Sizce ne yapmalıyım

Aynı benim eşimin mantığı
Aynı durumdayız çok şükür kazancımız iyi
Evimiz var arabamız var borcumuz yok ama ayda 170 TL ye çok der vermez...4 yaşında oğlum var ve 37 haftalık gebeyim hala ben yapıyorum görüyor da halimi ama yok...ama başka şeyden hayatta kızmaz,alır,getirir,götürür ama bu yardımcı işine takıntılı...KV den örnek verir hep delirtir beni
O yokken alın size de yazık hamileymişsiniz

Bence de temizlikçiye para vermesin. Kendisi yapsın.

Hani erkek ya güçlü kuvvetli oluşu ile övünüyor ya.

Göstersin bize gücünü. Etkilesin bizi.

Sonuçta Allah erkek milletine bize dayak atması icin güc vermedi. Daha çok sorumluluk alabilsin diye güc verdi.

O yokken alın size de yazık hamileymişsiniz

Aynen bugün konuştum artık dedim ben iki çocukla yapamam.ki.oglum aşırı hareketli iki dk durmaz ...bayan ayarladım gelicek ayda 1.
Tamam dedi halimi görüyor artık...
Yani normalde hayatta para hesabı yapmaz
Ama konu sahibi gibi bunu Fuzuli görüyor..annesinden falan görmemiş hiç...ama arkadaş eşleri hep alıyor ve bunu biliyor...hatta çok samimi arkadaşınin eşi.ikinci çocuktan sonra bakamıyorum deyip yatılı bayan aldı 3000 TL ye ona eee kadın bakamiyormus deyip. Normal karsiliyor ama ben desem.ooo.kiyamet kopar

Aynen bugün konuştum artık dedim ben iki çocukla yapamam.ki.oglum aşırı hareketli iki dk durmaz ...bayan ayarladım gelicek ayda 1.
Tamam dedi halimi görüyor artık...
Yani normalde hayatta para hesabı yapmaz
Ama konu sahibi gibi bunu Fuzuli görüyor..annesinden falan görmemiş hiç...ama arkadaş eşleri hep alıyor ve bunu biliyor...hatta çok samimi arkadaşınin eşi.ikinci çocuktan sonra bakamıyorum deyip yatılı bayan aldı 3000 TL ye ona eee kadın bakamiyormus deyip. Normal karsiliyor ama ben desem.ooo.kiyamet kopar
Biz mi böyle alıştırdık

Temizlik yapmak kadının görevi değil ki ne alaka şimdi bu yok becerikli bilmem ne annesinden öğrendikleri vardır elbet o göstersin becerisini de temizlesin
Maddi durumum sizin bahsettiğiniz gibi iyi olsa ben de alırım temizlik yemek yapan biri sen bildiğini oku
Bir de bir ay yapma bakalım görsün ev ne oluyor

Biz mi böyle alıştırdık

Evet ben kendim için soyliyim ablam hep kizardi kızım alıştırma diye bende eee çocuk yok kendim yaparım derdim...çocuk öldü yine kendim yaptım...eee eşim bunu gördü demekki yapabiliyor dedi...şimdide ikinciden sonra yine yapar dedi ama yook artık para varken niye almiyim...zaten olmasa bende sıkmam eşimi yani mantıklı değil...ben harcamassam zaten gidiyor bari böyle gitsin...

Evet ben kendim için soyliyim ablam hep kizardi kızım alıştırma diye bende eee çocuk yok kendim yaparım derdim...çocuk öldü yine kendim yaptım...eee eşim bunu gördü demekki yapabiliyor dedi...şimdide ikinciden sonra yine yapar dedi ama yook artık para varken niye almiyim...zaten olmasa bende sıkmam eşimi yani mantıklı değil...ben harcamassam zaten gidiyor bari böyle gitsin...
Kendine harca o paraları için acımaz..

Madem öyle kendisi yapsın. Neden birlikte kullanılan evin temizliğini kadın yapmak zorunda ki? Kimse kimsenin pisliğini temizlemek zorunda değil. Para olmasa anlarım. Eşiniz bence kayınvalidenizin dolduruşuna gelmiş.

Kızlar 4 yıllık evliyim çocuğum yok eşimin bi huyundan çok şikayetçiyim.
Maddi durumunuz çok iyi eşimin güzel bi mesleği kazancı var.evimizde çok büyük ve ben istyrum ki ayda 1 temizliğe yardımcı alayım.daha önceden 15 te bir geliodu ablamız meğerse çok zoruna gitmiş benim yapmam gerekiyormuş temizliği çünkü annesigil kendi yapıyormuş onlar çok becerikliymiş bigün kavga esnasında bana böle dedi sen hiç temizlik yapmıyorsun dedi halbuki tabi ki yapıyorum 15 güne ev mi kalır kendim de silip süpürüyorum.
Şimdi ayda 1 alıyorum hala laf söylüyor camları benim silmem gerekmiş halıları ben silmeliymişim bu arada bunları da yaptım yine yaranamadım evim 200 metrekare ve her yeri boydan cam ve çok aynalı.bu arada paradan değil ona göre kadın herşeyi yapmalı ve çok güzel yapmalı
Çalışırken de gece yarısına kadar temizlik yapardım hiç demezdi ben bu kadar kazanıyorum yorma kendini diye sizce ben haksız mıyım ayda 1 yardımcı almak çok mu lüks bunları hep ben mi yapmalıyım
İyi kazandığı için ego tavan olmuş. Siz artık çalışmıyorsunuz sanırım, bu yüzden daha bir istiyor işleri yapmanızı gibi geldi bana. Kötü zihniyet.

