Sizce sinir olmamak mümkün mü?

Haydaaaa :)

Ben de şimdi yorumları okudum da ben de dumur oldum. :)

Olay bir anda çalışan eş, çalışmayan eşe gelmiş,
çalışmasam eşim bana bu kadar deger vermezmişe gelmiş,
kendimi övdüğüme gelmiş :)

Eeee hani hep demez miyiz kadınlar çalışmalı, kendi ayakları üzerinde durmalı diye?
Hep demez miyiz erkek her durumda eşini savunmalı diye?

O zaman bu işte bir çelişki var...

Erkeklerin böyle tavırlara neden sahip oldugunu sanırım daha iyi anladım :)

Evet eşim gereksiz bir sürü şey söylemiş bence de, ama aslında vurgulamak istediği
orada ''kadın - erkek ayrımının yapılmaması gerektiği,
ikimizin de eşit şartlarda oldugu, erkeksin kadın bekler,
kadın nedir ki 2. sınıf vatandaştır'' imasına karşı bir tepki vermiş.

Ben böyle anladım.

Diyorum ki allah herkese böyle bir eş nasip etsin...

esinizin sizinle ilgili soyledikleri gayet guzel bunları dusunmesi falan tamam iyide sanki yıllardır icinde tutuyormusda biri birsey desede soylesem gibi olmus o cumleye bu tepki fazla geldi aldıgın maasa kadar soylemis gerek varmıydı..biz boyle iyiyiz x bey der gulumser ceker gider..fazla tepkili :31:

bence müdür bunu sürekli yapıyodur ve eşi sonunda canına tak diyip bu cevabı vermiştir. yada çok küstahça bi tavırla söylemiştir. tabi alınan maaş detayına falan girmek biraz abartı olmuş ama belkide çok sinirlendi. aklından ne geçiyosa söyledi. siniri geçmeyincede karısına olup biteni anlattı. canım insan eşine anlatmazda kime anlatır. ben anlatmasında bi sakınca görmedim.

benim eşiminde işyerinde böyle durumlar çok oluyordu eşimde bazen sinirlenip anlatırdı. çıkışta adamlar biyerlere gidermiş eşimide çağırırmış oda istemezmiş. sonraa gelemezsin tabi hanımın kızar falan derlermiş. eşimde bazen seninki gibi cevabını verirdi ve bana anlatırdı. bende git derdim ve bana ne işim var evinde mutsuz adamlar işten sonra ve yerine sokağa atar kendin ben evimde mutluyum onlar dışarda derdi. ama bi süre önce sanki ben ona izin ermiyomuşum gbi sitem etmeye başlamıştı. sanırım arkadaşları çok üstüne geldi. bende en son nereye gideceksen git zamanında huylarından nefret ettiğin adamlaramı imreniyosun. yada eskiden evinde mutluydun şimdi sendemi mutsuzsunki onlarla takılmak için evde huzursuzluk çıkarıyosun. benim başımın etini yeme ben sana gitme demiyorum ama gitmemeni bana bağlama buna sinir olurum dedim. sonra eşim yok ya gidip napıcam dedi yine ben evde mutluyum falan.

yani bu milleti anlamam adam evine gelmek istiyo evinde mutlu üstelik ben kendisini hiç ksıtlamama rağmen ama aamlar nasıl kafa buluyosa aklınca eşimde çıkmazda hissetmiş demekki kendini. böyle adamlar eşlerine nasıl zulmediyo nasıl çektiriyosa. evine eşine bağlı saygılı bi adam görünce hanım köylü muamelesi yapıyolar hemen.

pis herifler tüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

Yani demek ki aklını çelme ihtimalini düşünmem yanlış degilmiş :)

bu olay son derece gereksiz tepki verilmiş bi olay...
ben çok uyuz olurdum yerinde olsam valla.
beni savunsa bile...
müdür eğer çelimsiz,ezik bişeyse kocanın gözü kesmiştir,ben buna lafımı sayarım diye.
sence bunu sana anlatması hoşmu?

