sizce ne yapmalıyım?

idealist_m35

aynı ben..
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
466
1
96
38
İzmir
merhaba arkadaşlar 3,5 yıl süren bir birlikteliğim oldu ve 6 ay kadar önce annesi beni istemedi telefonda görüştük ufak ta olsa hakaretler etti o da ailesine karşı gelemeyiceğini bellirtti biz ayrıldık fırtınalı bir ayrılktı çok tartıştık ona karşı hakettği için hakaret ettim o ağzını açmadı .farklı şehirlerdeydik ama çok sık görüşüyorduk.ayrıca farklı mezhep ve memleketlerdeniz ailesi için bunlar sorun oldu o da pasif kaldı.çok güvenmiştim çooook inanmıştım çok seviyodu beni herkes ilişkimize imrenirdi.acım tabi dindi şuan biraz da olsa zaman herşeyin ilacı neyse 2 ay önce bu bana sensiz yapamıyorum çok seviyorum diye mesajlar attı.tekrar konuştuk ikna ediceğini çok istediğini falan söylüyo.yıldönümüzde aradı 14 şubatta aradı fırsat buldukça arıyo ailesi bilmiyor beni aradığını söz vermiş onlara güya onu aramıcam die çok kırılıyorum ama bi yandan engel olamıyorum kendime çok kararlı gözüküyor haziran sonuna kadar bana süre ver ben seni istiyorum sadece karım olmalısın falan dedi.ne yapıcağımı bilmiyorum herşeyi bırakıp ondan uzaklaşmak mı yoksa sessizce beklemek mi.ayrıca aile yapıları da farklı bizimkinden ablaları abileri kolay kolay çıkamaz annesinin sözünden bu da evin en küçüğü.şimdi iş bakıo müracaatları devam ediyo.çıkıcam karşılarına onu isteyin bana dicem diyor ama bilmiyorum:( başkasını da sevemem artık diye düşünüyorum yorumlarınızı merak ediyorum arkadaşlar

Bana kalırsa hiç girme bu işe derim ama işin içinde emek ve duygular var tabi. Buna benzer şeyler yaşamış biri olarak, böyle ailesinin sözünden çıkamayan birinden pek birşey bekleme derim. Belki zamanı gelince konuşabilir ama alacağı tepki pek farklı olmayacağında büyük ihtimalle yine senden vazgeçecek.Aynısını bire bir yaşadım,ama sende aynısını yaşayacaksın diye birşey yok. Benim eski hatta benimki sözlümdü, ayrıldıktan sonra birgün çıkıp geldi, ben herşeyi göze aldım dedi, meğerse ailesinin haberi yokmuş, birkaçgün sonra ailesiyle konuştu. Ailesi evlalıktan redetmiş. Bana ne dese beğenirsin, ben o gün yanına geldiğimde kendimde değildim, bunu sen anlamalıydın, kusura bakma. Bu şekilde en başından arkasında duramayan, sonra da gelgitler yaşıyor sadece ama arkasında yine de duramıyor.

Şimdiyse başkasıyla evliyim ve iyi ki onunla olmamış diyorum.

Hakkında hayırlısı neyse o olsun.

Bana kalırsa hiç girme bu işe derim ama işin içinde emek ve duygular var tabi. Buna benzer şeyler yaşamış biri olarak, böyle ailesinin sözünden çıkamayan birinden pek birşey bekleme derim. Belki zamanı gelince konuşabilir ama alacağı tepki pek farklı olmayacağında büyük ihtimalle yine senden vazgeçecek.Aynısını bire bir yaşadım,ama sende aynısını yaşayacaksın diye birşey yok. Benim eski hatta benimki sözlümdü, ayrıldıktan sonra birgün çıkıp geldi, ben herşeyi göze aldım dedi, meğerse ailesinin haberi yokmuş, birkaçgün sonra ailesiyle konuştu. Ailesi evlalıktan redetmiş. Bana ne dese beğenirsin, ben o gün yanına geldiğimde kendimde değildim, bunu sen anlamalıydın, kusura bakma. Bu şekilde en başından arkasında duramayan, sonra da gelgitler yaşıyor sadece ama arkasında yine de duramıyor.

Şimdiyse başkasıyla evliyim ve iyi ki onunla olmamış diyorum.

