Sizce ?

Ben olsam içimi dökerdim hakkımı da haram ederdim. Ha bu tip insanların hak hukuk kaygısı olsa zaten gidip sırrını yaymazlardı ama olsun sırf içimde kalmasın diye yazar dökerdim herşeyi. Ağzıma geleni söylerdim valla.
Bazen kendimi çok zor tutuyorum. Ama iyice kötü bir noktaya gelir miyim,tereddüt ediyorum.

Keşke ben de öyle biri olsam ama çok takarım özel konularımın hele ki. Keşke bunu aşabilsem. Bir de bu hisler hamilelikte resmen hortladı. Her şey gün yüzüme cıkıyor resmen.
Olay uzerinden yıllar geçince belki ben de takmam,yeni mezunum belki ondandır.

Hamileliğine odaklan bence. Bunlarla zaman kaybedeceğine çocuğuna nasıl bir anne olmak istediğine odaklan. Hamilelik psikolojisi çok önemliymiş, yazık değil mi sana, canını sıkıyorsun?
Mesaj atsan, bu olay büyüse, eşin de duysa ne kötü olur. Hamile halinle bunlarla uğraşma, canını da sıkma. Hamilelerin duası kabul olur derler, bol bol dua et.

Yani mezunum. O çevre ile alakam kalmadı. Sadece üç beş samimi dostum var. Eminim akıllarına bile gelmiyorum ama dert ediyorum arada. Özellikle hamilelikte cok hassas oldum. Hep böyle konular geliyor aklıma.
Seninki hamilelk pskoljisi olmul canım.yoksa böylr bişeyi asla sallamazsın.mezun bile oluo ordan kmseyi görmüyosun bile yani.ben olsam arkamdan konusanları sadece mutlulugmla cezalandrrm eşimle cocugumla.

Hamileliğine odaklan bence. Bunlarla zaman kaybedeceğine çocuğuna nasıl bir anne olmak istediğine odaklan. Hamilelik psikolojisi çok önemliymiş, yazık değil mi sana, canını sıkıyorsun?
Mesaj atsan, bu olay büyüse, eşin de duysa ne kötü olur. Hamile halinle bunlarla uğraşma, canını da sıkma. Hamilelerin duası kabul olur derler, bol bol dua et.
Aslında eşim üstü kapalı bir şekilde olayı biliyor. Hayatta dertlerimi paylaştığım, beni sabırla dinleyen ve yargılamayam tek insan eşim. O da yaşıma ve hamileliğime veriyor. İleride geçecegini söylüyor. Bebegim daha dogmadan benim herşeyim. Onun için şimdiden çaba sarf edıyorum. Ama boşta kalınca bu olayları dert ediyorum. Adeta dermanım kalmıyor bu meseleler zihnime hucum edince.

Seninki hamilelk pskoljisi olmul canım.yoksa böylr bişeyi asla sallamazsın.mezun bile oluo ordan kmseyi görmüyosun bile yani.ben olsam arkamdan konusanları sadece mutlulugmla cezalandrrm eşimle cocugumla.
Çok şükür ki çok mutlu bir yuvam var. Ama üniversite hayatım onlar yüzünden eziklik hissi ile geçti. Hatırlamak bile istemiyorum. Oysa en güzel yıllarım olabilirdi.

Aslında eşim üstü kapalı bir şekilde olayı biliyor. Hayatta dertlerimi paylaştığım, beni sabırla dinleyen ve yargılamayam tek insan eşim. O da yaşıma ve hamileliğime veriyor. İleride geçecegini söylüyor. Bebegim daha dogmadan benim herşeyim. Onun için şimdiden çaba sarf edıyorum. Ama boşta kalınca bu olayları dert ediyorum. Adeta dermanım kalmıyor bu meseleler zihnime hucum edince.

Herkesin, eşinin bile bir sabrı olur dikkat etmelisin. Her şeyden önce kendin için bu meseleyi kendi içinde kapatmalısın, inşallah iyi olursun.🙏

Velevki mesaj atın hakkımı helal etmiyorum dedin...
Karşına geçip pişkin pişkşn evet sneşn dedikodunu yaptık diyen ve utanmayan biri bunu kafaya takar mı?
Boşverin.

