Sizce normal mi, ne yapmam gerek bilmiyorum..

Hayır bişey geçmedi. Gidiyoruz annesinin evinde oturuyoruz, geliyoruz. ablelerına gidiyoruz, geziyoruz.ama ben bıktım yani bu çok uzun zaman yaşandı. Kimse bana kötü davranmıyor. akrabalarına gittik bayramda, uzak akrabalarının dahi içindeyim. Onun bahanesi aileme bağımlıymışım, bunu yenmem gerekmiş evlenmek için.ama ben böyle düşünmüyorum.Taviz vere vere ailemi delirttim artık.

Evet zaten bir tek ben acıyorum kendime. Gitmedim bugün. bu demek değil ki onu sevmiyorum.bu demek değil ki ben onun yanında olmak istemiyorum. İyi onlarla otur sen deyip telefonumu yüzüme kapattı, şimdi de açmıyor. Ben de kızdım her gün onca yolu gelip seni eğlemek zorunda değilim dedim. Muhtemelen sinirlenmiştir. Napayım ama....Aramıyorum ben de.

,
Onun bahanesi aileme bağımlıymışım, bunu yenmem gerekmiş evlenmek için.ama ben böyle düşünmüyorum.Taviz vere vere ailemi delirttim artık.

bu kadar saçma bir bahane duymadım, Allahaşkına bayramda bile onlarda oturup nasıl ailene bağımlı oluyormuşsun bi sor kendisine
bence senin kendine güvenini sarsmaya çalışıyor, ailene gıcık olduğundan intikam alıyor aklınca, hem sen çocuk musun böyle mi terbiye ediyor seni, güya seni cezalandırıp seni eğitecek, böyle düşünmesi konuşması bile ziyadesiyle onur kırıcı
açıkcası evlenince seni ailenle görüştürmek istemeyeceğini düşünüyorum, zaten ailene saygısı yok, seninde ailene saygın olmasın istiyor

Son düzenleme:

Valla ben de böyle düşünüyorum artık. Hani var bir laf var ya birini kırk gün sırtında taşırsın bişey olmaz, bir gün indirirsin senden kötüsü olmaz diye..Aynen o hesap. İstediği olduğu sürece çok mutluyuz, ama istediği olmadı ya, telefonu açmıyor. Bunu yapan koskaca okumuş etmiş, yaşını başını almış bir insan. Ben de vazgeçiyorum yavaş yavaş bu iilşkiden. Kendimi hazırlıyorum..Bu kadar tempodan sonra boşluğa düşücem biliyorum ama böyle de olmuyo ..

arama o zaman sende canım, niye arıyosun burnunu hepten kaf dağına kaldırıyosun, böyle şımarıklık olmaz, böyle çocuk gibi küsen yarın neler yapmaz, belki seviniyor şuan güya seni eğitiyor ya, telefonu açmayımda burnu sürtülsün diyor belki
nikahlı karınmıyımda hergün geleyim diye yapıştırıverecksin ağzına lafı, valla ben bile sinir oldum şuan

Son düzenleme:

Böyle olacağını bilsem nişan yapmaz sevgili modunda devam eder olursa olur olmazsa ayrılırdım. Bi de nişan yaptık. Bari ailemi sinir etmezdim. Aramıyorum, gerçekten şımarık. Laf anlatmay çalışmak beni yoruyor. Üstelik gerçekten gerçekten de hastayım. Gidip onların evinde yatacam, sonra akşam beni bırakcak,hey Allahım Yarabbim yaaa..Hiç böyle bişey de görmedim. Sonra suçlu oluyorum. Şimdi işin içine bir girdim ki çıkamıyorum. Ailesi de ses çıkarmıyor, hatta onlar da gayet normal bakıyorlar duruma. Ben mi anormalim Allah Allahh...

