Sizce?

Önce sınıfı geçirip sonra nasıl sınıfta bırakabiliyorlar?? İnsiyatif aldıysan sonuna dek gitmen gerekir.Geri almaları hukuksuz bir şey yaptıklarını kabul ettikleri anlamına gelir.Ayrıca kanserle uğraşan çocuğun psikolojisini de bozduklarından manevi tazminat hakkınız vardır gibime gelio.Kesinlikle dava açın.MEB'e şikayet edin,savcılığa gidin. Hukukçu olmadığımdan çok detaylı napılması gerekir bilemiyorum ama peşini bırakmayın derim.O kadar kolay olmamalı bugün verdim yarın aldım olayı.

Umarım çok etkilenmemiştir kızcağız. Önemli olan tek şey iyileşmesi.Gerekirse tekrar okur ilerde.Onu gaza getirin,bu yılı kayıp olarak görmesin.Okula ara verse ne olacak,önemli olan sağlık.Kıyamam yaaa.Artık insanlarda vicdan kalmamış.
Heralde bu davayı yürütecek enerjileri yada sabırları yok be kuzum
Sadece üzgün ve öfkeliler
Kız çok hasta bilemiyorum

Kazanılmış hak geri alınamaz... Yani çocuğu sınıfta bırakmak kanunsuz olmuş çünkü çocuk gecmeye hak kazanmış.

Burda arkadaş öğretmeni suçlamıyor. Ben de ögretmenim.

Burda süreç içerisine karışmış olan kanunsuzluk vurgulanıyor. P piraye
ben olsam gayet de kanuna uygun olan o ilk karari geri almazdım,yasal degil ama etik sonuclarindan korkardım ama alana da şaşirmiyorum artik ,ögretmenseniz ne demek istediğimi anlarsiniz...soruşturma açilsa bile sonuc çıkmaz çunku mevzuat iki kararda da doğru, umarim açılır çunkü zaten her fırsatta okullar ve ogretmenlerin karalandigi şu dönemde hiç leke kalmayacak şekilde tek tek tum kararlarin açıklanmasi elzem, yoksa boyle abuk subuk düşmanliklarda bile arada kalan , karalanan yine tum yanlişlar arasında dogruyu yapmaya çalışanlar olacak

Selam güzel hatunlar

Size bir konuda fikir danışmak istiyorum

İki arkadaşım var bunlar elti

Birbirleriyle görüşüp konuşmazlar ama benim ikisiylede problemim yok

Eltilerden birinin 17 yaşında kızı akciğer kanseri geçen sene tedavileri sağlığı nedeni ile okula gidemedi

Öğrermenleri okul idareside çocuğa moral olsun diye sınıfta bırakmadılar oda arkadaşları gibi sınıfını geçti

Eltilerden diğerinin ise 13 yaşında oğlu anemi hastası ıda sürekli tedavi görüyor oda haliyle dersleri okula devamlılığı konusunda sorun yaşıyor ve bu çocuk sınıfta kaldı

Eltilerden küçüğü oğlu anemi hastası olanı gidip ilçe meb e şikayette bulunmuş

Haliyle okul idaresine soruşturma açılmış kanser olan kızımızın belgesi elinden alınıp sınıfta bırakılmış

Arkadaş bunu ağlayarak anlattı bana
Düşman düşmana bunu yapmaz dedi
Tesselli edebildiğim kadar ettim gerçi ama bu durumda ne denir bilemedim

Bu hassas durumda siz ne yapardınız diye merak ediyorum
Ve iki çocuğada tüm kalbimle şifa diliyorum
17 yaşında akciğer kanseri atlatmış bir çocuğu üzebilecek kadar kalpsiz bir insanı hayatımdan çıkarırdım asla görüşmezdim. Keşke onun çocuğunun öğretmenleri de anlayışlı davransalarmış ama olmamış, bunun acısını o çocuk mu çekmeliydi, önce sınıfı geçiyor sonra sınıfıyla bırakılıyor. hayal kırıklığı hem de tarifsiz. Allah vicdan, merhamet çocuklara da şifa versin 🙏

