Sizde kiracılık ne durumda?

Müge Anlı'nın "Geldim gidiyorum, şöyle bir kadın olamadım" dediği kadin tipisiniz.

Elini bir işe sürmeyen, prenses modu hep açık, erkenden çocuk yapıp tek maaşla her şey çok zor diye ağlayan...

Eşiniz kolilere dokunma dedi diye dokunmuyorsunuz. Oldu...
Neden yargılıyorsunuz hanımefendiyi? Tek maaşlı diye çocuk yapmasın mı? Onlar öyle uygun görmüşler. Kendi çalışsa, o para da bakıcıya da gidecekti. Belki iş aradı bulamadı, belki atanamadı.

1 ay 2 ay olsa hadi tamam da 1 yıldır psikolojinizdemi bozulmadı. Her hafta bir odayı süpürün silin yerleştirin. Toplanması yine bir hafta. Ben hamile halimle hemde son ayım da koli yaptım geldim yerleştim. Tamam yardımcı oldular ablamlar bana 4 gün sürdü yerleşmesi. Sizin sürsün 15 gün ama kolilerden malzeme aramak daha zordur yerleştşrmekten. Ayrıca diğer evde ne almışsam bu evde de kullanıyorum. Sadece antreye aldım halı perde falan değişmeye ne gerek var. Kii zaten yerleşmeyi sevmiyorsunuz. Diyelim ki lojman çıkmadı. Taşınana kadar koli açmayacakmısınız

Çok istiyorum şöyle düzenli kendime ait bir evim olsa ama görüyorum ki maddi olanaklar buna yetmiyor eşimle ne zaman konuşsam maddi gücünün yeterli olmadığını bazı şeylerin zamanla olabileceğini söylüyor artik bu pahalılıkta iyice umutsuz olmaya başladım eşimle ne zaman bu konuyu konuşsam tepkisi çok ağır oluyor taşındığımız 1 sene olcak eşyalarim bir odanin icinde 1 senedir kolilenmiş halde bekliyor neden diye sorarsanız lojman başvurusu yapmistik onu bekliyoruz ona göre tekrardan evi tasiyacagiz ve ben o kolilerin icinden hergün birseyler aramaya calisiyorum ne nerede bilmiyorum hersey karman çorman böyle oluncada insanin ne yaşama hevesi kalıyor ne de evde bir huzur hergün birşeyler aramaktan ciddi anlamda bunaldım diyorum böyle nereye kadar idare edeceğim bazen kafayi yicek gibi oluyorum her gittiğim yerde perde sıkıntısı halı degistirme sıkıntısı nereye kadar diyorum artik Allah ihtiyaci olan herkezi bir ev sahibi yapsin inşallah diyorum ne kadar zormuş arkadaşlar
Tam olarak nerdesiniz, alabilecek imkanınız varda mı erteliyorsunuz onu bilemedim. Ama bugünün işini yarın bırakma demişler. Hatta bence Bugünün işini yarına bırakma TÜRKİYE'M olarak değişmeli malum her geçen gün imkansızlığa doğru ilerliyoruz :D Ben resmen aileme karşı isyan çıkardım ev alma konusunda. Çok ayrıntılı bizim ev meselesi ama şöyle söyliyim istediğimiz arsayı bir hafta arayla kaçırdık ve zararımız 50 bindi. Babam ise para elimize geçsin öyle alalım diyordu bu arada evi sattık sözleşme imzalandı cayması durumunda 15 bin ödeyecekti karşı taraf tabi bizim içinde geçerli. Bende dedim ki parayı beklemeye gerek yok zaten satıldı aynısını bizde alacağımız arsa için yapalım derken kaçırdık. Hiçbir zaman böyle şeyler ertelenmemeli tabi maddi imkanınız varsa.

