Sizce ne yapmalıyım? kayınvalidem ameliyatlı yatıyor - yemek - stres

Bu seferlik yapiyorum ama oda bi zahmet kendi yemegini yapsin yapamiyorsa calismasin anne derdim daha bisey demezdi heralde
evet aynen bende öyle der yapardım
yıllardır çalışıyorum işten gidince koştur koştur yemek yaparım
hele böyle bir durumda gelinden asla yemek beklemem

bence kv niz de fazla yapıver demeyecektir konu sahibi

Ay allahım bu insanlar çok fena oldu. Yağmur olsa damlayacaklar artık başkasına faydalı olur diye. Korkmayın hanfendi bir ölçü fazla yapmaktan. Bu konuda 1 TANE ÇOCUĞUMDA VAR 1 YAŞINDA NE ALAKA? şey mi yazalım Ay yazık çocuğu da var birde görümceye yemek yapıyor çocuklu kadın. Allah iyiliğinizi versin gerçekten

Ben olsam yapmazdım. Yani ne alaka. Siz kayınvalideniz hasta olduğu için bir değişiklik yapıp yemek yapabiliyorsanız kızı da annesi hasta olduğu için kendilerine yemek yapabilir. Neden bu seçenek düşünülmüyor da bir de aman canım yap eline mi yapışacak deniliyor. Ne münasebet canım benim annemin bana yaptığı vefakarlığı annem hasta olursa ben gelinimizden de mi beklicem. Bir de çocuğu varmış valla hiç bir kap yemek yapmakla 5 kap yemek yapmak aynı değil hele ki çocukla.

Bencil olduk çünkü o kadar çok suistimal edildik ki normal karşılanabilecek durumlarda bile istismar edilecekmiş gibi korkuyoruz.istismar edilme korkusu üzerine travmalarımız var her birimizin.

Bir gun fazla yemek yapsaniz sorun olmaz herhalde. Eger sizi ekstra zahmete sokmayacak bir sey degilse yapin. Boyle ufak tefek iyiliklerden zarar gelmez, aksine araniz daha iyi olur.
Ama kavanoz hazirlamayin kesinlikle, bence bu abarti olur. Gelsinler orda yesinler istiyorlarsa.

sen zaten yemek yapacaksan biraz fazla yap geç
yani 2 bardak pirinç koymakla 3 bardak pirinç koymak arasında fark yok diğer malzeme ölçülerini de buna uydurduğun sürece
gelsinler yesinler yada kavanoza doldurma muhabbeti varsa doldur, gelip alsınlar
sadece bu kadarını yap ama başka bişey yapma . yemek seçen tiplerse onlara özel yemek yapma yani
sen kayınvalide için ordasın, görümce için değil

insanlar birbirine nankörlük, vefasızlık, kıymet bilmezlik edene kadar öyle bi millettik evet
kıymet bilen insana ciğerimizi bile veriyoruz hala, o ayrı konu
ama vefasızlık edene yağmurlu günde su vermeyiz, kimse kusura bakmasın

çok yakın zamanda anne tarafımda şahit oldum maalesef, bu saatten sonra kimseye bi çöp bile yok .

Annesine bir şey olsa bu görümce aç mı kalacak? Eğer hatrı olan biriyse gelip yiyebilirler. Sofra birlikte toplanır, bulaşıklar birlikte halledilir. Bir süpürge çekilir, çay konur içilir. Fakat 1 yaşında bebesi olan kadın yemek yapmışsa kavanoza alıp gitmek ciddi bencilliktir. Bana göre bebek bakmak çalışmaktan çok daha zor.

Eğer size çok zahmeti olmayacaksa misal malzemeyi tencereye fazla koymak dışında yapın derim. Ama donatmayın. Öyle çeşit çeşit değil de kayınvalidenize yapacağınız yemeği fazla yaparsınız o kadar

Yapılır yapilmasinada yani anlamadığım kocaman kadın annesi olmasa aç mı kalacak ? Kendi karinlarini doyuramiyorlar mı?evde küçük bebek varken bişeylere yetişmek çok zor oluyor.kendinizi zorlamayın bence bazi arkadaşlar yazmış bı ölçü fazla yapılır diye yapılabilir ama siz şu an kayinvalideden sorumlusunuz gorumceden değil onlarda bı zahmet başlarının çaresine baksınlar

Eskiden bende sizin gibi düşünürdüm. Hani diyor ya bi filmde bütün güzel huylarım değişti diye. O kadar çok darbe yedim ki artık görümce için falan kılımı kıprıdatamam.

