- 15 Ocak 2023
- 22
- 9
- 1
- Konu Sahibi baybay2023
-
Bende biraz önce onu düşünüyordum. Benim kv de yemek tabağının kenarına düşen biberleri kırpıntıları felan toplar yemegin içine atar yazık diye. Kaçtane de evleri var. Ama yetim büyümüş çoğu zaman aç kalmış. Aşırı kıymet verişi ordan geliyo. Sizinkinin yetişme tarzıda öyle mi?Arkadaslar birsey sormak istiyorum.
Simdi bir kv ile pek aram iyi degil. Olmama sebepleri de aslinda kendi kendimi doldurmam galiba çünkü yaptikları bana çok değişik geliyor ve ben bunları asla anlamlandiramiyorum.
Birkac örnek vermek gerekirse mesela onlar tasinacagi zaman evlerine gittim, işçilerden biri su istedi. Esimin 3 tane dolu hazir su sisesi dolaptayken hicbirini vermedi ve buzluga attigi cesme suyunun çözülmesini bekletti adami tam 2 saat. Yani oğlunun hazir suyunu vermemek için adami bekletti resmen. Benim vermeme de izin vermedi ilk şoku orda yasadim.
Neyse bir bayram oldu biz kurban kesmeye onlara gittik 5 kisi bir kurbani kestik hepsi esit dagitildi ve ayrildi sira kura ile kimin hangisini alacagina gelince kv gözüne kestirdiği bir parcayi alip gitmeye kalkti, herkes şok oldu kp napiyon dese de aldi gitti yani.
Sonra ben hazir su içiyorum neden çeşmeden icmiyorum, oglu icermis de kendisi de hazir icmezmis, hep kaynatinca mikroplar ölür diye ben öyle iciyorum sende iç demeler başladi.
Onu geçtim tuvalet kağıdı kullanmama sardı, neymiş kiyafetlerden eskiler kullanacakmisim da tuvalet kagidi israf oluyormus. Hem daha saglikliymis.
Mesela arabayla esimle gezelim diye cikariz niye arabayla geziyoruz da benzin yakiyoruz, yuruyerek market gezseymisiz.
Camasir ve bulasiklari zaten iki kisi oldugunuz icin elde yikasaymisim da elektrik sudan daha pahaliymis.
Elektrikli cayciyi kullanmamam daha masrafsizmis.
Niye ehliyeti evlenmeden almamişım ogluna kiyamiyor sanirim.
eve gelirler önlerine ikramlik koyarim toplayip hepimizin önündekileri biyere doldurup kaldirmaya calisir, napiyon deriz ogluma saklamaya calisiyorum olsun biz yemesekde olur der.
Yemekleri haftalarca isitip yer, yada bize de o şekilde yemek yedirmeye calisir mesela her gidip yemek yeyisimde orda midem sisiyor, agriyor ne bileyim galiba eski yemekleri atmamak için biseyler yapiyo.
Ben bunlari neden yaptigini asla anlamiyorum.
Bide sürekli yalan söylüyor. Mesela gecen yaz hic kalmaya gelmezken bize geldi ve kaldi sinav zamanimda. Her uyandiginda tüm esyalari balkonda havalandiriyordu, yani carsaflari yorgani sasirdim napiyon diye ben hep havalandiririm dedi. İlk anlam verememistim ama sonradan kayinpeder dedi ki annen de yazin uyuz olmuştu.
Sinav haftasi uyuzken neden insan gelir kalir ki.
Mesela birinin dugunu olur bizi cagiran yok, son 10 dakka kala bize hadi inin dugune gidiyoz birlikte der, ne hazirlanmisim ne haberim var, yani yeni gelin paspal dugune mi gidermis bide hic cagirilmadigi yere
Onları gectim gittigimiz hicbir dugune de birsey takmaz hep eskimis 40 yill onceden sakladigi bir nevresim yada hali felan gibi biseyler goturur.
Durumu olmayan biri de degil ki böyle davranmasina anlam veremiyorum.