Diğerini geçirmişler benim çocuğum neden sınıfı geçmedi diye şikayet etmek yerine , oğlumun veya kızımın böyle bir sorunu var, okul idaresinden rica ettik sınıfta bıraktılar. Çocuk çok üzülüyor, kendimiz özel dersle telafi edeceğiz çocuk geçemez mi üst sınıfa gibi ricada bulunsalarmış daha etik ve daha güzel olurmuş. Böyle derdi çocuğu değil de başkasının çocuğunu paçasından tutup yere düşürmek gibi olmuş. İlçe memde yanlış davranmış. Diğer çocukla işi olmayıp doğrudan anemi olan çocuğun işine odaklanmalılardı. Ben olsam şikayet eden eltiden çekinirdim artık, demekkş hırslı biri fazlasıyla. Çocuklara çok geçmiş olsun
Bilmiyorum olay nasıl gelişti okula ricada bulundular mı diğer çocuk için
Görseniz hiçte bunları yapacak bir kadına benzemiyor

Muhtemelen diğer elti de okula başvurdu. Benzer talepte bulundu, kabul edilmedi.Acaba şikayet olarak değil de re'sen mi dikkate aldılar bildirimi ? Yani gitmiş bizzat şikayet mi etmiş ?
Evet gitmiş bizzat şikayet etmiş
Bunu okul idaresi mahçup bir şekilde anneye anlatmış

ben olsam gayet de kanuna uygun olan o ilk karari geri almazdım,yasal degil ama etik sonuclarindan korkardım ama alana da şaşirmiyorum artik ,ögretmenseniz ne demek istediğimi anlarsiniz...soruşturma açilsa bile sonuc çıkmaz çunku mevzuat iki kararda da doğru, umarim açılır çunkü zaten her fırsatta okullar ve ogretmenlerin karalandigi şu dönemde hiç leke kalmayacak şekilde tek tek tum kararlarin açıklanmasi elzem, yoksa boyle abuk subuk düşmanliklarda bile arada kalan , karalanan yine tum yanlişlar arasında dogruyu yapmaya çalışanlar olacak
Evet sonrasında ekleme yaptım mesajima. Ben de olsam geri adım atmazdım. Çünkü çocuğu geçirmek onun lehine olacağı icin kanunla ters düşmuş bir karar degildi.

Burda kanunla ters düşen kazanılmış hakkı hiçbir yasal sebep yokken geri almakti.

Hepsi bir yana kanser hastası bir cocuğa üzüntü vermek onun hastalikla mücadelesinde ciddi bir geri adım. Onun tedavisi mutlu olmak.

Bu sebeple gecirilmeliydi ve gecirilmiş de.

Keşke sebat edilseydi. Geri alinmasaydı.

Çok çok üzgünüm.

Olayın aslı nedir, şikayet edenle konuştunuz mu?
Yani "onunki geçmiş, benimki de geçsin" demiş ve olay kontrolü dışında mı büyümüş; yoksa "benimki kaldı, o da kalsın" diye bile isteye mi şikayet etmiş?

Ve bu olaylar olurken eltilerin eşleri ne yapıyor? Söz konusu olan iki kardeşin çocukları. Adamlar ağızlarını ayırıp izlemişler mi sadece?
Şikayet edenle konuşmadım
Konuştuğum anne benim çocuğum kaldı onunkiside kalsın diye şikayet ettiğini söyledi
Ne kadar doğru bilemiyorum
Eşler yani çocukların babalarıda konuşmuyorlar
Bu olay için değil sanırım olay miras davası gibi birşeydi

Evet sonrasında ekleme yaptım mesajima. Ben de olsam geri adım atmazdım. Çünkü çocuğu geçirmek onun lehine olacağı icin kanunla ters düşmuş bir karar degildi.

Burda kanunla ters düşen kazanılmış hakkı hiçbir yasal sebep yokken geri almakti.

Hepsi bir yana kanser hastası bir cocuğa üzüntü vermek onun hastalikla mücadelesinde ciddi bir geri adım. Onun tedavisi mutlu olmak.

Bu sebeple gecirilmeliydi ve gecirilmiş de.

Keşke sebat edilseydi. Geri alinmasaydı.

Çok çok üzgünüm.
ben de cok uzgunüm keşke arkasinda durabilselerdi ama duramamıs olmalari yasal olarak hata yapmiş olmalarindan kaynaklanmıyor maalesef, iki kararda da haklılar

İki çocuk için de durumları raporlandirildiktan sonra süregelen hastalıktan dolayı kaynaştırma kararı alinilabilir ve "okula devam etmesi çocuğun sağlığı için zararlıdır -mumkun değildir " yonunde alınan doktor raporuyla kanser olan çocuğumuz evde eğitim gorebilirdi...milli eğitim bakanlığı farklı gelişen veya süregelen hastalığı olan bireylerin ihtiyaç duydukları eğitim imkanlarına kavusabilmeleri için genelde öğrenci lehine kararlar alıyor ve ailelerin her türlü şikayet -taleplerini dikkate alıyor .Açıkçası çok üzüldüm ama burada okul mu,yoksa evrak tamamlama aşamasında aile mi kusurlu davrandi bilemedim

