- Konu Sahibi Pink_Women
Benim ailemde böyledir uzaktan gelince herşeyi alırlardı fazla fazla
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kusura bakmayın ama bunun neresini yanlış anlamayı düşünüyorsunuz acaba? Ne kadar güzel bir davranış bu duruma sevinmeniz lazım demekki size yük olmak istemiyorlar. Hemen art niyet aramayın. Ben evli bir arkadaşıma oturmaya gittiğimde bile pasta yada tatlıya para vermektense ne kadar bütçem varsa yağ, şeker, çay vs. alırım.Kaldıki onlar oğullarının evine alıyorlarkızlar kv ler yine bizde
kv bir huyu var mana veremediğim bize gelince hemen alışveriş yapıyor
mesela evde 10 paket makarna varsa illa gidip 5 tanede kendi alıyor
gece geldiler sabah kalkmış koştur koştur alışverişe
evde olan herşeyden almış tabi kendi kullandığı markaları
bulaşık deterjanım dan tut ne varsa
mesela dolapta bir meyve varsa onu yememişler yenisini alıp onu yemişler
onlar mı tuhaf ben mi anlamadım
Bana bu da garip geliyor aslında.
Yani ben kahvaltıda sıcak ekmek sevebilirim, domates salatalık masamda olmazsa olmazım olabilir, ama bunlar kendi evimde olur.
Başkasının evine gidince evime dönene kadar sabredebilmeliyim. Çocuk değilim ya. Önüme konanı yemeliyim. Sonuçta ev sahibi de benim için kahvaltı masası hazırlıyor, emek veriyor, özeniyor. Çok kötü bile olsa "çok lezzetli, elinize sağlık" derim.
Ne bileyim, ailem böyle öğretti. Yanlış mı düşünüyorum ki.
Yani size gelsem, kısır yapmış olsanız, içine taze soğan koymamış olsanız, kalkıp soğan yıkayıp doğrayıp kısıra katar mıyım yoksa elinize sağlık deyip o şekilde yer miyim?
Dolapta kesilmis karpuz varsa yeni karpuz kesiyorlarsa normal degil ama elma armut yarimsa yenisi kesiyorlarsa pek art niyete gerek yok.Benim aldiklarimda kaliteli begenmiyolarmiya gerek yok kendi paralariyla kendi markalarini tuketiyorlar bazi insanlarin standardi vardir degistirmek istemez uzun sureli kalincada alisverislerini yapmalari mantikli birakin para onlarin harcasinlar siz onlar gelince az masraf yapin kara gecinben size şunu söyleyeyim
mesela dolapta kesilmiş bir meyve var ama onlar yenisini alıp onu kesip yiyorlar
Yani ne yerlerse kendi aldıkları dışında birşey yemiyorlar
ve o zaman çoğu şey çöpe gidiyor
Hahhah gece gece canım kısır çektiart niyet durumları müstesna olarak;
bana bu biraz samimiyetle ilgili geliyor
mesela benim kayınvalidem veya kayınpederim öyle davransa, hiç takılmam, aksine ben onlardan önce kalkıp yapmaya çalışırım
yani bu yazdıklarınız arkadaş evinde olur, uzak akraba evinde olur haklısınız
ama bence annelerimizle - teyzelerimizle - çok samimi dostlarımızla bu kadar samimiyetimiz olmalı
eşimin annesi de benim annem de "kızım ben kaymak seviyorum, kaymak aldım" diyebilmeli
canı istiyorsa hergün her istediği şeyi söyleyebilmeli veya alıp getirebilmeli
benim evimde "önüme konanı yemeliyim" diye düşünmelerini kesinlikle ama kesinlikle istemem
aynı şekilde meselaMata Hari kısır yapsa, soğanı olmasa, "
Mata Hari ben kısırda soğan çok seviyorum, biraz soğan koyalım mı, evde yoksa alıp geleyim mi?" diyebilmeliyim, bunu diyemiyorsam samimiyetimiz yeterli değildir bence (ki bizimki yeterli
, sadece örnekleme yapabilmek için böyle yazdım)
yani demem o ki
bu yorumların hepsi göreceli
tamamen samimiyete ve samimiyetten hoşlanıp hoşlanmamaya bağlı
Hahhah gece gece canım kısır çektihaftaya yapalım da yiyelim
Sana katılıyorum cancağızım. Ama Hee insan aynı değil işte. Ben samimi olduğum insanla her şeyi paylaşırım,isteklerimi,sevdiğim şeyleri söylerim. Bir başkası ne kadar samimi olursa olsun aradaki o mesafeyi hep korur.
Ben kayınvalideme gittiğimde şu yemeği de şöyle yapalım diyebilirim o da memnuniyetle kabul eder. Ondan da aynı davranışı beklerim. Misafir gibi çekinip oturmasını istemem.
evet aynen öyle düşünüyorum
Parasi varmi yokmu diye dusunen kisi evde olan erzagi tekrar almak yerine para verse daha mantikli degilmi?Bunda art nıyet yok evladının evıne alısverıs yapıyr bu cok dgal ne yanı gelse evdekı herseyı homını grtlak yapıp gtse daha mı ıyı sızı dusunuyr demekkı bız gttkten snra ccuklar ne yıyecek ne ıcecek paraları varmı yokmu dıye dusunuyrdur art nıyetlı adam bulasık deterjanına kadar almaz okuz altında buzagı aramanın manası yok
Parasi varmi yokmu diye dusunen kisi evde olan erzagi tekrar almak yerine para verse daha mantikli degilmi?
Parasi varmi yokmu diye dusunen kisi evde olan erzagi tekrar almak yerine para verse daha mantikli degilmi?
Demek ki maaşın dolgun da olsa onları bağlamıyo, yük olmayalım kendimiz alalım diyorlarkendileri
ama ben bunuda istemiyorum ki benim cok dolgun maaşım var eve gelen insanları hakkıyla ağırlayabilirim
Art niyet düşünme kızım, kV olarak bende yapıyorum, sizde olduğunu biliyoruz ama içimiz rahat etmiyor
demekki seviliyorsun