Niye ki?

Biz birbirimizden hiç bir şeyi saklamayız.
Her şeyi anlatırız.

Bunu neden garipsedin ki?

bence müdür bunu sürekli yapıyodur ve eşi sonunda canına tak diyip bu cevabı vermiştir. yada çok küstahça bi tavırla söylemiştir. tabi alınan maaş detayına falan girmek biraz abartı olmuş ama belkide çok sinirlendi. aklından ne geçiyosa söyledi. siniri geçmeyincede karısına olup biteni anlattı. canım insan eşine anlatmazda kime anlatır. ben anlatmasında bi sakınca görmedim.

Ben de aynısını düşündüm.
Müdür gerçekten çok maço bir adam,
yoksa eşim yapılan şakalara hiç takılmaz, önemsemez,
kim ne düşünürse düşünsün, biz birbirimizi biliyoruz o yeter der.

Çünkü gerçekten ogluma baktıgımız ilk 1 yıl arkadaşları sürekli böyle şakalar yapardı,
hiç önemsemezdi...
Bu kadar tepki verdiğine göre ben de olayın evveliyatı oldugunu düşünmeden edemedim.

bence eşinin anlatması güzel bişey senle herşeyi paylaşıyor demek ki
ben bir art niyet göremedim
ama benim de ilk aklıma şaka olarak söylenmediği geldi
eşin heralde şaka mı ciddi mi söylendiğini ayırt edebilir
belki sürekli bu konularda laf sokmaya çalışıyordu eşinize
o da patlamıştır bundan sonra kimse laf edemez
ayrıca adam haklı onun da arabaya hakkı var ama almıyorsa benim onu işinden almak görevim demiş.
bence durduk yere patlamamıştır.

Nihayet benimle ve eşimle aynı fikirde olan bir çıktı :)
Teşekkürler :)

Son düzenleme:
ben müdürün lafında bu kadar abartılacak,sinir olunacak hatta gidip açıklama yapılacak bir durum göremedim.bize kamuda çalışıyoruz ve bu tür espriler kamu dahil olmak üzere toplumumuzun her kesiminde yapılıyor.benim yanımda bile eşime bu tarz şeyler söyleniyor.ikimizde gülüp geçiyoruz.bence sizde öyle yapın.

herşey bu kadarda ciddiye alınmazki.müdürde şaşırmıştır bence eşinizin tepkisine.....

Bu arada o kadar maaş almasan eşin sana bu kadar deger vermezdi olayına getiren arkadaşlar;

biz eşimle 8,5 yıllık evliyiz, ancak 15 yıldır beraberiz.
O zamanlar ikimiz de ögrenciydik ,
Verdiği deger 15 yıldır degişmedi,
inşallah degişmez de...

Beni forumda bilenler bilir, ufacık bir degişim olsa sonunun ne olacagını da bilirler,
kaldı ki eşim de bilir bunu....

Son düzenleme:
bence eşinin anlatması güzel bişey senle herşeyi paylaşıyor demek ki
ben bir art niyet göremedim
ama benim de ilk aklıma şaka olarak söylenmediği geldi
eşin heralde şaka mı ciddi mi söylendiğini ayırt edebilir
belki sürekli bu konularda laf sokmaya çalışıyordu eşinize
o da patlamıştır bundan sonra kimse laf edemez
ayrıca adam haklı onun da arabaya hakkı var ama almıyorsa benim onu işinden almak görevim demiş.
bence durduk yere patlamamıştır.
ee biz olayın evveliyatı var mı yok mu bilemeyiz ki?

Aralarında sürekli bir çekişme varsa, eşi de durdu durdu patladıysa orası ayrı konu..

Ama müdür, eşinin her akşam iş çıkışı 3-5 dakika sigara içip lafladığı bir adamsa aralarında bir samimiyet vardır ve müdür de bu samimiyete güvenerek espri yapmıştır oarak algılıyor burda yorum yapan 100 kişiden 95 i:)

Eskiden gelen bir sürtüşme varsa ve eşi rahatsız oluyorsa baştan resmiyete dökülebilirdi iş..

