Sizce yanlış mı yaptım?

O kilitleri 5 yaşındaki çocuklar bile çevirip açiyor
Evciller açamiyor oluşu onları mükemmel koruyucu yapmiyor malesef.
Evdeki tek sorun cam kapıda değil
Eskiden çocuklarını eve kitleyip işe giden annelerde varmış meseka, öylesimi daha iyi?
Bisürü olanak varken küçük çocukları evde bırakmak doğru bir davranığ değil bana göre, adınada özgüveni gelişiyor diyerek konu daha sevimli olmuyor gözümde

Iste o yuzden cakili sineklik dedim ya. Cam acik degil sineklik kalici sabit boylece dusemiyor kilidi acabilseler bile.

Cocugunu kilitleyip ise giden anneler baska bir boyut, yokluk, caresizlik insana her seyi yaptirmak zorunda birakiyor. Herkesin bir suru olanagi olmuyor malesef.

Bu konuda zaten anne uyuyan cocuklarini babasina birakip gitmis yani yalniz birakmis degil. Babanin uyumasi sorunsa o zaman gece de anne baba donusumlu uyusun, ev kazalarinin sadece gunduz olma gibi bir ozelligi yok sonucta, ayni seyler gece herkes uyurken de olabilir. 😬

Iste o yuzden cakili sineklik dedim ya. Cam acik degil sineklik kalici sabit boylece dusemiyor kilidi acabilseler bile.

Cocugunu kilitleyip ise giden anneler baska bir boyut, yokluk, caresizlik insana her seyi yaptirmak zorunda birakiyor. Herkesin bir suru olanagi olmuyor malesef.

Bu konuda zaten anne uyuyan cocuklarini babasina birakip gitmis yani yalniz birakmis degil. Babanin uyumasi sorunsa o zaman gece de anne baba donusumlu uyusun, ev kazalarinin sadece gunduz olma gibi bir ozelligi yok sonucta, ayni seyler gece herkes uyurken de olabilir. 😬
Bizim evde camların kollarını çıkardık. Biz bile epey bir çabayla cam aciyoruz :) iki bebekle haliyle ev tamamen onlara göre. Ama uyuyan çocuk babaya bırakılmaz tabikiiii 😝 ne yapacaksak biz bu çocukları...

+1
Herkesin annesi ev hanımı olmuyor ya da doğumdan sonra en az 2 sene ücretsiz izin alamıyor. Burada öyle pembe tablolar çizilmiş ki maşallah. Herkesin maddi durumu mükemmel, tek maaş her şeye yetiyor. Ki kadınlar evde 3-5 sene rahat rahat çocuklarına kendileri bakabiliyor gibi tuhaf tuhaf yorumlar.
Ben 90lar çocuğuyum. Annem çalışan bir kadındır. Kardeşimle ben gayet de evde yalnız kaldık. Mecbur kalınca neler neler oluyor bir bilseniz. Yemeğimizi de kendimiz hazırladık, evi de temizledik. İlkokuldan itibaren yaptık.
Geçtiğimiz ramazan tramvayda bir kadının telefon konuşmasına şahit oldum. Anladığım kadarıyla tek ebeveyndi kadın. Üç çocuğunu ayrı ayrı arayıp organize etti. Birini aradı evdeymiş, sofrayı kurdurdu. Ötekine kardeşini okuldan al, fırından da ekmek al dedi. Demem o ki herkes prens/prensesler gibi yetişmiyor. Mecburiyetler insana müthiş beceriler katıyor.
Çok pamuklara sarmak da iyi bir şey değil. Ondan sonra fatura yatırmayı bilmeyen tipler çıkıyor.

Ben de 90larda buyudum dediginiz gibi. Bu arada ben evde yalniz kalmaya baslayana kadar bakicimiz vardi. Sonra kardesim krese gitti, annem de benim boynuma bir anahtarlikli kolye asti bundan sonra bunu koruyup eve girmen senin sorumlulugun diye. Bakicimiz da artik sadece temizlik ve yemek icin belli gunlerde gelmeye basladi. Sorun imkansizlik falan degildi yani ailemin ebeveynlik yontemi bu sekildeydi.

