Nisanlim surekli borc aliyoruz borc aliyoruz deyip duruyordu. Ben de dedim ki ablan o verdigin "borclari" geri odedi mi?
Sustu.
Ben de dedim ki aileye borc olmaz, kendimizi kandirmayalim. Senet mi imzalayacaksiniz oturup?
Haklisin diyor. Cildirma esigindeyim dusundukce geriliyorum.
Bu arada hanimlar, kendimi cok kotu hissediyorum.
Fazla mi iyi niyetliyim gercekten bilemiyorum ama sanki bencillik ediyormusum gibi de geliyor bir yandan.
Hani insanlar parasizken dugun dusunmek dusuncesizlikmis gibi geliyor, kahroluyorum.
Sizce bu cimrilik ya da bencillik, dusuncesizlik vs. mi?
Kesinlikle tam olarak durumu ozetlemissiniz.
Aile yapilarimiz tamamen farkli. Hadi onu gectim, ben cevremde de bu tarz bir aile gormemistim daha once.
İstekler hic bitmiyor. Ama bu ara sinirlarini zorladilar, 60 bin nedir... hele su zamanımızda.
krediyi siz çekip siz ödeyeceksınız değil mi yanlıs anlamadım, yanı nısanlınız cekip, nısanlınızın ailesi ödemeyecek aylıkları ?
yani hem haklısın diyo hemde işin içinden cıkamıyo.. oda zor durumda ama çözüm kredi cekmek degil ya
Bencillik yapan sen degil onlar, bos bosuna vicdan azabi cekmeye ne gerek var.
Dugun arifesinde bunu yapan illerde neler yapar dusun bakalim.
Ikinizin de maasi anca kendinize yeter. Nisanlin 1200 aliyor her ay ablasina 300 tl gibi bi rakam yolluyor, simdi 60bin tl kredi cek diyorlar.
Ne kadar gaddar bir aile, ne kadar dusuncesiz bir aile.
Resmen nisanlini somurmeye calisiyorlar ve tabi evlenirsen sira sanada gelir.
Onlar pasa pasa yasarken, siz kredi, borc, bilmem neyle ilgileneceksiniz. Yazik gunah!
Bunlarin yani sira, nisanlin biraz (fazla?) ana kuzusu veya saf. Durumunuzu bile bile boyle bir seyi nasil kabul eder, ustelik sana danismadan.
Yani uzun lafin kisasi, bosuna kendini atese atma derim.
Hakkinda hayirlisi olsun.
sakın kendini suçlama asıl benciller onun ailesi...
1000 tl kazanan insan cimri olmalıdır zaten...
sizin etiniz ne butunuz ne hakikaten...
sağlık olur orası ayrı..ama gereksiz keyfi lüks için boşa harcanmış paranın ceremesini taze gelin olamamış ve olması da 4 sene ertelenen bi insan neden çeksin
kendini düşün bencillik olsaydı bunu herkes sana söylerdi burada emin ol.
Nisanlim fazla vefali, iyi kalpli bir insan ama saflik derecesine eristi artik bu durum.
Ayrica sirf ailesine dusunceli olup da bana sirt cevirince hos bir durum cikmiyor ortaya.
Bu para mevzusu son noktaydi yani nisanlimin iyi niyetinde...
borclar üzerine kurulacak bir evlilik... ailene açtın mı bu durumu .. bir de sunu sorayım, çok sevıyor musun yanı onsuz olmaz derecesınde ?
Peki ne yapmayi dusunuyorsun?
Biz kendi evimiz için kredi çektik.. Onu bile her ay ödemek insana koyuyor..
60 bin çok uçuk bir rakam 60 lira ister gibi de basite indirgemeleri çok tuhaf..
Ama nişanlınızın da neyine güvenip bu krediyi kendi üstüne aldığını anlamadım..
Bu borç birden sizin düğün arefesinde de hortlamış olamaz, yüklü bir rakam..
4 yıldan da fazla sürebilir , ödeme tutarına bağlı.. Durumunu bile bile 60 bine bile tamam diyorsa ilerde hiç önünü alamazsınız..
Ne deseler kabul edecek cinsten.. En tehlikeli eş tipi..
Bence çooook iyi düşünün...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?