Sizce Ne Yapmalıyım?

cnm evlilik zor ve çok yorulacaksın ama madem kazanmışsın o kadar emek vermişsin Allahın yardımıyla bi bakmışsın bitmiş mezun olmuşsun. sakın erteleme derim ben. çünkü evli ve çocukluyken böyle şeylere hazırlanmak okumak çok daha zor sonra çok pişman olursun. bak benim iki yaşında kızım var formasyon almaya çalışıyorum ama kara kara düşünüyorum kazansam kızımı nereye kime bırakim hergün bırakamam hangi ara ders çalışırım aslında bende istanbul için uğraşıcam ama bugün bebeğim olmasa istanbula yakın üniversiteleri bile düşünürdüm gidip gelirdim ama evli ve çocuklu olunca olmuyor ama zaten okuyorsan o zaman bi şekilde üstesinden geliyorsun. hem hayat insana ne getiri belli olmaz kadının hep bir işi mesleği olmalı yapmasa da olmalı hayat bu belki bir gün kullanman gerekir. tebrikler şimdiden Allah utandırmasın

amin çok teşekkür ederm gerçekten ..

aslında bir işim de mesleğide var sadece önlisansı lisansa tamamlamk istiyorum ...Bunun içinde adam akllı bir karar verip arkasında durmalıyım....

sanırım dgs yi kazandın.sakın gitmemezlik gibi bir hata yapma, seneye puan kesilir,tahmininden daha çok düşüyor puan.bir sene ordan kaybın olur,seneye tekrar kazanma şansın yok.sonra birdaha hazırlanayım desen, iki senen gitti.ve bidaha aynı yeri kazanman garanti değil.aynı enerjiyi,istediği bulamayabilirsin kendinde..aynı şehirdeysen hiç düşünme git.millet kalkıp nerelere gidiyor okumaya,tayin aldırıp..mutlaka git.:34:

zaten memurmuşsun işin varmış. eğer amacın lisans mezunu da olmaksa bunun için bir acelen yok .
şimdi kazandığın parayı üniversiteye vermektense evine harcarsın veya para biriktirirsin.
hem bu arada biraz evliliğe alışmış olursun. daha iyi olur .
2 sene sonra tekrar girersin sınava, hem bu sefer devlet kazanırsın belki.
kazanamasan bile kenara koyduğun bi paran olur ondan faydalanırsın.
yaşın daha küçük aceleye gerek yok. önce bir evlilik borçlarını öde. evliliğe alış.
boşuna sıkıntıya sokma kendini.

her şey üstüme üstüme geliyor kazandığıma pişman oldum doğrusu

Tabi herşeyde bir hayır vardır ama içim gerçekten rahat değil..

Okumak çalışmak mesele değil ama eve geldiğimde için için üzülen bir eş bulmak var sonunda:(:14:

Şimdi nişanlısın canım hele ki nişanlınla çok hasretlik çekmişsiniz için kıpır kıpırdır anlıyorum seni. Ama aşk dediğin hep aynı çizgide gitmiyor. Hatta evlilik bağlılık yalan olabiliyor.
Ben, aman kimseye güvenme seni yarı yolda bırakır demiyorum ama bunlar da maalesef hayatta olabilecek şeyler. İlla kötü birşey olmasına da gerek yok hatta düşünceler, olaylara bakışın da çok değişebiliyor. Biraz bencilce bir düşünce olduğunu kabul ediyorum ama hayattan öğrendiğim önce kendini garanti altına al. Yarın öbür gün bu okula gitmediğin için en ufak bir uhde yaşasan bunu eşine aksettireceksin ve ikinizde gerileceksiniz.

sanırım dgs yi kazandın.sakın gitmemezlik gibi bir hata yapma, seneye puan kesilir,tahmininden daha çok düşüyor puan.bir sene ordan kaybın olur,seneye tekrar kazanma şansın yok.sonra birdaha hazırlanayım desen, iki senen gitti.ve bidaha aynı yeri kazanman garanti değil.aynı enerjiyi,istediği bulamayabilirsin kendinde..aynı şehirdeysen hiç düşünme git.millet kalkıp nerelere gidiyor okumaya,tayin aldırıp..mutlaka git.:34:

çok haklısın ama puanımda düşse yine kazanırım kazandığım özel üniyi içim sıkılıyor artık yarın kayıtlarn son günü

eşimi birçok konuda yalnız bırakacam birden bunca srumlulugn altına girecek :14:

Şimdi nişanlısın canım hele ki nişanlınla çok hasretlik çekmişsiniz için kıpır kıpırdır anlıyorum seni. Ama aşk dediğin hep aynı çizgide gitmiyor. Hatta evlilik bağlılık yalan olabiliyor.
Ben, aman kimseye güvenme seni yarı yolda bırakır demiyorum ama bunlar da maalesef hayatta olabilecek şeyler. İlla kötü birşey olmasına da gerek yok hatta düşünceler, olaylara bakışın da çok değişebiliyor. Biraz bencilce bir düşünce olduğunu kabul ediyorum ama hayattan öğrendiğim önce kendini garanti altına al. Yarın öbür gün bu okula gitmediğin için en ufak bir uhde yaşasan bunu eşine aksettireceksin ve ikinizde gerileceksiniz.

doğru o da var.... bunlar bnmde aklıma gelior ama snnde söyledğin gibi bencilce bir düşünce bir yerde

zaten memurmuşsun işin varmış. eğer amacın lisans mezunu da olmaksa bunun için bir acelen yok .
şimdi kazandığın parayı üniversiteye vermektense evine harcarsın veya para biriktirirsin.
hem bu arada biraz evliliğe alışmış olursun. daha iyi olur .
2 sene sonra tekrar girersin sınava, hem bu sefer devlet kazanırsın belki.
kazanamasan bile kenara koyduğun bi paran olur ondan faydalanırsın.
yaşın daha küçük aceleye gerek yok. önce bir evlilik borçlarını öde. evliliğe alış.
boşuna sıkıntıya sokma kendini.

çok mantıklı gerçekten ama bir yanmda çok istiyor okumak için çok emek harcadım

hayır bir de dediği şu, burslu okumadığı müddetçe kabul etmiyorum üniversite okuduğunu :52::52::52:
bilmiyor ki burslusu da, burssuzu da aynı sınıfta ders görüyor, aynı sınavlara giriyor, aynı diplomaya sahip oluyor.
onları nasıl ayıracak.. ki ona mı kalmış.
mantığını düşündüm, bulamadım.
------
bu konunun yeri burası değil, aslında yeni bir topik açılmalı.
ceza da yemeyelim :31:

Kolejde öğretmenlik yapmamı yadırgamızşınız,oysa ben sizin vakıf üniversitesinde okumanızı hiç garipsemedim.
Yadırfamadım,benim fikrim ne olursa olsun bulundugum konuma hakaret etmek(bide eğitimci olacak)gibi sizin haddiniz değil!
Ben fikkrimi söyledim,siz üzerinize alındınız ,yaranız vardı gocundunuz.
Ayrıca evet burslu ile burssuzların aynı sınıfta aynı dersleri gördüğünü bilemeyeceğimi düşünecek kadar basit düşünmüşsünüz.Koç ünv,bilkent,tobb..vs vakıf üniversitelerindende milyarlarca para verip iyi yerlere gelen var evet.Ama siz benim anlatmak istediğimi anlamadınız.
o akdar ter döküp yüksek puanlar alıp gerçekten emek harcayarak ünv okuyanları düşününce belkide ömrü boyunc a kazanaılabilcek parayı ünv hayatına harcıyor öğrenci ve kusura bakmayın ama buda bana aptallık geliyor dedim ve bu yüzden ünv okuyor saymıYORUM! dedim yani şahsi fikrimi söyledim dedğimi!
Burslu okuyanlar hem emekleriyle giriyor hemde parasını heba etmiyor.