Hanimefendi burada yonetmelikle mevzuatla kimsenin kafasini gözunü yormak istemedigim için kisaca şöyle açıklayım
1-ögretmen ve idare her zaman makul bir açıklamaya dayalı olarak ogrenci lehine karar alabilir, yönetmelikleri esnetebilir, her ogrencinin yüksek menfaati mevzuatla korunur
2- anemi ve akciger karsilastırmasi , tedavi zorlukları ve sonuclanma olasıliklari gözönüne alındıginda her iki okulun aldıkları ilk kararlarin her iki çocuk icin de 1. maddeye uygun olarak doğru oldugu görülebilir
3. şikayete mahsup olan ve geri alınan hakkın ancak 1. maddede gecen öğrencinin yüksek menfaatinin gozetilmesi uzerinden itirazla açıkça resmi yollardan yapilan şikayet ve tehdit yoluyla geri alınması da mümkündür, çünkü yönetmelik esas alınır.
4. Burada iki okuldan sadece birisi tek bir hata yapmıştır, o da ölmekte olan ve mevzuatin verdigi hakla pozitif kayrilan bir öğrenciyi bile şikayet edecek kadar şeytani varliklarin olabileceğini düşünmemektir.
5.bu noktadan sonra okul ilk kararinda ne kadar legal davranmışsa ikinci karaŕı da o kadar legaldir.
ve eminim ogretmenleri sizden daha üzgündür...
Ne ilk mesajımda ne de sonrasında ben öğretmenlere asla laf söylemedim.Yönetimin verdiği yanlış kararı sorguluyorum sadece.Yok ilk karar yönetmeliğe uygun,yok ikinci karar uygun ben bilemem,beni de bağlamaz zaten.Burda kanserr olan bir kızın duygularıyla oynanıyor,önce eline şeker verip sonra o şekeri hak etmedin deyip geri alıyorlar. Öğretmen olduğınuzdan herhalde gaza gelmişsiniz ama gereksiz bir yükseliş halindesiniz.Azıcık vicdanınız varsa kıza yapılanın haksız olduğunu siz de kabul eder ve kanunen hakkını aramasını söylediğimde de bu kadar tepki göstermezsiniz.Size başka cevap vermeyeceğim.Hoşça kalın.

Kanser tedavisi goren ogrencinin zaten okula devam etmesi mumkun degil. O cocugun evde egitim gormesi gerekir. Benim çalıştığım okulda iki öğrencimize evde egitim imkani saglaniyor. Eltilerin sacma sapan fesatliklarindan once bu konunun uzerine gitsinler. Siz de o sikayet eden kansizla iletisimi kesin bence.

Ne ilk mesajımda ne de sonrasında ben öğretmenlere asla laf söylemedim.Yönetimin verdiği yanlış kararı sorguluyorum sadece.Yok ilk karar yönetmeliğe uygun,yok ikinci karar uygun ben bilemem,beni de bağlamaz zaten.Burda kanserr olan bir kızın duygularıyla oynanıyor,önce eline şeker verip sonra o şekeri hak etmedin deyip geri alıyorlar. Öğretmen olduğınuzdan herhalde gaza gelmişsiniz ama gereksiz bir yükseliş halindesiniz.Azıcık vicdanınız varsa kıza yapılanın haksız olduğunu siz de kabul eder ve kanunen hakkını aramasını söylediğimde de bu kadar tepki göstermezsiniz.Size başka cevap vermeyeceğim.Hoşça kalın.
peki....ama gitmeden once şikayet edene de bi yorum yapsaydıniz keşke...

Pes diyorum,anemiyle kanser bir mi ,cocugun haytaligi kalmasi,
Demir anemim var ,agir kansizlikla idime gucumdeydim hep ,birde hamileyim,
Gorudmeyi kesin bunu yapanla ,iyi insan degil belli ,

Kanser tedavisi goren ogrencinin zaten okula devam etmesi mumkun degil. O cocugun evde egitim gormesi gerekir. Benim çalıştığım okulda iki öğrencimize evde egitim imkani saglaniyor. Eltilerin sacma sapan fesatliklarindan once bu konunun uzerine gitsinler. Siz de o sikayet eden kansizla iletisimi kesin bence.
Çocuk evde eğitim konusunda fırsat bulamadı daha sürekli tedaviler hastalıklar yakasını bırakmadı
Zaten evde eğitim için başvurmalarını söylemiş okul idaresi

Back
X