sizce ne yapmalıyım kararsızım:(

sevgiherseydemek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
123
1
96
Konya
arkadaslar 7 aydır gorustugum bır erkek arkadasım var kpss kursunda tanısmıstık.ılk baslardan berı cıddı dusunuyoruz tabı once sınavın gecmesını fln bekledık.o alan grubundan gırdı sınava yanı devlet daırelerının donem donem acacakları personel alımları ıcın gırdı sınava bu durumda bızde eyluldu ekımdı derken personel alımları kasım yada aralıga kdr sarktı.sımdılık gecıcı ıs olarak veterinerlık sırketınde calısıyor ama veterıner deıl.ben boyle sevgılı olarak gezmekten sıkıldım herkesten gızlı saklı bulusmaktan fln.duzenlı bır ısı olmadıgı ıcın ıstemeye gelemıyor ne deyıp cıkacam babanın karsısına dıyor oda haklı kendınce.onun aılesı akrabası fln benı bılıyolar benımde ablam fln bılıyor.sımdılık veterınerlık sırketınde calısırken benı ıstemeye gelseler durumlar ıyıce konusulsa soz fln olsa bende kımseden cekınmeden ısının olmasını beklesem zaten bende ıs arıyorum.babamın nasıl tepkı verecegını bılmıom kararsız kaldım ve ortada belırsızlık ıcınde kalmaktanda sıkıldım.sızce ne yapmalıyım

7 ay kısa bir süre bana göre,çünkü kaç yıllık evli insanlar bile birbirlerini daha yeni yeni tanıyorlar. Bilmediği huyları çıkabiliyor. İyice tanıyorum,güveniyorum diyorsan babanla konuşmayı dene. Güzel bir üslupla anlat. Eğer ki;erkek arkadaşınla gelecekte iş konusunda,maddi konularda sıkıntın olmayacağına inanıyorsan tabi? Kaç yaşındasın peki?

Çocukta kendine göre haklı

Elde avuçta hiç bir şey olmadan söz nişan evlilik falan bunların hiç biri olmuyor ne yazık ki

İkinizde yetişkin insanlarsınız neden hala gizli saklı buluşuyorsunuz onu anlamadım

Flört etmekten neden utanıyorsun veya sevgili kalmaktan ve nişanı düğünü bu durumda beklemeyi neden istemiyorsun ?

gızlı saklı bulusuom cunku bır yas kucuk erkek kardesım var onun gormesınden cekınıom onada laf getırmek ıstemıom.onunla sevgılı ol yok bununla sevgılı ol cagını gectım bsyler yasıyorsam dogru olduguna ınanıp sonuna kdr surdurmek ıstıom bır cok kısıyle sevgılı olup ayrılmak fln bana pek uygun gelmıyor.bu arada bana görücü gelıyor canımız sıkılıyor.tamam bır sure daha bekleyım ama nereye kdr boyle gıdecek.artık evden cıkarken onunla gorusecegımı soyleyıp cıkmak ıstıom

babanı ağzını bir yokla derim. olumlu ise illa sağlam bir iş gerekmiyor en azından söz nişan için. o süre zarfında da işini sağlamlaştırabilir. ama önce senin babana bu konuyu açıp gel demesi lazım ki sevgilin de gönül rahatlığı ile ailesini alsın gelsin size. şu an bunu yapmadan sevgilinin yapabileceği bir şey yok gibi görünüyor.

Şahsen ben erkek olsaydım,sevdiğim kıza görücü geldiğini duyduğum anda dünyalar başıma yıkılırdı ve biran önce bir şeyler yapmak için çabalardım.

Görücü geliyor dedin , peki sana görücü geldiğinden onun haberi var mı ?

Anlıyorum seni..