Hakkında hayırlısı neyse o olsun.

saol cnm yorumun için bana da o mesajları attığı gün alkol almış arkadaşının biriyle zaten o mesajları görünce çok şaşırmıştım bende büyük ihtimalle karşı gelebileceğini düşünmüyorum ama ben yine söledim bu aramalrından birinde olmuyo artık sensiz bi hayat istiyorum çok yıprattım kendimi dediğimde belki ikna edicem nie şans vermiyosun seni kaybetmek istemiyorum falan diyo etkliyo yine de sen numaranı değişsende her türlü bulurum seni diyo.

Birak desem dile kolay!
Bekle desem simdi böyleyse ileride nasil olur onu düsünüyorum!
Bugün seni istemeyen bir aileye gelin gideceksin ve seni bugün saymayan yarin sayarmi?
Yanlis anlama buradaki kadinlar olarak bizde severek hatta deli gibi asik olarak evlendik belki ama zaman gectikce o Ask sevgiye dönüsüyor.Sayginizi korur iseniz ne ala.
Örnegin ben ve esim deli gibi asik olarak evlendik ama annesi yüzünden cok huzurumuz kacti.
Sanki oglu kiz ben erkekte kizini ondan alikoymusum gibi davranislar sergiledi.
Oglunun evlendikten sonra sorumluluk sahibi olmasi,evine daha cok baglanmasini annesi kendine yediremedi ve bana benim oglum böyle degildi bu adama ne yaptin sen dediopuyorumnanaktan
Deli kadin iste mutlu olacagina,aa ne güzel oglum evine baglanmis,aferin gelinime diyecegine,sacma sapan seyler yapmaya basladi.Düsünki benim kayinvalidem Türk degil.

Simdi kendini ele al
Tutki tamam dedin bekledin Hazirana kadar ve bunun ailesi 4 ay önce seni red etmisken,4 ay sonra hangi sebeple kabul edecek?
Ailene bile rahat gidemeyeceksin Kaynanan istemeyecek,
Evde sürekli sana baski uygulayacak.
Amann esime derim olur biter dersin ama esinde artik bir noktadan sonra biktim üstüme varmayin diyecek.Sen yine kendi basina ugrasacaksin...

Kim bilir belkide mutlu olacaksin .
Hakkinda hayirlisi olsun..

Son düzenleme:
belkide çok sağlam çıkıp sevdiğine de eşi olduğu zaman sahip çıkar demek geliyor içimden ama dilimde varmıyo kızlar .çünkü ben ailesinden fazla etkilenen bir tipin mağduru bir bayan olduğum için şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler deyip duruyorum . tek ben değil birde minik bir kız çocuğuda mağdur oldu sayelerinde .yani evlenmeden önceki altın halini bakır etmek göz göre göre de lades demek gibi birşey .

Birak desem dile kolay!
Bekle desem simdi böyleyse ileride nasil olur onu düsünüyorum!
Bugün seni istemeyen bir aileye gelin gideceksin ve seni bugün saymayan yarin sayarmi?
Yanlis anlama buradaki kadinlar olarak bizde severek hatta deli gibi asik olarak evlendik belki ama zaman gectikce o Ask sevgiye dönüsüyor.Sayginizi korur iseniz ne ala.
Örnegin ben ve esim deli gibi asik olarak evlendik ama annesi yüzünden cok huzurumuz kacti.
Sanki oglu kiz ben erkekte kizini ondan alikoymusum gibi davranislar sergiledi.
Oglunun evlendikten sonra sorumluluk sahibi olmasi,evine daha cok baglanmasini annesi kendine yediremedi ve bana benim oglum böyle degildi bu adama ne yaptin sen dediopuyorumnanaktan
Deli kadin iste mutlu olacagina,aa ne güzel oglum evine baglanmis,aferin gelinime diyecegine,sacma sapan seyler yapmaya basladi.Düsünki benim kayinvalidem Türk degil.

Simdi kendini ele al
Tutki tamam dedin bekledin Hazirana kadar ve bunun ailesi 4 ay önce seni red etmisken,4 ay sonra hangi sebeple kabul edecek?
Ailene bile rahat gidemeyeceksin Kaynanan istemeyecek,
Evde sürekli sana baski uygulayacak.
Amann esime derim olur biter dersin ama esinde artik bir noktadan sonra biktim üstüme varmayin diyecek.Sen yine kendi basina ugrasacaksin...

