Sızce yardım etmeyı teklıf etmelı mı?

borcam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2014
742
848
103
İstanbul
Evet Türkiye nın bence en keskın zekalı hanımları fıkır almak ıstıyoruz cunku objektıf ve aklıcı fıkırler verıyosunuz
Sımdı kuzenım yanımda 28 yasında 6 aydır işşiz
2 yıllık bır ilişkisi var cocuk kuzenımı cok sevdıgını söylüyor(nefesim dünyam sensız olamam tarzı)
Cocugun durumu gayet ıyı maddı olarak
Hıc sormuyor dıyor maddı olarak bır eksıgın var mı dıye
Yardım etmesı ıcın degıl zaten asla kabul etmem boyle bır seyı dıyor kuzenım, ama hıc sormaması ve bu kadar oluyorum sevıyorum karımsın sensız olamam derken bunu sormaması bı degısık geldı dıyor
Yıne altını cızıyorum oyle bırseyıı zatenn ıstemem almam ama sormaması bana garıp geldı dıyor sızın dusuncenız nedır
Beraber okuyacagız sımdı cevapları🥰

Evet sormaması anormal dersek ayrılacak mı bu sebepten? Ayrılmayacaksa ortalığı bulandırmaya gerek yok.

Benim fikrimce anormal, insan uzun dönem sevgilisinin ne halde olduğunu bilir sormasa da görür yardım teklif eder. Ki ben maddiyatta, hesap kitap işlerinde eşitlikten yanayım. Cinsiyetler farklı olsa da aynı şeyi yazardım.
Ayrıca öyle ömrüm, nefesim tarzında büyük konuşan adamlar bana hep boş konuşuyor gelir. Samimi bulmazdım.

Akıl edemiyor olabilir ki bence etmesi de gerekmiyor. Şüphesi varsa eğer bir denesin buluşmaya çağırdığında param yok gelemem desin bakalim ne diyecek

Evet sormaması anormal dersek ayrılacak mı bu sebepten? Ayrılmayacaksa ortalığı bulandırmaya gerek yok.

Benim fikrimce anormal, insan uzun dönem sevgilisinin ne halde olduğunu bilir sormasa da görür yardım teklif eder. Ki ben maddiyatta, hesap kitap işlerinde eşitlikten yanayım. Cinsiyetler farklı olsa da aynı şeyi yazardım.
Ayrıca öyle ömrüm, nefesim tarzında büyük konuşan adamlar bana hep boş konuşuyor gelir. Samimi bulmazdım.
Suan ayrılmıycak ama guvenım sarsıldı dıyor eskısı gıbı ıcten olup soyledıklerıne guvenemıyorum dıyor

Akıl edemiyor olabilir ki bence etmesi de gerekmiyor. Şüphesi varsa eğer bir denesin buluşmaya çağırdığında param yok gelemem desin bakalim ne diyecek
Bı yere gıdıcekmıs Konusma arasında soylemıs suan param olmadığı ıcın gıdemıyorum dıye
Zaten versede kabul etmem dıyor kuzenım
Sormaması sıze gore normal o zaman

Evet sorması gerekiyor bwncede. Yanlış anlaşılmasın sevgilisi herseyini karşılasın demem asla. Ama buda uzun dönem sevgililer diyosunuz. Belki evliliğe doğru gidecek. Eee insan bi sormaz mı bi ihtiycın var mı diye. Ne yapıyorsun ne durumdasın nezaketen dahi sormsı lazım. Hani belki kuzeninizin de durumu iyi görünüyo adam da odunsa normal

Biraksin simdi istemem almam filan hikayelerini :)
İstemeyecek insanin aklina "para durumlarimi sormuyor" diye birsey gelmez. Agiz aramaz. 1. Sordugunda istemez hadi 2. Sordugunda da istemez ama sonunda alir o parayi, niyeti gayette para almak kuzenin. 😊

Daha sevgilisiniz siz ne kadar severse sevsin, seviyor diye size harclik baglamak zorunda degil.

