Sizce sinir olmamak mümkün mü?

son yorumunu okudum cudana o zaman eşiniz o gün karsılastıkları sonucuda ssinirleri gerilmiş. etrafımızda maalesef öyle insanlar var( öğretmenler odasında yasanan konusmalar)

fakat o zaman eşiniz müdürü günah keçisi seçmiş. yanlış yere patlamış :34:

müdür dediğine diyeceğine pişman olmuştur. ayrıca orada bulunan diğer öğretmen arkadaşların da eşine karşı izlenimleri değişmiş olabilir.

erkekler arasında böyle takılmalar güya şakalaşmalar çok olur benimde hoşuma gitmiyor ama oluyor:19:eşin keşke gülüp geçseymiş yada evet müdürüm fırçayı yemeden yetişeyim ben deseymiş.bazen insanları fazla ciddeiye almayacaksın canım böyle herşeye sinir olucaksak hayat çekilmez olabilir:31:

Erkeklerin kendi aralarında yaptıkları bu sözde şakaların, kişiliği oturmamış erkeklerin aklını karıştırdığına bizzat şahidim.
Ayrıca biz kadınlar arasında nasıl bir çekememezlik, kıskançlık söz konusuysa, aynısı erkekler arasında da var.

Açıkçası bebeğine bakan bir baba o dönemde bu tip şakaları kaldırırken, şu an kaldıramayıp ters bir tepki verdiyse, müdürün şakasında iyi niyet aramak saflık olur.

Biz bilemeyiz o adamın karakterini. Davranışlarından bihaberiz. Belki bunu sık sık yapan, çalıştığı kurumdaki bütün meslektaşlarını özel hayatlarıyla sorguya çeken bir tip. Belki bu tip şeyleri çok dile getiriyor. Ya da art niyetli. Bilemeyiz.

Erkekler genelde her kavgada sabahtan akşama kadar çalışıyorum sizin için. Az biraz kıymet bil de sorun çıkarma der ya. Muhtemelen müdür de bu zihniyette biri. Ve konu sahibinin eşi de bunun farkında olduğu için bence o sözleri sarfetmiş. Akşama kadar çalışıyor, benim gibi o da para kazanıyor. Yoruluyor. Evde ki çabasını ve ilgisini saymıyorum bile. Sen bu zihniyette olabilirsin ama ben bu kadar fedakar bir kadını bir sigara için bekletmem demek istemiş. Ve bence güzel de söylemiş. Ben paraya düşkün bir erkek profili göremedim yazılanlarda. Ayrıca 2 çift sözden konu sahibinin eşi hakkında bu tip çıkarımlarda bulunmak bana doğru gelmedi.

Evet biraz fazla detaya girmiş, doğruya doğru ama netice de aralarında çatışmalı bir samimiyet varsa, müdürün bunu garip karşıladığını sanmıyorum. Netice de biz tanımadığımız için garip geliyor bize.

Maddiyat konusunda tek diyecegim sey
kisi kendinden bilir isi diyecegim :)

o kisma takilacaginizi tahmin edemedim kusura bakmayin bilsem cumleleri makaslardim

neyse esime karsi bakis acim degismedi
hep soylerim Allah herkese boyle bir es nasip etsin

keske herkesin esi her durumda esini savunsa da kimse kayinvalide vs problemleri yasanmasa
kimse mutsuz olmasa ...
kadinlar hakettigi degeri hep gorse...

Müdür kendi çapında (her ne kadar iğreç olsada) bir espiri yapmaya çalışmış.

Eşinizin tepkisi ve detaylara fazla girmesi de garip olmuş.

Benim eşimede söylerler o tarz şeyler, eşimde korkak değilim/kılıbık ta değilim, sadece ince adamım ben der geçer. İşte o zaman karşısındaki bozulur.

buraya konu açacak ve fikir isteyecek kadar önemli bir konu olduğunu düşünmüyorum.son derece olası bir durum... neden takıldınız ki? kafa yormaya değmez bile.

