Sizce şu durumda evlilik düşünmeli miyim?

aylin_89

Oysa bizim evde gülen yok
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
222
34
118
Ankara
Hanimlar marhaba 23 yasindayim ve neredeyse 1 yildir nisanliyim. Bu yil universiteden mezun oldum. Nisanlimla Eylul ayinda evlenmeyi dusunuyorduk birkac ay oncesine kadar. Ama simdi bu durum imkansızlasti. Sebepse su: Ailesinin paraya ihtiyaci vardi, 60 bin lira kadar. Saglik sorunu filan degil, paraya sikismislar borclar vs. Ben ona "Bak, simdi durumumuz sikisik, dugun icin para biriktirmeye calisiyoruz ama kazandigimiz anca bize yetiyor, henuz hicbir birikimimiz yok." dedim. Bu para 5 bin, 10 bin olsa bir sekilde yardimci olunur ama bizim o parayi odeyebilmemiz icin cok yuklu bir meblag kredi cekmemiz gerekiyor. Dugun arifesindeyiz. Cok fazla tutarlar kazanmiyoruz. Verebilecegimiz maksimum para 10 bindi ki o da cok zorlarsak... Bunu teklif ettim, bu parayi verelim ama gerisi yok diyelim dedim. Ki gercekten yok yemin ederim yok...

Ev tutacaktik, esya vs. alinacakti. Bu para mevzusu yuzunden yapamadik. Birkac gun icinde cekecekmis nisanlim krediyi. Ben de dedim ki "60 bin oyle kolay odenebilecek bir para değil. Dugunumuzu en az 4 yil askiya almamiz gerekecek. Bu nasil olacak?" Nisanlimin cevabiysa "Ben aileme veremeyecegim demem." oldu.

Bana bu para hele su zamanimda cok buyuk geliyor. Kucuk yardimlar elbette yapacagiz, lafi olmaz asla ama bu durum cok farkli. Kaldi ki istemeden kiyasliyorsam affedin ama 1 ablasi, 1 de abisi var. Onlardan istememisler, nisanlimdan istemisler.

Bakin ben cimri bir insan degilim. Ama ailesinin bana hicbir katkisi yok, pekala olmayabilir. Sonucta ben ailesine guvenerek evlenmiyorum. Ama bari kostek olmasalardi...

Hanimlar lutfen bana yardim edin. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Nisanlim kesinlikle cekecegim krediyi diyor. Bu durumda en az 4 yil evlenemiyoruz. Sorun degil ben 4 yil beklerim. Ama nisanlimdaki bu tavir beni cok yaraladi.
Sizce nisani atmali miyim?

konu sahibi sonuna kadar okuyamadım 60 bin dedin orada durdum

bunlar 60 bini sizin evliliğiniz yaklaştı istiyorlarsa kusura bakmasınlar resmen sizi sömürüp sırtınızdan bi 60 bin alacaklar

...sıkan kendisi çalışsın kazansın bi zahmet 60 bine düğün yapar evini kurarsın katiyyen kredi çekme çektirme

insanın ailesi de bu kadar çakal olmasın ya...yazık günah...

nişanlın hakkında 3 kere değil 5 kere düşün çünkü seni ailesi olarak göremeyecek bu adam ailesine hayır diyemiyorsa hep seni ezecek evlenınce değişir sanma değişmez...

bıktık sömürücü yiyici ailelerden...

ne yapacaklar 60 bini nelerini yenileyecek kayınvalide evini mi arabasını mı evinin eşyasını mı ne yapacakmış

ay kendime yapılmış gibi sinirlendim normalde hiç kızmam ama sinirim bozuldu bu aileye...

4 yıl kımı nıye beklıyorsun...

demekki sevgilin 4 yıl seni bekletecek kadar çok seviyor ailesini o zaman evlenmessin...ayıp diye birşey var bu teklifi sana yapıyor sende kırılmasınlar dıye 10 bin verelim diyorsun...

bu akılla senın sırtına bınmesinler dikkat et fazla ii niyetlisin.

ha bence direkt nişanı atmalısın aslında

senin sevgilin ne 60 bini ya sizin bize vermeniz lazım ne saçmalıyorsunuz diyeceğine veremem diyemem diyor

bak bu adam farları yakmış gözüne gözüne doğrultmuş diyor ki bak ben böyleyim gör beni gör beni diyor...

Nişanlının o krediyi çekmesine asla müsade etme...

Gerekirse kredi çekersen terk ederim diye tehdit et...

Krediyi çekip de siz evlenirseniz yandınız demektir....

Haklisiniz... Dusuncelerimde daha bir emin olunca... Cok uzuldum...
En aci kismi, ben dedim ki "Su zamanda bu parayi istemekten beis gormuyorlarsa ilerde de isterler."
Haklisin diyor, susuyor...

Bu arada ablasinin kredi kartini nisanlim oduyor her ay.
Ablasi da eline para gectikce oduyor...

Nişanlının o krediyi çekmesine asla müsade etme...

Gerekirse kredi çekersen terk ederim diye tehdit et...

Krediyi çekip de siz evlenirseniz yandınız demektir....

Ettim. Eger o krediyi cekersen biter, daha dogrusu bitmek zorunda kalir dedim. Kusura bakma aileme olmaz diyemem cevabini aldim, sustum...

