O paranın illa bulunması gerekiyorsa ve 3 kardeşlerse 20 şer bin çekecekler o zaman. Para ne borcu için canım.
şimdi şöyle düşünüyorum ben zengin bir insan değilim bunu bildiğim için 60 bin gibi bir harcama borç yapamam...
bazı insanlar neyine güveniyor? çocuğuna güvenip borç yapabilmek...
herkes ayağını neden yorganına göre uzatmıyor ki?
gerekirse biz biraz daha borça girelim de sizin evinizi alalım rahat edin diceklerine.1 seenelk nişanlı evlnmk üzere olan cocuklarından 60bin tl istiyolarsa orda bi durmak gerek..
hadi onlar iyi niyetli degiller cocuklarının gelecegini düşünmüyolar da. nişanlında mı benim evim yurdum belli olsun artık bekleyenim var diyemiosa orda da sen dur bence..
anneci erkeklerden nefret ediyorum.
umarım bahtın açık olur.
Kesinlikle haklisin.
Bunu da soyledim. Babanlar bize neden yardim etmiyorlar? dedim, durumlari yok dedi. E bu kadar iste dedim, bizim de durumumuz yok. Ne yapabiliriz su durumda?
O da ben olmaz diyemem diye tekrarladi.
Hanimlar marhaba 23 yasindayim ve neredeyse 1 yildir nisanliyim. Bu yil universiteden mezun oldum. Nisanlimla Eylul ayinda evlenmeyi dusunuyorduk birkac ay oncesine kadar. Ama simdi bu durum imkansızlasti. Sebepse su: Ailesinin paraya ihtiyaci vardi, 60 bin lira kadar. Saglik sorunu filan degil, paraya sikismislar borclar vs. Ben ona "Bak, simdi durumumuz sikisik, dugun icin para biriktirmeye calisiyoruz ama kazandigimiz anca bize yetiyor, henuz hicbir birikimimiz yok." dedim. Bu para 5 bin, 10 bin olsa bir sekilde yardimci olunur ama bizim o parayi odeyebilmemiz icin cok yuklu bir meblag kredi cekmemiz gerekiyor. Dugun arifesindeyiz. Cok fazla tutarlar kazanmiyoruz. Verebilecegimiz maksimum para 10 bindi ki o da cok zorlarsak... Bunu teklif ettim, bu parayi verelim ama gerisi yok diyelim dedim. Ki gercekten yok yemin ederim yok...
Ev tutacaktik, esya vs. alinacakti. Bu para mevzusu yuzunden yapamadik. Birkac gun icinde cekecekmis nisanlim krediyi. Ben de dedim ki "60 bin oyle kolay odenebilecek bir para değil. Dugunumuzu en az 4 yil askiya almamiz gerekecek. Bu nasil olacak?" Nisanlimin cevabiysa "Ben aileme veremeyecegim demem." oldu.
Bana bu para hele su zamanimda cok buyuk geliyor. Kucuk yardimlar elbette yapacagiz, lafi olmaz asla ama bu durum cok farkli. Kaldi ki istemeden kiyasliyorsam affedin ama 1 ablasi, 1 de abisi var. Onlardan istememisler, nisanlimdan istemisler.
Bakin ben cimri bir insan degilim. Ama ailesinin bana hicbir katkisi yok, pekala olmayabilir. Sonucta ben ailesine guvenerek evlenmiyorum. Ama bari kostek olmasalardi...
Hanimlar lutfen bana yardim edin. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Nisanlim kesinlikle cekecegim krediyi diyor. Bu durumda en az 4 yil evlenemiyoruz. Sorun degil ben 4 yil beklerim. Ama nisanlimdaki bu tavir beni cok yaraladi.
Sizce nisani atmali miyim?
Bu arada hanimlar, kendimi cok kotu hissediyorum.
Fazla mi iyi niyetliyim gercekten bilemiyorum ama sanki bencillik ediyormusum gibi de geliyor bir yandan.
Hani insanlar parasizken dugun dusunmek dusuncesizlikmis gibi geliyor, kahroluyorum.
Sizce bu cimrilik ya da bencillik, dusuncesizlik vs. mi?
Fazla mi iyi niyetliyim gercekten bilemiyorum ama sanki bencillik ediyormusum gibi de geliyor bir yandan.
Hani insanlar parasizken dugun dusunmek dusuncesizlikmis gibi geliyor, kahroluyorum.
Kesinlikle haklisin.
Bunu ben de soyledim.
Annem bugune kadar benden 5 lira borc istemedi, parasiz zamanlarinda bile hep bana para vermeye calisti. Benim annem aptaldi da sizinkiler mi fazla akilli? dedim.
Ailem hakkinda boyle konusma dedi... Donakaldim ben yeminle, basiretim baglandi. Hicbir sey diyemedim, sustum...
sen çektirme bu krediyi.ailesi hakkında yorum dahi yapma ama ilişkinizin gidişatını belkide evliligininzin her dönemini ayrı bi para sıkıntısına sokacagıdan bahsedin.hoşuna gidicekse hem düügünü yapsın nişanlın hem aileisni mutlu etsin.ama farkında olsa zaten artık başka bi aile kurucam die sana söylemeden hallederdi.
madem onlar aile olarak sorumlulugunu yerine getirmio.yok yapamıyoruz diyebiliyo.nişanlında yoktan var etmesin.hemde cokta ölüm kalım yok bu paranın ucunda...
valla canm sıkıldı senin adınada üzüldüm yani..bi hayırlı cıkar yol bulursun umarım
Ben ailesi hakkinda asla kirici ya da saygisiz bir yorumda bulunmadim, ortada olani soyledim.
Onda bile sinir oldu bana.
Nisanlima diyorum, hep isterler diyorum. Haklisin ama yapacak bir sey yok diyor.
Ayrica sunu da teklif etti bana, 80 bin kredi cekelim, dugunu de yapalim.
Ben de dedim ki bu kadar borcun uzerine ev kurulmaz. O 80 bini odememiz nerden baksan 10 yilimizi alacak, cocuk vs. hak getire bu 10 yilda.
O da niye oyle diyorsun bir yol bulunur dedi. Hala sacmaliyordu yani.
aynı durumu ben yaşıyorum ,, okadar farklıkı aile yapılarımız erkek arkadaşımdan istediklerini duydukça şaşırıyorum. Seni okadar iyi anlıyorumki daha doğrusu korkularını , sürekli ailesinin borcu var devamlı yardım istemeler . Bide kendi aileme bakıyorum bana daha fazla ne verebilirizin derdindeler durum böle olunca insanın içine sinmiyo yaşaadığı ilişki.. Gün geçtikçe dahada belirgin ortaya çıkıyo bu yaşadıklarına karşı duyduğun öfke..
Nişanlınızın aylık geliri ne kadar?
Bu kredi çekilse ve siz evlenseniz beraber ödeyeceksiniz bu krediyi.
Yani ailesinin borcunu size ödetecek.
Nasıl bir düşüncesizlik, bencilliktir bu?
60 bın ne borcuymus böyle.. oraya buraya olur da 60 bın olmaz
tamam hayır diyemiyo ama bi orta yolunuda bulması gerek..
80 bin tl demek nerden baksan orta halli bi ev parası.ev alınır yani onun için kredi ödenir ama hem dügün hemde aileye verilen bi para için boşa kürek cekmek olur bu 10 yıll
onlar bu alacakları 60 tlyi geri ödemeyi düşünmüolar mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?