Sizde böyle seyler duydunuz mu?

önce onun ailesine gidilir,önce onun ailsei aranır,önce onun ailesidir öncelik onlarındır....
kim demiş bunu kim çıkarmış???
saçma sapan düşünceler yhaaa........:kızgın:
gitmesem gitmem kimse beni zorlayamaz.
onun ailesi ailede benimki başka bişemiiii??
ben gitmedim geçen bayram eşimin ailesinnn yanına,ayrı şehirlerdeyis,benim ailemde tatildeki evimizdeydi,ortak karar aldık ben kendi aileme o kendi ailesine gittii:1closedeyes:
en güseli buydu benim için:1closedeyes:

Arkadaşlar bu kadar basit şeylere takılmayın, boşverin önce eşinizin ailesine gidin sonra kendi ailenize hem kendi ailenizde daha uzun süre kalmış olursunuz böylece, valizlerde nerede durursa dursun ne önemi varki.
Böyle ince detaylar için keyfinizi kaçırmayın, tadını çıkarın hayatın.

Çok güzel söylemişsin canım. Buna takılıp tatili zehir etmek yerine, Önce erkeğin ailesi ziyaret edilip, kız evine keyifle gidilmeli dimi ama.a.s

yaa insanlar ne kadar takıntılı
illa valiz onlarda mı kalsın istiyorlar
ne kadar ufak ve basit bir konu yaaaa

güzelim sen zaten yurtıdısında yasıyormusun.senede bir keree ulkene geleceksin tadını cıkaracaksın onuda kaynanam boyle istiyor bana ters diyerek onlara zıt gidip eşinle agzının tadını bozmana degmez bencee. kaynanada dursun valiz ilk ona gidin gönlü olsun cenesi kapansın enazından.sende eşinle agzının tadıyla gezi.eşinin gözünde ailesini saydı ool. karşı düşüpte sen benim ailemi saymıyon kavgasına ne gerek varkii.bazı aileler boyle seylere cook dikkat edeerr.erkek evlat sahibi olmayı dünyanınn en önemli meziyetiymiş gibi görür.oglunun ona gelmesini onurlandırılmak olarak algılıyordur kadın.
aynı seyi ben yasadımm sana oyle soyleyim.aynı yerde yasadıgımız halde benim ailemden biri geldigi zaman kahvaltı kaynanamda yapılırr.bayram yılbası vb ozel gunlerin kahvaltılarıda onda yapılır.onlar büyük olan biziz diyor sayılmak icin boyle bir adet geliştirmiş.bana terrss vee asırı derecede sacmaa..amaa eşimee goree cook guzeel.ailenin bütünlügünü korumakk olarak görüyor.
nereye kadar ters düseceksinn??buyuklerin neyazıkkki gönüllerini hoş etmezseen ogullarıylada huzurun olmuyor..heleki erkek cocuk hastasıı bir kadınsa kaynanan oglanlarımda oglanlarım diyorsaa iyisimi yap gönlünü kapattır cenesinii..

Turk kulturunde bunu cokca duyduk.
Ne kadar kabul edilmesede yinede erkek tarafina bi tik daha yakin olunmali.
Abimin kina gecesinde kina yakilirken yengemin annesi aglamaya basladi. Ardindan annemde agladi duramadi.
Herkes sordu " sen niye agliyosun, sen erkek tarafisin gelin size geliyor senin oglun onlara gitmiyorya?' Diye.
Annem " benim oglumda evden ayrilmiyormu? Ayri yuvaya cikmiyormu?'demisti.
Yani kiz el evine gidiyor diye algiliyor bizim topluluk ama oyle bisy yok.

Bizim durumumuz simdi mesela soyle; yengem ve abim bayramlarda kahvaltiya bize gelirler. Sonra bi kac misafirden sonra yengemin annesi gile giderler. Orda otururlar. Sonra gelirlerse bize geri gelirler aksama. Yada gelmezler.Bunu mecburi olarak gormeyin.Annem hic bi zaman " bak goruyonmu gelin bize gelmiyor' demedi. Hatta yengem hamile ve enfeksiyon kapiyor bazen. Annem ' hadi kizim siz eve gidin rahatca dinlen" diye eve yolladi kac kere.
Demek istedgim; evet erkek tarafina bi tik daha yakin oluyor genel olarak, ama bunu mecburi kilmak insanin zoruna gider.

Valla canım tam olarak böyle olmasa da benzer şeyler duydum ama varsa var o onların adeti benim değil seni baştan alistirmaya çalışıyorlar kesinlikle taviz verme.

Evet bizim memlekette var oyle ve ben ilk esimin ailesine inerim 2 gun kalir sonra kendi ailemde istedigim kadar kalirim tabiki bana ters geliyor ama yapacak bisey yok adetlere uyuyorum ama 2 gun esimin ailesinde 5 gun kendi ailemde kalincada laf duymuyorum :KK45:

Valiz meselesi kritik:))) bunca insan önemsiyorsa bu kadar, vardır bir hikmeti. Benim kayınvalidem de valizlerimize çok meraklıydı. Ne olacak orda dursa anlamıyorum ki. Bir nevi rehin alma mantığı galiba; valizler olmadan kaçmak mümkün değil ya:)))

ablanın sorununa 7 yıl sonra çözüm bulunmuş. tebrikler :KK36:

Sizi tenzih ederim fakat son zamanlarda toplumda soyle bir yargi olusmus: evlenirken erkek tarafi elini tasin altina koyacak eee kiz aliyolar kolay mi su kadar altin isterim bu marka buzdolabi isterim bi kere gelin olucam 5 bin liralik gelinlik isterim isterim de isterim. Fakat erkek ailesi kendini ustun gormeye ayricalik beklemeye baslayinca ama benim de ailem var hik mik..
arkadaslar bu insanlari "kiz almis" durumuna sokmazsaniz onlar da sizden bunlri bekleyemez. Madem evlilikte her aile esit, evlenirken de esit olsun o zaman.

Back
X