Ayrıca benim ne düşündüğümde sizi bu kadar ilgilendirmemeli,garipseyecek yargılayacak kadar.birdaha mesleğime karşı laf ederseniz bu iş hakarete kadar gider!
ben sizin şahsınıza herhangi bi hakarette bulunmadım,üzerinize alınan siz oldunuz.ayrıca beni bu kadar takip etmezseniz sevinirim,kolejde çalıştımı,eğitimci oldumu,ceza aldımı....nedir yani bu kadar açık arama derdiniz!
o gün stresli bi gün geçirmiş olmanın sebebyle bana yakışmayan üslüpla konuştum evet,ama kimsenin şahsına yazmadım!!!

canım yaşın daha küçük,belki seneye tekrar dener devlet okulu kazanırsın..
hem paran sana kalır,borçlarınızı ödersiniz ne bilim biriktirirsiniz..benim fikrim böyle.

doğru o da var.... bunlar bnmde aklıma gelior ama snnde söyledğin gibi bencilce bir düşünce bir yerde

Bencilce canım ama tecrübelerim doğrultusunda diyorum ki; erkekler bencillikte kadınlara 10 basar.

Genelleme yapmak istemem tabi ki. Keşke hep başladığı gibi güzel olsa evlilikler ama maalesef kadınlar daha özverili, erkekler ise kendilerini daha çok düşünüyor. O yüzden kadınlar önce kendilerine yatırım yapmalılar.

evlilik eğitimin önüne geçmemeli...

evliliği erteleyin

yorumun için teşekkür ederm öncelikle .. bu sene okumamaya karar verdim -evliliğe düzene alışmam gerektiğini düşünerek- ama okumaktan vazgeçmedim vazgeçmeyi de düşünmüyorum

merhabalar..benim sorunum 3 gün sonra kayıt tarihi bitecek olan kazandığım okulla ilgili..

22 yaşındayın 2 senedir memurum. Nişanlıyım ve Allah nasip ederse kasımda evleneceğim.

Girdiğim sınavdan çok iyi bir puan aldım ama ailem ve nişanlım İstanbulda olduğu ve burda evimiz olduğu için il dışı yazmadım tercihlerde . Özel bir üni kazandım..

Maddi açıdan beni çoz zorlayacak bir para değil ama az da değil dogrusu . En az 3 sene okuyacağım. .

Benim endişem yeni evli olacağız elbette borçlarımız olacak bu süre zarfında eşime maddi olarak destek olamayağım :50:ve hergün karşıya gitmem gerekecek . Okuldan gelip bazen nöbete gitmem gerekecek.Vize tarihleride düğünümün haftasında olacak büyük ihtimalll:5:

Hem iş Hem okul Hemde evlilik olacak ...Madem gitmeyecektin neden yazdın diyenler olacaktır elbet. (çok istediğim bir bölüm ve okumayı gerçekten çok istiyorum)

Acaba bu sene gitmeyip seneye devlet üni için zorlasam mı..Yoksa kazanmışım nasıl olsa deyip okula gitsem mi

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler....:16::16:

özel okulda burssuz okuyup, tam anlamıyla babasına muhtaç yaşayan birisi olarak söylüyorum:

kesinlikle seneye çalışıp devleti zorla... Bizide maddi açıdan pek zorlamayacak bir paraydı ve moleküler biyoloji ve genetik bölümünden başka bir bölüm okumak istemiyordum ama maddi açıdan bir sürü sıkıntılar çıktı... Abim evlendiğil için okulumun parası çok aksadı.

Şimdi diyorum ki; keşke daha çok çalışıp devlet üniversitesini kazansaymışım. Hatta geç kalmadığımı düşünüp babamla yeniden sınava girmek için konuştum ama kesinlikle reddetti. Maddi şartlara bağlı olarak okumak çok zor...

okul dondurma şartlarını araştırıp eğer mümkünse kaydolup 1 sene için dondur seneye başla diyecektim ama geç kalmışım..

