• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce yatak odası bir ilişkiyi ayakta tutan tek şey olabilir mi?

Yatak odası bir ilişkiyi ayakta tutabilir mi?

• Ankete Katılan
    73

harehare

Hiç ayrılamam derken kavuşmak hayal oldu :(
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2013
543
356
73
Cinsellik konusuna taşınır mı bilmiyorum, ama bu dertten mustaribim kadınlar. Her şeyin saçma bir yolda ilerlediği, bariz bir şekilde uyumsuzluk olan bir evlilikte, her şeyi ayakta tutan cinsellik olabilir mi?

O güzel sürdüğü sürece bazı şeylere katlanılabilir mi?

Hakaret yok, saygısızlık yok, kişilik çatışması yıpratıcı noktalarda ama cinsel hayat 10 üzerinden 10. Yürür mü? Çocukla beraber her şey yoluna girer mi?

Ek: Çok teşekkürler yorumlar için. Ama çocuk sorunları çözmek vesaire değil de, biraz olsun başbaşa kalınca yaşanan uyumsuzlukları ortadan kaldırabilme adına düşünülür mü? Adamın hal ve hareketlerine takmak yerine çocuğumuzla ilgilenmek bizi olumlu etkiler mi?

Yani düşününce çocuk bir nevi bizi ikinci plana atacak ve göz bebeğimiz olacak. Güçlendirmez mi?

Son düzenleme:
Cinsellik konusuna taşınır mı bilmiyorum, ama bu dertten mustaribim kadınlar. Her şeyin saçma bir yolda ilerlediği, bariz bir şekilde uyumsuzluk olan bir evlilikte, her şeyi ayakta tutan cinsellik olabilir mi?

O güzel sürdüğü sürece bazı şeylere katlanılabilir mi?

Hakaret yok, saygısızlık yok, kişilik çatışması yıpratıcı noktalarda ama cinsel hayat 10 üzerinden 10. Yürür mü? Çocukla beraber her şey yoluna girer mi?
Yürüse bile ben kendi irademle yürütmezdim sanırsam böyle bir ilişkiyi.
Sırf içgüdüsel duygulardan dolayı yürüyen bir evlilik..
İyi günde kötü günde yanında olmak, bir ömür elinden tutmak sevgi, sadakat, eş olmak, yol arkadaşı olmak nerede kaldı ?

Yürüse bile ben kendi irademle yürütmezdim sanırsam böyle bir ilişkiyi.
Sırf içgüdüsel duygulardan dolayı yürüyen bir evlilik..
İyi günde kötü günde yanında olmak, bir ömür elinden tutmak sevgi, sadakat, eş olmak, yol arkadaşı olmak nerede kaldı ?

Ya tabi ki bunlar da yerinde. Ama ne bileyim iki zıt karakteriz, birbirimizi seviyoruz, çocukluktan tanışıyoruz ve bir buçuk yıldan fazladır evliyiz. Bazen dayanılmaz noktalara geliyor. Burda da 'Acaba çocuk yapsak ona odaklandığımızda her şey toparlanır mı?' düşüncesi var kafamda. Çünkü içlerimizi biliyoruz. Herkes kendinden alıp çocuğa katmaya çalıştığında bu uyumsuzluklar giderilmiş olabilir mi acaba?

Bu başlığı senin dediklerin de yitip gider diye korktuğum için açtım aslında kafam da çok karışık.

kişilik çatışmasını biraz açabilir miyiz ?

Gider :) Uhu gibi düşünün bunu. Zaten hakaret yok diyorsunuz hangi ilişkide yok ki kişilik çatışması ? Gayet de yürür.

Peki çocuk hususu?

Ya tabi ki bunlar da yerinde. Ama ne bileyim iki zıt karakteriz, birbirimizi seviyoruz, çocukluktan tanışıyoruz ve bir buçuk yıldan fazladır evliyiz. Bazen dayanılmaz noktalara geliyor. Burda da 'Acaba çocuk yapsak ona odaklandığımızda her şey toparlanır mı?' düşüncesi var kafamda. Çünkü içlerimizi biliyoruz. Herkes kendinden alıp çocuğa katmaya çalıştığında bu uyumsuzluklar giderilmiş olabilir mi acaba?

Bu başlığı senin dediklerin de yitip gider diye korktuğum için açtım aslında kafam da çok karışık.
Ben evli değilim ama evlilik hakkındaki düşüncelerim bunlar,
Çocugu sakın ola ki sorunlarınızı çözmek için yapmayın.. Ne kadar böyle düşünen insan varsa çevremde o çocuklara da hayatı zindan ettiler, kendi sorunları çözülmediği gibi o berbat hayata bir de masum bir canı kattılarionun günahına girdiler.
Bence çocuk, mutlu bir ailenin mutluluğunu daha da taçlandırmalı.
Sorunlu anne babanın sorunlarını çözmesi için bir araç olarak görülmemeli.
Yanlış anlamayın tabi ki istediğiniz için çocuk fikrini öne sürmüş olabilirsiniz ama bence daha rayına tam oturmamış bir evlilik varsa ortada veya kişilik çatışması yaşıyorsanız çocuk fikrini ertelemelisiniz bence.

kişilik çatışmasını biraz açabilir miyiz ?

O türkü bar sever mesela, ben club. Birkaç konuda karar verileceği zaman uyumsuzluklar yaşıyoruz çok fazla. Çok disiplinli ve ciddi bir adam. Bunlar beni epey yoran şeyler.

