Sizce ne yapmalıyım

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar 4 yıllık evliyim çocuğum yok eşimin bi huyundan çok şikayetçiyim.
Maddi durumunuz çok iyi eşimin güzel bi mesleği kazancı var.evimizde çok büyük ve ben istyrum ki ayda 1 temizliğe yardımcı alayım.daha önceden 15 te bir geliodu ablamız meğerse çok zoruna gitmiş benim yapmam gerekiyormuş temizliği çünkü annesigil kendi yapıyormuş onlar çok becerikliymiş bigün kavga esnasında bana böle dedi sen hiç temizlik yapmıyorsun dedi halbuki tabi ki yapıyorum 15 güne ev mi kalır kendim de silip süpürüyorum.
Şimdi ayda 1 alıyorum hala laf söylüyor camları benim silmem gerekmiş halıları ben silmeliymişim bu arada bunları da yaptım yine yaranamadım evim 200 metrekare ve her yeri boydan cam ve çok aynalı.bu arada paradan değil ona göre kadın herşeyi yapmalı ve çok güzel yapmalı
Çalışırken de gece yarısına kadar temizlik yapardım hiç demezdi ben bu kadar kazanıyorum yorma kendini diye sizce ben haksız mıyım ayda 1 yardımcı almak çok mu lüks bunları hep ben mi yapmalıyım

Maddi durumunuz çok iyi eşimin güzel bi mesleği kazancı var.evimizde çok büyük ve ben istyrum ki ayda 1 temizliğe yardımcı alayım.daha önceden 15 te bir geliodu ablamız meğerse çok zoruna gitmiş benim yapmam gerekiyormuş temizliği çünkü annesigil kendi yapıyormuş onlar çok becerikliymiş bigün kavga esnasında bana böle dedi sen hiç temizlik yapmıyorsun dedi halbuki tabi ki yapıyorum 15 güne ev mi kalır kendim de silip süpürüyorum.
Şimdi ayda 1 alıyorum hala laf söylüyor camları benim silmem gerekmiş halıları ben silmeliymişim bu arada bunları da yaptım yine yaranamadım evim 200 metrekare ve her yeri boydan cam ve çok aynalı.bu arada paradan değil ona göre kadın herşeyi yapmalı ve çok güzel yapmalı
Çalışırken de gece yarısına kadar temizlik yapardım hiç demezdi ben bu kadar kazanıyorum yorma kendini diye sizce ben haksız mıyım ayda 1 yardımcı almak çok mu lüks bunları hep ben mi yapmalıyım

Git annenin neslinden biriyle evlen deseydiniz.
Saçmalık

Benim esim de evlenmeden once temizlikci yardimci almaya karsiydi. Evlendikten sonra temizligi beraber yapmaya baslayinca kendisi istemeye basladi. Haftada bir yarim gun, cam kapi silinecekse tam gun yardimci aliyorum simdi. Yani isin icine girmeyince anlamiyorlar bu ihtiyaci. Kendisinin eline viledayi verince anliyorlar gerekliligi. Ki biz haftada bir aldigimiz halde yine arada silip supuruyoruz tabi ki. O bile zor, hele ki simdi ben hamileyim cok zorlaniyorum, cogunu esim yapiyor. Tavsiyem onu da isin icine katin, isin zorlugunu gorsun.

O nasıl bir düşünceymiş öyle ya :işsiz: Allajtan çamaşır - bulaşık makinesi vs almış, onlar da kadının işi dememiş. Tüm insanlar el verdiğince hayatını kolaylaştırma yoluna gider, imkan varsa elbette tutun kadın, hatta o kadar büyük eve haftada bir lazım en azından. Eşinize de işleri kendiniz yapmayı beceremediğiniz için değil, hayatınızı kolaylaştırmak, enerjinizi tam tutmak için yaptığınızı,normal olanın da bu olduğunu söyleyin. Annesi temizlikçi tutmuyorsa ne olmuş bu onların sorunu, imkanı elveren herkes tutuyor.