Arama boşver. Bu kez tavrını net koy. Düzelirse analarsa ne ala. Yok anlamazsa zaten koymuşsun kafaya ayrılmayı sen de. Biterse bitsin gözüyle bak. Herşey yoluna girebilir sen böyle davranınca.

canım nişanlın biraz olgun olsaydı eğer seni düşünrdü ve evlenene kadar ailene bağlı olduğunu unutmaz ve ona göre davranırdı. küçük çocuk gibi tavırlar yapmazdı. bence her istediğini yapma. bırak biraz da sen ona küs o senin için uğraşsın. böyle alışırsa ilerde daha beter olur. sen yıpranırsın. ayrıca ailen onlar senin ve evlenene kadar böyle davranmaları normal. bence nişanlınla konuş anlayışlı olması için. eğer evli gibi olmak istiyorsa evlensin o zaman. çok saçma geldi bana bu yaptıkları. her konuda kendi keyfine göre hareket edemez senin de düşüncelerin senin de isteklerin var. sen de bir bireysin bunu unutma. ve kimseyi memnun etmeye çalışma. kendi istediğin gibi davran ve öyle yaşa. yarın birgün bu adam seni bırakıp gitse yine ailenle baş başa kalacaksın yine onlar olacak yanında. o yüzden kimse için aileni üzme. benden sana tavsiye.

Nişanlım malesef anlayışlı değil.ben şikayet etmeye kalkacak olsam, benim dediğimi yapmayacaksan niye senle olayım bile dedi. Sabrımı çok zorladı yani.Aileme de resmen savaş açtı.Bu durumu da sanki onların gözüne sokmaya çalışıyor.Artık çok kızıyorum. Cesaretimi toplasam ayrılacağım sanırım. Bazen kendime sabret geçecek diyorum, normalde anlaşıyoruz, geleceğe dair planlar yapıyoruz ama böyle garip bir tarafı var işte. Ben kendime acımaya karar verdim. Nişan denen olgudan resmen nefret ettim, hiçbişey anlamadım.

Böyle acayip bir dert de kimse duymamıştır herhalde. İnsanın başına neler geliyor:) Hayırlısı ne bilmiyorum..Ölsem de kalsam da,hasta da olsam yanında olayım ama henüz zaman var evlenmemize:) İnanın ben sözde ailemle yaşıyorum ama yüzlerini görmüyorum..Onun annesiyle daha çok yaşıyorum. Artık bunalmışım haklı olarak. Öyle herşeye itiraz eden bir tip değilim, uyumsuz, geçimsiz biri olduğumu düşünmüyorum,böyle böyle tepeme çıktı işte. Evlenmek istemiyo desem o da değil...Bu nişan olsun diye kırk takla attı, adak bile adadı..Valla garip..Kendisine de aynı sizlere anlattığım gibi belki daha da çok ifade ediyorum halimi ancak durum aynı.

Evlendikten sonra bu baskılar katılanarak devam edebilir. Çünkü erkeklerde evlendikten sonra tamam artık geri dönemez gibi bir anlayış oluşabiliyor. Eğer evlilik yolunda ilerleyecekseniz nişanlınızı ailenizin onu sevdiğine ikna etmeniz gerekecek. Ki ikna etseniz bile bu sefer de onlar nişanlıyken beni sevmezlerdi diye kavga anında söyleme ihtimali olabilir. Sonuç olarak iyi niyet söz konusu ise her şey unutulur gider, umarım sizin için en hayırlısı olur :)