Ben evli değilim ama evlilik hakkındaki düşüncelerim bunlar,
Çocugu sakın ola ki sorunlarınızı çözmek için yapmayın.. Ne kadar böyle düşünen insan varsa çevremde o çocuklara da hayatı zindan ettiler, kendi sorunları çözülmediği gibi o berbat hayata bir de masum bir canı kattılarionun günahına girdiler.
Bence çocuk, mutlu bir ailenin mutluluğunu daha da taçlandırmalı.
Sorunlu anne babanın sorunlarını çözmesi için bir araç olarak görülmemeli.
Yanlış anlamayın tabi ki istediğiniz için çocuk fikrini öne sürmüş olabilirsiniz ama bence daha rayına tam oturmamış bir evlilik varsa ortada veya kişilik çatışması yaşıyorsanız çocuk fikrini ertelemelisiniz bence.

Ya benim annem ve babam da manyaklık seviyesinde takışırlar. Ama hep el üstünde tuttular beni. Hiçbir zaman yansıtmadılar. Yani belki de çok küçük yaşta keşfedebildim insanların uyumsuz ama bir arada yaşayabileceğini.

Herşey bu kadar iyiyken neden yurumesin ki birbirinizi seviyorsanız yurur. Sevmiyorsanız isterseniz on çocugunuz olsun yurumez..

Sevgi tabi ki var. Ailemden biri gibi sonuçta. Hiç elin oğlu gibi hissedilmiyor. Beraber büyüdük çünkü.

Sadece cinsellikle yürümez diye düşünüyorum, illa bir yerden patlak verir. Cinsellik tabi ki çok önemli ama yanlız başına ilişkiyi yürütmek için yetersiz. Saygısızlık vs yokmuş çatışmaları zamanla aşabilirsiniz ama sorunları aşmadan çocuk yapmamalısınız.

sadece cinsellikle yurumez elbet. ama siz diyorsunuz ki hakaret yok. birbirinizin iyi niyetinden eminsiniz. seviyorsunuz
.kisilik catismasi hangi iliskide yok ki. cinsellik onemli bi bagdir.hem de 10 uzerinden 10 luk zor bulunur. ama su anda cocuk yapmayin bence.

Sadece cinsellikle yürümez diye düşünüyorum, illa bir yerden patlak verir. Cinsellik tabi ki çok önemli ama yanlız başına ilişkiyi yürütmek için yetersiz. Saygısızlık vs yokmuş çatışmaları zamanla aşabilirsiniz ama sorunları aşmadan çocuk yapmamalısınız.

Sorun diye gösterebileceğim bir şey yok ki. Uyum diye bir şey varsa, yatak dışında yok o. Öyle bir durum.

Sakın ilişkinizi yürütmek için çocuk yapmayın, sorununuz her ne ise çözmeye çalışın olmuyorsa dünyanın sonu değil yollarınızı ayırırsınız ama çocuğu alet etmeyin...

Ya benim annem ve babam da manyaklık seviyesinde takışırlar. Ama hep el üstünde tuttular beni. Hiçbir zaman yansıtmadılar. Yani belki de çok küçük yaşta keşfedebildim insanların uyumsuz ama bir arada yaşayabileceğini.
O anne babanızın karakteriyle alakalı bir durum bence.
Eşinizle bir çatışma yaşadığınızda, bunun verdiği sinirle çocugunuza kötü davranmayacağınızı garanti edebilir misiniz?
Aranızdaki soğukluk hissiyatını ona hissettirmeyeceğinize?
Benim annem babam da çok kavga ederlerdi, çatışırlardı, malesef ki biz ablamla zaman zaman tanık olduk bunlara.
Hala benim içimde kötü birer anıdır bu kavgalar.
Bilemiyorum, benim fikrim bu yönde..

eğer ihanet yoksa, adamın gözü dışarıya kaymıyorsa, evine bağlı bir adamsa ve sana değer veriyor seni önemiyorsa ve cinsellik de mükemmelse, karakteriniz istediği kadar zıt olsun, yürür. ben de yürürdü yani.

O anne babanızın karakteriyle alakalı bir durum bence.
Eşinizle bir çatışma yaşadığınızda, bunun verdiği sinirle çocugunuza kötü davranmayacağınızı garanti edebilir misiniz?
Aranızdaki soğukluk hissiyatını ona hissettirmeyeceğinize?
Benim annem babam da çok kavga ederlerdi, çatışırlardı, malesef ki biz ablamla zaman zaman tanık olduk bunlara.
Hala benim içimde kötü birer anıdır bu kavgalar.
Bilemiyorum, benim fikrim bu yönde..

Yok imkansız. En çıldırdığı anlarda bile bana sinirini belli etmemek için şekilden şekile girer. Hoş bu da sinir belirtisi sayılıyor ama :)

Sorun diye gösterebileceğim bir şey yok ki. Uyum diye bir şey varsa, yatak dışında yok o. Öyle bir durum.
Ortak noktalarda buluşmayı deneyin, ben gerilim filmi severim eşim komedi, ikisinide izliyoruz. Üstelik birimiz zevk almamış oluyor ama birşeyler paylaşmak istiyorsak, birbirimize göre hareket ediyoruz. Bunlar zamanla oturabilecek şeyler.

Ortak noktalarda buluşmayı deneyin, ben gerilim filmi severim eşim komedi, ikisinide izliyoruz. Üstelik birimiz zevk almamış oluyor ama birşeyler paylaşmak istiyorsak, birbirimize göre hareket ediyoruz. Bunlar zamanla oturabilecek şeyler.

1.5 yılda olmadıysa hiç olmaz diyebilirdim ama kk'da çok farklı örnekler gördüm. O yüzden açtım başlığı.

Back
X