Yani demek istediğim biz, konu sahibinin ilk mesajına göre yorum yapıyoruz..Evveliyatı bilmiyoruz..

Siz ve biz diye 2 gruba ayırdım sizi kusurabakmayın ama konu sahibi kendisini anlayan birtek sizi görmüş ondan yani..

Bu arada o kadar maaş almasan eşin sana bu kadar deger vermezdi olayına getiren arkadaşlar;

biz eşimle 8,5 yıllık evliyiz, ancak 15 yıldır beraberiz.
O zamanlar ikimiz de ögrenciydik ,
Verdiği deger 15 yıldır degişmedi,
inşallah degişmez de...

Beni forumda bilenler bilir, ufacık bir degişim olsa sonunun ne olacagını da bilirler,
kaldı ki eşim de bilir bunu....

mutlaka canım değer veren eş para kazansada kazanmasada değer verir. bende şu an çalışmıyorum ama çalıştığım süre zarfında eşim eve gelince gerekirse evi toplar yemekte yapardı benden erken geldiyse.
çalıştığın için değer veriyodur elbette çalışan bayan erkekten daha çok yorulur hem para kaznmak için işte hemde evde eşi evi için çalışır. bunun değerini bilen erkek bilir bilmeyende bilmez. sonuçta sadece kadın çalışıp erkeğin çalışmadan evde parasını yediği ayrıcaa hiçbişeye elini sürmediği ailelerde var.

Aralarında sürekli bir çekişme varsa, eşi de durdu durdu patladıysa orası ayrı konu..

Ama müdür, eşinin her akşam iş çıkışı 3-5 dakika sigara içip lafladığı bir adamsa aralarında bir samimiyet vardır ve müdür de bu samimiyete güvenerek espri yapmıştır oarak algılıyor burda yorum yapan 100 kişiden 95 i:)

Eskiden gelen bir sürtüşme varsa ve eşi rahatsız oluyorsa baştan resmiyete dökülebilirdi iş..

Yani demek istediğim biz, konu sahibinin ilk mesajına göre yorum yapıyoruz..Evveliyatı bilmiyoruz..

Siz ve biz diye 2 gruba ayırdım sizi kusurabakmayın ama konu sahibi kendisini anlayan birtek sizi görmüş ondan yani..

Evveliyatını ben de bilmiyorum ki :)

Pea bak gördün mü eşim bana her şeyi anlatmıyormuş :)
Zira ben de sonradan acaba sürekli böyle şeyler söylüyor da ,
o an tersine gelip terslemiş mi diye de düşünmeden edemedim...

Evet sanırım Lullaby ile ben çok iyiniyetli insanlarız.
Çünkü ben eşimin bana maaşım kadar deger verdiğini düşünemedim açıkçası :)

konu başlığını 'sizce' olarak yapmıssınız bizlerde algıladıklarımızı dile getirdik karşıt düşüncedeki insanlara kızıyosunuz sizi haklı gören birisine direk sonunda benı haklı gören oldu diyosunuz..siz iki kişi iyi niyetliler biz on kişi kötü niyetliler mi olduk şimdide :1:

Son düzenleme:
konu başlığını 'sizce' olarak yapmıssınız bizlerde algıladıklarımızı dile getirdik karşıt düşüncedeki insanlara kızıyosunuz sizi haklı gören birisine direk sonunda benı haklı gören oldu diyosunuz :1:

Yok kızmadım,
burdan kızmış gibi algılandıysam da özür dilerim.

Ben sadece bu olayda kadınların hayal gücünün ne kadar kuvvetli oldugunu bir kez daha,
hayretle ve şaşırarak okudum :)

neyse canım olan olmuş..
eşin bundan sonra mesafeli dursun müdüre, zaten müdür de sanırım artık samimiyeti azaltır, yaklaşamaz eşine..sorun kalmaz..
boşver..

Yok kızmadım,
burdan kızmış gibi algılandıysam da özür dilerim.