geçenlerde bir başlık açmıştım bilen bilir benim de aşık olduğum insan ben böyleyim işine gelirse diyen bir tipti ve ben de sevmeme rağmen ayrılmak zorunda kalmıştım. ve zamanla şunu anladım ki ben ona olan aşkım yüzünden kendime olan saygımı, güvenimi hatta onurumu gururumu yitirmeye başlamışım. sevgi bazen insana olumlu değil olumsuz yansıyor. hayatı zindan ediyor. ben de senin gibiyim uysalım. sevgim için her şeyi yaparım her şeye katlanırım ama bu öyle bir şey değil işte. düşündüm de neden o bana "ben böyleyim işine gelirse" dediğinde ben bütün zulmüne rağmen ona katlandım da o bana her şeyine katlanmama rağmen hep zulmetti. işte işin bu yönünü düşününce inan ki soğuyorsun. eğer dediğin gibi biriyse (sen daha iyi biliyorsun sonuçta) ileri de çok sorun yaşarsın. insanlara çok fazla taviz vermeye gelmiyor. o insan daha ilişkimizin 2. ayında ailemle aramdaki sorunlarla ilgili acımasız eleştiriler yapıyordu. ailemle aramdaki sorunlara evli olsak bile karışamazsın dediğimde ise karışırım demişti. yani canım eğer karşındaki insan seni hak etmiyorsa ve üzüyorsa iki kere düşün. bunun bir de evlilik aşaması var. aileni cezalandırmaya hakkı yok ki. onlar senin ailen ve sevmese de saygı duymak zorunda. asla ama asla ailen konusunda taviz verme. eleştiriye gelmiyor demişsin ama bence otur konuş tavrını koy. seni madem bu kadar çok istedi neden üzüyor? adak falan bunlar hikaye canım. erkekler bizim gibi düşünmüyor çok farklı çalışıyor onların kafası. koy tavrını ve geri adım atma tıpkı onun sana yaptığı gibi benim dediğimi yapmayacaksan beni üzeceksen niye seninle olayım ben mutlu olmak için seninleyim de ve geri dur. bakalım o da senin ona yaptığın gibi bir şeyleri düzeltmeye çalışacak mı? eğer düzeltmeye çalışmıyorsa zaten umursamıyor demektir ve onunla birlikte olmanın bir anlamı yoktur.
yanlış anlama sadece tecrübelerimden yola çıkarak konuşuyorum. amacım sana akıl vermek değil. üzülmeni istemiyorum amacım bu.
bayramın 1. günü bir tanıdığım kocasındna dayak yedi. 2 tane çocuğu var biri 4 diğeri 10 yaşlarında falan. ve bu adam bu kadınla evlenmek için 4 yıl peşinde koştu kaç kere istemeye gitti. annesi bile oğlumla evlen her şeyine razıyım dedi ama gelgelelim bayramın 1 günü hem kocası hem kaynanası bir olup dövdüler kadını. yani insanlar değişebiliyor. işin 5-10 yıl sonrasını da düşünerek hareket et... inşallah hep mutlu olursun.

Kusura bakma ben böyle saçmalık duymadım..
Her gün her gün bu eziyet nedir?
Ailenle yarışa girmiş şimdiden bu hayat böyle nasıl geçer bilemedim..

Her gün her gün kendi ailesi ile olmanız onun ailesine aşırı bağlı olduğunun göstergesi değil mi peki?

Büyük terbiyesizlik ettiği laflar, yaptığı şeyler. Madem ailene bozuluyor üzmesin seni evlenin ama yok evlenmiyor da adam bence yol yakınken dönün. Aileniz haklı belki de.

Kendisine bu durumdan çok bıktığımı söyledim defalarca hatta. Zamanı gelince herşey olurmuş..Bilmem ne bilmem ne..Ben anlam veremiyorum. Hayır ayrılmak istiyo desem...Neden beni bu kadar ailenin içine sokuyo diyorum..Zaten ailem de bitaraftan sıkıştırıyo beni..Çok bunladım .Sanki kimse beni anlamıyor gibi..

Canm bu smdiden boyleyse ilerde sen aileni unut.resmen nispet yapiyor ya hayret bisey maden onemli olan birlikte olmaniz gelsin o sizde otursun ozaman hayret bsey uzuldm size ya

Ben bir çözüm bulamadım. Nişanlandığıma çok pişmanım.Ailemle nişanlım arasında kalmaktan bu günlerin keyfini süremiyorum. Kendi kendime düşünüyorum sanırım beni sevseydi acırdı,halimi anlardı, anlamıyor..Hep kendisi haklı, hep istediği olacak. Sanırım ben dayanamayacam, saçma sapan sebeplerle ilişki bitecek. Aslında evimiz ve eşyalarımızın pek çoğu da hazır

Kusura bakma ben böyle saçmalık duymadım..
Her gün her gün bu eziyet nedir?
Ailenle yarışa girmiş şimdiden bu hayat böyle nasıl geçer bilemedim..
Evet.. Malesef öyle..Ben de böyle bir saçmalık görmemiştim duymamıştım ama tam da ortasındayım valla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…