sizce yanlış mı anlamalıyım?

Eski kayınvalidem valla
Boşanma travmasını atlatmaya çalışıyorum, olmuyor
Bunu unutmuştum ne güzel, gene hatırladım şimdi.

Evde kayısı var diyelim, gider yine kayısı alır. Evde karpuz var, daha hiç kesilmemiş, gider yeniden alır.
Evde olmayan bir şey alsın mesela, olmaz.

Hele ki annem gelirken bir şey alıp geldiyse hemen gider aynısından alırdı.

Ayyhhhhh

Bazı arkadaşlar aman ne güzel demiş ama bir süre sonra sinir bozmaya başlıyor.

hmm o zaman olay değişir. evdeki malzemeleri kötüleyip gidip yiyecek alıp sadece onu yiyen misafiri hiiiiiiiç iyi niyetle bakamam
herşeyi değil fakat
hani ne diyeyim size
bulgur mesela
ayy sizin bulgurunuz ne kadarda kötü derler ki
biz onu doğal yollarla kendi elimizle tertemiz yaparız
kendileride hazır yer bunları karşılaştırıyorlar

Bence kötü niyet arama,
böyle bir alışkanlığı var olabilir ya da destek olmak amacıyla kendince birşeyler alıyor olabilir ..

Hepsinden aliyor masi cok abarti. Durumunuz iyi mi yoksa ortami? Eger orta ise yük olmak istemiyordur ama hepsinden bide paket paket almasi ilginc.
Kotu niyetle degildr elbetki ama cok fazla etikte degil. Oglunun evi elbette yiyip icecek.
Ha mesela eve gelirke yol usti markete bakkala ugrayip biseyler cani ceker size alin demez alir. Yada denk gelir alir da gelir gelmez almasi ilginc. Kotu niyet degil ama ev sahibini rahatsiz edebilir rahat ettiremiyoruz mu acaba diye. Birde tek.kadinin yiyeceginden ne olur?
Hic sormadinizmi ben sorardim meraktan :)

evet bende bu durumu anlatamaya çalışıyorum
gerçekten olmasa tabiii ammenna
ama var yani heleki bozulacak şeyler
dolu dolu herşey
bizim burası sıcak memleket hep kurt düşüyor yada bozulup atılıyor

herşeyi değil fakat
hani ne diyeyim size
bulgur mesela
ayy sizin bulgurunuz ne kadarda kötü derler ki
biz onu doğal yollarla kendi elimizle tertemiz yaparız
kendileride hazır yer bunları karşılaştırıyorlar
Bu durumda niyet degisiyor. Demekki damak zevkine gore gidip aliyor begenmiyor evdekini. Ozaman oturacak evinde. Ev sahibini begenmemezlik yapiyorsa.

yaa bir eve giderken birşeyler almak farklı
evi kolacan edip birşeyler almak farklı
hadi eksik olsa onada ammenna onada tamam ama yer gök dolu
durumumuz çok çok iyi

Size gelcekleri zaman baştan söyle.
Herşeyi alıcaksanız gelmeyin. Yada ben dolabı doldumayayım. Boş görünce aaa boş diyp vik viklemeyin de

evet bende bu durumu anlatamaya çalışıyorum
gerçekten olmasa tabiii ammenna
ama var yani heleki bozulacak şeyler
dolu dolu herşey
bizim burası sıcak memleket hep kurt düşüyor yada bozulup atılıyor

Benimki zamanında overlokta çalışmış, SSK'dan emekli maaşı vardı.
Bilinçaltında bize diyor ki; ben size ya da başkasına muhtaç değilim. Param var, alabilirim.

Bilinç dışında da diyor ki bana, kızım ben senin anneni kıskanıyorum, altta kalmak istemiyorum, haset bir yapım var, o ne alırsa ben de ondan alırım, para benim değil mi, alırım.

Bu durumda niyet degisiyor. Demekki damak zevkine gore gidip aliyor begenmiyor evdekini. Ozaman oturacak evinde. Ev sahibini begenmemezlik yapiyorsa.
yaa mesela bulaşık makinası deterjanı
diyelim ki birşeyde su lekesi kaldı
ıyyy nasıl yıkıyor senin deterjanın diyorlar
kendileri makina bile kullanmayı bilmezken
gidip kendi istedikleri kullandıkları markayı alıyorlar

negüzel ya size yük olmak istemiyorlar ve evlatlarının evine gelmişken yardımda etmek istemişler.tabiki birşey alacaksa kendi evine aldıklarından alacak bu gelinlere hakkaten yaranılmıyo

Gerçekten çok sinir bozucu

Sizin sınırlarınızı ihlal ediyorlar.

