Sizce ne yapmalıyım insana sevapta lazım değil mi ?

Kotu niyetle yazdiginiza inanmiyorum ama patavatsizsiniz konu sahibi.
Bir sure sonra geri verecekseniz !!! Bari bir bebek degil de 9 10 yaslarinda bir cocuga yardimci olun, belki o bebek kendini daha almadan geri birakmayi dusunmeyen insanlarla karsilasir.

Belediyeye söyleyelim de sizin gibilerin terketcekleri çocuklar için barınaklar yapsın bare. Köpekmi be bu kedimi öyşe benmkimolunca bırakayım, insan kedisini köpeğini bırakamıor bırakana sinir oluyor ay valla alemsiniz.
Çakallıkta da üstünüze yok. Sevap kazabmak bedava bacım. Namza bedava,oruç bedava, kuran okumak bedava, insanlara gülümsemek, iyilik yapmak bedava. Ama siz hem aevap kazanım hem bundan para kazanım istiyorsunuz. Bu da sizin sevap kazanabilmrk için önxe içinizdeki şeytanı öldürmeniz gerektiğini gösterior. Şu düşünceyle ibadet etsen neye yarar. İman bir bütündür insan hem namaz kılıp hem yürekten inanıp hemde böylesi fikirlere sahip olamaz olmamalı....

Hadi böyle dusunebiliyorsun da utanmadan nasıl yazabiliyorsun? Sana hak vereceklerin olacağını mi düşündün gerçekten?
Bi cocuk hakkında bu kadar merhametsiz konusuyorsan, senin iyi ki çocuğun yok inşallah da olmaz..

Zaten boynum tutulmuş sinirim tepemde,yazını okuyunca hepten sinirim tepeme çıktı..Gözlerim yaşardı bu ne iyilikseverlik..Canım benim sen neyin kafasını yaşıyorsun ya..tamamen işin maddiyatindasin sen..Senin gibilerden gelecek hayır allahtan gelsin...

Siz kendinize bir oyuncak alin. Cocugunuz olana kadar onunla oynarsiniz. Cocugunuz olunca birlikte oynarsiniz. Daha hayirli olur herhalde.
Sakin evlat alma isine bulasmayin. Hos, bu laflarinizi duyan vicdan sahibi kimse size cocuk mocuk vermez zaten.

Bu nasıl bir anlatım...bahsettiğiniz insan hatirlatirim...Eğer çok sevap işlemek istiyorsaniz yetiştirme yurudunu belli aralıklarla ziyaret edin. ..sankit kedi köpek alıyot eve tövbe Rabbim
Böyle birşeyi nasıl yaparlar para için çocuklari alıp ne yapacağı belli olmayan bir yığın insan var...yok çocuğu olana kadar bakar olunca kapıya koyarım parads hiç önemli değilmiş

SİZİ ALLAH'A HAVALE EDİYORUM, BİR İŞE KALKIŞILIRKEN BUNUN SEVAP HESABI DEĞİL VİCDAN HESABI YAPILIR, İNKAR ETSENİZ DE SİZ MADDİ HESAPLAR DA YAPMIŞSINIZ !

yahu koruyucu annelik zaten boyle birsey. cocuk gecici sure yurtta kalacagina aile ortaminda kalsin diye, bu cocuklarin ailelerinin onlari geri alma riski her zaman var.
evlatlik gibi bakmamak lazim.
bu arada kendi cocugum olana kadar buyuturum lafi cok itici cidden.
ben kurum alir da ayrilirsak gibi anladim ilk.

bana tamamen DUYGUSAL !! geldi.
bir de sevap için demişsiniz ya, daha bize samimi gelmediniz bir de kalplerdekini bilen Allah'ı mı kandıracaksınız?

Sizin çocuk almanız zannımca sevaptan çok günah olur . Sakın kalkışmayın bu işe.
Yazık olur sabiye .

bi kere öyle kafana göre 1 yaşında bebeği alıp evine götüremezsin, bir sürü kuralı vs var belki sana daha büyük yaşta birini uygun görecekler? ilk sayfadaki herkes hayvandan bahseder gibi yazmışsın demiş demek ki herkeste aynı hissiyatı uyandırdın. ayrıca anne olmak için yanıp tutuşan birisi elalemin ne dediğini umursamaz ona sevgisini verir gerisini düşünmez. bu şekilde çocugu ezdirirsin ve belki zarar da vermiş olursun.
birşey sırf sevap işlemek olsun diye görev niyetine yapılmaz niyet de önemlidir Allah yukarda biliyor niyetlerimizi biz ne desek boş bence sen önce kalbini temizle o çocugu alsan mı daha iyi almasan mı (AMA O ÇOCUGUN ÇIKARINI DÜŞÜNEREK KENDİNİNKİ DEĞİL) bunu düşün

Son düzenleyen: Moderatör:
konu sahibinin kötü niyetli olmadığını düşünüyorum nedense. ya da öyle düşünmek istiyorum. sadece biraz patavatsızlık etmiş.

Bir çocuğun bakımını üstlenerek, onun hayatını değiştirmeye, yaralarını sarmaya değil de, sevap kazanmaya odaklanmanız cidden kanımı dondurdu. Çocuğa kol kanat germek bir amaç değil, araç yani öyle mi?
Umarım gözünüzdeki perde kalkar da bir gün insan ve evlat sevgisini tadar, şu yazdıklarınızı bir de o gözle değerlendirirsiniz.

Çocuğun oluyorsa evlâtlık almk neden ? Kendin doğur bi kendi kanından olsun koly değil al bak evlat kolay yetişmiyr şahsen evlâtlığa karşıym çok îsteynler için bişy diyemem
Pek katılamadım size, her şey kan bağı demek değil bence. Hayata belki 5-0 geriden başlayan bir çocuğa hayat sunmak, yeni bir yaşam sunmak aile sunmak bence çok güzel duygular, hep niyetim var benim inşallah imkanım olur da ilerde kendi çocuğum olsa bile bakıma muhtaç bir çocuğu da aileme katsam diye. Tabi saygı duyuyorum size sadece fikrimi paylaşmak istedim:)

Konu sahibine gelince de insan evde beslediği hayvanı bırakamıyor umarım kendinizi yanlış ifade ettiniz, oyuncak mı bu 3 yıl 5 yıl bak sonra bırak, insan yahu insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…