sizce ne yapmalıyım

imral

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
313
1
96
36
Antalya
kızlar yasım 22 5 yıldır bir ekek arkadasım var ama ayrı sehirlerdeyiz.son bir yıldır ailesiyle ailem tanıştı ailesi beni çok seviyor bende onları yani tam aileme uygun insanlar su sıralar istemeye geleceklerdi ama aile büyükleri hasta iyileşmesini tedavilerini bekliyorlar.esas konu bizim ayrı sehirlerde olmamız.beni çok seviyor ve sadık onan hiç süphem yok ama herseye karışıyor giydiğime gittiğim yere herşeye çarşıya pazara bile gitmemi istemiyor.nedenini soruncada ben ayrı sehirdeyim nişan yok bişey yok yanında olup girdiğin ortamın hiç birini tanıyamıyorum tamam 5 yıldır birlikteyiz ama nişan olmadığı için bu ilişkiyi gecici görenler olacaktır ama nişan olunca böyle olmıcak çünkü çevreni bende tanımış olacağım diyor.kızlar benim gibi bu kıskançlıkları yaşayan varmı?

Ne demek çarşıya,pazara çıkmanıza izin vermemesi!!!akannehir
Yahu nasıl katlanıyorsunuz tüm bunlara?
Size ve kendine güveni olmayan bir adamla evlenmeyi düşüyorsunuz ya,ne diyim ben şimdi?
Eeee evlenince de marketteki kasiyeri,işyerinizdeki müdürü,sokaktaki eczacıyı da tanımayacak.. O zaman ne olacak?

ben çokta abartılı bişeyy göremedimm.
sölediklerinde haklıı..
e her an yanında olamıo.ayrı şehirlerdesinizz.aklı sendedirr.illaki yanındaykende kıskanırr ama ozmann daha anlayışlı olur cnm.

ya yanımdayken beni anlayabiliyor ne hissettiğimi duygularımı biliyor.ama suanda ortak yaptığımız hiç bir şey yok aklının hep bende olduğunu söylüyor.bana karsı güveni var am çevreden çok korkuyor

Zaten size ya da kendine güvenmediğini söylecek değil ya..
Çevre ne yapacakmış size, çok merak ettim..
Pazardaki adam ekmeğinin derdinde size mi bakacak, hadi baktı, sizin gönlünüz olmadan sizle mi flört edecek?:ecrin_bebek:

yaşadıklarımdan sıcağı sıcağına çıkardığım bir sonucu söyleyeyim: fazla kıskanıyorsa kendi niyeti de iyi değildir.

fiyonk a katılıyorum ben de. kişi kendinden bilir hesabı bu kadar çok kıskanması huylandırır
arkadaş ortamları açısından hepsi seni biliyor hepsine seni anlatıyorum diyebilirsin
ama çarşı pazara gitmeye kadar karışması sanki senin sahibinmiş gibi davranması çok fazla!

Çocuk denebilecek yaşta başlamışsınız ilişkiye; uzun süreli bir ilişkinin başlangıcı o yaşlara dayanınca koruma ve kollama güdüsü ile kıskançlığın da sınırları belirsizleşiyor, müdahaleler artmaya ve boğucu olmaya başlıyor.

Çevremde bu tür ilişki yaşayıp evlenen çok arkadaşım var; aynı evde yaşamaya başladıktan sonra herşey çözüldü ne eski kıskançlık ne de müdahale söz konusu. Ama değişeceğini umarak da bir ömür geçmez nihayetinde.

Aksi de olabilir, ancak siz karşınızdakinin kıskançlık nedenini en iyi saptayabilirsiniz; gerçekten sakınmak, korumak mı yoksa size güvensizlik mi?

kesinlikle güvensizlik değil birbirimizin yanında olduğumuz zamanlar böyle problemler olmuyor.allah için aileside kendiside bize uygun yani inançlı saygıdeğer yani ailelerle bi problem yok..