O evin hanımı sizsiniz, ister lekeli olur bardaklarınız, ister lekesiz

Beğenmiyorsa gelmesin.

Alışveriş yapmaları güzel ama sizin evdekileri yememelerini anlamadım. Bence düzgünce oturup konuşun anne burası sizin de eviniz, lütfen çekinmeyin diye. .

Bence iyi niyetli bir davranis bunda rahatsiz olacak degil tesekkur edilecek bir niyet var

negüzel ya size yük olmak istemiyorlar ve evlatlarının evine gelmişken yardımda etmek istemişler.tabiki birşey alacaksa kendi evine aldıklarından alacak bu gelinlere hakkaten yaranılmıyo
valla bencede yaranılmıyor
herkes kendi evinin hükmünü süremez başkasının evinde
ben onlara gittiğimde böyle birşey yapmıyorum ama
tabiki bazı şeylerin sorulması lazım öyle herkes kafadan istediğini alıp
kullandırmak zorunda bırakılamaz

bence bu olayın türlü sebepleri olabilir
1) benim kendi öz annem yüz kere bin kere de alma desek bizde kaldığı zaman hep birşeyler alır, evde olsun olmasın alır. hep kendi aldıklarını yemeye çalışır, belki bizim aldıklarımızı çocuklar yiyecektir diye, yüz kere söyledim, yok aynı, tamamen iyi niyet.
2) bir akrabamızı çok severiz. yazın bazen 2 günlüğüne yanlarına, yazlığa gideriz. giderken türlü türlü şey alır gideriz, neden çünkü hem yük olmak istemeyiz hem de damak zevklerimiz biraz farklı. mesela onlar ağır kokulu beyaz peynir yer, biz kokusuz, onlar köy tereyağı sever, o tereyağı bize ağır gelir vs. ama bu onları sinir etmek için, onları sevmediğimiz için değil işte.
3) hakikaten kullandığın markaları beğenmiyor olabilir. bende de yiyecekte marka takıntısı biraz vardır mesela.
4) gerçekten art niyetlidir, seni sinir etmek istiyordur

ama hangisi? ayırdetmek çok zor

yaa bir eve giderken birşeyler almak farklı
evi kolacan edip birşeyler almak farklı
hadi eksik olsa onada ammenna onada tamam ama yer gök dolu
durumumuz çok çok iyi
Bende omu diyorum iste. Dedigim gibi olsa normalde ozellikle alis verise gitmek hic hos degil. Ben benim.kahvaltida neyi koyup koymayacagima bile karisilmasina sinir olurumki evim icin alis veris yapil.asina sinir olurum. Beni. Kv de alis veris yapar geldiginde ama bnim kv sabah sicak ekmek yemesini sever. Ben uyanmadan gider alir birde domates ve salatasiz kahvalto yapmaz gelirken onlarida alir cani cektigi birsey varsa alir tabi evde yoksa. Bu normal geliyor bana. Ama evden olani alsa sinirim bozulur bunun nesi var derim.

Başta iyi niyetli diye düşündüm.Belki ağzı yanmıştır,birilerinden yatılı misafirin arkasından dedikodu duymuştur, çekiniyordur dedim.Ama durum farklı sanırım.
Madem öyle,baştan söyleyin gelirken bir şey alma gerek yok deyin.Alıp gelirse yazık günah evde var,bari evde olmayan bir şey alsaydın dersiniz.1-2 kere söyledikten sonra daha sert çıkılabilir.Mesela "anlamıyorum ne demek ısrarla evde olanı almak,kaç kere söyledim,ne yapmak istiyorsun anne" şeklinde...

Size masraf olmamak adına kendi masrafını çekmiş sizin aldıklarından ucuz yada pahalı marka almış olabilir belki alışkanlıktır. Bence yanlış anlamayın bırak Nasıl rahat ediyorsa öyle yapsın...

Bunda ne kötülük var yahu artık öksüz altında da buzağa aramayın yani almasa bu sefer geliyor da bir şey almıyor dersiniz yani. Yük olmak istemiyor demek ki ne olacak akmaz kokmaz makarna deterjan yani kullanırsınız zaten makarna yemeklerin yanına en çok yapılan şey. Valla artık derdiniz olduğundan değil can sıkıntısından konu açıyorsunuz ya bunu dert edip buraya yazmayın artık yaniii çocuk gibii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…