Ayrica lafla olmaz o işler. Kimler kimler "senin icin ölürüm" dedi de kimsenin öldügü yok herkes yasiyor işte. Kuzeninden onceki sevgilisine de neler demistir kimbilir 😆 Omrumuzde tek bir kisiye asik olmuyoruz malum.

Karim dedi diye adamin parasina goz dikmeseymis iyimiş, erkek olsam ve boyle para vereyim diye agzimi arayan kizi 5 dakika yanimda barindirmam.

Evet sorması gerekiyor bwncede. Yanlış anlaşılmasın sevgilisi herseyini karşılasın demem asla. Ama buda uzun dönem sevgililer diyosunuz. Belki evliliğe doğru gidecek. Eee insan bi sormaz mı bi ihtiycın var mı diye. Ne yapıyorsun ne durumdasın nezaketen dahi sormsı lazım. Hani belki kuzeninizin de durumu iyi görünüyo adam da odunsa normal
Evet cok rahattı calısırken tabı 6 ay uzun sure hazıra dayanmıyor mlsf

Biraksin simdi istemem almam filan hikayelerini :)
İstemeyecek insanin aklina "para durumlarimi sormuyor" diye birsey gelmez. Agiz aramaz. 1. Sordugunda istemez hadi 2. Sordugunda da istemez ama sonunda alir o parayi, niyeti gayette para almak kuzenin. 😊 Daha sevgilisiniz siz ne kadar severse sevsin, seviyor diye size harclik baglamak zorunda degil.

Ayrica lafla olmaz o işler. Kimler kimler "senin icin ölürüm" dedi de kimsenin öldügü yok herkes yasiyor işte. Kuzeninden onceki sevgilisine de neler demistir kimbilir 😆 Omrumuzde tek bir kisiye asik olmuyoruz malum.

Karim dedi diye adamin parasina goz dikmeseymis iyimiş.
Hayır gercekten almaz karakterını bılıyorum
Kımse kımseye para baglamak zorunda degıl tabıkı
Ama hıc sormaması aramızda konuştuğumuzda neden acaba oldu bu kadar severken

sevgilimin bir ihtiyacin varmi diye sormasi beni rencide eder. sevgilim yani ki uzun süreli sevgililerimde oldu gayette yakindik ama ihtiyacimi karsilicak (maddi olarak) kadar yakin tutmadim kendime.mantigim hep suydu : bugün ihtiyacima yardim eder yarin üzerimde hakki oldugunu sanir! ne ki yani sevgili sadece ? nisanlim mi ? kocam mi ? babam mi ?

Benim kankam çalıştığı halde külfetli bir tedavi gördüğü için fırsat buldukça aradım ağzını
Ne durumdasın diye
Sıkışınca söyle dedim
Geçen sene 5000 lira borç istedi verdim bende
Marmaris’te tatilde şuan
Ben hiç gitmedim :confused:
Fazla vefa kaldırmıyor insan ilişkileri

Asla kabul etmeyecekse neden aklına getiriyor ki böyle bir soruyu? Demek ki içten içe bir isteği var, öncelikle onu kabul ederek işe başlayabilir. Mesela örnek veriyorum, "Sevgilim neden bana spor araba almıyor?" gibi bir soru aklına geliyor mu, gelmiyor. Onun gibi. Beklentin varsa niye yapmadığını düşünürsün.