Kim bilir belkide mutlu olacaksin .
Hakkinda hayirlisi olsun..

çok sağol aslında ben de farkındayım ilişikimi babam dahi tüm çevrem biliyordu böle bitmsei beni ve herkesi çok üzdü beni bir andan ortada bıraktı ki annesi daha öncede aynı bizim yaşadığımızı diğer oğluna da yaşatmış severek evlenmişler başta istememiş ama ikna olmuş sonra 4 yıl geçtikten sonra kayınvalide sebebi ile boşandılar annesi kendi akrabalarından biriyle boşandıktan 1 yıl sonra evlendirdi oğlunu şuan hep beraber oturuyorlar, ablası da bekar 33 yaşında farklı bi mezhepten çocuğu seviyor onu da ayırmaya çaılışyormuş.kadında var bi sorun maalesef ama yine de ezdirmeyo ailesini napıcam bilmiyorum kime sorsam bırak diyor ama olmuyor işte yapamıyorum yıllarım gençliğim emeğim herşeyim onda..

arada ne kadar sevgı ask emek olsun bazı sorunlar herseyı kemırıp bıtırebılır,yerıne zaman kaybı acılar kalabılır.bana gore en onemlı sorunlardan ve ewlenmeme nedenlerınden bırı,bu tabıkıde bana gore mantıgıma ters gelen bıseyı yapamıyorum ben,ilerde degısırlerle hareket edemıyorum.bende nısanlıyım aylarca dusundum tasındım herseyı kabul edebılırmıyım bazı huylarını dıye ama erkegın kararlı olması ne senın ezılmene nede senın aılesını ezmeye ızın vermemesı cok onemlı,bunu dengeleyebılmek her erkegın harcı olmuyor bazen.ınsallah hakkında hayırlısı olur canım sen yeterkı kendını cok uzme

arada ne kadar sevgı ask emek olsun bazı sorunlar herseyı kemırıp bıtırebılır,yerıne zaman kaybı acılar kalabılır.bana gore en onemlı sorunlardan ve ewlenmeme nedenlerınden bırı,bu tabıkıde bana gore mantıgıma ters gelen bıseyı yapamıyorum ben,ilerde degısırlerle hareket edemıyorum.bende nısanlıyım aylarca dusundum tasındım herseyı kabul edebılırmıyım bazı huylarını dıye ama erkegın kararlı olması ne senın ezılmene nede senın aılesını ezmeye ızın vermemesı cok onemlı,bunu dengeleyebılmek her erkegın harcı olmuyor bazen.ınsallah hakkında hayırlısı olur canım sen yeterkı kendını cok uzme

teşekkür ederim cnm sağol kesinlikle erkeğin kararlı olması çok önemli ama beni olmıcaksa neden hala rahatsız ediyo ben neden bitirdin diye sorduğumda o elimden hiç bişey gelmiyodu yeni mezundu.şimdi ikna ettiğim gün gelicem en fazla 1 sene bekleriz evleniriz diye tekrar bana güzel hayaller kurduruyor...

teşekkür ederim cnm sağol kesinlikle erkeğin kararlı olması çok önemli ama beni olmıcaksa neden hala rahatsız ediyo ben neden bitirdin diye sorduğumda o elimden hiç bişey gelmiyodu yeni mezundu.şimdi ikna ettiğim gün gelicem en fazla 1 sene bekleriz evleniriz diye tekrar bana güzel hayaller kurduruyor...

hayallerle degıl bıtanem gercek sonuclarla kararlılıklarla gelsın yanına,hayalkırıklıgına ugratmasın senı daha fazla..bılıyorum senın ıcınde cok zor ama lutfen mantıgın hep on planda olsun cunku askını yıyıp bıtırebılcek durumlar var.senı herseye ınandırıp,lafla degıl gercek seylerle gelırse karsına en azından ıcın rahat olur,suan bence sans verme.

