sizce yanlış mı anlamalıyım?

Bunda art nıyet yok evladının evıne alısverıs yapıyr bu cok dgal ne yanı gelse evdekı herseyı homını grtlak yapıp gtse daha mı ıyı sızı dusunuyr demekkı bız gttkten snra ccuklar ne yıyecek ne ıcecek paraları varmı yokmu dıye dusunuyrdur art nıyetlı adam bulasık deterjanına kadar almaz okuz altında buzagı aramanın manası yok

milletin kaynanası geliyor, yiyor, içiyor, s*çıyor, kocanla aranı bozuyor, yüzlerce masraf yaptırıyor, arkandan da dedikodunu yapıyor.
şükret bacım.. sizinkiler az bulunan cinsten.

kızlar kv ler yine bizde
kv bir huyu var mana veremediğim bize gelince hemen alışveriş yapıyor
mesela evde 10 paket makarna varsa illa gidip 5 tanede kendi alıyor
gece geldiler sabah kalkmış koştur koştur alışverişe
evde olan herşeyden almış tabi kendi kullandığı markaları
bulaşık deterjanım dan tut ne varsa
mesela dolapta bir meyve varsa onu yememişler yenisini alıp onu yemişler
onlar mı tuhaf ben mi anlamadım
Kusura bakmayın ama bunun neresini yanlış anlamayı düşünüyorsunuz acaba? Ne kadar güzel bir davranış bu duruma sevinmeniz lazım demekki size yük olmak istemiyorlar. Hemen art niyet aramayın. Ben evli bir arkadaşıma oturmaya gittiğimde bile pasta yada tatlıya para vermektense ne kadar bütçem varsa yağ, şeker, çay vs. alırım.Kaldıki onlar oğullarının evine alıyorlar

Bazi insanlarin eli cok acik olur kv de belki oyle size yuk olmak istemiyor olabilir.
Biz anlatilan uzerinden yorum yapiyoruz kv nizi huyunu en iyi siz bilirsiniz.
Ama mdem evdeki olan seylerden aliyor bir dahaya liste hazirlayin:dondurma:

Çok pis uyuz olurdum kesinlikle. En nefret ettiğim şey. Ben kimseye bi şey vermiyor muyum da kaynanam kendi parasıyla aldıklarını yiyor? Ne iğrenç bi şey ya herkes de ne güzel karşılamis, ilinç! !.
Evde resmen Alman usulü uyguluyorlar, hiç gelmesinler daha iyi. Ben olsam gelmeyin derdim..

Bana bu da garip geliyor aslında.
Yani ben kahvaltıda sıcak ekmek sevebilirim, domates salatalık masamda olmazsa olmazım olabilir, ama bunlar kendi evimde olur.
Başkasının evine gidince evime dönene kadar sabredebilmeliyim. Çocuk değilim ya. Önüme konanı yemeliyim. Sonuçta ev sahibi de benim için kahvaltı masası hazırlıyor, emek veriyor, özeniyor. Çok kötü bile olsa "çok lezzetli, elinize sağlık" derim.

Ne bileyim, ailem böyle öğretti. Yanlış mı düşünüyorum ki.

Yani size gelsem, kısır yapmış olsanız, içine taze soğan koymamış olsanız, kalkıp soğan yıkayıp doğrayıp kısıra katar mıyım yoksa elinize sağlık deyip o şekilde yer miyim?

art niyet durumları müstesna olarak;
bana bu biraz samimiyetle ilgili geliyor
mesela benim kayınvalidem veya kayınpederim öyle davransa, hiç takılmam, aksine ben onlardan önce kalkıp yapmaya çalışırım
yani bu yazdıklarınız arkadaş evinde olur, uzak akraba evinde olur haklısınız
ama bence annelerimizle - teyzelerimizle - çok samimi dostlarımızla bu kadar samimiyetimiz olmalı
eşimin annesi de benim annem de "kızım ben kaymak seviyorum, kaymak aldım" diyebilmeli
canı istiyorsa hergün her istediği şeyi söyleyebilmeli veya alıp getirebilmeli
benim evimde "önüme konanı yemeliyim" diye düşünmelerini kesinlikle ama kesinlikle istemem

aynı şekilde mesela Mata Hari Mata Hari kısır yapsa, soğanı olmasa, " Mata Hari Mata Hari ben kısırda soğan çok seviyorum, biraz soğan koyalım mı, evde yoksa alıp geleyim mi?" diyebilmeliyim, bunu diyemiyorsam samimiyetimiz yeterli değildir bence (ki bizimki yeterli:KK19:, sadece örnekleme yapabilmek için böyle yazdım)

yani demem o ki
bu yorumların hepsi göreceli
tamamen samimiyete ve samimiyetten hoşlanıp hoşlanmamaya bağlı

ben size şunu söyleyeyim
mesela dolapta kesilmiş bir meyve var ama onlar yenisini alıp onu kesip yiyorlar
Yani ne yerlerse kendi aldıkları dışında birşey yemiyorlar
ve o zaman çoğu şey çöpe gidiyor
Dolapta kesilmis karpuz varsa yeni karpuz kesiyorlarsa normal degil ama elma armut yarimsa yenisi kesiyorlarsa pek art niyete gerek yok.Benim aldiklarimda kaliteli begenmiyolarmiya gerek yok kendi paralariyla kendi markalarini tuketiyorlar bazi insanlarin standardi vardir degistirmek istemez uzun sureli kalincada alisverislerini yapmalari mantikli birakin para onlarin harcasinlar siz onlar gelince az masraf yapin kara gecin ;)

