sizce yanlış mı anlamalıyım?

mesela dolapta tavuk ve et var
gidip bizim aldığımız markadan ve marketten bunları alıyor olmasını
hangi kategoriye koymalıyız

Kac gun kaliyor kv merak ettim :) umarim uzun degildir diyecegim ama 4-5 paket makarna aldiklarina gore.. 2 haftada bir makarna yapsalar :) 1 seneyi bulur herhalde :)

konumu ve yorumları tam okursanız derdimin ne olduğunu daha rahat anlarsınız
okumak zorunda değilsiniz
hatta yorum yapmak zorunda aslaaa

ben size şunu söyleyeyim
mesela dolapta kesilmiş bir meyve var ama onlar yenisini alıp onu kesip yiyorlar
Yani ne yerlerse kendi aldıkları dışında birşey yemiyorlar
ve o zaman çoğu şey çöpe gidiyor

Kaç meyve kesilerek bekletilebiliyor ki benim bildiğim bir karpuz kavun öyle bekletilir yani elma armut portakal zaten kesildiği gibi hepsi yenir domates salatalık kesilmiş bende sevmem kuruyor çünkü ohani meyve kesilmiş dolapta bekliyor da yenisini kesiyorlar ayrıca önceden kesilmiş meyveyi bende sevmem yeni keserim. Hem yemekleri si yapmıyor musunuz aldıkları makarnayı evde pişmiş makarna varken de yapmazlar herhalde alaka kuramadım.

Bana bu da garip geliyor aslında.
Yani ben kahvaltıda sıcak ekmek sevebilirim, domates salatalık masamda olmazsa olmazım olabilir, ama bunlar kendi evimde olur.
Başkasının evine gidince evime dönene kadar sabredebilmeliyim. Çocuk değilim ya. Önüme konanı yemeliyim. Sonuçta ev sahibi de benim için kahvaltı masası hazırlıyor, emek veriyor, özeniyor. Çok kötü bile olsa "çok lezzetli, elinize sağlık" derim.

Ne bileyim, ailem böyle öğretti. Yanlış mı düşünüyorum ki.

Yani size gelsem, kısır yapmış olsanız, içine taze soğan koymamış olsanız, kalkıp soğan yıkayıp doğrayıp kısıra katar mıyım yoksa elinize sağlık deyip o şekilde yer miyim?

annem benim eve geldiğinde bir sürü şey alırdı ben çok sevinirdim kv kp geldiğinde ise eve bir poşet bile birşey almazlar ne var ne yok sömürüp giderler bende bundan çok rahatsız olurum.bence bir eve yatılı geliniyorsa en az bir hafta falan illaki katkı sağlanması gerekiyor.

konumu ve yorumları tam okursanız derdimin ne olduğunu daha rahat anlarsınız
okumak zorunda değilsiniz
hatta yorum yapmak zorunda aslaaa

Kusura bakmada okudum zaten hatta bir yazdığınıza daha cevap verdim mantıklı gelmediği için hanımefendi istediğim konuya hakaret etmediğim sürece istediğim yorumu yaparım!! buraya konu açıyorsanız herkesin size hak vermesini bekleyemezsiniz eski konularınızı da biliyorum herşeyde bir mana arıyorsunuz nasıl bir art niyet olabilir ki yani hadi kendi aldıklarını yapıyorlar diyelim yapsınlar size masraf yaptırmıyorlar yaa kaynanaya illa çekemezsiniz ama alan anneniz olsa teşekkür edersiniz. Şurada bir haftada kaç tane konu açıyorsunuz.

makarnayı yazarken misal olarak söyledim
ne yani siz koca karpuzu kesip birkez yedikten sonra çöpemi atıyorsunuz
hayır ne yemeği evimde benim varlığım yada yokluğum onlar için fark etmiyor belki takıldığım nokta budur
herşeyi kendi istedikleri gibi yapmaları

Sizi de anlamaya calisiyorum. Madem rahatsizsiniz ve bu durumda degismiyor. Siz kendi aldiginiz urunleri yiyin birakin k.valide kendi aldigini yesin. Hatta giderkende kalanlari paketleyip anne bizde bunlar yenmiyor, sen seviyorsun. Al burda bosa duracagina sen yersin diyin. Hem evdeki fazlaliktan kurtulur, hemde farkli marka oldugu icin size aksi birseyde diyemez. Bende yaptiginda kotu bisey gormedim ama siz gene de dedigimi yapmayi deneyin

Siz kendi aldiginiz urunleri yiyin birakin k.valide kendi aldigini yesin. Hatta giderkende kalanlari paketleyip anne bizde bunlar yenmiyor, sen seviyorsun. Al burda bosa duracagina sen yersin diyin.

En mantıklısı bu bence de
Bozuluyor, sen götür demek

haftada konu açma sınırı varda o kısmı ben mi bilmiyorum acaba

Takılma.Kendince büyüklük yapmaya çalışıyor yük olmamak istiyor veya kendini böyle iyi hissediyor.Anne alma var evde,ama canın istediği birşey varsa söyle alırız yorma kendini de.Yine de alıyorsa boşver.

Ay ne güzel ☺ bosver takmayin alsin evine bir çöp bile almamasindan Bitane ekmek aldiginda parasini istemesinden iyidir.

Ne güzel işte yük olmak istemiyordur.
Benim kaynanamda gelip evdekinide yiyip silip süpürüp gider,geldiğindede ağlar mutlaka paramız yok diye. Böyle olmasındansa sizinki gibi bir kaynanayı tercih ederim

Size yuk olmak istemedikleri icindir
tabi kendisinin huyunu bilmedigimiz icin kesin boylede diyemeyiz
Yada sizi sevmiyodur oglumun evine geldim ama senin evindekileri yemiyom gibi bilemeyix
siz daha iyi anlarsiniz laflarindan
ama iyi niyetli oldugunu dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…