Sizde de böyle oldumu ek gıda sürecinde

Cngz44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2023
567
215
33
31
11 aylık ama düzeltilmiş 9 aylık bir oğlum var plesanta dekolmanı olmuştu aksijensiz kaldı karnımda hali vakti şuan iyi gibi çok şükür ama bir sıkıntımız var prematüre doğduğu için ilk zamanlarda mamayı yutarken boğazına kaçıyordu ve biz hep o korkuyu yaşadığımız için bebeğim ek gıdaya başlayıncada böylemi olacak dedik ve öylede oldu mamayı çorbayı püreleri yiyor ama çorbaya biraz tavuk didiklesem yada ekmek katsam biraz katı birşey versem öğürüyor ve boğazına takılıyor sonra kusuyor ne var ne yok çıkartıyor ama evde cici bebe gibi bisküvi yapıyorum eline veriyorum onu kemiriyor gece sürekli mama veriyorum yatırmadan önce başka birşey almıyor boyu 88 cm kilosu 12.5 yani ben onu gece yatırırken ne verebiliriö yada nasıl yedirebilirim ağzında çeviriyor bazen yutuyor ama genelde bir kaç kaşık sonrası boğaza takılma öğürme kusma ile sonuçlanıyor bu neden olabilir acaba

Kilosu çok iyi maşallah. Katı şeyler yemeyi sevmiyordur belki.
Eline havuç,salatalık,elma falan ver. Sade ekmek ver. Belki öyle alışır.

Boğazına kaçıyor ekmek bile elma falan versem daha kötü olmazmı sert ya

Boyu kilosu çok iyi acele etmeyin. 1 yaşından sonra alışır
Çok korkuyorum beyin hasarından dolayımı diyorum ama öyle olsa bisküvi yapıp veriyorum onu yiyor ondada biraz takılıyor ama diğerlerinde olduğu kadar değil arkadaşlarımın bebeklerine bakıyorum 8 aylık 9 aylık yemek kaşığı ile veriyorlar çorbayı pilav yediriyorlar yemin ederim ben böyle görünce bizimkini çok korkuyorum

Püreye çok alıştığındandır. Omlet gibi yumuşak katılarla baslayıp yavaşca arttırın sertliği. Ve artık mümkün olduğunca kendi yesin.

Maşallah maşallah kilosu harika . Beni hatırladın mı canım

Canım siz 2 yaşına kadar nörolojik kontrole gitmiyor musunuz ? Konuşmuştuk seninle hatırlarsın belki . Nöroloji doktoru tüm bu sorulara cevap veriyor

benim oğlum da öğürüyor ve öksürüyor bazen ama bir sorun olmuyor. alışıyor cocuk yavas yavas. ben bisküvi vs verdiğimde sorunsuz yiyor ama et, biraz büyük sebze vs öğürtüyor. ama kusma hiç olmadı. öğürüyor, ağzında biraz didikliyor sonra yutuyor.

öğürmesi, öksürmesi sizi korkutmasın. boğuluyor olsa bunların hiçbirini yapamaz, cocugun halinden anlarsınız.

ben her yemeği çatalla ezip veriyorum. gayet de güzel yiyor. bir de sebzeleri vs haşladığınızda parmağınızla eğer kolayca ezebiliyorsanız hiçbir sorun olmaz. ben bugün valla denemek için küp doğranmış patates verdim biraz ağzında oyalayıp yuttu bizde daha 2 diş var bir de

Canım siz 2 yaşına kadar nörolojik kontrole gitmiyor musunuz ? Konuşmuştuk seninle hatırlarsın belki . Nöroloji doktoru tüm bu sorulara cevap veriyor
Gitmiyoruz nöroloji doktoru bizi 6 ayda bir çağırıyor bir sıkıntı olmadığını söyledi bundan dolayı 6 ayda bir gelirsiniz dedi daha 4 ay var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…