Keşke gidip açıklama yapmak yerine şakaya vursaymış.prensesle evlenirsen bekletemezsin tabii diye.ben de arada dominantlık yaparım eşimin hoşuna bile gidiyor sanırım başkalarının yanında beni nazlamak. Klasik türk erkekleri kılıbık görünmekten hoşlanmıyor ama.hepsi ben masaya yumruğumu vurursam ev titrer modunda.hem kendilerini hem de eşlerini küçük düşürüyolar aslında.

Dert degil ama sinir oldum.

Eşim benden 10. dk erken çıkıyor. Beni okuldan alıyor, eve gidiyoruz.
Arada 10 dk oldugu için ve benim okulum da yakın oldugu için
her zaman arkadaşlarıyla bir sigara içip öyle geliyormuş.

Dün yine her zamanki gibi çıkmış.
Bu defa arkadaşlarına iyi akşamlar dileyip arabaya dogru ilerlerken,
arkadan müdürü seslenmiş.
Hayırdır X bugün sigara içmeden mi gidiyorsun demiş.
Eşim de arabada giderken içerim bugün içmeyecegim demiş.
Müdürü de diğerlerine dönerek, tabi hanımı 2 dakika bekletse fırça yer, aman git sen! demiş

Eşim de hemen geri dönmüş gelmiş yanlarına,
bak müdürüm sen benim eşimi ne kadar tanıyorsun da böyle diyecegini düşünüyorsun.
Ayrıca o da benim gibi çalışıyor, çolugu çocugu bırakıp ,
akşama kadar koşturuyor, o da 3 milyara yakın maaş alıyor,
benim ondan ne farkım var, ama bir gün olsun da demiyor ki ben de araba alacagım,
kendi arabamla işe gidecegim demiyor.
İstese yapar da.
Şimdi ben böyle bir eşi niye 2 dk bekleteyim demiş.

Müdürü de bir laf söyledik bin laf işittik demiş.

Eşim de haklıyım müdürüm, bilip bilmeden ailem hakkında konuşamazsınız demiş.
Kalbinizi kırdıysam da kusura bakmayın, özür dilerim diyip ayrılmış yanlarından.

Beni almaya geldi, epey sinirlenmiş.

Sakinleştirmeye çalıştım, ama ben de sinir oldum.

Müdürü hangi kafadaki bunu söylüyor eşime?
Ya da ne bileyim aklını mı çelmeye çalıştı acaba?

Ya da ben dışardan çok mu dominat görünüyorum diye düşünmeden edemedim :) :31:

kusura bakmayın ama ben müdürünün lafında çok acayip birşey görmedim, kötü niyet hiç görmedim. en fazlası gereksiz bi yorum o kadar. ben heryerde şahit oluyorumm, erkekler aralarında öyle şakalar yaparlar arada. mesela, aa h.sonu oraya gelmicenmi ? yok. diğeri: olum karısından izinsiz tuvalete gidebiliyormu sorsana. veya tabi bu evlendi artık öyle karısı herşeye izin vermez tarzı. ve genelde bu tarz şakalar yapılan adamlarda güler geçer, ya da yok canım ne demek izin vs. derler. çnk bu şakadır yani en nihayetinde.
eşiniz neden bu kadar sinirlenmiş, neden geri dönüpde MÜDÜRÜNÜ bozmuş, verip veriştirmiş anlayamadım ben. evet mesela kötü niyetli birisi örneğin kıskanç bir kaynana veya görümce dese bunu ama ciddi ciddi. karından korkuyonmu fırça mı yiyon tarzı fesatlığından söylese o zaman tamam. tabiki sizi korucak o lafları edecek. ama şaka olarak söylenmiş bi cümleye üstelik müdürüne bu kadar ağır çıkışması pek hoş olmamış ne yalan söylim.

adam belki samimiyetine dayanarak kendince bi espri yaptı..
ben abartılı buldum açıkcası öyle bi tepkiyi...
maşına kadar anlatmanın ne lüzumu var...
bence tersine gelmiş eşinin yada başka birine kızdı acısı ondan çıktı..
yoksa normalde çok sık yapılan bi espiri bu evli insanlara...
geri dönemeyi, bu kadar detaylı anlatmayı gerektirecek bi konu yok gibi...
bozulur anlarımda bu resmen laf kavgası...