evet cnm yıpratırlar seni daha evlenmeden çocuğa bu kadar karışıyolrsa evlendikten sonra çok daha kötü olabilir ama tam tersi olup çocuk artık o bnm karım diyip onlara seni savunup senin arkanda da durabilir ama anlattına göre pek böyle karakterde birine benzemiyo gibi

hayallerle degıl bıtanem gercek sonuclarla kararlılıklarla gelsın yanına,hayalkırıklıgına ugratmasın senı daha fazla..bılıyorum senın ıcınde cok zor ama lutfen mantıgın hep on planda olsun cunku askını yıyıp bıtırebılcek durumlar var.senı herseye ınandırıp,lafla degıl gercek seylerle gelırse karsına en azından ıcın rahat olur,suan bence sans verme.

kesinlikle haklısın cnm 3,5yıl o benden daha çok kararlıydı her seferinde şüphelerim olduğunu ailesi ile ilgili söylediğim de kesinlikle düşündüğün gibi değil herşey güzel olucak sevicekler isticekler derdi..sözleriyle bugüne kadar getirdi hala öle ve ben hala onu bekliyorum kendimden nefret ediyorum bazen ona yaptıklarımdan emeklerimden deymiyo işte maalesef...

evet cnm yıpratırlar seni daha evlenmeden çocuğa bu kadar karışıyolrsa evlendikten sonra çok daha kötü olabilir ama tam tersi olup çocuk artık o bnm karım diyip onlara seni savunup senin arkanda da durabilir ama anlattına göre pek böyle karakterde birine benzemiyo gibi

keşke olabilseydi şuanda çok mutlu olurduk..çok sessiz derdini içinde yaşayan birisi babası da vefat edince annesinin sözünden hiç çıkmamaya başlamışlar.

belkide çok sağlam çıkıp sevdiğine de eşi olduğu zaman sahip çıkar demek geliyor içimden ama dilimde varmıyo kızlar .çünkü ben ailesinden fazla etkilenen bir tipin mağduru bir bayan olduğum için şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler deyip duruyorum . tek ben değil birde minik bir kız çocuğuda mağdur oldu sayelerinde .yani evlenmeden önceki altın halini bakır etmek göz göre göre de lades demek gibi birşey .

Tecrübe dile gelmiş - hemde çok derinlerden. :gitme:

Dönüşü yok beraberce karar verdik ayrılmaya
Alışmalı arkadasça yolları ayırmaya
Şimdi artık göz yaşları gereksiz akmamalı
Alışmalı kendi yaramizı kendimiz sarmaya
Şimdi artık kelimeler yetersiz anlamı yok
Yitirmişiz anılarla beraber faydası yok
Gel bunları bırakalım artık bir tarafa
Gerçeği görmeliyiz dostum baska çaresi yok
Şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler
Şimdi bana seninle bir ömür vaad etseler
Şimdi bana yeniden ister misin deseler
Tek bir söz bile söylemeye hakkım yok

Ya evet canım kaybolan yıllarım dememek için
deneyimlere kulak vermeli belkide. :sm_confused:
idealistciğim en doğru kararı verebilmen için Allah yardımcın olsun. opuyorumnanaktan
dilaracığım bundan böyle senin için de herşey çok güzel olur İnşaallah. opuyorumnanaktan

kesinlikle haklısın cnm 3,5yıl o benden daha çok kararlıydı her seferinde şüphelerim olduğunu ailesi ile ilgili söylediğim de kesinlikle düşündüğün gibi değil herşey güzel olucak sevicekler isticekler derdi..sözleriyle bugüne kadar getirdi hala öle ve ben hala onu bekliyorum kendimden nefret ediyorum bazen ona yaptıklarımdan emeklerimden deymiyo işte maalesef...

bitanem benim sakın kendinden nefret falan etme senin icin,vicdanın rahat olsun..sadece sevgılı olarak degıl kı bır cok ınsana yaptıgımız seyler degmıyor,yaptıktan sonra anlıyoruz yınede yapıyoruz hayatın kuralı boyle galıba bılmıyorum..aile cok onemlı bıtanem sans ısı bırazcıkta.ben nisanlanmadan once bana nısanlım dıyordu kı hıcbıseyden emın olmasamda aılemın senı sevıcegınden senınde ona saygısızlık yapmıyacagından emınım benımde cok suphelerım wardı ama Allah'a cok sukur kı yenı bır aıle edındım,kızları gıbı bastılar benı oglunu tutmadı bı kenarda yerı geldı ona kızdı benı savundu,askımıza hep saygı duydu.

Back
X