• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce trafik kazasında ölmek kader midir?

Öncelikle hepinize merhaba :110:Aslında sorduğum soru başlıkta var.Birkaç ay önce babamın yaptığı bir kaza sonucu annem vefat etti.Babam kendisini çok suçlu hissediyor.Kaza sırasında gözüne güneş geldiğini ve bunun kendi ihmali olduğunu söylüyor ve ben çok üzülüyorum.Üç kardeşiz birimiz zaten çok küçük bir de ablam var biz ablamla babamı teselli ediyor,kader böyleydi diyoruz ama babam o kadar çok kendi suçuymuş gibi davranıyor ki,artık ben bile çok düşünmeye başladım..

Lütfen bana yardımcı olun,babamı nasıl iyi hissettirebilirim?Ben de daha 16 yaşındayım kendi acımı bile yaşayamadım.Aranızda anne ya da babasını kaybedenler bana yaşadıklarını anlatabilirler mi:110: çok teşekkür ederim şimdiden.
Benim ki biraz tuhaf bir yaklaşım olacak ama mantıklı düşünürseniz eğer kafanıza yatacaktir mutlaka. Örneğin kelebegin ömrü bir gündür değil mi ? Bir günden fazla yaşayamaz ama gün içinde birisi öldürebilir ve ya birsekilde ölebilir. İnsan da böyledir. Bizimde belli bir yaşama süremiz var ondan önce ölmek bizim sorumlulugunuzdadir. Kanserden ölmek Kader değildir mesela ihmaldir eğer kendine dikkat etse kanser olmayacaktı bunun gibi birsuru şey.

Hayatta üç şey değişmez ve kaderdir. Doğum, ölüm ve evlilik... Babamı 3 sene önce kaybettim, vefatı etmeden 11 yıl önce engelli kaldı vefatına son bir yıl kala ilk kalp krizini geçirdi 3 gün hastane sonra bir kere daha geçirdi 40 gün yoğun bakımda... Kalbi %10 çalışmaya başlamıştı ayrıca koah hastalığına yakalanmıştı. Doktorlar ölümünü bekleyin yapacak bişey kalmadı dediler ve eve gönderdiler... 3 ay daha yaşadı yaşamadı....vefat edeceği gün kendi ayakları ile " midem yanıyor" diyerek acile gitti bir daha da geri alamadık... Ciğerleri kan dolmuş midesine inmiş... Bizim avuntumuz " zaten biliyorduk" oldu... Allah öyle güzel hazırladı ki bizi bir anda şok'a sokmadı... Tarifi imkansız acılar maalesef ama hayat devam ediyor ilk bir yıl çok canı acıyor insanın sonra hafifliyor... Benim annem de kendini çok sorumlu tuttu babamın ölmesine " daha iyi bakabilirdim daha güzel besleyebilirdim " diye ama işte kaderde varsa önüne geçilmiyor... Alisacsksiniz, geçecek dinecek acılar....

Back