Sizce ne yapmalıyım insana sevapta lazım değil mi ?

Allahım sen büyüksün sabah sabah sinirlerim bozuldu . Devlet elinde kalması daha iyi .Hİç olmazsa kamuda çalışma imkanı gibi imkanları var .En azından bu hakları gitmesin sabinin .

Evcil hayvan alir gibi yazmissin benimki olana kadar bakarim buyuyuncede sal bari tam olsun sen bence alma zaten bide akrabanin sunun bunun lafinida dusunuyorsun hic hic kalkisma
aynen. o çocuk senin çocuğun olacak. senin evine geldimi ebediyen bakacaksın.
hayvanı bile bırakamazsın değil bir çocuğu..
kedim 8 yaşında. 2 aylıktıaldım. ölene kadar benle. çok yanluşsın

Sevap kelimesi bazı insanların ağzına hiç yakışmıyor . Hem para beklentin olsun hem sevap . İkisi bir arada olmaz .Yüce allahın terazisi sağlam .

koruyucu aile olma şartlarını daha iyi araştırın.
Öyle canın isteyince al sonra geri ver yaptırmazlar adama.
Artık eskisi gibi değil devletin bu konudaki politikası.
Sanmıyorum ki izin versinler böyle keyfi uygulamalara.
Aslında düşünce güzel bir düşünce özünde ama sana bunu düşündüren sebepleri de yazmışssın,maaş ve sigorta.
Bunlar zaten ailelere özendirici olmak adına sağlanan imkanlar.
Boynu büyük yavrulara birer sıcak aile ortamı sağlamak adına yapılıyor bu tür uygulamalar.
Ama dediğim gibi ailelere de keyfiyet imkanı sağlanmıyordur.
Zaten böyle kısa süreli bir niyetin varsa kalkışma ve de vereceklerini zannetmem.
Sonuçta kendin de bebek sahibi oalcakmışssın ,bütün bunlar değerlendiriliyor bildiğim kadarıyla.
Devletin koruyucu ailelikte güttüğü amaç verilen çocukalın sıcak aile ortamında büyütülmesi,yoksa ailelere maddi destek değil.
Şunu da ekleyeyim,yakınımın evlat edinme sürecine tanığım.
Defalarca incik cincik eledi uzmanlar.
Evde çocuğa verecekleri odaya kadar tespit ettiler,diğer aile bireylerinin yaklaşımlarına kadar incelediler.Uzun soluklu da bir psikolojik takibe aldılar.Olması gereken de bu.
Koruyucu ailelikte de benzer yöntemleri izlerler az çok bu kadar olmasa da.

Konu sahibi de bi tas atti kuyuya gerisi yok.Asabim bozuldu okuyunca zaten.
Son drum ne acaba merak ettim...Allahim boyle bir seye bulasmamis olsun Amin...

kendi cocugun olduktan sonra kime/nereye vereceksin yavruyu?
Barınağa bırakacak herhalde. Mühim olan kendi çocuğu olana kadar geçireceği sürede kafasını okşayacağı avunacağı biriler olması ne de olsa.
Çok sinirlendim sabah sabah da neyse artık.
Sevapmış. Öyle hesaplı kitaplı sevap mı olur? Excel tablosu yapın bari, şunu yaparsam şu kadar sevap kazanırım diye.

Çocuk alırım kendi çocuğum olana kadar avunurum ne demek yahu, sanki sokaktan kedi köpek alıyorsunuz, ona bile yazık. Sakın kalkışmayın bu işe hiç size göre değil.

