- 9 Eylül 2015
- 3.641
- 1.322
- 63
- Konu Sahibi elifff_____
-
Evet ya cuma akşamları harika oluyoaha elif beni anlatmışsın. cuma günleri mutluyum, pazar günleri mutsuz. ben de olayı mevsim geçişine bağlıyorum. kışa geçelim düzelir
o zamanda geri sayım oluyo bende. ilk hafta güzel. sonra ay son iki hafta ay son hafta. o da kötüEvet ya cuma akşamları harika oluyo
Bence ben kışında düzelmem
Ancak izni kullanınca yani temmuz ağustasa kadar böyleyim
DoğruGenelde insanlar 1 gün tatil yapıyor öyle düşünüp teselli ol benceayrıca derdin sanmıyorum ki işteki yorgunluk olsun
13 senedir aralıksız çalısıyorumSorum daha çok çalışan bayanlara
Ben 8-5 çalışıyorum haftada 2 gün tatil yetmiyo bana, bu sene iznim yoktu seneye var.
Tatil filanda yok önümüzde o kadar bunalıyorum ki anlatamam size pazar günleri çok kötü hissediyorum kendimi yarın iş var diye
Yoruldum bunaldım napıcam bilmiyorum bazen öyle günler oluyo ki 10 a kadar çalıştığım oluyoo
Off hala alılamadım o yüzden mi diycem ama 9 ay oldu başlayalı
Seviyorum işimi hocalarla da aram iyi ama bi eksik var sanki bende anlamadım sabahları kalkmak zaten ölüm gibi geliyo
Başlarda böyle değildi bide
Niye böyle bi psikolojiye girdim ben ya
Sorum daha çok çalışan bayanlara
Ben 8-5 çalışıyorum haftada 2 gün tatil yetmiyo bana, bu sene iznim yoktu seneye var.
Tatil filanda yok önümüzde o kadar bunalıyorum ki anlatamam size pazar günleri çok kötü hissediyorum kendimi yarın iş var diye
Yoruldum bunaldım napıcam bilmiyorum bazen öyle günler oluyo ki 10 a kadar çalıştığım oluyoo
Seviyorum işimi hocalarla da aram iyi ama bi eksik var sanki bende anlamadım sabahları kalkmak zaten ölüm gibi geliyo
13 senedir aralıksız çalısıyorum
Aksam 9 sabah 6
Sabahları resmen aglamak istiyorum kalkarken:)
Her sabah aksam eve gelince uyuyucam hemen diyorım ama aksamları da uyumuyırum :)
Pz geceleri içime kasvet cokuyo:)
Pzt den nefret ediyorum
Salıyı da sevmem ama diğer gunler cabuk gecıo bana
Yanlıs yazmısım :))))Umarım yanlış yazmışsınızdır. Umarım Sabah 9, akşam 6'dır.
Yanlıs yazmısım :))))
Şuan yataktan yazıyorum da sabah işe gtme psikolojisi ile :)))))))))
Elif meslegimiz ve konumumuz ayni. Calisan bayanlar ve akademik camiada calisan bayanlar olarak ikiye ayrilmali bence. Bizde tatil denen birsey yok ki benim 5. Yılim olacak sadece yl tezim bittignde bi oh dedigimi hatrlyorum o da 1 hafta surmustu sonra ver elini doktora. Ve yine yogun bir surec. Bizim yorulmamiz icin o gun ise gitmemize gerek yok ki. Evde de dursan o gunki plana uymak ve islerini devam ettirmek zorundasin. Ayrica 5 te isten cikiyorum demissin eve gelip isle ilgili herseyi bir kenara birakabiliyor musun? Daha 9 ay oldu demissin ben de cok tecrubeli sayilmam ama 5 yillik tecrubeyle soyliyeyim bu hengame hic bitmiyor :) Ama sevmeyen de bu meslegi yapamaz zaten degil mi? Gulu seven dikenine katlanacak...Sorum daha çok çalışan bayanlara
Kesinlikle disaridan gordugunuz kadar kolay degil. Ayrica universiteye, bolume ve calisilan hocalara gore degisiyor durum. En rahat bolumdeki bile surekli stres altinda mesai denen bir kavram yok gerekirse aile hayati da aksiyor.Akademik personel olup senin kadar mizmizlanani gormedim elif.Bu is sana gore degil bence.Kuzenim 8 yildir universitede.3 yildir evli.Esinden farkli sehirde.H.sonlari esinin yanina gidiyor.Bir de hamile 3 bucuk aylik.Deli gibi doktora tezi bitirmeye ugrasiyor gece gunduz.O senin kadar aglasmiyor yahu.
Soylenebilecek herseyi soylemissiniz :)Akademisyenlik çok zor. Kafanızda hep makaleler, hipotezler, analizler. Başka işte çalışanların işleri 5'te, 6'da, 9'da artık kaç ise bir saatte bitiyor. Ama akademisyenin kafasında hep iş var, çalışmıyorsa bile kafası dolu, kendini suçlu hissediyor. Anca tatilde rahatlanabilir, onu da yapamamışsınız.
Tavsiyem, kendinize bir sınır koyun ve o saatten sonra çalışmayın. Daha da güzeli gerekirse işte çok uzun saatler çalışın ama eve iş getirmeyin. Rahatlatabildiğiniz bir ortamınız olmuş olur.
