• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne yapmalıyım?

Merhaba Hanımlar

Yeni üye olarak sizinle bir derdimi paylaşmAk istiyorum.Benim mahalleden çok iyi anlaştığım kız arkadaşım şuanda hamile bu aralar fazla hassas ve duygusal davranıyor.Böyle olmasıda normal diye düşünüyorum.Gelelim benim sıkıntıma bu arkadaşımla yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez birbirimizin derdini,sırrını ve kısacası herşeyini biliriz.Bu arada bende depresyon tedavisi görüyorum.Fakat artık ilaçları bırakıp çocuk sahibi olmak istiyorum 5 senedir evliyim.Bu zamana kadar çocuk hiç düşünmedim.Açıkçası evliliğimden kendimden emin olmak istedim.Artık emindim ve çocuk sahibi olmak için ilaçlarımı bırakmaya karar vermiştim tabi ilaçları bırakınca biraz sinirli ve alıngan olmaya başladım herkesin söyledi batmaya başladı sonrasında dayanamayıp tekrar ilaçlarımı kullanmaya başladım.Gelelim arkadaşımla olan derdime ailece görüşürz kendileriyle buarada komşumuz olurlar.Birgün annemi oturmaya çağrıyorlar annesi ve arkadaşım anneme benim evliliğim ve benimle ilgili olumsuz yorumlar yapmaya başlamışlar
Arkadaşım anneme şunları söylüyor
İlaçları bırakmasın dicem ama bu aralar fazla alıngan söyleyemiyorum
Hemen çocuk yapmasın 1 sene daha beklesin dicem ama bana kızar diye söyleyemiyorum
Bunun gibi şeyler söylemiş evliliğim hakkında yorumlar yapılmış annesi ve kendisi kısacası annemin moreli bozulmış annemde diyoki
Bak sen arkadaşına laf söyletmiyorsun ama o annesinin yanında sana laf ediyor evliliğini sorguluyor diye söyledi annemde
Şimdi kızlar sizce arkadaşımın niyeti ne olabilir bu arada bu aralar başkalarının sırrını da bana anlatmaya başlamıştı hamile kalmadan önce sizece ne yapmalıyım kimsenin kocası dört dörtlük değil ki kendi kocası bencil bir adam ama hiç bir zaman evliliği bozulmasın diye kötü yorum yapmadı benim eşim için güvenilmez diye lanse etmiş
Bu aralar eskisi gibi beni aramıyor ayrıca bende fazla aramıyorum şimdi ne yapmam lazım fikirlerinizi bekliyorım

Hiç üsteleme bırak oylece kalsın,
Arkadaşında olsa mesafe iyidir,
Madem aramıyor fırsat işte sizde aramayın,
Ararsa da çok içinize attıysanız güzel yolla sorabilirsiniz neden bu davranışlar sergilediğini
Ondan sonra da her zaman mesafe ;)

İlaçları azaltınca ruh haliniz bozulduğuna göre
Henüz tam iyileşmemişsiniz.
Dost acı söyler gelin dinleyin bebek için karar vermeden önce kendinizi tam olarak toparlayın
Sizinde söylediğiniz gibi hamilelik daha da bir hassasiyet yaratıyor

Aslında ilaç insanı iyileştirmiyor sadece zamanlık boşvermişlik yaşatıyor bunu ancak kullananlar daha iyi anlar ilacı isterseniz 5 sene kullanın bıraktığınız zaman eski halinize geri dönersiniz ya bu hayatta gamsız olmak gerek yada ömür boyu ilaç kullanmak lazım

Hiç üsteleme bırak oylece kalsın,
Arkadaşında olsa mesafe iyidir,
Madem aramıyor fırsat işte sizde aramayın,
Ararsa da çok içinize attıysanız güzel yolla sorabilirsiniz neden bu davranışlar sergilediğini
Ondan sonra da her zaman mesafe :KK66:

Katılıyorum kimseye gereğinden fazla değer vermemek buda benim saflığımdan kaynaklanıyor

Görüş ve öneriniz için teşekkür ederim.Denemeye değer denk geldiğim de nasıl tepki göstericeğimden korkuyorum.Ben dobra bir insanım normal de bu kadar bile içimde tutmazdım.Şuanda Hamile ve çok alıngan
Dünyadaki tek hamile o değil canım alınırsa alınsın uygun bir dille kırıldım dersin uzatmazsın :-)

taş uzaktan gelmez kimseye. en büyük yarayı yakınların açar çünkü zayıf noktanı iyi bilir. ben olsam napardım kötü olmazdım ama bir daha yakın olmazdım

Bence konuyu ertelemeyin...kendisiylee görüsün ve bu konuyu halledin...dediginiz kadar samimiseniz alinmamasi lazim...

ilaçları kafanıza göre ya da doktorun o zaman bırakırız demesine göre bırakmayın

düzenli gidin öyle bırkaın

bir de söylediklerinde bence bir sıkıntı yok

hani alıngan demiş, biraz daha sonra yapsın çocuk demiş

biz sizi tanımıyoruz ama ben de önce ilaçları tamamen bırakın, bir yıl geçsin sonra yapın diyecektim mesela

anneniz de herşeyi size yetiştirmesin ayrıca rahatsız olduğunuzu biliyor değil mi

ilaçları kafanıza göre ya da doktorun o zaman bırakırız demesine göre bırakmayın

düzenli gidin öyle bırkaın

bir de söylediklerinde bence bir sıkıntı yok

hani alıngan demiş, biraz daha sonra yapsın çocuk demiş

biz sizi tanımıyoruz ama ben de önce ilaçları tamamen bırakın, bir yıl geçsin sonra yapın diyecektim mesela

anneniz de herşeyi size yetiştirmesin ayrıca rahatsız olduğunuzu biliyor değil mi

Düzenli kontrollerime giderim bu zamanda psikolojik(depresyon) olarak rahatsız olmayan bile yoktur belki sizinde bazı problemleriniz vardır öncelikle hiç antidepresan kullandınız mı kullanmadıysanız eğer ilerde bir problem yaşarsanız asla önermem bunu bilmenizi isterim ben 7 aydır kullanıyorum mecbur kaldım biraz kullanmaya doktorum max 8 ay kullanmamı yeterli gördü ben kendimi haklı çıkarmak için bunları anlatmıyorum durumum hakkında bilgi vermek istedim ayrıca o ilaçlar insanı tedavi etmez kullanan insanlara sorun bıraktığınız zaman eski halinize geri dönersiniz sadece kullandığınız zaman özgüven patlaması yaşatır kişiden kişiye değiş

Ayrıca o kadar çocuk yapmak isteyen biri olsaydım 5 sene beklemezdim bu arada 28 yaşındayım

Anneme gelince kendisi kanser tedavisi gören kanseri atlatmış sayılan bir kadındır eğer sizinde bir kızınız yada çocuğunuz varsa evliyse başkalarının olumsuz lafları sizi yaralıyabilir

Ben bu insanlara fazla değer verdim annem sadece fazla değer vermem gerektiğini söyledi ısrar edince anlatmak zorunda kaldı burda suçlu annem değildir

taş uzaktan gelmez kimseye. en büyük yarayı yakınların açar çünkü zayıf noktanı iyi bilir. ben olsam napardım kötü olmazdım ama bir daha yakın olmazdım

Fazla iyi olmakdan gelir bizlerin başına neden daha iyi olmak için kendimizi hırpalıyoruz ki bırakalım onlar iyi olmaya çabalasınlar dicem ama çok zor

Back
X