Sizce?

Selam güzel hatunlar

Size bir konuda fikir danışmak istiyorum

İki arkadaşım var bunlar elti

Birbirleriyle görüşüp konuşmazlar ama benim ikisiylede problemim yok

Eltilerden birinin 17 yaşında kızı akciğer kanseri geçen sene tedavileri sağlığı nedeni ile okula gidemedi

Öğrermenleri okul idareside çocuğa moral olsun diye sınıfta bırakmadılar oda arkadaşları gibi sınıfını geçti

Eltilerden diğerinin ise 13 yaşında oğlu anemi hastası ıda sürekli tedavi görüyor oda haliyle dersleri okula devamlılığı konusunda sorun yaşıyor ve bu çocuk sınıfta kaldı

Eltilerden küçüğü oğlu anemi hastası olanı gidip ilçe meb e şikayette bulunmuş

Haliyle okul idaresine soruşturma açılmış kanser olan kızımızın belgesi elinden alınıp sınıfta bırakılmış

Arkadaş bunu ağlayarak anlattı bana
Düşman düşmana bunu yapmaz dedi
Tesselli edebildiğim kadar ettim gerçi ama bu durumda ne denir bilemedim

Bu hassas durumda siz ne yapardınız diye merak ediyorum
Ve iki çocuğada tüm kalbimle şifa diliyorum
İyi de anemi ile kanser bir mi Allah aşkına. Şeytan diyor anemi olana da Allah kanseri tatdırsın de ama olmaZ tabi. Maden aranız ikisi ile de iyi anemi hastası çocuğu olana yaptığının yanlış olduğunu gayet ciddi bir dille söyleyin.

ahahssddfss burda da okul ve oğretmenler suclu çiktı ya olsem de gam yemem artık
Önce sınıfı geçirip sonra farklı bi sebepten şikayet yiyince kızın belgesini yakmaları normal mi??? Eğitimde kısasa kısas ne zamandan beri var??? Ki bu kız kanser hastası..Geri alacaklarsa baştan sınıfı geçirmiceklerdi.Kız da zaten devamsızlık yaptığı için bunu kabullenirlerdi .Ama önce geçir sonra geri al demek dalga geçmek demek.Azıcık vicdan

Bu kin, bu nefret nedir böyle...

Bir şey yapmazdım ama şikayet edene sıcak davranamazdım artık.
Bende çok şaşırdım
Aradım anneyi helin nasıl diye çocuğa en fazla 6 7 ay ömür biçmişlerdi çocuk 1.5 senedir yaşıyor
durumu ağırlaşıyor çok zayıfladı
Bir yandan buna yanıyorum öte yandan yakınlarımın ihanetine dedi anne
Kelimelerle tesellisi olmayan bir durum ne diyeceğimi inanın bilemedim

Olayın aslı nedir, şikayet edenle konuştunuz mu?
Yani "onunki geçmiş, benimki de geçsin" demiş ve olay kontrolü dışında mı büyümüş; yoksa "benimki kaldı, o da kalsın" diye bile isteye mi şikayet etmiş?

Ve bu olaylar olurken eltilerin eşleri ne yapıyor? Söz konusu olan iki kardeşin çocukları. Adamlar ağızlarını ayırıp izlemişler mi sadece?

Selam güzel hatunlar

Eltilerden birinin 17 yaşında kızı akciğer kanseri geçen sene tedavileri sağlığı nedeni ile okula gidemedi

Öğrermenleri okul idareside çocuğa moral olsun diye sınıfta bırakmadılar oda arkadaşları gibi sınıfını geçti

Eltilerden diğerinin ise 13 yaşında oğlu anemi hastası ıda sürekli tedavi görüyor oda haliyle dersleri okula devamlılığı konusunda sorun yaşıyor ve bu çocuk sınıfta kaldı

Haliyle okul idaresine soruşturma açılmış kanser olan kızımızın belgesi elinden alınıp sınıfta bırakılmış

Hem akraba hem hasta bir cocuga bunu yapan benimle ters düşerse neler yapabilir diye düşünür selam vermek harici görüşmeyi asla düşünmezdim.Selami da sonuçta arkadaşımdı vardir 3-5 sır yaşanmışlık ne olur ne olmaz diye korkumdan verirdim😳