O çok yoğunmuş o bu kadar yoğunken benim de evde bütün temizliği yapmam gerekiyormuş

Valla ben çalışan bir kadınım ama evde olunca inan bana iştekinden daha çok yoruluyorum.
Sen eşine deki bir günlüğüne yer değiştirelim bütün evin temizliğini sen yap,bende işe gidip çalışayım.
O zaman anlar.

Yerinizde olsam bir işe girerdim, kendimi evden kurtarırdım. Kocanız sizi evin kölesi sanıyor herhalde. Maddi durum elveriyorsa, insan ev temizliğine ayıracağı zamanı oturur bir kitaba, filme, bir şey öğrenmeye ayırır. Bu da lüks değildir bana göre, zira ev temizliğine ayrılan süre tamamen ölü, kayıp zaman. Ömrümüzü temizliğe mi harcayalım? Boşa geçecek ömür böyle oluyor.

Ayrıca temizliğe gelen insanlar bunu meslek edinmişler, yani para kazanıyorlar. İnsanın para kazanması bir tatmin hissi oluşturuyor, teşvik edici oluyor, ekonomik özgürlük kazandırıyor. Kendi eviniz için yaptığınız temizlik ise size ne kazandırabilir; hiç. Sadece temiz bir ev ve yorgun bir beden; o kadar.

Ha maddi durum kötüyse, el mahkum tabi ki yapacaksınız ama onda da bütün işleri yüklenmek zorunda değilsiniz. Eşiniz dışarıda çalışıyor diye evde hiçbir işe elini atamaz diye bir kural mı var? Ne iş yapıyor bilmiyorum ama bütün gün sırtında yük taşımıyorsa ya da ayakta dikilmiyorsa, koca bir evi temizlemekten daha çok yoruluyor olamaz. Ev işlerini küçümseyen insan, o işlerden bihaberdir, net. Kaldır indir, sil süpür, eğil bükül. Kolay sanıyorlar... Neyse... Yerinizde olsam ayda bir çağırırdım bir yardımcı. Bütçenizi çok sarsmaz.

Kendini kullanılıyormuş gibi görüyor ,ben tüm gün çalışıyorum o bütün gün yatıyor bide temizlikçi alıyor,paramı yiyor ,
Birileri dolduruyorda olabilir ,
Dikkatli olun her hareketini ölçün ,çocuk yapmayın ,mümkünse işe başlayın nu evlilik çok sürmez gibi

Maddi durum el veriyorsa, temizlik için yardım almak asla lüks değil.

Ama malesef eşiniz bu konuda geri kafalı. Annesiyle sizi kıyaslaması da ayrı vakıa zaten.

Bir çoğumuzun annesi, kayınvalidesi temizlik için yardıma almamıştır evet ama zaman onların zamanı değil.

Kadına değer vermeyen erkek bakısıdır, imkanı olmasına rağmen temizliği sizin yapmanızı istemesi, ya çalışıp kendiniz kazanıp istediğiniz temizliği evde yaptıracaksınız yada eşinizin bu konudaki sözlerini kulak arkası edeceksiniz.

Valla çalışıyorum her hafta temizlikçi alıyorum (çocuk yok). Annem çalışmıyor 15 günde 1 alıyor kendisi de en az haftada 2 kez temizlik yapar çok aşırı titiz. Yani maddi yeterlilik varsa temizlik için kendini harap etmeye değmez konunun uzmanları varken ;)

Aynı benim eşimin mantığı
Aynı durumdayız çok şükür kazancımız iyi
Evimiz var arabamız var borcumuz yok ama ayda 170 TL ye çok der vermez...4 yaşında oğlum var ve 37 haftalık gebeyim hala ben yapıyorum görüyor da halimi ama yok...ama başka şeyden hayatta kızmaz,alır,getirir,götürür ama bu yardımcı işine takıntılı...KV den örnek verir hep delirtir beni

Back
X