Sonrasinda 18 yasinda yalniz yasamaya basladim baska bir sehirde. 30 yasina kadar uc farkli kitada yasadim, o zamanlar bekar oldugum icin kendi basima kitalar arasi tasindim hep. Hep diyorum dunyanin neresinde olursam olayim basimin caresine bakar yolumu bulurum, hep de buldum, cunku problem cozme ve hayatta kalma becerilerim debelene debelene ogrendiklerimle oldukca gelismis durumda.😂

Ben de 90larda buyudum dediginiz gibi. Bu arada ben evde yalniz kalmaya baslayana kadar bakicimiz vardi. Sonra kardesim krese gitti, annem de benim boynuma bir anahtarlikli kolye asti bundan sonra bunu koruyup eve girmen senin sorumlulugun diye. Bakicimiz da artik sadece temizlik ve yemek icin belli gunlerde gelmeye basladi. Sorun imkansizlik falan degildi yani ailemin ebeveynlik yontemi bu sekildeydi.

Sonrasinda 18 yasinda yalniz yasamaya basladim baska bir sehirde. 30 yasina kadar uc farkli kitada yasadim, o zamanlar bekar oldugum icin kendi basima kitalar arasi tasindim hep. Hep diyorum dunyanin neresinde olursam olayim basimin caresine bakar yolumu bulurum, hep de buldum, cunku problem cozme ve hayatta kalma becerilerim debelene debelene ogrendiklerimle oldukca gelismis durumda.😂
İşte biz bunların tamamına eğitimciler olarak yaşam becerileri diyoruz. :KK51: Teknik/akademik bilgi her şey zannediliyor ülkemizde. Dersini çalışsın yeter deyip çocukları çok kısıtlıyorlar. Ondan sonra yaşam becerileri gelişmiyor. Teknik bilgi meslek yaşamı için önemli, tabi yadsınamaz. Fakat ne profesörler var 45 yaşında, telefondan dolandırılıyor ya da ortalama eğitim almış bir bireyinki kadar hayat tecrübesi yok. Bir hocam vardı banka işi yapamazdı, halbuki basit bir uygulama ile oturduğu yerden halledebilirdi. Sözün özü fırsat verilmeli. Deneye yanıla öğrenecek çocuk.

Sadece fevri şekilde evden gitme konusunda haksızsınız. Eşiniz o kadar işin arasında pasta istiyorsa bir zahmet ya yardım edecek ya da dışarıdan alacak. Sorumluluk evde eşit olur siz anneyseniz o da babaları. Eşinizin dışarıda yiyip gelelim demesini kabul edin iş yükünü de azaltır trip olarak değerlendirmeyin. Ülkemizde genelde erkekler biraz işin ucundan tutunca aa ne güzel yardım ediyor olur. Yapmasını gerekini yapıyor demez kimse. Kadınlarla erkeklerin ev işi konusunda eşit sorumlulukları olduklarını ne zaman kabulleneceğiz bilmiyorum.

İşte biz bunların tamamına eğitimciler olarak yaşam becerileri diyoruz. :KK51: Teknik/akademik bilgi her şey zannediliyor ülkemizde. Dersini çalışsın yeter deyip çocukları çok kısıtlıyorlar. Ondan sonra yaşam becerileri gelişmiyor. Teknik bilgi meslek yaşamı için önemli, tabi yadsınamaz. Fakat ne profesörler var 45 yaşında, telefondan dolandırılıyor ya da ortalama eğitim almış bir bireyinki kadar hayat tecrübesi yok. Bir hocam vardı banka işi yapamazdı, halbuki basit bir uygulama ile oturduğu yerden halledebilirdi. Sözün özü fırsat verilmeli. Deneye yanıla öğrenecek çocuk.
Yaşam becerisi ne güzel ifade benim ilk çocuğum markete alışverişe her yere gider ikincisinde nedense ufak tefek diye kıyamadım büyüğün her işime koştuğu yaşta hala ben yıkaN demesem 10 gün yıkanmaz hatta dayanamayıp ben yıkadım bu hafta sürekli söylüyorum yıkanmıyor. Çöp dökmez fırına kavgayla gider sürekli suyunu doldur vs çook yanlış yapmışım ama hala kendini 7 yaşında sanıyor sanki . Utanıyorum ama bağcık bile bağlamıyor beni bekliyor O yüzden öyle yapmayın diyorum

