sizce söylemeli miyim? (ayrıca çok sinirliyim)

Utanıcak ne var bunda kolay ve ya basite indirgemek kendini kişiye bağlı. Boşanmış bayanların geneli rahattır doğru ama her şey sizde bitiyor kendinizi biliyorsanız he deyip geçeceksiniz elaleme.

22 imde evlendim 23 ümde boşandım çocuğum yok şu an 28 imdeyim
iç anadolunun yobazlıkta kendini aşmış küçük bir ilçesinde öğretmenim lisede.bu yaz büyük ihtimalle tayinim çıkacak güney taraflarına isticem tayinimi.sorun şu ki ben burda kimseye söylemedim boşanmış olduğumu.medeniyette kendini aşmış bir düşünce zihniyetine sahip toplumumuzun boşanmış bayanlar hakkındaki görüşleri takdire şayan siz de bilirsiniz.takılan asılan olmasın diye demedim.ama şimdi tereddütteyim gittim yerde göğsümü gere gere evet boşandım desem mi? demesem mi?
önceden yine güneyde küçük bir kasabada ücretli öğretmenlik yapmıştım orda söylemiştim boşandığımı p.uş bir müdür yardımcısı vardı bir gün öğretmenler odasında yalnız kalmıştık bana eşini kötülüyor bir de kız var.yok eşi çok para harcıyormuş mutlu değilmiş........ o zmanlar saf ve korkaktım bişey diyemedim hadi şimdi söylesimn onun ağzına nasıl.................
işte durum bu çok sinirliyim.ya bunlar bir de Müslüman geçinen kesim.yabancı bir sürü arkadaşım var Müslüman ülkelere boşuna önyargılı yaklaşmıyorlar.islam bu değil.islamiyette boşanmış kadına kötü gözle bakmak yok ama bunlar islamiyeti kendine göre yorumlayan iğrenç düşüncelere sahip bir kesim.
arkadaşlarıma bunu söylüyorum boşanmış bayan olunca türkiyede kolay kadın görülüyorsun ciddi düşünmüyorlar kendileri ciddi düşünce aileleri biz oğlumuza ( boşanmış tüm bayanlardan özür diliyorum ) delik kadın almayız diyorlar diyorum.şok oluyorlar bu nasıl düşünce diye.
neyse arkadaşlar başınızı ağrıttıysam tekrar özür dilerim yalnız bana bir akıl verin boşandığımı söyleleyim mi gittiğim yerde bir sürü takılan olacak orası da kesin bunu da göz önünde bulundurarak yorumlarınızı esirgemezseniz mutlu olurum.
Ben katılmıyorum senin bu düşüncelerine.Bunlar çağın gerisinde kaldı.Askıntı olmak istedikten sonra evli bekar kız dul bakmıyor kimse.Senin kütüğündeki medeni halinle değil,senin kişiliğinle tavırlarınla alakalı.Her kadın evli bekar farketmez,karşındaki insanla arasına koyacağı ölçü derecesini bildikten ve tavrını aldıktan sonra kimse kimseye birşey diyemez.Bunun doğusu güneyi batısı yok.Her yerde her tür var.Bir de insanlara boşanıp boşanmadığını söyleme gereksinimin yok ki.En fazla evlimisin diyenlere hayır değilim dersin.

Ben burda söylememiştim.Bana görücü getiriyorlardı,hiç evlenmemiş.Yine onlara söylemiyordum.Bakıyordum hiç beğenmediysem hiç söylemiyordum.Biraz beğendiysem sadece adayıma söylüyordum..
Birgün bu arkadaşlardan biri başka birindne duymuş,bana çok darılmıştı kendi anlayışına göre.Öbür tarafa mahcup olmuşmuş.Söyle ki sana ona göre görücü gelsin ''demişti..Birine söylesen zaten hızla yayılıyor..Bundan hoşnut olmuyorsun..Bu lafları yemek için gamsız olmak lazım biraz..O konuları öyle kişilerle pek konuşmamak lazım..Çünkü duyulanlar incitiyor..

Back
X