Maddiyat konusunda tek diyecegim sey
kisi kendinden bilir isi diyecegim :)

o kisma takilacaginizi tahmin edemedim kusura bakmayin bilsem cumleleri makaslardim

neyse esime karsi bakis acim degismedi
hep soylerim Allah herkese boyle bir es nasip etsin

keske herkesin esi her durumda esini savunsa da kimse kayinvalide vs problemleri yasanmasa
kimse mutsuz olmasa ...

kadinlar hakettigi degeri hep gorse...

Aferin cici eşine, ne güzel, seni korumuş(!) ezdirmemiş(!)

Sanki her biriniz her ettiğiniz lafı düşünerek ediyorsunuz da, sanki günde 10 tane öğrenciye pislikmiş muamelesi yapmıyorsunuz da, hepiniz buckingham sarayındansınız, hep diplomasi diliyle konuşuyorsunuz da millletin gayet de sıradan şakası batıveriyor size. Egonuz kaf dağını aşmış, haberiniz olsun. Eşiniz de biraz zevzek bence. Ne gerek var da 3 milyara yakın maaş alıyormuş, araba istemiyormuş da....Bu bilgileri vermeye ne gerek var? Hani Allah herkese böylesini nasip etsin cinsinden bi kocanız var ya, işte o koca sizi keşke başka manevi şeylerle övseydi. Kazandığı para, istemediği arabayla değil. Küçük insanlar ve küçük olayları...

Son düzenleme:
Dert degil ama sinir oldum.

Eşim benden 10. dk erken çıkıyor. Beni okuldan alıyor, eve gidiyoruz.
Arada 10 dk oldugu için ve benim okulum da yakın oldugu için
her zaman arkadaşlarıyla bir sigara içip öyle geliyormuş.

Dün yine her zamanki gibi çıkmış.
Bu defa arkadaşlarına iyi akşamlar dileyip arabaya dogru ilerlerken,
arkadan müdürü seslenmiş.
Hayırdır X bugün sigara içmeden mi gidiyorsun demiş.
Eşim de arabada giderken içerim bugün içmeyecegim demiş.
Müdürü de diğerlerine dönerek, tabi hanımı 2 dakika bekletse fırça yer, aman git sen! demiş

Eşim de hemen geri dönmüş gelmiş yanlarına,
bak müdürüm sen benim eşimi ne kadar tanıyorsun da böyle diyecegini düşünüyorsun.
Ayrıca o da benim gibi çalışıyor, çolugu çocugu bırakıp ,
akşama kadar koşturuyor, o da 3 milyara yakın maaş alıyor,
benim ondan ne farkım var, ama bir gün olsun da demiyor ki ben de araba alacagım,
kendi arabamla işe gidecegim demiyor.
İstese yapar da.
Şimdi ben böyle bir eşi niye 2 dk bekleteyim demiş.

Müdürü de bir laf söyledik bin laf işittik demiş.

Eşim de haklıyım müdürüm, bilip bilmeden ailem hakkında konuşamazsınız demiş.
Kalbinizi kırdıysam da kusura bakmayın, özür dilerim diyip ayrılmış yanlarından.

Beni almaya geldi, epey sinirlenmiş.

Sakinleştirmeye çalıştım, ama ben de sinir oldum.

Müdürü hangi kafadaki bunu söylüyor eşime?
Ya da ne bileyim aklını mı çelmeye çalıştı acaba?