Elif meslegimiz ve konumumuz ayni. Calisan bayanlar ve akademik camiada calisan bayanlar olarak ikiye ayrilmali bence. Bizde tatil denen birsey yok ki benim 5. Yılim olacak sadece yl tezim bittignde bi oh dedigimi hatrlyorum o da 1 hafta surmustu sonra ver elini doktora. Ve yine yogun bir surec. Bizim yorulmamiz icin o gun ise gitmemize gerek yok ki. Evde de dursan o gunki plana uymak ve islerini devam ettirmek zorundasin. Ayrica 5 te isten cikiyorum demissin eve gelip isle ilgili herseyi bir kenara birakabiliyor musun? Daha 9 ay oldu demissin ben de cok tecrubeli sayilmam ama 5 yillik tecrubeyle soyliyeyim bu hengame hic bitmiyor :) Ama sevmeyen de bu meslegi yapamaz zaten degil mi? Gulu seven dikenine katlanacak...
Kesinlikle disaridan gordugunuz kadar kolay degil. Ayrica universiteye, bolume ve calisilan hocalara gore degisiyor durum. En rahat bolumdeki bile surekli stres altinda mesai denen bir kavram yok gerekirse aile hayati da aksiyor.
Soylenebilecek herseyi soylemissiniz :)
Bende cmsttesi pazar mutlu oluyorum onuda zehir etmeye çalışıyolar anlayışsız düşüncesizlerGerçekten 5 gün yoruyor. Ben 3 gün maaş karşılığı çalışıyorum. 2 günde anca kendime geliyorum. Cumsrtesi pazar mutlu oluyorum böylece. Umarım zümremin tayini filan çıkmaz da dersler bana kalmaz. Yoksa 5 gün tam dopdolu gitmek zorunda kalırım
Kuzeninin bölümünfarklıdır benim bölümüm farklı herkesin iş yoğunluğu farklıAkademik personel olup senin kadar mizmizlanani gormedim elif.Bu is sana gore degil bence.Kuzenim 8 yildir universitede.3 yildir evli.Esinden farkli sehirde.H.sonlari esinin yanina gidiyor.Bir de hamile 3 bucuk aylik.Deli gibi doktora tezi bitirmeye ugrasiyor gece gunduz.O senin kadar aglasmiyor yahu.
Aynı beni anlatmışsın başka söze gerek yok13 senedir aralıksız çalısıyorum
Aksam 9 sabah 6
Sabahları resmen aglamak istiyorum kalkarken:)
Her sabah aksam eve gelince uyuyucam hemen diyorım ama aksamları da uyumuyırum :)
Pz geceleri içime kasvet cokuyo:)
Pzt den nefret ediyorum
Salıyı da sevmem ama diğer gunler cabuk gecıo bana
Evet aynen öyleAkademisyenlik çok zor. Kafanızda hep makaleler, hipotezler, analizler. Başka işte çalışanların işleri 5'te, 6'da, 9'da artık kaç ise bir saatte bitiyor. Ama akademisyenin kafasında hep iş var, çalışmıyorsa bile kafası dolu, kendini suçlu hissediyor. Anca tatilde rahatlanabilir, onu da yapamamışsınız.
Tavsiyem, kendinize bir sınır koyun ve o saatten sonra çalışmayın. Daha da güzeli gerekirse işte çok uzun saatler çalışın ama eve iş getirmeyin. Rahatlatabildiğiniz bir ortamınız olmuş olur.
Rapor olayına pek sıcak bakmıyolarRapor alın 1 hafta, o psikolojiyle yaz gelmez.Hatta keşke yazın yapsaydınız bunu. gerçi daha yeni bayram tatili falan geçti ama herkesin izin kullanıp sizin kullanamamanız sanırım zor geldi
Elif meslegimiz ve konumumuz ayni. Calisan bayanlar ve akademik camiada calisan bayanlar olarak ikiye ayrilmali bence. Bizde tatil denen birsey yok ki benim 5. Yılim olacak sadece yl tezim bittignde bi oh dedigimi hatrlyorum o da 1 hafta surmustu sonra ver elini doktora. Ve yine yogun bir surec. Bizim yorulmamiz icin o gun ise gitmemize gerek yok ki. Evde de dursan o gunki plana uymak ve islerini devam ettirmek zorundasin. Ayrica 5 te isten cikiyorum demissin eve gelip isle ilgili herseyi bir kenara birakabiliyor musun? Daha 9 ay oldu demissin ben de cok tecrubeli sayilmam ama 5 yillik tecrubeyle soyliyeyim bu hengame hic bitmiyor :) Ama sevmeyen de bu meslegi yapamaz zaten degil mi? Gulu seven dikenine katlanacak...
Kesinlikle disaridan gordugunuz kadar kolay degil. Ayrica universiteye, bolume ve calisilan hocalara gore degisiyor durum. En rahat bolumdeki bile surekli stres altinda mesai denen bir kavram yok gerekirse aile hayati da aksiyor.
Soylenebilecek herseyi soylemissiniz :)
Üff saçmaladın yineKolay bir durum oldugunu soylemedim ki kuzenim akademisyenligin en zorlu taraflariyla mucadele ediyor.Az cok elifi taniyorum.3 yil kocasiyla ayri yasasaydi gomlegi ters giyerdi bundan adim gibi eminim.
Ben öyle bişey iddaa etmedim ama evet yüküm çok fazla anlayamazsınEvet elif en zor bolum senin bolumun.Tum ulkenin akademik yuku senin ustunde :)
Evet şükrediyorum benim ki psikolojik bişey sanırım zaten8-5, haftada iki gün izin. bence şükredin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?