Yani ben cok sogudum bu hareketlerinden dolayi ve asla isinamiyorum.
Hep bir para gitmesin yada en uyanik benim gibi davraniyor etrafa karsi ve beni bu rahatsiz ediyor.
Kendimi cok tuhaf hissediyorum onun yaninda kendimi sıkıyorum çoğu zaman hani benim enerjimi emiyor.
Arama bir mesafe koydum ve gidip gelmek istemiyorum. Çünkü ne hastalandiginda bi bulasici bisey oldugunda haber veriyo, nede insanlara yada bana karsi daha insani davranmiyor. Yani sizce doğru mu yapiyorum?
Bilmiyorum yokluk cekmis olabilir belki zamaninda ama bu insanlara bile bir suyu vermek istemeyisini aciklar mi bilemiyorumBende biraz önce onu düşünüyordum. Benim kv de yemek tabağının kenarına düşen biberleri kırpıntıları felan toplar yemegin içine atar yazık diye. Kaçtane de evleri var. Ama yetim büyümüş çoğu zaman aç kalmış. Aşırı kıymet verişi ordan geliyo. Sizinkinin yetişme tarzıda öyle mi?
Arkadaslar birsey sormak istiyorum.
Simdi bir kv ile pek aram iyi degil. Olmama sebepleri de aslinda kendi kendimi doldurmam galiba çünkü yaptikları bana çok değişik geliyor ve ben bunları asla anlamlandiramiyorum.
Birkac örnek vermek gerekirse mesela onlar tasinacagi zaman evlerine gittim, işçilerden biri su istedi. Esimin 3 tane dolu hazir su sisesi dolaptayken hicbirini vermedi ve buzluga attigi cesme suyunun çözülmesini bekletti adami tam 2 saat. Yani oğlunun hazir suyunu vermemek için adami bekletti resmen. Benim vermeme de izin vermedi ilk şoku orda yasadim.
Neyse bir bayram oldu biz kurban kesmeye onlara gittik 5 kisi bir kurbani kestik hepsi esit dagitildi ve ayrildi sira kura ile kimin hangisini alacagina gelince kv gözüne kestirdiği bir parcayi alip gitmeye kalkti, herkes şok oldu kp napiyon dese de aldi gitti yani.
Sonra ben hazir su içiyorum neden çeşmeden icmiyorum, oglu icermis de kendisi de hazir icmezmis, hep kaynatinca mikroplar ölür diye ben öyle iciyorum sende iç demeler başladi.
Onu geçtim tuvalet kağıdı kullanmama sardı, neymiş kiyafetlerden eskiler kullanacakmisim da tuvalet kagidi israf oluyormus. Hem daha saglikliymis.
Mesela arabayla esimle gezelim diye cikariz niye arabayla geziyoruz da benzin yakiyoruz, yuruyerek market gezseymisiz.
Camasir ve bulasiklari zaten iki kisi oldugunuz icin elde yikasaymisim da elektrik sudan daha pahaliymis.
Elektrikli cayciyi kullanmamam daha masrafsizmis.
Niye ehliyeti evlenmeden almamişım ogluna kiyamiyor sanirim.
eve gelirler önlerine ikramlik koyarim toplayip hepimizin önündekileri biyere doldurup kaldirmaya calisir, napiyon deriz ogluma saklamaya calisiyorum olsun biz yemesekde olur der.
Yemekleri haftalarca isitip yer, yada bize de o şekilde yemek yedirmeye calisir mesela her gidip yemek yeyisimde orda midem sisiyor, agriyor ne bileyim galiba eski yemekleri atmamak için biseyler yapiyo.
Bide sürekli yalan söylüyor. Mesela gecen yaz hic kalmaya gelmezken bize geldi ve kaldi sinav zamanimda. Her uyandiginda tüm esyalari balkonda havalandiriyordu, yani carsaflari yorgani sasirdim napiyon diye ben hep havalandiririm dedi. İlk anlam verememistim ama sonradan kayinpeder dedi ki annen de yazin uyuz olmuştu.