Ya da ben dışardan çok mu dominat görünüyorum diye düşünmeden edemedim :) :31:

sakinleştirmeye çalışmalar fln! noluyor ya :) kusura bakma gerçekten ama bana çok komik geldi, okuyup gülüyorum:))

marjinalfaydali nın yorumunu okuyunca bende şunu düşündüm; genel yorumlara bakarken sizin yorumlarınızı da okuyorum. Genelde çok ciddi ve olumsuz yaklaşıyorsunuz. Ben bu düzelmez, ayrılık olması vs. tarzında çok yorumlarınızı okudum. Bu cümlelerde yazdınız demiyorum ama hep olumsuz hiç yapıcı bir şey okumadım problemlerde...Bunu şunun için yazıyorum; herkes elbette her istediğini düşünür ve yazar ama siz fazla ciddiye alıyorsunuz. Eşiniz anlattığınız kadarıyla mükemmel, Allah daha da iyi yapsın; hepimiz için diliyorum çok daha mutlu olalım da...Esprilerde, hayatta çokta ciddiye almak, her olayda kötü niyet aramak, hep olumsuz konuşmak bana göre negatif bir insan portresi çiziyor. Hayattan fazlasıyla korktuğunuza, mutluluğunuzun elinizden kayıp gitme endişesi yüzünden sürekli ben çok mutluyum, benim mükemmel bir eşim var; hatta herkese Allah böyle eş nasip etsin şeklinde telkinleriniz var...İnsan korktuğu şeyi hep zikreder derler...Herşey gönlünüzce olsun; Rabbim sizi ailenizi ve hepimizi kötülüklerden korusun...

madammatilda ve marjinalfaydalı ya katılıyorum.
fazla dillendiriyorsunuz,gereksiz şeyleri.
ayrıca konuyu okuyuncada şaşırdım.
iş hayatının getirdiği samimiyetle gayet doğal bir şaka ve eşiniz sakinleştirilmeye ihtiyaç duyulacak kadar sinirleniyor(!)
çok acayip doğrusu.
heleki bu şakayı ciddiye alıp yanlarına gidip uzun uzun sizin maaşınızdan araba istemeyecek kadar iyi oluşunuza kadar teferruatlı bilgi vermesi çok daha acayip.
daha dün oldu,eşim rahatsızdı ve işe gitmedi.
iş arkadaşları aralarında anlaşıp eşimle dalga geçmişler,hasta masta değil hanımı evde iş gördürüyor yapmazsa kapı dışarı olur diye.bizde bayağı güldük: ))
eşin ve sen olsan herhalde sinir krizi geçirirdiniz.
bence fazla tepki veriyorsunuz,gülün geçin.
ve ayrıca....eşinize yapılan bu şaka ciddi şekilde de söylensede lakayt söylensede şakadır.
hemen hemen her erkek arasında geçer bu muhabbet.
bu nedenlede çoğu üye(bende dahil) abarttığınızı düşünmüş.

aslında sorun şakaya tepki vermesi değil
hoşlanmıyabilir tepki verebilirde
eşinin bütün özelliklerini sayıp aldığı maaşa kadar söyleyip
böyle bir eş 2dk bekletilebilir mi demesi
özürdilerim ama biraz görgüsüzce olmuş
iş arkadaşlarının kafasında başka düşünceler olumuştur

Cudana eşinle kavga etmeni gerektirecek ne var ki,burada sana böyle bir telkinde olan da olmamış.
Hani eşime tepki mi vereceğim bu sinirlenmesi yüzünden demişsin o yüzden dedim.
Sadece herkes kendine göre yorumlamış sende yorumlamışsın ve eşinin muhteşem bir adam olduğuna karar vermişsin.
Bir kadın bu kararı vermişse dünya yansa umrunda olmamalı çünkü sen sana göre muhteşem seni bir kahraman gibi savunan adamla evlisin.
Dahası yok herşey olmadı gerektiği kadar harika.
Eşinin tepkisi belki hassas karakterinden ve elbette sana olan aşkından kaynaklanıyordur.
Ama meslekte bilmem kaçıncı yılı,görmüş geçirmiş iki çocuk annesi bir kadın kıytırık ağzı gevşek müdürün lafını neden ciddiye alsın ki?
Müdür bu , kayınvalideniz değil görümceniz değil ne bileyim sizin hayatınızdan çıkarıp atamayacağınız biri değil.

