Merhabalar hanımlar, toparlanmaya çalışıyordum. O sebepten buralara gelemedim, kusuruma bakmayın.
Eski nişanlımla görüşmüyorum şu an. Yalnız şöyle bir mevzu oldu bu arada. Onun birlikte iş yaptığı şirkette bir hatun vardı. Sürekli iş dışında da konuşurlardı. Birlikte olduğumuz dönemin son zamanlarında "İş değişikliği işlemlerim sürüyor." türü bir mesaj atmıştı eski nişanlıma. "Sizin şirkete mi geçiyor?" diye sorduğumdaysa başka bir şirkete geçtiği cevabını almıştım. Bugün o kız, bir sosyal paylaşım sitesinde tanıyor olabileceğim kişilerde göründü, bir baktım ki bizim ayrıldığımız gün "Her zaman seninleyim." yazan bir fotoğraf koymuş. Bilemiyorum tesadüfi midir; ama eğer şu an o kızla birlikteyse de bu, anlamsız krediyi açıklar.
Umarım öyle bir şey yoktur, bu kadarı bana fazla gelir çünkü...
nişanlınız bu kişiye mesaj atmış.ama resmi bir şekilde.kızı tanımadığım için yorum yapamıyorum. bir araştırmak lazım ama mesajda resmi bir şekilde yazmış.şunu da söyleyeyim.kimseye güven olmazMerhabalar hanımlar, toparlanmaya çalışıyordum. O sebepten buralara gelemedim, kusuruma bakmayın.
Eski nişanlımla görüşmüyorum şu an. Yalnız şöyle bir mevzu oldu bu arada. Onun birlikte iş yaptığı şirkette bir hatun vardı. Sürekli iş dışında da konuşurlardı. Birlikte olduğumuz dönemin son zamanlarında "İş değişikliği işlemlerim sürüyor." türü bir mesaj atmıştı eski nişanlıma. "Sizin şirkete mi geçiyor?" diye sorduğumdaysa başka bir şirkete geçtiği cevabını almıştım. Bugün o kız, bir sosyal paylaşım sitesinde tanıyor olabileceğim kişilerde göründü, bir baktım ki bizim ayrıldığımız gün "Her zaman seninleyim." yazan bir fotoğraf koymuş. Bilemiyorum tesadüfi midir; ama eğer şu an o kızla birlikteyse de bu, anlamsız krediyi açıklar.
Merhabalar hanımlar, toparlanmaya çalışıyordum. O sebepten buralara gelemedim, kusuruma bakmayın.
Canim o kizla birlikteyse bu kredi meselesini aciklar demissin orasini anlamadim ?
merak ettim canım seni son durum nedir?:
Aylin durumuna üzüldüm ama senin için hayırlısı demek ki buymuş.
Hayatta nasipten ötesine geçilmiyor.
Allah yar ve yardımcın olsun.
Hanimlar marhaba 23 yasindayim ve neredeyse 1 yildir nisanliyim. Bu yil universiteden mezun oldum. Nisanlimla Eylul ayinda evlenmeyi dusunuyorduk birkac ay oncesine kadar. Ama simdi bu durum imkansızlasti. Sebepse su: Ailesinin paraya ihtiyaci vardi, 60 bin lira kadar. Saglik sorunu filan degil, paraya sikismislar borclar vs. Ben ona "Bak, simdi durumumuz sikisik, dugun icin para biriktirmeye calisiyoruz ama kazandigimiz anca bize yetiyor, henuz hicbir birikimimiz yok." dedim. Bu para 5 bin, 10 bin olsa bir sekilde yardimci olunur ama bizim o parayi odeyebilmemiz icin cok yuklu bir meblag kredi cekmemiz gerekiyor. Dugun arifesindeyiz. Cok fazla tutarlar kazanmiyoruz. Verebilecegimiz maksimum para 10 bindi ki o da cok zorlarsak... Bunu teklif ettim, bu parayi verelim ama gerisi yok diyelim dedim. Ki gercekten yok yemin ederim yok...
Ev tutacaktik, esya vs. alinacakti. Bu para mevzusu yuzunden yapamadik. Birkac gun icinde cekecekmis nisanlim krediyi. Ben de dedim ki "60 bin oyle kolay odenebilecek bir para değil. Dugunumuzu en az 4 yil askiya almamiz gerekecek. Bu nasil olacak?" Nisanlimin cevabiysa "Ben aileme veremeyecegim demem." oldu.
Bana bu para hele su zamanimda cok buyuk geliyor. Kucuk yardimlar elbette yapacagiz, lafi olmaz asla ama bu durum cok farkli. Kaldi ki istemeden kiyasliyorsam affedin ama 1 ablasi, 1 de abisi var. Onlardan istememisler, nisanlimdan istemisler.
Bakin ben cimri bir insan degilim. Ama ailesinin bana hicbir katkisi yok, pekala olmayabilir. Sonucta ben ailesine guvenerek evlenmiyorum. Ama bari kostek olmasalardi...
Hanimlar lutfen bana yardim edin. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Nisanlim kesinlikle cekecegim krediyi diyor. Bu durumda en az 4 yil evlenemiyoruz. Sorun degil ben 4 yil beklerim. Ama nisanlimdaki bu tavir beni cok yaraladi.
Sizce nisani atmali miyim?
Merhabalar,
Bu aralar işlerim yoğundu, yazamadım.
Merak eden hanımlar için kısaca anlatayım. İlginiz için de ayrıca teşekkürler bu arada.
Eski nişanlımdan tamamen ayrıldım. Annesi, babası, ablası ve eski nişanlım toplanıp bize geldiler birkaç gün önce son durumu konuşmak için.
Ben söyledim böyle böyle, bu borcun gölgesinde evlenip yuva kuramam. Annem de burada araya girdi ve "Nişanlı kızımı en az 4 yıl bekletemem ben." dedi. Buruldular biraz ama dedikleri tek şey "Bizim durumumuz bu şekilde, X o parayı çekmek zorunda." Ben de uzatmadım, kararımın kesin olduğunu söyledim. Nişanda taktıkları az biraz altın vardı, onları geri verdi anneannem. Önce "Şu durumda para düşünecek halde değiliz." diye ayak yaptılar. Sonra da gülücükler saçarak aldılar altınları geri. O akşamdan sonra nişanlım birkaç kez görüşmek istedi, görüşmedim. Telefonda ağladı birkaç kez de, ben de dayanamayıp ağladım. Ama yapacak bir şey yok sanırım artık...
Ruh gibiydim bu süreçte; çok acı çektim, çekiyorum.
Hayırlısı neyse o olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?