Afedersiniz ama kendine eş değil hizmetçi arıyormuş. Imkanin varsa temizliğe harcayacağın enerjiyi eşine ve kendine ayırsan daha güzel olmaz mı?

Ayrıca sinir oluyorum şu zihniyete. Çocuklarını böyle yetiştiren kadınlara da. Biraz yorulsan " Aaa bizim zamanımızda böyle miydi?" diye başlarlar. Bunun sorumlusu biz miyiz? :bicak::bicak::bicak::bicak::bicak::bicak::bicak:

Bu düşünce senin eşinin kendi kuruntusu. Kadın dediğin ki O DA İNSAN temizlikten, ev işinden, falandan filandan ibaret değil. Ama anlamayana davul zurna az canım. ;(

Sorunun cevabını kendin biliyorsun zaten.
Çocuğum olmadığı ve çalışmadığım zaman evime hergün yarım gün yardımcım gelirdi. Çocuk doğduktan sonra ise yatılı.. Senin evindeki düzen ve kararlar eşinin ailesinin yaşam alışkanlıklarından apayrıdır. Ancak bu konuda daha en başından kararlı olman lazımdı. Sen ise çalışırken bile evinin tüm temizliğini kendin yapmışsın bir kere. O adam muhtemelen seni halı silerken de gördü, cam,çerçeve silerken de. Bazı insan çok sever ev işini, keyifle yapar, güzel de yapar. Ben böyle olamadım hiçbir zAman 😂 ama ev düzeni konusunda gerçekten çok iyiyim, o ayrı. Neyse, demem o ki, senin şimdi eşinin oturmuş alışkanlığını, inadını değiştirmen pek mümkün değil. O halde, şimdilik ayda bir gelen yardımcıdan asla vazgeçmeyip yavaş yavaş yanısıra arada ayda bir , bazen ise İki kere daha yarımşar gün almaya , eşini alıştırmaya başla. Böylelikle enazından ayda bir gelmesine ses çıkarmayacak hale geleceğini Ümit edelim. Yoksa bu aranızda hep sorun olacak.

Girin bir işe ben de çalışıyorum Evi kim temizleyecek deyip temizlikçi tutun. Maddi durumumuz çok iyi diyorsunuz ama bunun ölümü var boşanması var insan son tahlilde yalnızdır ve sizin de kendi maddi güvenceniz olması lazım

Maddi durumunuz çok iyi eşimin güzel bi mesleği kazancı var.evimizde çok büyük ve ben istyrum ki ayda 1 temizliğe yardımcı alayım.daha önceden 15 te bir geliodu ablamız meğerse çok zoruna gitmiş benim yapmam gerekiyormuş temizliği çünkü annesigil kendi yapıyormuş onlar çok becerikliymiş bigün kavga esnasında bana böle dedi sen hiç temizlik yapmıyorsun dedi halbuki tabi ki yapıyorum 15 güne ev mi kalır kendim de silip süpürüyorum.
Şimdi ayda 1 alıyorum hala laf söylüyor camları benim silmem gerekmiş halıları ben silmeliymişim bu arada bunları da yaptım yine yaranamadım evim 200 metrekare ve her yeri boydan cam ve çok aynalı.bu arada paradan değil ona göre kadın herşeyi yapmalı ve çok güzel yapmalı
Çalışırken de gece yarısına kadar temizlik yapardım hiç demezdi ben bu kadar kazanıyorum yorma kendini diye sizce ben haksız mıyım ayda 1 yardımcı almak çok mu lüks bunları hep ben mi yapmalıyım
Canım ya anadan gördüğünü değiştirmek zor benimki bana un alayım ekmek yap demişti yemeği anca öğrenmişken😁😁😁

ben bilmiyorum yapmayı annen gelsin bi temizlesin evi baştan aşağıda bende izler öğrenirim deyin 🤣🤣
Evde temizlemiş olur buarada

Benim ki paradan değil canım kendi diyo ki o kadınlar yapabiliyorsa sen de yapabilirsin sen çok güçsüzsun tahammülsüzsün diyo ya herkes süper kahraman olacak diye bişey mi var
Evet öyleyim deyin ben yapamam deyin
Benim eşim bana benzer şeyler söylediğinde valla yapamam kusura bakma babamın evinde de yapmıyodum burda hiç yapamam diyorum kesiyo bidaha sesini

Bence tekrar işe başlayın eğer böyle bir şansınız varsa çünkü eşiniz çalışmıyorsunuz diye de size böyle yapıyor bence ama çalışın dememin nedeni eşiniz tavrını değiştirsin diye değil siz de iyi hissedersiniz.hem yanlış hatırlamıyorsam çocuk sahibi olmak da istiyorsunuz kafanız dağılır iyi gelir çalışmak.çalışınca da ben de çalışıyorum diyin ve haftada bir gelsin yardımcınız 👏🏻

Back
X