Sizde Aynisi muhakkak olmustur diye düşündüm :(

hazal00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2012
369
1
26
Ankara
Merhaba arkadaşlar , 21 yaşındayım , 1 yıldır yüzümde aşiri sıvılce cıkıyor. guzel yuzum mahfoluyor resmen :(((( .. haftaya doktora gıdecegım ama korkuyorum bu ızler gecmezse. sırtımda hep cikiyordu arkadslar normaldır diyorlardi. şimdide hep sırtımda hem yuzumde yuzum 1 gun ıyı 10 gun kotu . doktora gıdecegım sızce yuzuum duzelırmı :(( o kadar hassasım yuz bakımından ne yapacagımı bılmıyorum . sizinde hıc boyle oldumu? sirttinizda ve yuzunude ..

canim benimde sirtimda boynumda felan vardir.sakin oynama .geciyo zamanla uzun sursede.

yagli yememeye calis.
aslinda ben birazda sitrese bagliyorum..yaglada alaksi vardir ama
cilt tipine dde bagli. cok mu yagli cildin.
basit evde yapilabilen maskelerden yapabilirsin .

geçer tabiki doktorun dediklerini de uygula

ve kesinlikle sivilcene dokunma

bak sıkma demiyorum dokunma

onun mikrobu temiz yerlerden de sivilce çıkmasını sağlar çünki

Arkadaşım cildiyeye gitmişti yüzünde aşırı derece sivilce vardı.Ağır bir krem yazmış doktor ama böyle güneşte kullanılmıyo karaciğeri tahrip olmasına kadar gidebilir demiş doktor.Yine de kullandı çok dikkat etti.Kısa sürede baya azalmıştı ben görünce şaşırmıştım baya.Sana da yazabilirler bilindik bi ilaç zaten:ssz:

tabii ki düzelir :16:

stresten, hormonal düzensizlikten filan kaynaklanabilir sivilceler. Tahminimce dönemseldir. Kalıcı olacak diye hiç korkmayın, artık sivilceleri çok ileri durumda olanlara bile ilaç tedavisi uygulayıp bebek gibi yapıyorlar suratı. Ama doktora gidin mutlaka :34:

evet ben de aynı durumdayım..bu zamana kadar cildim o kadar güzeldi ki herkesin de dikkatini çekerdi,bu ara berbat son 2 yıldır nolduğunu anlamıyorum alnım yanaklarım pütür pütür oldu,çok nadir sivilce çıkardı yüzümde artık peşpeşe çıkıyo ve kahverengi kahverengi leke bırakıyo..bu lekeler için dermatolog bi ilaç verdi çok şükür geçti ama problem halen devam ediyo,pütür pütür suratım

canim benimde sirtimda boynumda felan vardir.sakin oynama .geciyo zamanla uzun sursede.

yagli yememeye calis.
aslinda ben birazda sitrese bagliyorum..yaglada alaksi vardir ama
cilt tipine dde bagli. cok mu yagli cildin.
basit evde yapilabilen maskelerden yapabilirsin .
Canım evde yapılabılecek herseyı yaptım o ıkbal gurpınarın kremı falanda aldım ama gecmıyor. :(((

Arkadaşım cildiyeye gitmişti yüzünde aşırı derece sivilce vardı.Ağır bir krem yazmış doktor ama böyle güneşte kullanılmıyo karaciğeri tahrip olmasına kadar gidebilir demiş doktor.Yine de kullandı çok dikkat etti.Kısa sürede baya azalmıştı ben görünce şaşırmıştım baya.Sana da yazabilirler bilindik bi ilaç zaten:ssz:
Benımkıler cıgerden cıkıyor derler ya :D boyle koklu koklu yazarmısınız ılacın adını canım ? :)

evet ben de aynı durumdayım..bu zamana kadar cildim o kadar güzeldi ki herkesin de dikkatini çekerdi,bu ara berbat son 2 yıldır nolduğunu anlamıyorum alnım yanaklarım pütür pütür oldu,çok nadir sivilce çıkardı yüzümde artık peşpeşe çıkıyo ve kahverengi kahverengi leke bırakıyo..bu lekeler için dermatolog bi ilaç verdi çok şükür geçti ama problem halen devam ediyo,pütür pütür suratım