Sinav haftasi uyuzken neden insan gelir kalir ki.
Mesela birinin dugunu olur bizi cagiran yok, son 10 dakka kala bize hadi inin dugune gidiyoz birlikte der, ne hazirlanmisim ne haberim var, yani yeni gelin paspal dugune mi gidermis bide hic cagirilmadigi yere
Onları gectim gittigimiz hicbir dugune de birsey takmaz hep eskimis 40 yill onceden sakladigi bir nevresim yada hali felan gibi biseyler goturur.
Hep bir para gitmesin yada en uyanik benim gibi davraniyor etrafa karsi ve beni bu rahatsiz ediyor.
Kendimi cok tuhaf hissediyorum onun yaninda kendimi sıkıyorum çoğu zaman hani benim enerjimi emiyor.
Arama bir mesafe koydum ve gidip gelmek istemiyorum. Çünkü ne hastalandiginda bi bulasici bisey oldugunda haber veriyo, nede insanlara yada bana karsi daha insani davranmiyor. Yani sizce doğru mu yapiyorum?
Açıklamaz tabi o biraz dini vicdani bi yön. Kv dısardaki kedilere bile yemek götürür. Açlık çok zor diyeBilmiyorum yokluk cekmis olabilir belki zamaninda ama bu insanlara bile bir suyu vermek istemeyisini aciklar mi bilemiyorum
Kullandigin bezi napicakmisin, israf olmasın diye kurulandiktan sonra onla da yerleri sildirir bu kadın sanaOnu geçtim tuvalet kağıdı kullanmama sardı, neymiş kiyafetlerden eskiler kullanacakmisim da tuvalet kagidi israf oluyormus. Hem daha saglikliymis.
Kullandigin bezi napicakmisin, israf olmasın diye kurulandiktan sonra onla da yerleri sildirir bu kadın sana
Oyle de habire deterjan, su gider, siz en iyisi z.cman annemyani diyor ki atlet vs kullanilmayan biseyle kurulayip geri yikayacakmisim onlari devir daim yaoacakmisim
Dedikleri hicbirseyi yapmiyorum yada cevabini veriyorum ama o kadar saçma bir hal aldi ki ne diyecegimi bilemiyorum anlatirken…Kullandigin bezi napicakmisin, israf olmasın diye kurulandiktan sonra onla da yerleri sildirir bu kadın sana
Mide olmus Hindistanyani diyor ki atlet vs kullanilmayan biseyle kurulayip geri yikayacakmisim onlari devir daim yaoacakmisim
Bende ne diycemi sasiriyorumTaharet bezi is comingtekrar tekrar yıkayınca sudan tasarruf mevzusu ne oluyormuş, hani ztn pis o ayrı da tasarruftan girerseniz belki sizi salar gülüyorum ama sinirden bu ne be
Eşiniz ne diyor bu duruma?Bende ne diycemi sasiriyorumsaygisizlik etmeden cevap veriyorum ama abartti yani
Bosver diyo, bazen cok cekti ondan diyo, ne biliyim takma kafana zaten ayda bir gorursun diyo ama bu durumlar sinirimi bozuyoEşiniz ne diyor bu duruma?
Mesafe en iyisi.Bende sinir oldum.Arkadaslar birsey sormak istiyorum.
Mesela arabayla esimle gezelim diye cikariz niye arabayla geziyoruz da benzin yakiyoruz,
Bide sürekli yalan söylüyor. Mesela gecen yaz hic kalmaya gelmezken bize geldi ve kaldi Her uyandiginda tüm esyalari balkonda havalandiriyordu, yani carsaflari yorgani sasirdim napiyon diye ben hep havalandiririm dedi. İlk anlam verememistim ama sonradan kayinpeder dedi ki annen de yazin uyuz olmuştu.
Onları gectim gittigimiz hicbir dugune de birsey takmaz hep eskimis 40 yill onceden sakladigi bir biseyler goturur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?