Sizde de böyle oluyor mu

aha elif beni anlatmışsın. cuma günleri mutluyum, pazar günleri mutsuz. ben de olayı mevsim geçişine bağlıyorum. kışa geçelim düzelir
Evet ya cuma akşamları harika oluyo
Bence ben kışında düzelmem
Ancak izni kullanınca yani temmuz ağustasa kadar böyleyim

Genelde insanlar 1 gün tatil yapıyor öyle düşünüp teselli ol bence ayrıca derdin sanmıyorum ki işteki yorgunluk olsun
Doğru
Yok gerçekten yorgunlukta var ama benimki daha çok psikolojik
Yani hata yapmamaya çalışıyorum sosyal bi meslek olduğu için insan yıpranıyo psikolojik olarak

Gerçekten 5 gün yoruyor. Ben 3 gün maaş karşılığı çalışıyorum. 2 günde anca kendime geliyorum. Cumsrtesi pazar mutlu oluyorum böylece. Umarım zümremin tayini filan çıkmaz da dersler bana kalmaz. Yoksa 5 gün tam dopdolu gitmek zorunda kalırım

Akademik personel olup senin kadar mizmizlanani gormedim elif.Bu is sana gore degil bence.Kuzenim 8 yildir universitede.3 yildir evli.Esinden farkli sehirde.H.sonlari esinin yanina gidiyor.Bir de hamile 3 bucuk aylik.Deli gibi doktora tezi bitirmeye ugrasiyor gece gunduz.O senin kadar aglasmiyor yahu.

13 senedir aralıksız çalısıyorum
Aksam 9 sabah 6
Sabahları resmen aglamak istiyorum kalkarken:)
Her sabah aksam eve gelince uyuyucam hemen diyorım ama aksamları da uyumuyırum :)

Pz geceleri içime kasvet cokuyo:)
Pzt den nefret ediyorum
Salıyı da sevmem ama diğer gunler cabuk gecıo bana

Akademisyenlik çok zor. Kafanızda hep makaleler, hipotezler, analizler. Başka işte çalışanların işleri 5'te, 6'da, 9'da artık kaç ise bir saatte bitiyor. Ama akademisyenin kafasında hep iş var, çalışmıyorsa bile kafası dolu, kendini suçlu hissediyor. Anca tatilde rahatlanabilir, onu da yapamamışsınız.

Tavsiyem, kendinize bir sınır koyun ve o saatten sonra çalışmayın. Daha da güzeli gerekirse işte çok uzun saatler çalışın ama eve iş getirmeyin. Rahatlatabildiğiniz bir ortamınız olmuş olur.

Umarım yanlış yazmışsınızdır. Umarım Sabah 9, akşam 6'dır.

Rapor alın 1 hafta, o psikolojiyle yaz gelmez.Hatta keşke yazın yapsaydınız bunu. gerçi daha yeni bayram tatili falan geçti ama herkesin izin kullanıp sizin kullanamamanız sanırım zor geldi

Elif meslegimiz ve konumumuz ayni. Calisan bayanlar ve akademik camiada calisan bayanlar olarak ikiye ayrilmali bence. Bizde tatil denen birsey yok ki benim 5. Yılim olacak sadece yl tezim bittignde bi oh dedigimi hatrlyorum o da 1 hafta surmustu sonra ver elini doktora. Ve yine yogun bir surec. Bizim yorulmamiz icin o gun ise gitmemize gerek yok ki. Evde de dursan o gunki plana uymak ve islerini devam ettirmek zorundasin. Ayrica 5 te isten cikiyorum demissin eve gelip isle ilgili herseyi bir kenara birakabiliyor musun? Daha 9 ay oldu demissin ben de cok tecrubeli sayilmam ama 5 yillik tecrubeyle soyliyeyim bu hengame hic bitmiyor :) Ama sevmeyen de bu meslegi yapamaz zaten degil mi? Gulu seven dikenine katlanacak...
Kesinlikle disaridan gordugunuz kadar kolay degil. Ayrica universiteye, bolume ve calisilan hocalara gore degisiyor durum. En rahat bolumdeki bile surekli stres altinda mesai denen bir kavram yok gerekirse aile hayati da aksiyor.
Soylenebilecek herseyi soylemissiniz :)

Kolay bir durum oldugunu soylemedim ki kuzenim akademisyenligin en zorlu taraflariyla mucadele ediyor.Az cok elifi taniyorum.3 yil kocasiyla ayri yasasaydi gomlegi ters giyerdi bundan adim gibi eminim.

Bende cmsttesi pazar mutlu oluyorum onuda zehir etmeye çalışıyolar anlayışsız düşüncesizler
Kuzeninin bölümünfarklıdır benim bölümüm farklı herkesin iş yoğunluğu farklı

Aynı beni anlatmışsın başka söze gerek yok
Evet aynen öyle
Eve iş getirsemde zayen yapamıyorum o yüzden geç saatlere kadar sürse de okulda bitirip çıkıyorum

Rapor alın 1 hafta, o psikolojiyle yaz gelmez.Hatta keşke yazın yapsaydınız bunu. gerçi daha yeni bayram tatili falan geçti ama herkesin izin kullanıp sizin kullanamamanız sanırım zor geldi
Rapor olayına pek sıcak bakmıyolar
Bide şimdi yeni dönem başladı işler çok yoğun

Çok güzel açıklamışsın tşkler
Gerçekten öyle bu stres hiç bitmiyo hiç
İznimin bile anca bir haftasını kullanabilirim seneye sanırım

Kolay bir durum oldugunu soylemedim ki kuzenim akademisyenligin en zorlu taraflariyla mucadele ediyor.Az cok elifi taniyorum.3 yil kocasiyla ayri yasasaydi gomlegi ters giyerdi bundan adim gibi eminim.
Üff saçmaladın yine

Bide şöyle bişey var işlerin yoğunluğunu bir kenara bırakıyorum
Üzerimde psikolojik bir stres var
Çünkü dediğim gibi daha bir yıl olmadı işe gireli
Kendimi kanıtlayabildim mi burada bilmiyorum
Burada yer edinmek lazım hocaların işleri emanet edebileceği biri olmak lazım insan ilişkileri çok önemli bunu. İçin çanalıyorum bu yüzden çok yıprandım

Evet elif en zor bolum senin bolumun.Tum ulkenin akademik yuku senin ustunde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…