Ailesiyle yaşıyorsa sormuyor olabilir, şahsen ailesiyle yaşayan birine sormam yani anası var babası var onlardan harçlık alıyordur derim. Ayrı bir evi, ayrı bir düzeni varsa belki sorulabilir. Ama sormuyorsa da niye denmez, maddiyatına güvenerek evlenme niyeti yoksa tabi.

sevgilimin bir ihtiyacin varmi diye sormasi beni rencide eder. sevgilim yani ki uzun süreli sevgililerimde oldu gayette yakindik ama ihtiyacimi karsilicak (maddi olarak) kadar yakin tutmadim kendime.mantigim hep suydu : bugün ihtiyacima yardim eder yarin üzerimde hakki oldugunu sanir! ne ki yani sevgili sadece ? nisanlim mi ? kocam mi ? babam mi ?
Tabıkı zaten bu sebepten almam dıyor hıc bır sekılde
Arkadasları sormua kuzenıme destek olmadı mı dıye kendısı ıstemedıgımı soyledım dıyor
Sanırım aklını karıstırmıslar
Nıyetlerı evlılık zaten kuzenım tek yasıyor

Hayır gercekten almaz karakterını bılıyorum
Kımse kımseye para baglamak zorunda degıl tabıkı
Ama hıc sormaması aramızda konuştuğumuzda neden acaba oldu bu kadar severken

Niye sorsun yahu? Kuzenin ailesi mi yok, sokakta mi kaliyor. Bu kişi hayatina girene kadar aç mi duruyordu neyle yaşiyordu kuzenin? Biraz mantikli olsaniz.

Hayatima bir suru erkek girdi kalkip cebimdeki parayi sorgulamadilar yani. Kaldi ki cebimde para olmasa bile belli etmedim ben hicbir zaman. "Param yok bilmem nereye gidemedim" diyen insan parayi da alir gayet, bu bildigin para istemek oluyor zaten.

Eşim evlenmeye yakin para gondermek istemisti (asla param yok lafi agzimdan cikmadi) sadece ve parmagimda evlilik yuzugu olmasina ragmen hala nikahli olmadigimiz icin param var dedim kabul etmedim.

Nasil bu kadar rahatsiniz anlam veremiyorum

Asla kabul etmeyecekse neden aklına getiriyor ki böyle bir soruyu? Demek ki içten içe bir isteği var, öncelikle onu kabul ederek işe başlayabilir. Mesela örnek veriyorum, "Sevgilim neden bana spor araba almıyor?" gibi bir soru aklına geliyor mu, gelmiyor. Onun gibi. Beklentin varsa niye yapmadığını düşünürsün.

Ailesiyle yaşıyorsa sormuyor olabilir, şahsen ailesiyle yaşayan birine sormam yani anası var babası var onlardan harçlık alıyordur derim. Ayrı bir evi, ayrı bir düzeni varsa belki sorulabilir. Ama sormuyorsa da niye denmez, maddiyatına güvenerek evlenme niyeti yoksa tabi.
Evet tek yasıyor

Evet tek yasıyor

Hmm.. Genel olarak cimri bir insan mı? Yani uzun süreli ilişkisinde tanımıştır. Parası olduğu halde eli cebine gitmiyorsa o da zor yani; öyle birisiyle evlense ileride lokmasını sayar eleman. Yok değilse ama sadece sormuyorsa ince düşünceli değildir, o da herkeste olacak bir özellik değil. Seviyorsa kabul edecek onu da böyle.

Bı yere gıdıcekmıs Konusma arasında soylemıs suan param olmadığı ıcın gıdemıyorum dıye
Zaten versede kabul etmem dıyor kuzenım
Sormaması sıze gore normal o zaman
Ayyy ben yurtdışına gidecektim, eşimle görüşüyorduk o zaman. Paraya ihtiyacın var mı diye sormuştu. Ben zaten çalışıyordum, hem de param olmasaydı gitmeye karar vermezdim zaten. Şimdi evliyiz yedi yıldır. Öğrendim ki eşimin bu anaç tavrı, pahalı hediyeleri falan bana özel değilmiş. Adamın yapısı buymuş, herkese karşı düşünceliymiş. Dolayısıyla çocuğun bu tavrı onu değerlendirmek babında kriter almanız gereken bir şey değil

Back
X