• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce trafik kazasında ölmek kader midir?

Ama kemer taksa bu sefer de arabanın içine sıkışma ihtimali varmış annemin,direk olay anında ölebilirdi.Böyle düşününce kader gibi geliyor bana ama bilemiyorum işte çok karışık kafam dinime pek bağlı değilimdir.

Ya tabii ki ihtimalleri konusacaksak bin tane sey sayabilirim su anda size. Ama belli basli kurallar vardir, kemer takmak, hiz yapmamak, serit ihlali yapmamak gibi. Bunlar soforlugun temel basamaklari. Bunlari uyguladiktan sonra da ölebilir. Ama kemer taksa belki de olmeyecekti. Bunu bilemeyiz. O yüzden gerisi inanca kaliyor. Ama bir seyi degistirmez. Zaten hata degil ihmal. Bu hepimizin basina gelebilir. Babaniz her iki durumda da suclu degil ama ihmalkar davrandigi kesin gozumde. Ama bir onemi yok. Onu bu sucluluga mahkum etmek acimasizlik olur. Zaman taniyin sadece.

Başınız Sagolsun..
Allah yardımcınız olsun..
Çok zor bi durum baban için kendisini suçlaması normal yol arkadasını kaybetmiş,
Annenin vadesi dolmuş sebebi baban olmuş ama biz suçlu diyemeyiz ALLAH bilir onu.
Vade dolunca bişeyler sebep oluyor işte ya hastalık ya kaza vs.

Öncelikle hepinize merhaba :110:Aslında sorduğum soru başlıkta var.Birkaç ay önce babamın yaptığı bir kaza sonucu annem vefat etti.Babam kendisini çok suçlu hissediyor.Kaza sırasında gözüne güneş geldiğini ve bunun kendi ihmali olduğunu söylüyor ve ben çok üzülüyorum.Üç kardeşiz birimiz zaten çok küçük bir de ablam var biz ablamla babamı teselli ediyor,kader böyleydi diyoruz ama babam o kadar çok kendi suçuymuş gibi davranıyor ki,artık ben bile çok düşünmeye başladım..

Lütfen bana yardımcı olun,babamı nasıl iyi hissettirebilirim?Ben de daha 16 yaşındayım kendi acımı bile yaşayamadım.Aranızda anne ya da babasını kaybedenler bana yaşadıklarını anlatabilirler mi:110: çok teşekkür ederim şimdiden.
insanın ölümü kadrr buna birsekilde sebepler neden oluyor . belki arabada olmasaydınız kalp krizi gevirecekti yada baska bir sekilde .

baban kendini suclamasın

Hersey kader.
Ne zaman dogacagimiz ,ne zaman olecegimiz,nasil olecegimiz daha ana rahmine dustugumuzde yaziliyor kaderimize.
Omru o kadarmis Allah rahmet eylesin.

Basiniz sagolsun
Kadere inanmam ama her insanin olecegi gunun belli olduguna inanirim , o gun babaniz kaza yapmasaydi yolda yuruselerdi baska araba carpar yine ölürdü anneniz , bana gore kesin ve net olum gunlerimiz
Allah yardimciniz olsun

Öncelikle hepinize merhaba :110:Aslında sorduğum soru başlıkta var.Birkaç ay önce babamın yaptığı bir kaza sonucu annem vefat etti.Babam kendisini çok suçlu hissediyor.Kaza sırasında gözüne güneş geldiğini ve bunun kendi ihmali olduğunu söylüyor ve ben çok üzülüyorum.Üç kardeşiz birimiz zaten çok küçük bir de ablam var biz ablamla babamı teselli ediyor,kader böyleydi diyoruz ama babam o kadar çok kendi suçuymuş gibi davranıyor ki,artık ben bile çok düşünmeye başladım..

Lütfen bana yardımcı olun,babamı nasıl iyi hissettirebilirim?Ben de daha 16 yaşındayım kendi acımı bile yaşayamadım.Aranızda anne ya da babasını kaybedenler bana yaşadıklarını anlatabilirler mi:110: çok teşekkür ederim şimdiden.
Canim 5 sene kuran kursuna gitmisnbiti olarak sana soyleyeyim . Doğum saati ölüm saati nikah günü ve nikahlanacağin kişi ve sahip olacağin evlat asla değişmez.

