleri hesaplardan,hem sonucta ben girerken o işleri biliyorum demedim. Bilgim tecrübem var fakat öyle mali müşavirin uğraştığı işlere kafam yatmıyor. branşım değil ..

Ah bir işim yoluna girse bir rayına oturtsam... herşey tam yolunda olacak. iş ortamı şartları çokk güzel... dua edin kızlar.. işi kapmayı iyice elime almayı canı gönülden istiyorum.:Saruboceq: Bunun içinde elimden gelenin fazlasını yapıcam. inş hayırlı olur.

opuyorumnanaktan bak işte buna inan....benimde bilmediğim hala çooook şey var,hemen öğrenimez ki zaten..yeni bir işe adapte olman zaten 6 ayını alır ki sen çok yenisin henüz,bence o yüzden sıkıldın biraz,insan ister istemez ilk günler sıkılıyor..hatta ben hala işe yerine geldiğimde yaa burası neresi ben burda mı çalışıyorum diyorumsırnaşık şey kendine güven,ve bol bol çalışşşsengözlerimebaksanab

opuyorumnanaktan bak işte buna inan....benimde bilmediğim hala çooook şey var,hemen öğrenimez ki zaten..yeni bir işe adapte olman zaten 6 ayını alır ki sen çok yenisin henüz,bence o yüzden sıkıldın biraz,insan ister istemez ilk günler sıkılıyor..hatta ben hala işe yerine geldiğimde yaa burası neresi ben burda mı çalışıyorum diyorumsırnaşık şey kendine güven,ve bol bol çalışşşsengözlerimebaksanab

Aynen öyle, burası neresi diyorum... ilk günümde görecektin beni, öylece bakındım işleri dosyaları inceledim.. sanki biri her an bişey diyecekmiş gibi geldi...

kendimi işe yaramaz boş boş oturmaya gelmiş gibi hissetim... millet ordan oraya iş koşturuyor. teller çalıyor... bağlantılar yapılıyor vs.. ayyy pazarteside yine aynı sendrom mu olur acaba...
:bbo:

tel.lara sen çıkmaya başla zaten derler bunu ,onun bile faydası oluyor..insanların yaptıkları işleri gözlemle..ilk günler böyledir emin ol,zamanla işe adapta olacaksındır...yüzünden gülümsemyi eksik etme pozitif ol...ben p.tesi gelsinde işleri yetiştireyim diye bekliyorumkaydirigubbakcemile3

tellere sekreter bakıp öyle bağlıyor çalışanlara...inşallah atlatırım bu günlerimide.. saol destek olduğun için canım.. görüşürüz yine

Back
X