Aynı şey 10 yaşında evlendirilen kız çocukları için de geçerli değil mi?Ya da okutulmayan?Onlara da kimse sormuyor ne istediklerini.Ya da beşik kertmesi var,daha çocuk kundaktayken kimle evleneceğine başkaları karar veriyor,sence o agu diyen bebekler mi seçiyor?Ee sen tüm bunlara 'kültürleri saygı duyun' diyosun,ama işin içine çok kıymetli pipi girince birden bırakın onlar seçsinler diyorsun.İkiyüzlülük değil de ne bu?Bir sürü kız gördüm ben,röportajlarını izledim 'Ben okuyup öğretmen olmak/doktor olmak istiyorum,ama babam okula göndermeyi kabul etmiyor,kızlar okumaz seni evercem diyor'diyen ufak kızlarla dolu.Eee madem bu kadar saygılısın seçimlere o zaman o kızların da seçme özgürlükleri ellerinden alınmıyor mu?Bu olayları niye 'onların kültürü de bu diyerek savunuyorsun?Ama mesele erkek sünnetine gelince 'Aaa onların seçimlerine saygı duyulmuyor'diyorsun.Annen sana gitsin köyünüzden el değmemiş,ayaklarını yıkayacak 14'lük bir kız bulsun.Sen de eğitim düzeyi senden aşağı,her dediğine itaat ediyor diye ego patlaması yaşarsın,kendini entel zannedersin.Bu sayede buralara gelip,kadın düşmanlığı yaparak benliğini doyurmak zorunda da kalmazsın.Bu son sözüme yorum yapmadan yukarıdaki sorduğum sorulara cevap ver,seçimlerle ilgili olanlara.