Ben yaparım ne olacak bir iki kap yemekten
Zamanında çok yapmışlığımda vardır, her zaman dua eder görümcem, çok ağır bir işi var iki de çocuğu var, geldiklerinde yanına yemek veririm, o geleceği zaman börek çörek bir şeyler de yaparım ki işe yanında götürsün çoğunlukla öğlen yemeği yemeye vakti olmuyor. Büyütülecek bir konu değil, nasılsa o mutfağa girip yemek yapacaksınız ne olur bir iki tabak fazla yapılsa abartmayın artık

Tamam da yapmak zorunda değil fazla ölçü demek fazla zahmet demek.Kadın sanki buna mecburmuş gibi yazmışsınız ne münasebet,kaynana hasta da görümcenin de eli ayağı hasta değil ya versin parasını dışarıdan söylesin.İnsanda biraz utanma olsa zaten hasta annesine yemek hazırlayan gelinden yemek beklemez.Yaparsa yapar yapmazsa yapmaz kimsenin kimseye iyilik borcu yok.

Benim babaanneme hastayken en çok gelini ve damadı baktı, hiç yüksünmezlerdi, yarın bizim başımıza ne geleceği belli mi derlerdi. O kadar çok hayır duası aldılar ki babaannemden, her zaman onları yüceltirdi, her sorunlarında destek olmaya çalışırdı. Yaptığınız iyilik bir gün sizi bulacaktır.

Öyle bir şey dememiş bu bir varsayım, hadi diyelim dedi zaten anladığım kadarı ile siz de yemek için orada bir şey pişireceksiniz. Ha 5 kişilik pişmiş ha 10 hepsi de yapmaya başlayınca aynı bulaşık aynı süre aynı emek. Yapabilirsiniz, acil durum söz konusu. Yahut da eşinize diyeceksiniz akşam pide vs yaptır çokça , bir de çorba karıştırıp yiyeceksiniz yetişemem bebekle diyorsanız. En kötü makarna salata olsa gene yeter yani ziyafet sofrası olmayacak ya. Fırına tavuk patates atsan gene yenir.
Aile ilişkinizi bilmem , kv nasıl tavırda suistimal eder etmez oraları bilmiyorum ama normal şartlarda beklentisiz el ayak tutuyorsa bir şekilde insan yardım eder. Dip köşe bucak mevsimlik temizlik de yapmayacaksınız sonuçta. Yarın siz de hasta olsanız belki anneniz gelemeyecekkv gelecek görümce belki uğramayacak bile yanınıza kendi evine gidecek iki gün dışarda yese ölmez insan size zahmet vermeyecek bile bilemezsiniz.
Sonrasında görümceye yap gönder diyeceklerinden mi şüphe duyuyorsunuz bilmiyorum ama sanmam öyle olacağını. Güzelce iyilik yapıyorsunuz içine kötü niyet karıştırmadan Allah için bir iyilik yapın geçin sevap günaha dönmesin. Temizlikti yemekti , en başta kalamam deseydiniz anlardım , o bu derken iş doğallığını kaybediyor

Bence görümce işten sonra gelsin beraber yapın .
Bir yaşindaki çocuklada yemek yapmak zor olabilir.Bir başimi kaşiyamiyorum diye bir süre genç anneler var ..
Hergün de herhalde pilav kurufasulye yenilmeyecek ya .
Bir sebzeyi salatayı 5 kişiye hazırlamak var birde 10 kişiye .Çok zahmetli olduğundan değil zaman gerektiren işler olduğu için .
Mesela fırında tavuk patates çok kolay ve zahmetsiz yemek ama 4 kişi için bir kilo patates soymak doğramak bir 3 kilo .
Mecbur başinda durmalı çocuk nolacak

Hastanın evindeki yemeği de ölmüş gibi yemezsin ama ya bu kadar düşüncesizliği kabul edemiyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…