Ya kardeşim ne bu Allah aşkına ben pet shoptan hayvan bile alınmasına sonra da sıkılınca dışarı salınmasına karşıyken bu yaptığına ne güzel düşünmüşsün mü diyeyim. Oh devlet para veriyormuş sigorta yapıyormuş para için değilmiş siz gerçekten bir çocuğu evlat edinmek sevaba girmek isteseniz bebeğim olana kadar değil, ömür boyu bakıcam derdiniz ne demek onunla avunucam oyuncak bebek mi bu hanımefendi. O bebek sana bağlanacak anne bilecek sen de paranı alacaksın çatır çatır sonra kendi bebeğin olunca hadi eyvallah seninle işim bitti inanamıyorum ya ayrıca devletin böyle bir uygulaması olduğunu da hiç sanmıyorum öyle olsa her ihtiyacı olan bir çocuk alır bakar sıkılınca geri verir insanlar evlatlık almak için aylarca senelerce bekliyorlar siz ne diyorsunuz. Hiç bu işlere girmeyin o çocuğa da yazık etmeyin. Ay sinirden ellerim titriyor valla.

1.
1 yaşında bi cocuk alsam dedm kendi cocugum olana kadar büyütsem hem avunurumda onunla diye düşündm
çocuğu al avun. vakit geçir kendini tatmin et. aa baktın hamilesin bırak ver yerine.
eferin çok iyi bir insansın
2.
bizim akrabalar dedikoduya cok meraklıdır cocugu alıp onlara gitsem oturmaya dik dik bakarlar söylenirler ne gerek vardı derler git geri götür falan derler hi

senin akrabalar çocuğa dik dik bakacak kadar insanlıktan uzaksa bu insanlarla iletişimin olması bile senin kabahatin
3. bebek büyüyünce zorunlu olmadıkça neden bırakacaksın. onu hele hiç anlamıyorum ya neyse.

Anladığım kadarıyla çevreniz biraz sıkıntılı, yani yaşadığınız konularda yorum yapabiliyorlar ve sizde bunlara takılabiliyorsunuz. Çocuğunuz olana kadar bakıp bırakamazsınız yazık günah düşünsenize kendinizi onun yerine koyup. Alacaksanız kendi çocuğunuzdan kesinlikle ayırmamanız gerekir. Kaldı ki kendi çocuğunuz olabilecek durumdaysanız yarın öbürgün bu aldığınız evlatla kendi çocuğunuz arasında fark olacak . İster istemez o kendini yalnız ve evlatlık hissedecek. Bi kopukluk olacak diye düşünüyorum. Annem kedilerini veremiyor ki 1-5 yaş arası... Çocuk vermek daha acı yaratır. iki tarafta da.

büyük sorumluluk evlat edinmek.sizde de yok bence,alır bırakırım falanla olmaz.sevaba giricem diye günaha girmek var.ne kadar önemli değil desenizde para da cazip gelmiş size belliki.

Canım niye 1 yaş alıyorsun aylık falan al hem de kendi çocuğun için pratik yaparsın çok iyi bi anne olursun ne de olsa çaresiz sabide acemiliklerini atarsın de mi yaaaa....!!!!!!!!

sevap anlayışınız pazardan mal alır gibi bir çocuğun hayatıyla oynamaksa kalsın öyle sevabınız da olmayıversin

Devletinin parayla kimsesiz çocuk baktırdığı memlekette, para için kimsesiz çocuk bakmak isteyen vatandaşa şaşırmamalı.

Bu işler gönül işi. Sen avunacaksın diye, ufacık çocuğun sana alışıp, sonra bırakılmasını nasıl aklından geçirebilirsin. Merhamet duygusundan bu kadar mı uzaksın...

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...n-para-konusundaki-tutumu-yardim-edin.767235/
bu diğer konun.
sen bence bu bebeği hiç alma. aç kalır elinizde. eşinde normal değil çünkü

olmaz....genelde evlat edinemeyen ya da o yaşta olmayanlara veriliyor benim bildiğim sonra talep edip çocuğu nufusa geçiriyorlar.siizn böyle bir niyetiniz yok.zaten yakın zamanda da çocuk yapar gibi duruyorsunuz.para çnemli değil diyorsunuz ama gerçek bu değil gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…