Çok uzun yazmışsınız hepsini okumadım
Ama adınıza üzüldüm
Benim çocuklarım sizin gibi yetişmiyor
Biz birlikte bisiklet turlarıda yapiyoruz, kışın kayağada gidiyoruz. Havalar ısınmaya başladı okulada bisiklet veya scooter ile gitmeye başlicaklar.
Kızım geçen sene 13 yaşında ilk kez tek başına sınıfıyla seyahate gitti, giderken güle oynaya gitti ilk günün akşamı ağlaya ağlaya beni aradı seni çok özledim beni gel al diye. Gidip almadım tabiki, eğlenmene bak cuma günü döneceksin zaten dedim.
Çocuklarımı kendime göre en doğru şekilde yetiştiriyorum, hayatlarından bir şikayetleri yok
Sizin aksine kurs çıkışı yürüyerek dön desem offf niye ya niye gelip almiyorsun diye surat asıyorlar.
Üni zamanı farklı şehire gidip farklı yaşamak isterlerse bu onlara kalmış elbdetde istediklerini yapmakta özgürler.
E mutluysaniz bir şey demiyorum,umarım her şey gönlünüzce, tahmin ettiğiniz gibi olur.
Şu mesajlariniza istinaden yazmistim
Küçük kızım 10 yaşında daha kendi başına hiç bırakmadım
çok kiymetliler benim için
Süte, ekmeğe falan eşimi yolluyorum o yüzden eğer kendim gidip alamayacaksam
Beraber bisiklet sürüyoruz,beraber kayağa gidiyoruz,beraber etkinlik yapıyoruz... Anladığım kadarıyla ördek ailesi gibi her şeyi ailecek yapiyorsunuz. 13 yaşında bir kızın arkadaslariyla gittiği bir okul gezisi hayatının en heyecanlı günü olması lazım, tadını çıkarmak varken aglayarak arayıp "anne seni özledim,beni al" diyor. Bence bu bile bir tehlike çanı. 13 - 14 yaş artık bağımsızlık isteyeceği, kız arkadaşlarının herkesten kıymetli olduğu dönemler. Bu dönemde bile arkadaşlarıyla çıktığı bir tatilin tadını çıkarmak yerine küçük çocuk gibi ağlayarak annesini arıyor, "gel beni al" diye.
Ama siz sorun görmüyorsaniz kendi bileceğiniz iş. Öz ablama bile karışmam çocuk yetiştirme stiline, herkesin bir tanecik çocuğu var. Gönlünce yetistirir.
Ben sadece fanusta büyümüş biri olarak bir öneride bulundum,çocuk yetiştirme stilinizi anneme benzettigim için.

Eşimin anne babası küçükken boşanmışlar, anne bırakıp gidince halalar ve babaanne üzülmesin, kırılmasın diye deyim yerindeyse üzerine titreyerek büyütmüş, hiçbir sorumluluk yüklememişler... Sonuç ne mi? Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birini dereceyle bitirmiş, çok iyi bir mesleği var ama ben evde yokken dolaptaki yemeği ısıtıp yemeyi beceremez, çay demlemeyi bilmez vs... Geçen yaz kız kardeşlerimle bir haftalık tatile gittim kahvaltı da dahil bütün öğünlerini dışarda geçirmiş, hastalandığım zaman evdeki tüm sistem çöküyor 🙄 El bebek gül bebek büyütmek yerine sorumluklar vererek kendine yeten çocuklar yetiştirmek en doğrusu.