Aynen bırde makyaj yapama gerek yok derdı herkes. makyaj bılmem sıvılcelerı olanlar ıcındır sen nedne kulalnıyrosun derlerdı bende allaha sukur sıvılcem yok ama sevıyorum suslenmeyı derdım .. ben nazardan oldugunuda dusunuyorum wallah . ınsallah gecer haftaya gıdıyorum :((

tabii ki düzelir :16:

stresten, hormonal düzensizlikten filan kaynaklanabilir sivilceler. Tahminimce dönemseldir. Kalıcı olacak diye hiç korkmayın, artık sivilceleri çok ileri durumda olanlara bile ilaç tedavisi uygulayıp bebek gibi yapıyorlar suratı. Ama doktora gidin mutlaka :34:

Ben yzum ıcın baska hesap yaparken dıyorudm artık yuz makyajı yapmıyacam dogal olacam derken yuzum ne oldu . ınshaallah ıyı bır doktora denk gelrıım :))

Ben yıllardır sivilcelenmeye başladığımda diş macunu ile masaj yaparım hemen geçer.
Gerçekten çok işe yarıyor ama kesinlikle sıkma onları
Bir kaç gün masaj şeklinde yüzüne yedir kuruyunca ılık suyla masaj yaparak yıka

Ben yıllardır sivilcelenmeye başladığımda diş macunu ile masaj yaparım hemen geçer.
Gerçekten çok işe yarıyor ama kesinlikle sıkma onları
Bir kaç gün masaj şeklinde yüzüne yedir kuruyunca ılık suyla masaj yaparak yıka
ben yaptım dişöacunu ile dahada azdılar :))

Canım doktora gidince roaccutane veriyo direk ya. Evet geçiriyor ama karaciğeri mahvediyor. Ben kullanmadım. Zaten kağıt imzalatıyo doktor o ilaç için istemiyorum dedim. Clinique Antiblemish setini kullandım. Gerçekten çok işe yaradı. Cilt resmen sivilceleri kustu. önce aşırı çoğaldı. Sonra hiçbi şey kalmadı. Şimdi clinique in yağlı ciltler için serisini kullanıyorum sivilcelerimden kurtuldum :) Boyun ve sırttaki sivilceler için effaclar krem kullandım bunu da eczacı bi ablam tavsiye etmişti. Hatta testerları vermişti bana cidden geçti.

Sivilcelerin çok aşırı mı bilmiyorum. Yüzün doluysa clinique le düzelmez. O zaman roaccutane gerekir. Ama önce bu tip pahalı ürünleri denemeni öneririm yine de.

Doktorun bir yıkama jeli, tonik ve antibiyotik verir diğer bir ihtimalle. o zaman kullan derim. Özellikle bazı doktorlar yapma tonik veriyor. Bayağı iyi şeyler çıkıyor. Roaccutane a önyargılı yaklaş sonuç olarak.

Benımkıler cıgerden cıkıyor derler ya :D boyle koklu koklu yazarmısınız ılacın adını canım ? :)

Arkadaşın dediği krem değil. Az önce bahsettiğim roaccutane hap. ismini vermekte sakınca görmedim çünkü eczaneden isteyip de alabileceğin bir ilaç değil zaten :)

Canım hiç canını sıkma doktora git o çaresini bulur.Geçenlerde ablamla beraber cildiyeye gittik.Bana doktor antibiyotik,krem,losyon verdi ama ablama ağır ilaçlar verdi.Ablamın yüzünde sivilceler leke bırakarak geçiyormuş o yüzden ona ağır ilaçlar verdi ve eğer benimde şikayetim devam ederse aynı tedaviyi uygulayacakmış.İlaçların yan etkileri oluyormuş ama 6 ayda cildin tamamen iyileşiormuş.Ben değer diye düşünüyorum ve eczacıda bu ilaçları kullanan çok dedi.
Benim ergenliğimde bile sivilce problemim olmadı ama şuan yüzümde pek olmasa da vücudumda cok çıkmaya başladı.Özellikle omzum ve sırtımda.Çok moral bozucu bir şey cildin bozuk olması ya :( Denemediğim maske yöntem kalmadı tam iyileşir gibi oluyodu sonra hemne tekrarlıyordu bu yüzden en temiz yöntem doktora başvurmak ve dediğini harfiyen yapmak.

Hayatinda ne gibi degisiklikler oldu? Ne zaman basladi bu sivilceler biraz düsün..belki kaynagini bulursun.

Hayatinda ne gibi degisiklikler oldu? Ne zaman basladi bu sivilceler biraz düsün..belki kaynagini bulursun.

1 yıldır canım :)) her zamankı gıbı seyler. bende 3 yıl once gıbıde olmustu :(( doktora gıtmıstı ıyılestı ama sımdı yıne oldu ...

Back
X