Ne kendine nede ailene laf edilsin istemiyorsun.Haklısın.Ama senin yaşın 24.Görmüş geçirmiş olmalısın neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilecek yaştasın.
Erkek arkadaşınla bu durumu açıkca ciddi bir şekilde oturup konuşun .
Abicim sen beni seviyor musun ? evet seviyorum . E o zaman ne bekliyoruz. Yok iş mişi bahane ederse yine orta yolu bulursunuz.
Maddi imkanınız el verdiğince gider söz yüzüklerini alırsınız .Parası mı yok ortak alırsınız .
Onu kırmadan bunu teklif et .
Parmağımda yüzükle seni beklemek istiyorum de.

babanı ağzını bir yokla derim. olumlu ise illa sağlam bir iş gerekmiyor en azından söz nişan için. o süre zarfında da işini sağlamlaştırabilir. ama önce senin babana bu konuyu açıp gel demesi lazım ki sevgilin de gönül rahatlığı ile ailesini alsın gelsin size. şu an bunu yapmadan sevgilinin yapabileceği bir şey yok gibi görünüyor.

peki acaba hiç şöyle bir soru sordun mu kendisine
evlilik için "ne diye babanın karşısına çıkabilrim ki!!!" diye çekinen bir erkek nasıl oluyorda 7 ay gibi uzun bir süre fıldır fıldır gezerken "nasıl gezerim ben seninle işim yok gücüm yok" diye hicap duymuyor???
evlenmeye gelince babaya karşı yüz yok ama gezmeye gelince sana karşı yüz var
bu ne yaman çelişki...

aynen bende oyle dusunuom yanı en azından yuzuk takılır ıkımızde ne ıcın savastıgımızı bılırız bu arada da kımsedene cekınmeden bırbırımızı tanımaya devam ederız dıe dusunuom ama annem vefat ettı babamla baskasıyla evlendı aramızda bır suru sorunlar yasandı yanı babamla cok ıyı deılız bu durumda ne dıyerek agzını arayabılırımkı.ayrıca sevgılımın annesıde en azından yuzuk takarız dıe soylemıs sevgılıme yanı onun aılesı tam destekcı

görücü geldıgını bılıyor soyluyorum yanı oda ıs ıcın elınden gelenı yapıyor ama personel alımları bazı donemlerde acılıyor o yuzden sımdılık bsy yapamıyor.o sole dusunuyor baban bana ısımı soracak ben ne dıyecem dıyor kendımıde aılemıde kucuk dusuremem dıyor haklı gıbıde bende haklıyım kaldık oyle ortada

canım benim :))
ne güzel telkinler veriyorsun kendine, takdir ediyorum seni...
bahaneleriniz sevginizi birbirine kenetlemiyor bilakis bu yükü sen yüklenmiş durumdasin
maşallah kendisi "ailemi size karşı küçük düşüremem" in hesaplarındayken gezip tozmaktan bıkan, hicap duyan sen bu iş ortaya çıksa ailene karşı küçük düşmeyecek misin?
sen kendine bir gelip bir sorar mısın bakalım kendi cephesinden seni senin ailene karşı düşünüyor mu?

ben her iki taraf icinde en uygun olanini yapmak istiom kimse rencide olmasin istiom o yuzden kafam allak pullak oldu.ben bunlari soyledigimde sende haklisin diyor ve susuyor bende susuyorum yani birbirimizi geriyoruz iyice yeterince gizli sakli gezdim bundan sonrasi pek dogru gelmiyor

değerli sevgiherseydemek;
başıma şu an yaşadığın ilişkinin aynısı geldi ben senin gibi 7 ayda da uyanamadım duruma : (
fakat felaket çığırtkanlığı da yapmak seni üzmek ya da acıtıp kendine getirmek ve türevleri derdinde de değilim
tanımam etmem seni
lakin;
eğer bir kişi seninle durumunu bile bile yedi ay geziyor, gezdiği dolaştığı kıza görücü geleceğini duyunca susuyorsa ve kendi gururunun ve ailesinin durumunu her şeyden öte tutup kılını kıpırdatmıyorsa BİR DAHA DÜŞÜN DERİM