Allah şifa versin yavrulara ya, çok üzücü.
Oğlu olan elti, diğer eltinin kızının sınıf geçmesini mi şikayet etmiş? Sanırım öyle di mi?
Durum buysa, şahsen ben görüşmem böyle merhametsiz, kendi acısının faturasını başkalarına kesen insanla. Tam nefretlik. Bana özel bir kötülük yapmasına da gerek yok, kötü insan kötüdür işte. Evladının hasta olması kötülüğünün bahanesi olamaz. Rezil kadın. :(

Önce sınıfı geçirip sonra farklı bi sebepten şikayet yiyince kızın belgesini yakmaları normal mi??? Eğitimde kısasa kısas ne zamandan beri var??? Ki bu kız kanser hastası..Geri alacaklarsa baştan sınıfı geçirmiceklerdi.Kız da zaten devamsızlık yaptığı için bunu kabullenirlerdi .Ama önce geçir sonra geri al demek dalga geçmek demek.Azıcık vicdan
Hanimefendi burada yonetmelikle mevzuatla kimsenin kafasini gözunü yormak istemedigim için kisaca şöyle açıklayım
1-ögretmen ve idare her zaman makul bir açıklamaya dayalı olarak ogrenci lehine karar alabilir, yönetmelikleri esnetebilir, her ogrencinin yüksek menfaati mevzuatla korunur
2- anemi ve akciger karsilastırmasi , tedavi zorlukları ve sonuclanma olasıliklari gözönüne alındıginda her iki okulun aldıkları ilk kararlarin her iki çocuk icin de 1. maddeye uygun olarak doğru oldugu görülebilir
3. şikayete mahsup olan ve geri alınan hakkın ancak 1. maddede gecen öğrencinin yüksek menfaatinin gozetilmesi uzerinden itirazla açıkça resmi yollardan yapilan şikayet ve tehdit yoluyla geri alınması da mümkündür, çünkü yönetmelik esas alınır.
4. Burada iki okuldan sadece birisi tek bir hata yapmıştır, o da ölmekte olan ve mevzuatin verdigi hakla pozitif kayrilan bir öğrenciyi bile şikayet edecek kadar şeytani varliklarin olabileceğini düşünmemektir.
5.bu noktadan sonra okul ilk kararinda ne kadar legal davranmışsa ikinci karaŕı da o kadar legaldir.
ve eminim ogretmenleri sizden daha üzgündür...

Kazanılmış hak geri alınamaz... Yani çocuğu sınıfta bırakmak kanunsuz olmuş çünkü çocuk gecmeye hak kazanmış.

Burda arkadaş öğretmeni suçlamıyor. Ben de ögretmenim.

Burda süreç içerisine karışmış olan kanunsuzluk vurgulanıyor.

Yani keşke geri adım atılmasaydı ve çocuk lehine alinan kararda sebat edilseydi.

O kısımda hata olmuş P piraye

Son düzenleme:
Kanser hastası yeğenine kötülük yapan elti ile görüşmeyi kesin. Kendi hayrınıza.

Çok ayıplardım bu olayı yapan eltiyi.
Aralarında ne olursa olsun çocukları kullanmamaları gerekir. Çocuklarla ilgisi yok. Onlar kuzen üstelik.
Sanırım olayı gerçekleştirenden korkar mesafe de koyardım.
Ayıplanmayacak gibi değil zaten
Zaten çok kimseyle samimi olmam
Çok kişiyi tanırım çok az dostluk kurarım
Bunlar hem tanıdık hem müşteri haliyle iletişim halindeyim

Anemi ne düzeyde bilmiyorum ama akciğer kanseri kadar tedavisi prognozu kötü bir hastalık değil sonuçta.
Anemi hastası çocuğu olan annenin sukretmesi gerekirken bu ne çekememezlik.
Ayrıca inisiyatifle neden gecirdiklerine bakmak lazım.Belki durumu kötüye gidiyor moral olsun diye belki de gerçekten başarılı bir öğrenci.Boyle durumda insan vicdanen rahatsız olur.
Aynı zaman da neden okulda bıraktılar belki öğrenci de gayret yoktur başarısızdır onun iyiliği için de bırakılmış olabilir.
Ben böyle bir durum da hala çocukları kıyaslayan biriyle görüşmek istemezdim.

Selam güzel hatunlar

Aralarina girmeyin sessiz kalin günaha girmekten daha iyi

Back
X