Sizce taziyeye gitmeli miyim?

Daha önce annesi ve kardeşi bana bayağı kötü davranmışlardı. Yine herkesin ortasında kardeşi birşey der mi diye tereddüt ediyorum.

İş arkadaşlarınız ile beraber gidin yazacaktım ki bu mesajınızı gördüm ve fikrim değişti. O acı ile üzücü şeyler söyleyebilirler. Bu yüzden gitmemeniz daha uygun olur bence.

Neden gitmedin derlerse rahmetli beni pek sevmezdi der geçersin bence

Eski sevgilimle aynı işyerindeyiz. Bayağı bir olaylı dönemlerimiz olmuştu, burdan da biliyorsunuz. Şimdi aramızda sadece merhaba merhaba var. Dün annesi vefat etmiş. Bayağı kötüymüş. Bütün şirket personeli taziyeye gitmeyi planladı. Ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Zamanında ailesi bana çok kötü davranmıştı. Annesi de bayağı hakaretler etmişti. Ama yıllar geçti üzerinden ve barıştık. Şimdi iş icabı konuşabilir seviyedeyiz. Bir bahane üretip gitmemeyi planlıyorum ama bana kinlenirmi bilmiyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

İnsanlık görevi olarak gitmelisiniz, iş arkadaşı durumunda sonuçta.
Yalnız gitmeniz doğru olmazdı, ancak zaten şirket personeli ile gideceksiniz.
Bu bağlamda gitmek ile doğru olanı yaparsınız.
Sonuçta annesini kaybetmiş, dünyası yıkılmıştır eminim.
Allah kimseye yaşatmasın böyle acılar inşallah...

İnsanlık görevi olarak gitmelisiniz, iş arkadaşı durumunda sonuçta.
Yalnız gitmeniz doğru olmazdı, ancak zaten şirket personeli ile gideceksiniz.
Bu bağlamda gitmek ile doğru olanı yaparsınız.
Sonuçta annesini kaybetmiş, dünyası yıkılmıştır eminim.
Allah kimseye yaşatmasın böyle acılar inşallah...
Öyle ama gerçekten çok olaylarımız oldu. Çok şiddetli. Bana demediklerini bırakmadılar. Bir daha buna benzer bir travma yaşayabilir miyim emin değilim.

Acımasızım ben.
Gitmem.
Hatta derinden bir oh çekerim. Hakkımı da helal etmem.

gitmezsen başka algılanır.şuan umursamıyor ve onemı yok sizin için bu kişinin o halde gıdın.herkes gıbı diğer normal ınsanlar gıbı.

aılesı de hakaretler etmıs oldugu ıcın orda sıze zamanında hakaret edenler kısıler oldugu ıcın ben olsam ozellıkle gıder bas saglıgı dılerdım
ölümlü dunya oldugunu hatırlar utanırlar belkı 2 gunluk dunya ıcın bırdaha kımseyı uzmezler belkı
ınsanlık gorevı ha sokaktakı ınsan ha o ... bır farkı yok kendısını onemsedıgınızden degıl bırının kaybı acıdır o acıyı paylasmak ınsanlık gorevıdır hepsı bu
eger bunu kısısellestırıp kendını bırsey sanacak ıse veya gıttıgınız yerde baska ınsanlar gerılecek ıse o ınsanları sız tanırsınız ozaman sadece telefon ıle bas saglıgı dıleyebılırsınız

ne yasadıgınızı bılmıyorum onları tanımıyorum oyuzden oyle dıyorum

Back
X