Hanimlar marhaba 23 yasindayim ve neredeyse 1 yildir nisanliyim. Bu yil universiteden mezun oldum. Nisanlimla Eylul ayinda evlenmeyi dusunuyorduk birkac ay oncesine kadar. Ama simdi bu durum imkansızlasti. Sebepse su: Ailesinin paraya ihtiyEvlenmeyin. aci vardi, 60 bin lira kadar. Saglik sorunu filan degil, paraya sikismislar borclar vs. Ben ona "Bak, simdi durumumuz sikisik, dugun icin para biriktirmeye calisiyoruz ama kazandigimiz anca bize yetiyor, henuz hicbir birikimimiz yok." dedim. Bu para 5 bin, 10 bin olsa bir sekilde yardimci olunur ama bizim o parayi odeyebilmemiz icin cok yuklu bir meblag kredi cekmemiz gerekiyor. Dugun arifesindeyiz. Cok fazla tutarlar kazanmiyoruz. Verebilecegimiz maksimum para 10 bindi ki o da cok zorlarsak... Bunu teklif ettim, bu parayi verelim ama gerisi yok diyelim dedim. Ki gercekten yok yemin ederim yok...
Ev tutacaktik, esya vs. alinacakti. Bu para mevzusu yuzunden yapamadik. Birkac gun icinde cekecekmis nisanlim krediyi. Ben de dedim ki "60 bin oyle kolay odenebilecek bir para değil. Dugunumuzu en az 4 yil askiya almamiz gerekecek. Bu nasil olacak?" Nisanlimin cevabiysa "Ben aileme veremeyecegim demem." oldu.
Bana bu para hele su zamanimda cok buyuk geliyor. Kucuk yardimlar elbette yapacagiz, lafi olmaz asla ama bu durum cok farkli. Kaldi ki istemeden kiyasliyorsam affedin ama 1 ablasi, 1 de abisi var. Onlardan istememisler, nisanlimdan istemisler.
Bakin ben cimri bir insan degilim. Ama ailesinin bana hicbir katkisi yok, pekala olmayabilir. Sonucta ben ailesine guvenerek evlenmiyorum. Ama bari kostek olmasalardi...
Hanimlar lutfen bana yardim edin. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Nisanlim kesinlikle cekecegim krediyi diyor. Bu durumda en az 4 yil evlenemiyoruz. Sorun degil ben 4 yil beklerim. Ama nisanlimdaki bu tavir beni cok yaraladi.
Sizce nisani atmali miyim?