Şimdiden böyle aile düşkünü bir nişanlın varsa sırf onlara yardım etmek için evliliği 4 yıl ertelemeyi göze alıyorsa bu kişi kimi neyi 4 yıl ne için beklediğini iyice bir düşün derim.

size yardım edeceklerine saçma sapan isteklerimi oluyor! ayrıl demek kolay,diyemem ama bir yolunu bul.babası çeksin krediyi,biz yardım ederiz de.elinizden geleni yaparsınız yine..zaten evlenince geçinmenin kolay olmadığını görür seninki.yardım etmeyi bırak "bulursanız bana da verin" demeye başlar.

bu arada arkadaşlara da katılmamak elde değil.şimdiden rengini belli etmiş gibi seninki.anneci azcık :26:

Ettim. Eger o krediyi cekersen biter, daha dogrusu bitmek zorunda kalir dedim. Kusura bakma aileme olmaz diyemem cevabini aldim, sustum...

Susmayacaksın arkadaşım...

Bu gün bunu kabul ettiren yarın neler kabul ettirmez...

Bir erkek eş adayını ya da eşini ailesinden öncelikli tutmuyorsa orada düşünmek lazım...

Şimdiden böyle aile düşkünü bir nişanlın varsa sırf onlara yardım etmek için evliliği 4 yıl ertelemeyi göze alıyorsa bu kişi kimi neyi 4 yıl ne için beklediğini iyice bir düşün derim.

Nisanlim o parayi vermezsem cok ayip olur, nankorluk etmis olurum diyor.
Ama nisanlim her ay ailesine duzenli para gonderir zaten 200 300 lira kadar...
60 bin cok fazla...

haklısın nişanlınızın bu parayı vereceğim deyip kestirip atması hoş bir tavır değil, sizinle konuşarak orta yol bulma gayretinde olmalıydı..
nişanı at gibi kesin bir öneri de sunamam fakat dediğiniz gibi bu durum evliliğinizi çok ileri tarihe ertelemenize neden olacak.. zor bir durum gerçekten...
böyle bir durumda nişanlıma olan duygularımı ve daha önce yaşanmışlıkları gözden geçirir son bir karar verirdim sanırım.

cancağazım zaten o noktada ilişki bitmiş bence..sen orada o zaman uzatmayalım deyip yüzüğü vermediysen bilmeden de olsa kabul etmişsin o krediyi bence...

o anda blöfte olsa verseydın yüzüğü adam en azından kararlı görürdü sen susarak adama bırakamam seni gibi bi mesaj vermişsin sanki farkında olmayarak.
gerçekten bitirmek istiyor musun? seviyor musun?

Susmayacaksın arkadaşım...

Bu gün bunu kabul ettiren yarın neler kabul ettirmez...

Bir erkek eş adayını ya da eşini ailesinden öncelikli tutmuyorsa orada düşünmek lazım...

Arkadasim susmadim zaten.
Bugun konustuk henuz bu konuyu.
Sonra beni eve birakti, bir daha da konusmadik bu gece boyunca.

Ben de sizden yardim istiyorum. Yarin arayinca bitti mi demeliyim diye.
Nisanlimi cok cok seviyorum ama mantikli dusunmek de lazim bir yerde.
Bir bir duzen kurmaya calisiyoruz.

O paranın illa bulunması gerekiyorsa ve 3 kardeşlerse 20 şer bin çekecekler o zaman. Para ne borcu için canım.

Nisanlim o parayi vermezsem cok ayip olur, nankorluk etmis olurum diyor.
Ama nisanlim her ay ailesine duzenli para gonderir zaten 200 300 lira kadar...
60 bin cok fazla...

şimdi şöyle düşünüyorum ben zengin bir insan değilim bunu bildiğim için 60 bin gibi bir harcama borç yapamam...

bazı insanlar neyine güveniyor? çocuğuna güvenip borç yapabilmek...

herkes ayağını neden yorganına göre uzatmıyor ki?

Bitirmek istemiyorum. Cok seviyorum. Ama hani klasik bir laf vardir ya hani, "ask karin doyurmuyor." Aynen oyle bir durumdayim, realist bakmaya calisiyorum.

Bu arada ben onunla evlenirsem annem memlekete donecek, su an annemle yasiyorum tabii.
Ben onun icin her seyden cok sevdigim annemle aramiza mesafe girmesini goze aldim. Ama o boyle yapiyor...

O paranın illa bulunması gerekiyorsa ve 3 kardeşlerse 20 şer bin çekecekler o zaman. Para ne borcu için canım.

çok doğru.3'e bölsünler.yoksa "ben yokum" dersin.bu ne la.herkes yağlı kapıyı buldu mu bırakmıyor.biri de benim amcam.iliğimizi kemiğimizi sömürdü.eşi de hala lüks geçinir o borcun içinde.

gerekirse biz biraz daha borça girelim de sizin evinizi alalım rahat edin diceklerine.1 seenelk nişanlı evlnmk üzere olan cocuklarından 60bin tl istiyolarsa orda bi durmak gerek..

hadi onlar iyi niyetli degiller cocuklarının gelecegini düşünmüyolar da. nişanlında mı benim evim yurdum belli olsun artık bekleyenim var diyemiosa orda da sen dur bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…