Sence senin o kadar özel sırrını paylaşıp üstüne pişkin konuşan insanlar vicdan azabı Yaşar mı? Hakkını helal edip etmemen onlar için önemli olsa anlatırlar mıydı? Üstüne bak hala hazmedememiş dye ağızlarına bir kere daha sakız olursun. Hiç bulaşma bir daha bşy duyarsan o zaman onların anlayacağı dilden çirkeflikle karşılık verirsin yaptıklarına.
Bu insanlar dindar geçinen kişiler, o açıdan belki bir muhasebe yaparlar diye düşünmüştüm.

İnsanlar konusur konusur susar. Benim arkamdan ne dedikodular iftiralar döndü hayatim boyunca. Ama kimse de gelip bu böyle mi diyecek kadar cesur olamadı. Dik durun ve umurunuzda değilmiş gibi davranın.

Merhaba
Birkaç yıl önce üniversitede dostum sandığım kişilerle (2kişi) onların da ısrarı ile özel bir konumu paylaşmıştım.
Daha sonra bu konumu bir tanesinin yaydıgını öğrendim.
Diğeri ise daha kötüsünü yapıp benimle düşmanlık eden insanlara anlatmış. Üstelik onlarla sorun yasamamın üzerine. Hesap sorduğum zaman birinci bahsettigim inkar etti,ikincisi ise kabul etti ama pişkindi. Hem de gerekçesi cok iticiydi. Biz o kişilerle sorun yaşayınca benim önceki hayatımda iyi şeyler yaşamadığımı anlatmak için söylemiş sözde. Bu daha da asagılayıcı bana göre.
Paylaştığım şeye gelince sevgilim vardı ve bazı özel şeyler yaşanmıştı, cinsellik yok.
Şimdi onlarla görüşme ihtimalim yok. Ama numaralarına ulaşıp mesaj atmak içimi dökmek hakkımı helal etmediğimi söylemek istiyorum. Sizce bu yaptıgım şey yanlış olur mu?
Hicbirsey söyleme. Kendilerini birsey sanmasınlar. Sadece hayatından tamamen sil. Bırgun yolda görsen selam verme

İnsanlar konusur konusur susar. Benim arkamdan ne dedikodular iftiralar döndü hayatim boyunca. Ama kimse de gelip bu böyle mi diyecek kadar cesur olamadı. Dik durun ve umurunuzda değilmiş gibi davranın.
Bu da benim ezikliğim işte. Şimdiki aklım olsa kesinlikle dik durur ve ödün vermezdim. Herşey tecrübe hayatta. Belki o gün öyle olabilseydim bugun bunu da dert etmezdim.

Bu da benim ezikliğim işte. Şimdiki aklım olsa kesinlikle dik durur ve ödün vermezdim. Herşey tecrübe hayatta. Belki o gün öyle olabilseydim bugun bunu da dert etmezdim.
İcim icimi kemirse de dışarıya hic belli etmedim. Eminim siz de etmemissinizdir :)

Biraz kurtlar vadisi olacak ama "Iki insanın bildiği sır değildir" lafı çok doğru. Ben bu konuda artık kimseye güvenmem. Cünkü insanlar konuşuyor. Eşim en doğrusunu yapıyor. Biri ona "Sana bir sır vericem ama kimseye anlatma" diye bir cümle kursa hemen ara girip "yok anlatma. Bilmek istemiyorum" diyor. Ne başkasının dedikodusunu yapar nede kendisi dışarı dedikodu malzemesi verir. Görüşmeyi tamamen kesin. Mesaj dahi atmaya değmez böyleleri. Zaten yüzleşmissiniz. Biri pişkin. Biri arkasında durmayacak kadar korkak

İcim icimi kemirse de dışarıya hic belli etmedim. Eminim siz de etmemissinizdir :)
Bilemedim şimdi, belki de etmemişimdir. :)
Ama insanlar çok çok acımasız. Mesela üniversitede benimle görüşmek isteyen bir cocuk, önce ciddi gibi davrandı, sonra kafası karışık gibi konustu ve dedi ki " bir arkadasım senin tuhaf bir kız oldugunu söyledi" dedi. Ki o arkadasla hiçbir iletişim, arkadaslık vs olmadı. Gerekçesi ne bilmiyorum ama. Onun bu sözle kafasının karısmasının sebebi de bipolar bir kızla arkadas olmam. Oysa ben o kızla ona yardımcı olmak için arkadas oldum hep. Tedavisinde falan destek oldum. Ama demek ki dışarıdan öyle yorumşamışlar. İnsanları karalamak cok kolaymış bunu ünide anladım.

Back
X