Sizce ?

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Merhaba
Birkaç yıl önce üniversitede dostum sandığım kişilerle (2kişi) onların da ısrarı ile özel bir konumu paylaşmıştım.
Daha sonra bu konumu bir tanesinin yaydıgını öğrendim.
Diğeri ise daha kötüsünü yapıp benimle düşmanlık eden insanlara anlatmış. Üstelik onlarla sorun yasamamın üzerine. Hesap sorduğum zaman birinci bahsettigim inkar etti,ikincisi ise kabul etti ama pişkindi. Hem de gerekçesi cok iticiydi. Biz o kişilerle sorun yaşayınca benim önceki hayatımda iyi şeyler yaşamadığımı anlatmak için söylemiş sözde. Bu daha da asagılayıcı bana göre.
Paylaştığım şeye gelince sevgilim vardı ve bazı özel şeyler yaşanmıştı, cinsellik yok.
Şimdi onlarla görüşme ihtimalim yok. Ama numaralarına ulaşıp mesaj atmak içimi dökmek hakkımı helal etmediğimi söylemek istiyorum. Sizce bu yaptıgım şey yanlış olur mu?

Bence Allah’a havale et, hiç bulaşma.
Yine benzer bir şey yaparlarsa uyarırsın, gerekirse yasal yolla.
Bu da diger bir seçenek ama içim soğumuyor. Onlar yüzünden fakültede hep utanarak gezdim. Acaba kimler kimler biliyor diye. Hatta bazı şeyler kulağıma kadar geldi. Beni bu kadar yıprattılar. Biraz olsun vicdan azabı yaşasınlar istiyorum.

Şimdi düşündüm de üniversitedeki hiç bir arkadaşımla görüşmüyorum,şu an karşıma gelseler tanımam bile.
İşin komiği sosyal medyada bile ekli değiliz. Oysa lise,ilkokul arkadaşlarımdan çok var listemde.
Bizde de dedikodu çok dönmüştür,hemen herkesin görüştüğü takıldığı birileri vardı zaten.
Ama arkamdan konuşulanları ben umursamayan biri değilim,isteyen dilediğini konuşabilir,düşünebilir,kendi tercihi. Sallamam.

Bu da diger bir seçenek ama içim soğumuyor. Onlar yüzünden fakültede hep utanarak gezdim. Acaba kimler kimler biliyor diye. Hatta bazı şeyler kulağıma kadar geldi. Beni bu kadar yıprattılar. Biraz olsun vicdan azabı yaşasınlar istiyorum.
Sence senin o kadar özel sırrını paylaşıp üstüne pişkin konuşan insanlar vicdan azabı Yaşar mı? Hakkını helal edip etmemen onlar için önemli olsa anlatırlar mıydı? Üstüne bak hala hazmedememiş dye ağızlarına bir kere daha sakız olursun. Hiç bulaşma bir daha bşy duyarsan o zaman onların anlayacağı dilden çirkeflikle karşılık verirsin yaptıklarına.

Alenen,şevkle dedikodunuz yapılmış. Israr üzerine, özel hayat dökülür mü hiç siz de bir tuhafsınız.
Hiç muhattap olmayın, konu başını alıp yayıla yayıla büyürse de en yakın adliyeden şikayet dilekçenizi doldurun. Çevrenizi değiştirin bence.
Cahillikti. Bu olay üzerine zaten tecrubem oldu, büyüdüm. Üstelik birlikte yedik, içtik, hakkımız geçti birbirimize ve çok ısrar edip yeminler etmişlerdi. Bu arada o kişilerle zaten görüşme ihtimalim bile yok,bunu belirttim. Sadece içimi dökmek istiyorum, hakkımı helal etmediğimi bilsinler istiyorum.

Yaptığı şeyi pişmanlıkla değil de pişkinlikle anlatan insan vicdan azabı çekmez ee diğeri de inkar etmiş zaten kendisi içten içe siz hakkınızı helal etmediğinizi söylediğinizde pişman olsa da bunu yine inkar edip size belli etmez sizin eliniz de yine kocaman bir 0 kalır ve içinizde o baş edemediğiniz duygunuz için hiçbir şey yapmış olmazsınız tam tersi onlara yazarak istediğinizi alamadığınız için daha da sinirlenir kinlenirsiniz o yüzden gerek yok Allah var gam yok. O görüyor, o biliyor içiniz rahat olsun herkes yaşattığını yaşar.

Hayat tecrübem kimine göre azdır, kimine göre fazladır. Ama sanırım her iki durumda da cevabım şu olurdu.
Vicdan azabı yaşamalarını sen sağlayamazsın. Mesaj atınca da sağlayamazsın. Kafalarına dank edip, biz hatalıyız demeyecekler. Bu benim çevremden gördüğüm kadarıyla edindiğim izlenimim.
Keşke anlasalar ne yaptıklarını, keşke geç olmadan af dileseler ama zaten bu karakterdeki insanlar bu anlayıştan yoksun oldukları için böyle iğrenç davranıyorlar.
Allah’a havale et, er geç unutmayacakları ve çok da güzel anlayacakları şekilde yaşayacaklarını yaşarlar.