E mutluysaniz bir şey demiyorum,umarım her şey gönlünüzce, tahmin ettiğiniz gibi olur.
Şu mesajlariniza istinaden yazmistim

Beraber bisiklet sürüyoruz,beraber kayağa gidiyoruz,beraber etkinlik yapıyoruz... Anladığım kadarıyla ördek ailesi gibi her şeyi ailecek yapiyorsunuz. 13 yaşında bir kızın arkadaslariyla gittiği bir okul gezisi hayatının en heyecanlı günü olması lazım, tadını çıkarmak varken aglayarak arayıp "anne seni özledim,beni al" diyor. Bence bu bile bir tehlike çanı. 13 - 14 yaş artık bağımsızlık isteyeceği, kız arkadaşlarının herkesten kıymetli olduğu dönemler. Bu dönemde bile arkadaşlarıyla çıktığı bir tatilin tadını çıkarmak yerine küçük çocuk gibi ağlayarak annesini arıyor, "gel beni al" diye.
Ama siz sorun görmüyorsaniz kendi bileceğiniz iş. Öz ablama bile karışmam çocuk yetiştirme stiline, herkesin bir tanecik çocuğu var. Gönlünce yetistirir.
Ben sadece fanusta büyümüş biri olarak bir öneride bulundum,çocuk yetiştirme stilinizi anneme benzettigim için.
Düşünceleriniz için teşekkürler fakat çocuk yetiştirme konusunda deniyimle anne-babalardan ve uzmanlardan fikir almayı tercih ederim. Çünkü bekarken yada çocuğum yokken bende ohoooo neler neler tavsiye ediyordum.
Çocuklarımın mutluluğu herşeyden ömemli.

Bırakırsam kalabilir mutlaka ama ben bırakmamayı tercih ediyorum. Çünkü ihtiyaç duymuyorum. Bırakılsa 4 yaşındakide tek kalabilir, var bırakan biliyorum. Ben bırakmam, isteyen bırakır.
Evde tek başına kalması için hiç bir sebeb yok şuan.
İsteyen bırakır diyorsunuz ama birakani topa tutuyorsunuz
Kendinizle celismeyin

Yaaa okuyorum yorumlarıda kadına kızıyorsunuz
Neden demiyorsunuz bu nasıl bir baba kadın ben anneme gidiyorum demiş gitmiiş, adam düşünmeden yatıyor evde hala..
herkes hep kadına kızıyor babalara birşey olmuyor

Adam foruma üye olmadığı için olabilir mi ? Bu nasıl bir baba demenin kime ne faydası olacak ? Diyelim ki adam; sorumsuz, gamsız ve bencilin önde gideni. Peki evdeki 3 çocuğun suçu ne ? Çocuklardan biri 8 yaşında; ikisi ise 2 yaş 2 aylıklar (26 aylık).

Anne babanın velayetleri altındaki çocuklara; bakma, koruma ve ihtiyaçlarını giderme yükümlülükleri mevcut.

İnsanlar çocuklara bir şey olmasından endişelenmişler; kimse adamı savunmamış.

Son düzenleme:
Adam foruma üye olmadığı için olabilir mi ? Bu nasıl bir baba demenin kime ne faydası olacak ? Diyelim ki adam; sorumsuz, gamsız ve bencilin önde gideni. Peki evdeki 3 çocuğun suçu ne ? Çocuklardan biri 8 yaşında; ikisi ise 2 yaş 2 aylıklar (26 aylık).

Anne babanın velayetleri altındaki çocuklara; bakma, koruma ve ihtiyaçlarını giderme yükümlülükleri mevcut.

Adamı savunduklarını idda etmedim zaten, annede suç varsa babadada var, gidiceğini söyleyip hala yatmaya devam ediyorsa, babayada yüklenirim, herkes direk anneye yükledi ozman..

Amma dert oldu herkese :)) neyseki ben geldim eşim kalktı ben mutfak topladım pastayı hallettim o da evi topladı. Çocuklarımızı aldı dışarı çıktı. Annesini de alıp gelecekm şimdi de nasıl üç çocuğu babasına bırakıp gönderirsin diyecek misiniz acaba 🤣
Hahahahahah👍🏻👍🏻😂

Pardon ne olmuş benim çocuklarima? Kime bakmamış, korumamız, ihtiyacını gidermemisim? Babasına çocuk bırakınca korumamıs? Bakmamış? İhtiyacını gidermemis mi oluyorum?
Ayrıca mesele sizce eşime tavir almam hatalı mi diye sormakti. Konu nerelere nerelere çekildi. Eşim sorumsuz gamsız ve bencil değil. Çocuk ağlasa diğer tarafına dönüp yatacak değil elbet.

Back
X