sizce???

gulusum3445

Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2015
38
6
34
kızlar merhaba biraz uzun olcak kusura bakmayın...
1 senelik evliyim ve nişanlandıgımızdan beri eşimin annesi tarafndan rahatsızım... Konu şu ki biz 3 eltiyiz ve ben en küçügüyüm ,kaynanam sürekli ortancayı anlatıp onu örnek gösterip duruyo bi konu yokken alakasız bi şekilde saçma sapan şeyleri büyütüp çok iyi yapmış gibi onu öne sürüp duruyo. Biz sözlendk eşimle ve o eltimn derdi kuzenine yapmakmış eşimi ve bunu eşime söylemişler oda kabul etmemiş çünkü az çok abisinin dügününde onları görmüş ve hiç ailesini sevmemiş itici bulmuş.Biz sözlendgimiz zamn o eltim annesinin evindeydi yarım saatlik yoldan kalkıp gelmedi ve aramadıda yalanlar attı durdu bi abisinin karısıyla problemleri varmış bilmem neymiş, sonra bnlar kaynanama geldiler o zmanda yine yalan attı ve dediki eşim göndermedi falan filan neyse o zmn banada hediye fincan takımı getrmiş, neyse böyle ilk başta inceledi beni kocamn aldıgı altınları sayıyo kolumda felan kaynanam bana patik vermişti onu gördü bi şok yaşadı falan neyse şimdi ben şimdi 5 aylık hamileyim ve bebegin cinsiyeti belli oldu bende whatsappta profil fotomu degiştirdim hani bi hayrlı olsun msj ı atmadı hiç bişey yazmıyo aramıyo sormuyo asıl benm takıldıgım nokta şu kaynanam her aradgında işte arar sorar falan dedi dedm ki bende valla seni arıyo bizi arayıp soran yok dedim içinde kötülük yokmuş telde konuşmayı sevmiyomuş bende dedim biz .. yengemle konuşuyoz içimiz kötü mü dedim kaldı öyle asıl benm kafama takılan eşimi abiside hiç aramıyo sormuyo bu çocuk tek başına dügün yaptı maddi olarak bi beklenti yok ama maneviyat önmli bi kez bile aramadılar ve sürekli onlar çok anlatılıyo ben bu durumdan çok rahatsızım hani anlattıgına degcek bi insan oldugunu zannetmiyorum çünkü kalbi fesat bana aldgı o fincan takımını kullandıgımı görmüş ve çok şaşrımış bence kendi de öyleki benide öyle zannetti hiç bi samimiyetine inanmıyorum güvenmiyorum şimdi bana saçma diceksiniz ama ben kişiye nasıl yaklaşcagımı hala bilemyorum...dügünümüze geldiler 5 dk durup eve gitti sürekli hiç bişeye dahil olmadı sizce benm kalbm mi fesat blemiyorum?

Samimiyetine inanmadığınız ve güvenmediğiniz bir insandan neden hala beklentiniz var ki? Onun hayatı ona, sizin hayatınız size, hala maneviyat derdindesiniz, arasa sizinki daha çok bozulacak, bırakın aramasın, bırakın konuşsun, duymayın, dert eksiğiniz mi var nedir? İlla bulayım da rahatlayım düşüncesindesiniz, yaklaşma tekniği falan yok madem ki sevmiyorsunuz uzak kalın, samimi olduklarınızla görüşün yeter. Evet bir araya gelince yüzünüze gülüp sonrasında aramıyorsa, politik davranıyordur, yani kendi evindeyken aklına bile gelmiyordur başkası, bu yüzden de kıymetli olur.

Ben dert edilecek bişey göremedim. Baştan hoşlanmamışsınız birbirinizden. Bu gayet doğal, herkes herkesi sevecek diye bir kural yok. Arar sorar, gelir gelmez bunlar mesele değil. Hem siz küçük gelin olarak kaç kez aradınız? Beklentiler de bir yere kadar öyle değil mi?
Kayınvalideniz eltinizle iyi anlaşıyor, seviyor belli ki. Eltinin kayınvalideye karşı bir saygısızlığı yok demek ki. Siz biraz kıskanmışsınız aralarındaki ilişkiyi bence.

Samimiyetine inanmadığınız ve güvenmediğiniz bir insandan neden hala beklentiniz var ki? Onun hayatı ona, sizin hayatınız size, hala maneviyat derdindesiniz, arasa sizinki daha çok bozulacak, bırakın armasın, bırakın konuşsun duymayın, dert eksiğiniz mi var nedir, illa bulayım da rahatlayım düşüncesindesiniz, yaklaşma tekniği falan yok uzak kalın, samimi olduklarınızla görüşün yeter.
samimiyetine şöyle inanamıyorum kaynanmn yanında çok farklı ama kaynanam yokken çok farklı bilemiyorum

aslında bi beklentm yok ama hani kaynanamn evnde nasıl iyi görseniz şaşırırsınız ama evlerine döndüklerinde slm sabah yok ben asıl ona şaşırıyorum
Daha çok yeni evlisiniz.İlerleyen zamanlarda şaşırmamayı da öğreniyor insan.Geçmiş zamana takılma bile.Hatta eltinin aramaması bile iyi bir avantaj.Zaten rahatsız olduğun biri aradığında gergin oluyor insan.