Ben sadece bu olayda kadınların hayal gücünün ne kadar kuvvetli oldugunu bir kez daha,
hayretle ve şaşırarak okudum :)

hayal gücü olarak nitelendirdikleriniz kabul etmediğiniz,beğenmediğiniz görüşler....bence burdaki yorumları biraz ciddiye alsanız iii olur.çünkü eşiniz size olan aşkından bahsetmemiş müdüre...maaşınızı,isterseniz araba alabileceğinizi,çocuğunuzu bırakıp işe gittiğinizi teker teker anlatmış...ben olsam övünmekten ziyade bunlara bozulurdum.

ben öyle hissettim açıkçası sanki bu olaydan önce de sanki laf çarpıtıyorlarmış ya da müdürün tavrı öyle kötüdür ki eşi açıklamaya başlamıştır
bir de espirinin bir tarzı vardır kimileri gülerek söyler, kimileri de surat beş karış laf sokmak için söyler sevgilimin aynı bu kafada bir arkadaşı vardı da eskiden oradan tahmin ettim o tarz kişilikte olduğunu. eşi aşırı sinirli bi insan değilse müdür demek ki 2. tarzda bir insan
belki bişeyler yapalım diyorlar sonrasında o da karımı almaya gideceğim diyor bu sırada bikaç laf yiyordur
yani durduk yere şakayla söylenmiş bir lafa böyle patladığını düşünmedim ben zaten olay bittikten sonra da bu kadar sinirli olmasından belli.
belki adamın kadınlara tavrını beğenmiyordur sanırım maço demiş konu sahibi de müdür için,
eşinin söyledikleri bana bayanların da çok çalıştığını yorulduğunu ve fedakarlık ettiğini göstermek üzere söylenmiş gibi geldi.
bu benim hissettiğim belki öyle olmuştur belki olmamıştır buradan bilemem cevaplarken kimler yazmış bakmamıştım açıkçası bir tek benim bu düşüncede olmama da şaşırmadım desem yalan olur :)

Erkekler aralarında bu tip densiz şakalar yaparlar...
Senin açından eşinin seni savunması tabi hoşuna gitmiştir Cudanam ama objektif bakmak gerekirse eşinin o kadar açıklama yapmasını abartılı buldum. Sen çalışmasan, o kadar maaş almasan bile eşinin seni bekletmek istememesi yine doğal bir davranış olurdu. Zaten eşin açısından da öyledir. Ama müdürüne bunları sayarken müdür ne yani karın çalışmasa bekletilmeyi hakedecek mi yani diye bir cevap da verebilirdi. Çalışmandan, maaşından dem vurması abartılı olmuş...

Dert degil ama sinir oldum.

Eşim benden 10. dk erken çıkıyor. Beni okuldan alıyor, eve gidiyoruz.
Arada 10 dk oldugu için ve benim okulum da yakın oldugu için
her zaman arkadaşlarıyla bir sigara içip öyle geliyormuş.

Dün yine her zamanki gibi çıkmış.
Bu defa arkadaşlarına iyi akşamlar dileyip arabaya dogru ilerlerken,
arkadan müdürü seslenmiş.
Hayırdır X bugün sigara içmeden mi gidiyorsun demiş.
Eşim de arabada giderken içerim bugün içmeyecegim demiş.
Müdürü de diğerlerine dönerek, tabi hanımı 2 dakika bekletse fırça yer, aman git sen! demiş

Eşim de hemen geri dönmüş gelmiş yanlarına,
bak müdürüm sen benim eşimi ne kadar tanıyorsun da böyle diyecegini düşünüyorsun.
Ayrıca o da benim gibi çalışıyor, çolugu çocugu bırakıp ,
akşama kadar koşturuyor, o da 3 milyara yakın maaş alıyor,
benim ondan ne farkım var, ama bir gün olsun da demiyor ki ben de araba alacagım,
kendi arabamla işe gidecegim demiyor.
İstese yapar da.
Şimdi ben böyle bir eşi niye 2 dk bekleteyim demiş.