Allahın istemediği doğum ve ölüm olmaz.kaza , kalp krizi vs vs bunlar hep ölümün bahanesi

Kesinlikle kader. Başta ne zaman öleceğimiz yazıldı hepimizin. O an baban deģil başka bir seyde sebep olabilirdi.

Basınız sag olsun bu arada mekanı cennet olsun annenizin.

çok tesekkur ederim hepinize eger kader degil de babamin ihmaliyse babam hep suclu hissedecek kendisini ama simdi inaniyorum ki belli her sey:110:çevremde çok anlayissiz insanlar var kuzenlerim falan gozumun onunde annesine sariliyorlar cok sinir oluyorum ya.

çok tesekkur ederim hepinize eger kader degil de babamin ihmaliyse babam hep suclu hissedecek kendisini ama simdi inaniyorum ki belli her sey:110:çevremde çok anlayissiz insanlar var kuzenlerim falan gozumun onunde annesine sariliyorlar cok sinir oluyorum ya.
Ölmek herşeyin bittiği anlamina gelmez. Onun için herşey yeniden başlar. Inancin varmi bilmiyorum ama elbette kavuşacagiz bir gün. Aldirma sen o dengesizleri insanliktan nasibini almamiş zavalli onlar. Sen annene bol bol dua et cunku onun tek ihtiyaci olan şey bu. Tekrar başin sağolsun kabri cennet olsun..

Başınız sağ olsun.. Bunda babanın ihmalini göremiyorum.

Kendini suçlarsa sürekli psikolojik olarak çöker, hayat ona işkence olur.

Mesela alkol alsaydı, ya da arabayı bilinçli olarak çok hızlı kullansaydı vb ihmal var diyebilirdik.

Ben ise bu anlattığınıza kader gözüyle bakabiliyorum sadece..

Başiniz sagolsun :( kader tabiki de.. Hepimizin dogacagi zaman evlenecegimiz insan, olecegimiz yer ve zaman belli..

Babaniza destek olacak bir buyugunuz yok mu, o da kaderin onune gecilemeyecegini biliyordur ama belli ki zor bir donemden geciyor.. Allah yardimciniz olsun

Benim babam trafik kazasında öldü.Arabamiz vardı ve o gün şehirlerarası yola cikacagi şoförlüğü de iyi olmadığı için arabayı çok iyi kullanan bir arkadaşindan rica etmişti kullanmasını.Arkadasi ile yola çıktılar ve dümdüz bir alanda yani sola saga kirsa arabayı kurtaracaklari bir yolda bir tırla carpismislar ve ikisi birden orada rahmetli oldular.Kader arkadaşım kader yazarken kötü oldum Sizin de başınız sağolsun yılmadan babanla konuşmaya devam edin bugün olmazsa da birgün babanizinda düşüncesi değişecektir inşallah.

Basiniz sagolsun. Allah sabir versin. Kader dedigimiz sey kendi tercihlerimiz sonucu olusan seyin onceden belirlenmesi. Yani bi hata yaptigimizda bu bizim sucumuz oluyor kaderim oyle yazilmis diyip siyrilamayiz. Ama kaza olayi farkli babaniz tercih yapmadi, isteyerek carpmadi o kaderden ziyade kazaydi. O yuzden kaza ve kader hayir ve ser Allahtandir. Annenizin olumu de Kaderin de o sekilde yazilmis. Babaniz kendini suclamasin. Icki icip trafige cikmamis yada bilerek dikkatsiz davranmamis.

Başınız sağ olsun.. Bunda babanın ihmalini göremiyorum.

Kendini suçlarsa sürekli psikolojik olarak çöker, hayat ona işkence olur.

Mesela alkol alsaydı, ya da arabayı bilinçli olarak çok hızlı kullansaydı vb ihmal var diyebilirdik.

Ben ise bu anlattığınıza kader gözüyle bakabiliyorum sadece..