Son düzenleme:
En başta 7 ay evlilik ya da nişanlılık gibi ciddi kararlar almak erken bir süre ,ikincisi tam anlamıyla hayatınızı kuramamışsınız ikinizde . A gurubundan memurluk için bu sene ben de hazırlandım kpssye girdim ve kurum sınavlarını bekliorum A grubu memurluklar sizin de bildiğiniz gibi merkezi bir sınavla alınmıyor kpssden sonra bunun önce yazılı kurum sınavı ve ardından mülakat süreci var yazılı sınavı geçilse bile mülakkata kesin girileceği hiç bir zaman garanti değildir ve sürecin ne zaman biteceği kesin olarak ne zaman iş başı yapıalcağı hep muammadır. Kasımdaki sınavda belki kazanamadı ya da kazandı ama mülakatta elendi 3-4 ay sonrasını beklemek lazım ondan sonra işe başlama filan seneye yazı anca bulur en iyi ihtimalle o da. Bu yüzden ikiniz de işinize odaklanın öncelikle ondan sonra memur olarak babanın karşısına çıksın her şey çok farklı olacaktır. Yoksa Allah korusun bir yere hemen yerleşemezse uzun ve yorucu bir nişanlılık sürecei sizi bekler eş dost bu A gurubu sınavları bilmeden ne zaman işe girecek daha girmedi mi diye baskı yapmaya başlaycak ve ilişkiniz yara alabilir bundan. Bu söyldiğim aynen bir tanıdığımın başına geldi kpss sonrası hemen nişanlandılar 1,5 yıl nişanlı kaldılar çocuk bir yere hala yerleşemedi en son kız artık ailesinin basıkalarına dayanamayıp nişanlısından ayrıldı daha ne kadar senin yerleşmeni bekleyceğim diye. Durup dururken işin içine aileleri karıştırdılar aynı böyle hatta 7 ay içinde daha kendi aşklarının katili oldular resmen.

lütfen kızma bana canım, üzülmeni kötü bir tecrübe yaşamanı istemem
düşünmelisin....

peki evlilik kararı için asgari ve azami süre nedir?

lütfen kızma bana canım, üzülmeni kötü bir tecrübe yaşamanı istemem
düşünmelisin....

yok canim yanlis anlamam elbette hatta bakmadigim acilari bile gormus oluyorum ama inan bende ayrilmak istemiom kendime yakistiramiom oyle basit kiz olmayi,beklemek hem canimi sikiyor hemde zoruma gidiyo kendimi kullanilmis gibi hissediom,ama bir insani bir omurde tanimak mumkun olmak yani genelde onunla uyumluyuz

peki evlilik kararı için asgari ve azami süre nedir?

1,5-2 yıldan sonra bence bu karar alınmalıdır kendimden biliyorum mesela ilk yıl sevgilim dünyanın en kusursun erkeği gibi geliyordu gözlerim henüz kaplıydı ama yavaş yavaş 1,5-2 yıl sonra onun da bana uymayan ya da kusurlu yönlerini görmeye başladım aşkımız daha anlamlı bir boyuta taşındı o haliyle de benim aradığım insanın o olduğuna karar verdim mesela ve 1,5 yıldan sonra ilk kavgalarımız başladı birbirimizin gerçek yönlerini o zaman yeni yeni fark ettik. İlk aylar hep bir heyacan hep bir aşk böcüklüğü halinde aman şunu demiyim kırılmasın aman yok öyle değildir ben öyle anlıyorumdur faln filan diye aşk sarhoşluğu ile geçiyor ama evlilik malesef bu aşk sarhoşluğu üzerine kurulacak kadar basit bir olgu değil. Bir de arkadaşın ve sevgilisinin durmunu anlıyorum ben de o durumun içindeyim çünkü işinin olup olmayacağı hiç kesin değil 3-4 kez bu kurum sınavlarına girip ya yazılıda ya mülakkatta elenen çok kişi tanıyorum nişanlılık evreleri 1-2 yıl bile uzayabilir o zaman da etraftan ya da aileden hep bir baskı hadi ne zaman evleniyorsunuz yok hala işe giremediiz mi diye. bu süreçler insanı ve ilikiyi daha fazla yıpratıyor strese sokuyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…