Müdürü de bir laf söyledik bin laf işittik demiş.

Eşim de haklıyım müdürüm, bilip bilmeden ailem hakkında konuşamazsınız demiş.
Kalbinizi kırdıysam da kusura bakmayın, özür dilerim diyip ayrılmış yanlarından.

Beni almaya geldi, epey sinirlenmiş.

Sakinleştirmeye çalıştım, ama ben de sinir oldum.

Müdürü hangi kafadaki bunu söylüyor eşime?
Ya da ne bileyim aklını mı çelmeye çalıştı acaba?

Ya da ben dışardan çok mu dominat görünüyorum diye düşünmeden edemedim :) :31:

İdolümsünüz idolüm :)

Öncelikle çooook şanslı bir bayansınız ama eşinizde çok şanslı, Allah bana da sizin mantığınızı ve eşiniz mantığında bir insanı nasip etsin inşallah :)

Takmayın armut onlar, kıskanmışlardır, yansıma diye bişe vardır psikolojide bir arkadaşım anlatmıştı. Bazı insanlar kendilerinde olan ve hoşlanmadıkları huylarını, olaylarını başkalarına mal ederek üzerlerinden atmaya çalışırlarmış. Yani belkide kendi karısı 2 dk geç gelse çemkiriyorki, eşinize bunu mal ederek kendini rahatlatmaya çalışmıştır. Ay tek derdiniz bu olsun :nazar:

Son düzenleme:
Dert degil ama sinir oldum.

Eşim benden 10. dk erken çıkıyor. Beni okuldan alıyor, eve gidiyoruz.
Arada 10 dk oldugu için ve benim okulum da yakın oldugu için
her zaman arkadaşlarıyla bir sigara içip öyle geliyormuş.

Dün yine her zamanki gibi çıkmış.
Bu defa arkadaşlarına iyi akşamlar dileyip arabaya dogru ilerlerken,
arkadan müdürü seslenmiş.
Hayırdır X bugün sigara içmeden mi gidiyorsun demiş.
Eşim de arabada giderken içerim bugün içmeyecegim demiş.
Müdürü de diğerlerine dönerek, tabi hanımı 2 dakika bekletse fırça yer, aman git sen! demiş

Eşim de hemen geri dönmüş gelmiş yanlarına,
bak müdürüm sen benim eşimi ne kadar tanıyorsun da böyle diyecegini düşünüyorsun.
Ayrıca o da benim gibi çalışıyor, çolugu çocugu bırakıp ,
akşama kadar koşturuyor, o da 3 milyara yakın maaş alıyor,
benim ondan ne farkım var, ama bir gün olsun da demiyor ki ben de araba alacagım,
kendi arabamla işe gidecegim demiyor.
İstese yapar da.
Şimdi ben böyle bir eşi niye 2 dk bekleteyim demiş.

Müdürü de bir laf söyledik bin laf işittik demiş.

Eşim de haklıyım müdürüm, bilip bilmeden ailem hakkında konuşamazsınız demiş.
Kalbinizi kırdıysam da kusura bakmayın, özür dilerim diyip ayrılmış yanlarından.

Beni almaya geldi, epey sinirlenmiş.

Sakinleştirmeye çalıştım, ama ben de sinir oldum.

Müdürü hangi kafadaki bunu söylüyor eşime?
Ya da ne bileyim aklını mı çelmeye çalıştı acaba?

Ya da ben dışardan çok mu dominat görünüyorum diye düşünmeden edemedim :) :31:

Müdür ergenler gibi davranmış :) Gülümsedim okurken. Hani erkeklerin en cok gaza geldikleri durumlar vardır ya; git git annen bekler, git git kılıbık seni gibi :)

Bu her işyerinde geçen klasik esprilerdendir
Benim eşime de arkadaşları bu espriyi yapar, o da diğerlerine aynısını der zaman zaman
Tabi aradaki samimiyete bağlı birşey

Ama eşinizde epey abartmış özellikle maaşınıza varana kadar miktar belirtmesi garip olmuş

Back
X