Evet bence de oyle.Cok tesekkurler yorumunuz icin

Bir şeyler öyle olması gerektiği için olur ve olması için de bazı sebeplere ihtiyaç vardır. Babanın gözüne güneş gelmesi, yolu görememesi vs de tamamen bunla alakalı. Öyle olması gerekiyordu ve öyle oldu. İşin özü bu aslında. Kimsenin kendini suçlu hissetmesine gerek yok. Ben çok yakınımı kaybetmedim hiç , o yüzden ne kadar doğru bi öneride bulunabilirim bilmiyorum ama babanın zamana ihtiyacı var bence. Duyduğu acı azaldıkça ( azalmayacak belki ama alışacak ) daha sağlıklı düşünmeye başlayacak. Şu aşamada psikolojik yardım almak da iyi gelebilir belki

Babam dinlerken hak veriyor ama bir yarim saat sonra yine cok kotu hissediyor :110: suclu hissediyor kendisini hep.Yorumunuz icin cok tesekkur ederim.
Elbette kaderdir.
Kader gerçekleşirken de sebepler ortaya çıkar
Babanızın gözüne güneş gelmesi gibi
Güneş olmasa yoluna tümsek çıkacaktı
O olmasa lastik patlayacaktı
O olmasa bir köpek çıkıverecekti karşısına
Kendi başına aşamıyorsa bir uzmandan yardım alsın

Sana bir olay anlatayım. Benim için çok çok acı bir olay. Ben 24 yaşındaydım kuzenimse 19 una gireli bir hafta olmuştu.

Kuzenim yabancı bir firmanın cafesinde vardıyalı çalılıyordu.

Orda çalışan şoför gençle, benim kuzenim, toplam beş kişi arada evlerine dönüyorlardı.

Bir nevi servis yani.

Neyse 2 kişiyi bırakmışlar evlerine. Sonra üç kişi devam etmişler yola. Karşı şeritten fırlayan ve şöfor koltuğunda uyuyan canavar yüzünden kuzenim ve arkadaşları kamyonun altında kaldı.

Sonuç; biri 19 biri 22 biri 20 yaşında üç genç arabada o anda vefat etti. Ama öncesinde inen 2 genç kurtuldu. Demek ki vadeleri dolmamış.

İsyan ettim, ağladım, hemde göz pınarlarım kuruyana kadar.

8 de 8 kusurlu adam mahkemede HAKİM BEY BEN SUÇSUZUM VE 4 ÇOCUĞUM VAR dedi.

Vicdanen rahattı.

Peki biz. Ve diğer gençlerin aileleri!!!!

Depresyonun dibini gördüm. Sonra isyanım azaldı. Demek ki Rabbim daha çok sevdi güzel yüzlümü dedim.

O kadar güzel o kadar yakışıklı ve o kadar kalbi güzel insandı ki!!!

Şimdi oğlum bu kuzenimin adını taşıyor.

Öldüğünü duyduğum gün ahh ettim oğlum olursa ismini koyucam diye.... koydum da.

Demem o ki...

Bir bebek rahme düştüğü an ölümüde belirlenirmiş.

Son düzenleme:
Sana bir olay anlatayım. Benim için çok çok acı bir olay. Ben 24 yaşındaydım kuzenimse 19 una gireli bir hafta olmuştu.

Kuzenim yabancı bir firmanın cafesinde vardıyalı çalılıyordu.

Orda çalışan şoför gençle, benim kuzenim, toplam beş kişi arada evlerine dönüyorlardı.

Bir nevi servis yani.

Neyse 2 kişiyi bırakmışlar evlerine. Sonra üç kişi devam etmişler yola. Karşı şeritten fırlayan ve şöfor koltuğunda uyuyan canavar yüzünden kuzenim ve arkadaşları kamyonun altında kaldı.

Sonuç; biri 19 biri 22 biri 20 yaşında üç genç arabada o anda vefat etti. Ama öncesinde inen 2 genç kurtuldu. Demek ki vadeleri dolmamış.

İsyan ettim, ağladım, hemde göz pınarlarım kuruyana kadar.

8 de 8 kusurlu adam mahkemede HAKİM BEY BEN SUÇSUZUM VE 4 ÇOCUĞUM VAR dedi.

Vicdanen rahattı.

Peki biz. Ve diğer gençlerin aileleri!!!!

Depresyonun dibini gördüm. Sonra isyanım azaldı. Demek ki Rabbim daha çok sevdi güzel yüzlümü dedim.

O kadar güzel o kadar yakışıklı ve o kadar kalbi güzel insandı ki!!!

Şimdi oğlum bu kuzenimin adını taşıyor.

Öldüğünü duyduğum gün ahh ettim oğlum olursa ismini koyucam diye.... koydum da.

Demem o ki...

Bir bebek rahme düştüğü an ölümüde belirlenirmiş.

Kuzeninize cok üzüldüm gercekten :110:Ben de kizim olursa annemin adini koymak istiyorum.Yazdiginiz her seyde cok haklisiniz

Back
X