Bencilce canım ama tecrübelerim doğrultusunda diyorum ki; erkekler bencillikte kadınlara 10 basar.

Genelleme yapmak istemem tabi ki. Keşke hep başladığı gibi güzel olsa evlilikler ama maalesef kadınlar daha özverili, erkekler ise kendilerini daha çok düşünüyor. O yüzden kadınlar önce kendilerine yatırım yapmalılar.

canım tabiki öyle bence bunu kimse inkar edemez::):) bu sene yeni evli olacağımız için ve bunca sene birbirimizi beklediğimz için en azından güzel bir senemiz geçsin istedim bir de evliliğe alışmam lazım bir düzene oturtmam lazım buna karar verdim ... Bakalım sevgili nişanlım ben ders çalışırken bana nasıl destek olacak sözde mi bu destek olma lafları yoksa özde mi:15::15:

özel okulda burssuz okuyup, tam anlamıyla babasına muhtaç yaşayan birisi olarak söylüyorum:

kesinlikle seneye çalışıp devleti zorla... Bizide maddi açıdan pek zorlamayacak bir paraydı ve moleküler biyoloji ve genetik bölümünden başka bir bölüm okumak istemiyordum ama maddi açıdan bir sürü sıkıntılar çıktı... Abim evlendiğil için okulumun parası çok aksadı.

Şimdi diyorum ki; keşke daha çok çalışıp devlet üniversitesini kazansaymışım. Hatta geç kalmadığımı düşünüp babamla yeniden sınava girmek için konuştum ama kesinlikle reddetti. Maddi şartlara bağlı olarak okumak çok zor...

Oy canım benm ya .Allah yardımcın olsun inşallah öğrenciye öyle para lazım oluyor ki bn okurken cebinde 10 lira varsa param var sayıyordum ..Allah a şükür şimdi çalışıyorum özelde okuyacak bile olsam eşimden hiçbi maddi destek almadan okuyabilirim .. Kıl payı kaybettim istanbulda devlet üni ama bir yerde herşeyin hayırlısı demek lazım nasipten fazlası olmuyor gerçekten...

Belki okulunu üstten ders alıp erken bitirirsin hiçbir şey olmasa bile mezun olduktan sonra ailenen destek olup iyiki okudum dersin inşallah.. İnan çok güzel bir duygu...

okul dondurma şartlarını araştırıp eğer mümkünse kaydolup 1 sene için dondur seneye başla diyecektim ama geç kalmışım..

canım onu bende düşündüm ama kayıt yaptırmak için okulun bir aylıgını peşin ödemek gerekiyor belki seneye başka bir okul kazanırsam verilen para boşuna gitmiş olacaktı...

canım onu bende düşündüm ama kayıt yaptırmak için okulun bir aylıgını peşin ödemek gerekiyor belki seneye başka bir okul kazanırsam verilen para boşuna gitmiş olacaktı...

evet ama okula kayıt yaptırdığın zaman bir sonraki sene sınava girdiğinde alacağın puan çok düşüyor,yaklaşık 30 puan kadar,o yüzden zaten istediğin bir bölüme devlet okulunda giremezdin,yani en azından benim zamanımda öyleydi şimdi değişti mi bilmiyorum

evet ama okula kayıt yaptırdığın zaman bir sonraki sene sınava girdiğinde alacağın puan çok düşüyor,yaklaşık 30 puan kadar,o yüzden zaten istediğin bir bölüme devlet okulunda giremezdin,yani en azından benim zamanımda öyleydi şimdi değişti mi bilmiyorum

oss deil canım bnm girdiğim sınav dgs okul puanı daha düşük bir kat sayıyla çarpılacak o da 13 puan bir düşüş yapıyor ...Sınava 20 dk geç başlamama rağmn( o kadar aksilikler üst üste geldi ki bu bir rüya olmalı dedim) istediğim okulu 4 puanla kaçırdım :(

Back
X