Paraya bu kadar takılmak şundan.Karım istese araba alır ama almıyor ayda 3000 lira kazanıyor benim onu bekletmem olmaz.
Ayrıca fedakar cefakar bir kadın vs vs..
Müdürün ima ettiği şeyin parayla ne alakası var,okul müdürü emin olun sizin ve eşinizin aylık gelirini az çok tahmin etmiştir.
Hatta adama 3000 liradan bahsedince şöyle bir saflaşmıştır benim dalga geçmemle ne alakası var bu paranın diye ?
Mantık içermiyor çünkü..
Şimdi siz bana deseniz ki : ne biçim kadınsın kocana lafın geçmiyor istediğini yaptıramıyorsun benim size cevabım aaa olur mu eşim ayda x bin lira kazanıyor olamaz ki :)

Öğretmen olduğunuz için benden kat ve kat iyi bilirsiniz sınıfta bazı çocuklar vardır.
Herkes birbirine salak der ama biri o çocuğa dediği zaman dünya yıkılmış gibi ortalığı velveleye verir velisini çağırır devlet meselesi yapar falan ?
Eşiniz işte böyle sınıfın hassas çocuğu gibi davranmış,müdür karın fakir,araba alacak paranız yok açlıktan nefesinizi kokuyor dememiş ki?
Sadece karından korkuyor musun demiş muhtemelen o da eşinden çekiniyor o yüzden başklarını bu lafla aşağılamaya çalışıyor.
Aynı şey eşimin başına gelse eşimde sizinki gibi abartsa mevzuyu "bırak şu gerizekalıyı ,kıskanıyor bizi,salla gitsin aşkım " derdim.
İçten içe de ne güzel bir adamla evliyim abartı bile olsa beni savunmuş der mutlu olurdum.
Ailecek sinirlenmeler gerilmeler ne bileyim,ya siz hassas duygulu bir ailesiniz ya da ben duygusuz ruhsuz biriyim.

zaten müdürle geçen bu uzun ve gereksiz konuşma 2 dakikayı bulmuştur Cudanayı bekletmiştir
seviyorum bekletmem demek yeterli, ya da alaycı bi gülüş daha bi güzel olurdu

Evliliğimizin ilk yıllarında eşimin bir iş arkadaşı vardı, artık yok :) O da eşime çok takılırdı, aynı böyle şeyler söylerdi.. O zaman çok kızmama rağmen şimdi anlıyorum ki tamamen kıskançlıkmış. Eşi ile problemleri vardı, eşimde pek arkadaşları ile ev konularını konuşmayan, anlatmayan bir insan olduğundan dışardan çookkk mutlu paralı huzurlu bir aile göründüğümüz için o arkadaşın kıskançlıklarına maruz kaldığını anladık :)Ben kıskançlık faktörünü göz önünde bulundurun derim!

bence müdür bunu sürekli yapıyodur ve eşi sonunda canına tak diyip bu cevabı vermiştir. yada çok küstahça bi tavırla söylemiştir. tabi alınan maaş detayına falan girmek biraz abartı olmuş ama belkide çok sinirlendi. aklından ne geçiyosa söyledi. siniri geçmeyincede karısına olup biteni anlattı. canım insan eşine anlatmazda kime anlatır. ben anlatmasında bi sakınca görmedim.

Ben de böyle düşünmüştüm.
Eşin belki önceden beri müdürünün tatsız takılmalarına maruz kalıyordu.
Veya çıkmak için acele etmesi başkaları tarafından sürekli konu ediliyordu ve sonunda müdüre patladı.
Çünkü aslına bakarsan ben de açıklamasını fazla detaylı ve sanki üzerinde düşünülmüş buldum.
Yani bir çırpıda,sinir anında akla gelecek açıklamalar gibi gelmedi bana.

Sonraki mesajlarda açıklamışsın,başka şeyler üstüste gelmiş demek.

Benim eşime böyle şakalar yapamazlar.Eşim onlardan önce söyler.
Geç kalırsam Melek eve almaz,sizin yüzünüzden fırça mı yiyeyim,karısından korkmayan... vs der..:)
İlk zamanlar millet inanacak,beni dominant zannedecek diye kızıyordum.
Artık herkes beni az çok tanıdığı için umursamıyorum.

Back
X