"nişan" demek senin onun nikahlısı olduğun demek değil kisempatiksalakcinni

nişan da bir tanıma süreci

tek farkı işe ailelerin karışması

"nişan atma" diye bir olay var nihayetinde... sempatiksalakcinni

bir sorum var ,cevaplamak zorunda değilsin. 5 yıldır hep ayrı şehirlerde miydiniz?

ben fazla kısıtlandığımı hissettiğim zaman sevgim azalıyor soğuyorum.. sende böyle bi problem var mı.. ben gelemiyorum şuraya gitme bunu giyme sözlerine.. bana hakaret gibi geliyor.. sonucta ben kocaman kızım ne yaptiğimin hesabını vermek bana çocukça geliyor.. ben böyle kısıtlamaların sevgiyi öldürdüğünü düşünüyorum.. koca kıza şuraya gitme bunu giyme demek mantıksız geliyor... böyle erkeklere saygı duyamıyorum.. özgüven eksikliği var böylelerinde.. konus cnm düzelene kadar konus sana güvenmesi gerektiğini işin sende bittiğini anlat defalarca.. kim sana asılırsa asılsın iş sende bitiyor.. sevgilim bana hayatta karişmaz.. istediğim saatte istediğim yere giderim.. ben sana güveniyorum biri sana asılsa bile çantayı kafasına yer diyor.. iş cidden de bizde bitiyor bunu ona anlayana kadar anlat..

Öncelikle şunu sölicem 5 yıl boyunca sürekli ayrı şehirlerde yaşayarak bi ilişkiyi sürdürmek zaten çok zor bir durum...

Senin erkek arkadaşın bu zor duruma daha da bi zorluk katmak istiyor sanırım... Seni bu kadar kıskanmasının sebebi birlikte birşeyler yapamıyor olmanız olabilir. Sonuçta ayrı şehirlerde olunca ikiniz çok farklı hayatlar yaşıyosunuz,o bu şekilde senin hayatına dahil olmaya çalışıyor bence...

Senin durumunda biraz güvensizlik kokusu var arkadaşların da dediği gibi... evliliği ya da nişanlanmayı seni garanti altına almak gibi görüyor belli ki... Sen onu onun kıskandığı kadar çok kıskanıyor musun mesela ben onu merak ettim ? sonuçta aynı şehirlerde değilsiniz,senin içinde aynı şey geçerli... o da bekar bi erkek ve tehlikelere açık... durumu bir de böyle değerlendirmek lazım.

evlenene kadar sana karışamaz bunu bilir bunu söylerim..
onun kızacağı şeyler zaten yapmam o ayrı mevzu ama bırak nikahı sözlü bile değilsiniz..
seni kollayıp gözetecek biri varsa o da baban bence..
evlendikten sonra o sana karışsın, sen de ona..

Yahu bunlar dogal seyler lale'nin dedigi gibi nisan olunca pazardaki insanı tanıma gibi bir sansı olacak mı?Bence sevgilinize bu soruyu yöneltiin cevabını merak ediyorum..Tamam kıskanabilir ama bu kadarı fazla yani..:umursamaz:

Ayrı şehirlerdesiniz,nişan olunca senin şehrine taşınıp bütün yakınlarınla,arkadaşlarınla,manavınla,pazardaki satıcılarınla,kapıcınla,komşularınla mı
tanışacak,çok ama çoook saçma...

Nişanlandıktan sonra çevrendeki o kadar insanı nasıl bir çırpıda tanıyıp yutucak

Basbaya güvensizlik işte bu...Yada adamın canı sorun çekiyor.Uzak olmanız yetmiyormuş gib bir de bu sorunu çıkartayım diye düşünüyor

adam haklı. kız kısmısının sokakta, çarşıda ,bakkalda pazarda işi ne
. kır dizini otur evinde. canın maydanoz isterse çorbaya koymak, saksıda yetirtir. ne saçma ya, dışarda kızların dolaşması.
başımıza taş yağacak.
tövbe tövbe.

ArkadaŞlar aramızda gÜven problemı olsaydı bukadar sÜrmezdı
sevgı olmasaydıda bukadar yıl sÜrmezdı gercekten ayrı Şehırlerde olmak Çok zor eĞer gÜven problemı yada oyalama gıbı bır durum olsaydı zaten bunca yıl bırbırımızı Çok gÖrmeden bukadar yÜrÜtemezdık

Valla siz bilirsiniz..
Ancak unutmayın ki ilişkinizin bu kadar uzun sürmesinin asıl nedeni sizin erkek arkadaşınızın kısıtlamalarına ses çıkarmamış olmanızdır..

aynen.ayrı şehirlerde olmak dışnda sizinle durumumz aynıfisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…