Şimdi düşündüm de üniversitedeki hiç bir arkadaşımla görüşmüyorum,şu an karşıma gelseler tanımam bile.
İşin komiği sosyal medyada bile ekli değiliz. Oysa lise,ilkokul arkadaşlarımdan çok var listemde.
Bizde de dedikodu çok dönmüştür,hemen herkesin görüştüğü takıldığı birileri vardı zaten.
Ama arkamdan konuşulanları ben umursamayan biri değilim,isteyen dilediğini konuşabilir,düşünebilir,kendi tercihi. Sallamam.
Keşke ben de öyle biri olsam ama çok takarım özel konularımın hele ki. Keşke bunu aşabilsem. Bir de bu hisler hamilelikte resmen hortladı. Her şey gün yüzüme cıkıyor resmen.
Olay uzerinden yıllar geçince belki ben de takmam,yeni mezunum belki ondandır.

Yaptığı şeyi pişmanlıkla değil de pişkinlikle anlatan insan vicdan azabı çekmez ee diğeri de inkar etmiş zaten kendisi içten içe siz hakkınızı helal etmediğinizi söylediğinizde pişman olsa da bunu yine inkar edip size belli etmez sizin eliniz de yine kocaman bir 0 kalır ve içinizde o baş edemediğiniz duygunuz için hiçbir şey yapmış olmazsınız tam tersi onlara yazarak istediğinizi alamadığınız için daha da sinirlenir kinlenirsiniz o yüzden gerek yok Allah var gam yok. O görüyor, o biliyor içiniz rahat olsun herkes yaşattığını yaşar.
Aslında cok haklısınız. Bunu da düşündüm. Bunu yapan insanlar neden pişmanlık duysun ki.

Daha çok konuşurlar seni bu yaptığında dillenir, vicdan yapacaklarını düşünmen hata

Canım sen içini rahat tut sık dişini.üniversite cok farklı bir olay.emin ol şimdi sabırla okulu bitirip mezun olsan.okul bittikten snra sennle konusmayan herkes cesaret edip sosyal medyadan falan birgün yazacaklar.o zaman gereken konusmayı yaparsın.suan napardan yap o ortamda kimseye birşeyi anlatamazsın.açıklama yapmaya çalıştıgın içinde dahada kötü durum olacak.eski erkek arkdsna beddua etsen battıkca batmıs olcaksın.sadece senin özelin yok herkesin sakladıgı birşeyler vardır.o yüzden dik dur ve derslerine yönel yeni arkadaslar edin

Hayat tecrübem kimine göre azdır, kimine göre fazladır. Ama sanırım her iki durumda da cevabım şu olurdu.
Vicdan azabı yaşamalarını sen sağlayamazsın. Mesaj atınca da sağlayamazsın. Kafalarına dank edip, biz hatalıyız demeyecekler. Bu benim çevremden gördüğüm kadarıyla edindiğim izlenimim.
Keşke anlasalar ne yaptıklarını, keşke geç olmadan af dileseler ama zaten bu karakterdeki insanlar bu anlayıştan yoksun oldukları için böyle iğrenç davranıyorlar.
Allah’a havale et, er geç unutmayacakları ve çok da güzel anlayacakları şekilde yaşayacaklarını yaşarlar.
Çok haklısınız. Aslında içten bir ah ettim onlara. Beddua etmedim ama ahım var. Allaha o kadar güveniyorum ki,sonuçta hakkıma girdiler

Canım sen içini rahat tut sık dişini.üniversite cok farklı bir olay.emin ol şimdi sabırla okulu bitirip mezun olsan.okul bittikten snra sennle konusmayan herkes cesaret edip sosyal medyadan falan birgün yazacaklar.o zaman gereken konusmayı yaparsın.suan napardan yap o ortamda kimseye birşeyi anlatamazsın.açıklama yapmaya çalıştıgın içinde dahada kötü durum olacak.eski erkek arkdsna beddua etsen battıkca batmıs olcaksın.sadece senin özelin yok herkesin sakladıgı birşeyler vardır.o yüzden dik dur ve derslerine yönel yeni arkadaslar edin
Yani mezunum. O çevre ile alakam kalmadı. Sadece üç beş samimi dostum var. Eminim akıllarına bile gelmiyorum ama dert ediyorum arada. Özellikle hamilelikte cok hassas oldum. Hep böyle konular geliyor aklıma.

Ben olsam içimi dökerdim hakkımı da haram ederdim. Ha bu tip insanların hak hukuk kaygısı olsa zaten gidip sırrını yaymazlardı ama olsun sırf içimde kalmasın diye yazar dökerdim herşeyi. Ağzıma geleni söylerdim valla.

bu terbiyesizliği yapanlar eminim 1 mesajla hiçte vicdan azabı duymayacaklardır Allaha havale edin er yada geç onlarında başına gelecek belki o zaman anlarla

Keşke ben de öyle biri olsam ama çok takarım özel konularımın hele ki. Keşke bunu aşabilsem. Bir de bu hisler hamilelikte resmen hortladı. Her şey gün yüzüme cıkıyor resmen.
Olay uzerinden yıllar geçince belki ben de takmam,yeni mezunum belki ondandır.
Doğrudur.
Yaş 40 olunca maalesef dertler boyut değiştiriyor.
Neyse...
Allahım sağlık versin de gerisi boş.
Bebeğini sağlık ve mutlulukla kucağına almanı dilerim.

Back
X