Ben dert edilecek bişey göremedim. Baştan hoşlanmamışsınız birbirinizden. Bu gayet doğal, herkes herkesi sevecek diye bir kural yok. Arar sorar, gelir gelmez bunlar mesele değil. Hem siz küçük gelin olarak kaç kez aradınız? Beklentiler de bir yere kadar öyle değil mi?
Kayınvalideniz eltinizle iyi anlaşıyor, seviyor belli ki. Eltinin kayınvalideye karşı bir saygısızlığı yok demek ki. Siz biraz kıskanmışsınız aralarındaki ilişkiyi bence.
valla kaynanam numarsını verdi o ilk aradı ama aramak zorunda kalmış bana öyle dedi baskısından bıktım aradım dedi sonra ben sürekli nasılsın diye hal hatr sordum o hiç aramadı ben küçük elti olarak küçüklügümü fazlasıyla yaptım

valla kaynanam numarsını verdi o ilk aradı ama aramak zorunda kalmış bana öyle dedi baskısından bıktım aradım dedi sonra ben sürekli nasılsın diye hal hatr sordum o hiç aramadı ben küçük elti olarak küçüklügümü fazlasıyla yaptım
Demekki görüşmek istemiyor. Zorlayamazsınız ki buna. Dediğim gibi sizi sevmek, sizinle görüşmek zorunda değil. Bu bir dert de değil.

Daha çok yeni evlisiniz.İlerleyen zamanlarda şaşırmamayı da öğreniyor insan.Geçmiş zamana takılma bile.Hatta eltinin aramaması bile iyi bir avantaj.Zaten rahatsız olduğun biri aradığında gergin oluyor insan.
ya bana ikili oynuyo gibi geliyo aslında kaynanamn yanında farklı o gidince arkasından tuhaf davranıyo beni şaşırtan o aslında

himm.. guclu bir arguman koydun ortaya.
konu sahibesi adina ben cevap veriyorum: Evet kiskanirdim. yeni gelen kucuk gelinim, evde kv ile cok iyi anlasan bir elti varsa… :KK4:

Demekki görüşmek istemiyor. Zorlayamazsınız ki buna. Dediğim gibi sizi sevmek, sizinle görüşmek zorunda değil. Bu bir dert de değil.
size öyle gelebilir ama kaynanam her tel açtıgında bana ara bi çpcugu hasta bilmem ne diyo bu durum beni geriyo yok ttelde aglamış çocugu hasta diye kaynanm duygu sömürgüsü yapıyo gibi geliyo yada o acndırıyo kendini ki böyle oluyo

samimiyetine şöyle inanamıyorum kaynanmn yanında çok farklı ama kaynanam yokken çok farklı bilemiyorum

Derdi eşinin annesiyle iyi geçinmekmiş işte, eltisinin ne düşündüğü yaptığı değilmiş. Kv yanında sizi aşağılıyor ve bu işleri ben en iyi falan yaparım mı diyor, yoo. O yüzden siz de kendi ilişkilerinize bakın. Elti olmayınca hayat yine devam ediyor işte, gördüğünüzde zaten muhabbet edersiniz, yokken de yoktur. Herkes beni diye sevsin uğraşan insanları genellikle kimse sevmez. Ama az kişiyle iyi ilişkiniz varsa da fazlasına gerek yok.

konu sahibesi adina ben cevap veriyorum: Evet kiskanirdim. yeni gelen kucuk gelinim, evde kv ile cok iyi anlasan bir elti varsa… :KK4:
Küçük gelin olmak en sevilen gelin olmak eklentisiyle gelmiyor ki. Kişilikle, aradaki ilişkiyle, davranışla alakalı.

hiç iyi anlaşmıyolar aslnda kaynatam hasta oldugunda 2 gün drmuş annesinin evine gitmiş gelmemiş hiç sonra bzm sözümüz oldu yine gelmedi kaynanam kızıyo ama hani nasıl diyim kötü olmayalım mı istiyo anlam veremedim

Derdi eşinin annesiyle iyi geçinmekmiş işte, eltisinin ne düşündüğü yaptığı değilmiş. Kv yanında sizi aşağılıyor ve bu işleri ben en iyi falan yaparım mı diyor, yoo. O yüzden siz de kendi ilişkilerinize bakın. Elti olmayınca hayat yine devam ediyor işte, gördüğünüzde zaten muhabbet edersiniz, yokken de yoktur. Herkes beni diye sevsin uğraşan insanları genellikle kimse sevmez. Ama az kişiyle iyi ilişkiniz varsa da fazlasına gerek yok.
zaten ben uzaktayım muhattap olmuyorum arayan arar ama ne biliyim biz onu kötü zmnlarında aradık ve o hiç iyi veya kötü günümzde aramadı

size öyle gelebilir ama kaynanam her tel açtıgında bana ara bi çpcugu hasta bilmem ne diyo bu durum beni geriyo yok ttelde aglamış çocugu hasta diye kaynanm duygu sömürgüsü yapıyo gibi geliyo yada o acndırıyo kendini ki böyle oluyo
Burda problem elti değil kayınvalide. Tekrar söylüyorum kayınvalide ile eltinin arası iyi, bu yüzden elti dertleşiyor, naz yapıyor, duygu sömürüsü yapıyor vs. Ne olursa olsun, burda eltinin suçu yok, kayınvalide size ara diyerek baskı yapıyorsa o sorun. Bunu da eltiye kızarak değil kayınvalide ile konuşarak çözersiniz.

X