art niyet durumları müstesna olarak;
bana bu biraz samimiyetle ilgili geliyor
mesela benim kayınvalidem veya kayınpederim öyle davransa, hiç takılmam, aksine ben onlardan önce kalkıp yapmaya çalışırım
yani bu yazdıklarınız arkadaş evinde olur, uzak akraba evinde olur haklısınız
ama bence annelerimizle - teyzelerimizle - çok samimi dostlarımızla bu kadar samimiyetimiz olmalı
eşimin annesi de benim annem de "kızım ben kaymak seviyorum, kaymak aldım" diyebilmeli
canı istiyorsa hergün her istediği şeyi söyleyebilmeli veya alıp getirebilmeli
benim evimde "önüme konanı yemeliyim" diye düşünmelerini kesinlikle ama kesinlikle istemem

aynı şekilde mesela Mata Hari Mata Hari kısır yapsa, soğanı olmasa, " Mata Hari Mata Hari ben kısırda soğan çok seviyorum, biraz soğan koyalım mı, evde yoksa alıp geleyim mi?" diyebilmeliyim, bunu diyemiyorsam samimiyetimiz yeterli değildir bence (ki bizimki yeterli:KK19:, sadece örnekleme yapabilmek için böyle yazdım)

yani demem o ki
bu yorumların hepsi göreceli
tamamen samimiyete ve samimiyetten hoşlanıp hoşlanmamaya bağlı
Hahhah gece gece canım kısır çekti :D haftaya yapalım da yiyelim ;)

Sana katılıyorum cancağızım. Ama Hee insan aynı değil işte. Ben samimi olduğum insanla her şeyi paylaşırım,isteklerimi,sevdiğim şeyleri söylerim. Bir başkası ne kadar samimi olursa olsun aradaki o mesafeyi hep korur.

Ben kayınvalideme gittiğimde şu yemeği de şöyle yapalım diyebilirim o da memnuniyetle kabul eder. Ondan da aynı davranışı beklerim. Misafir gibi çekinip oturmasını istemem.

Hahhah gece gece canım kısır çekti :KK70: haftaya yapalım da yiyelim :KK66:

Sana katılıyorum cancağızım. Ama Hee insan aynı değil işte. Ben samimi olduğum insanla her şeyi paylaşırım,isteklerimi,sevdiğim şeyleri söylerim. Bir başkası ne kadar samimi olursa olsun aradaki o mesafeyi hep korur.

Ben kayınvalideme gittiğimde şu yemeği de şöyle yapalım diyebilirim o da memnuniyetle kabul eder. Ondan da aynı davranışı beklerim. Misafir gibi çekinip oturmasını istemem.

:kk77::kk77::kk77::kk77::kk77:
yapalımmmm yiyelimmmm

evet canım, herkes farklı

Bir eve misafir gidiliyorsa ki bu anne baba. Kalıp kalacağı bir hafra en fazla iki hafta olur. Bende bana böyle bir davranışta bulunulsa kırılırım hiç hoşlanmam.
Dolapta kesik karpuz varken gidip kendi karpuz alıp onu kesip yese, yada kendi aldığı makarnayı pirinci pişirse çok kızarım da.
Bunu kendi annem babamda yapsa kızarım yani sırf kv kp olayı değil.

Bunda art nıyet yok evladının evıne alısverıs yapıyr bu cok dgal ne yanı gelse evdekı herseyı homını grtlak yapıp gtse daha mı ıyı sızı dusunuyr demekkı bız gttkten snra ccuklar ne yıyecek ne ıcecek paraları varmı yokmu dıye dusunuyrdur art nıyetlı adam bulasık deterjanına kadar almaz okuz altında buzagı aramanın manası yok
Parasi varmi yokmu diye dusunen kisi evde olan erzagi tekrar almak yerine para verse daha mantikli degilmi?

Parasi varmi yokmu diye dusunen kisi evde olan erzagi tekrar almak yerine para verse daha mantikli degilmi?

Canım elıne para sıkıstrsa sende burda kaynanam benı hakır gruyor evıme geldıkce yedıgının ıctıgının parasını elıme tutusturup benı asagılıyr dıye knu acardın bence

Ay pardn sen knu sahıbı degılmıssın o yuzden ona gre farklı cumlelerle aynı seyı syleyeyım :) sımdı kv gelının evıne para bırakıp gtse yada gelıne alnkızum harclık yapın dese gelın yıne alınır hem bazı ınsanlar utanyr bırısıne para vermeye benım esım bayramda ccuklara harclık veremez bana sen ver der hep ona gre bu boburlenmek gıbı bısey belkı kv de byle dusunuyrdur hem alsın nlcak bulasık deterjanı akmaz kokmaz dursun yedekte dlapta meyve grmus demekkı evlatlarım bunu ck sevyrlar alayımda cok cok yesınler dıye dusunmustur bılemeyız neyı dusundugunu ya bence guzel bısı yapıyr

Art niyet düşünme kızım, kV olarak bende yapıyorum, sizde olduğunu biliyoruz ama içimiz rahat etmiyor

demekki seviliyorsun

ben de kayınvalideyim, ben de yapıyorum.gerçi,dolapta olan birşeyi,yemeyip yenisini yapmak değil de,alışveriş yapmadan gitmem yani.
zeytinyağı,tereyağı,bulgur,pirinç ne varsa götürüyorum.acaba benim gelinim de böyle düşünüyor mudur?:KK57:

Back
X