Usengeclik seviyem diyecegim uzgunum djdjdj yani 1-2 ay beklediniz hadi baktiniz haber gelmiyo acarsiniz kolileri ya?O kullandiklarinizi yikayip kolilere koymak,sonra geri aramak daha sacma degil mi?
Bilmiyorm ben perdeleri yikayip makinadan cikana kadar,perdesiz halini bile sevmiyorm evin.Cikarp hemen asiyorum.1 yil odamin birinde kolilerle yasayamzdim.

Neden yargılıyorsunuz hanımefendiyi? Tek maaşlı diye çocuk yapmasın mı? Onlar öyle uygun görmüşler. Kendi çalışsa, o para da bakıcıya da gidecekti. Belki iş aradı bulamadı, belki atanamadı.
Bakamıyorsa zorluk çekecekse evet yapmasım öyle göçebe gibi yaşasın o zaman

Evet ev almak gibi bir plani varsa çocuk yapmasın. Gebelik planlaması bu gibi sebeplerle yapılır. Yeni bir gider kapısı açılacaksa, mevcut isteği gerçekleştiremeyebilir. Onlar öyle uygun görmüş ne saçma bir savunma? Uygun gördüyse sonucuna katlansın, katlanmıyor ki. Ha bire kocasina ne zaman ev alcaz diye soruyor.

Bakamıyorsa zorluk çekecekse evet yapmasım öyle göçebe gibi yaşasın o zaman

Evet ev almak gibi bir plani varsa çocuk yapmasın. Gebelik planlaması bu gibi sebeplerle yapılır. Yeni bir gider kapısı açılacaksa, mevcut isteği gerçekleştiremeyebilir. Onlar öyle uygun görmüş ne saçma bir savunma? Uygun gördüyse sonucuna katlansın, katlanmıyor ki. Ha bire kocasina ne zaman ev alcaz diye soruyor.
Herkesin hayatına kimse karışamaz. Aile planlamasından mı sorumlusunuz?

Çok istiyorum şöyle düzenli kendime ait bir evim olsa ama görüyorum ki maddi olanaklar buna yetmiyor eşimle ne zaman konuşsam maddi gücünün yeterli olmadığını bazı şeylerin zamanla olabileceğini söylüyor artik bu pahalılıkta iyice umutsuz olmaya başladım eşimle ne zaman bu konuyu konuşsam tepkisi çok ağır oluyor taşındığımız 1 sene olcak eşyalarim bir odanin icinde 1 senedir kolilenmiş halde bekliyor neden diye sorarsanız lojman başvurusu yapmistik onu bekliyoruz ona göre tekrardan evi tasiyacagiz ve ben o kolilerin icinden hergün birseyler aramaya calisiyorum ne nerede bilmiyorum hersey karman çorman böyle oluncada insanin ne yaşama hevesi kalıyor ne de evde bir huzur hergün birşeyler aramaktan ciddi anlamda bunaldım diyorum böyle nereye kadar idare edeceğim bazen kafayi yicek gibi oluyorum her gittiğim yerde perde sıkıntısı halı degistirme sıkıntısı nereye kadar diyorum artik Allah ihtiyaci olan herkezi bir ev sahibi yapsin inşallah diyorum ne kadar zormuş arkadaşlar
1 sene nedir oyle bir haftada yerlesir onlar. Tasinirken de tekrar toplanir. Bir yıl oyle yasanir mı hic akıl var mantık var

Kolileri çıkarmamak tamamen kendi tembelliginiz, kim olsa bunalir koliden eşya topladığı evden.
Derdiniz ne ya?
Acın kullanın güzel güzel. Lojman çıkarsa sevinçle tekrar kolilersiniz. Ben de kaç ev taşıdım, atla deve mi yani eşya kolilemek?
Tasinacaginiz kesinleşince oradan buradan karton bulmaya başlarsınız, akşamları kendinizi yormadan eşinle pitpitli baloncuklara eşyaları sarar, gündüzden kendiniz koliler, zaman içinde toparlanirsiniz. Millet karnı burnunda, bebeğiyle taşınıyor da bu kadar dert etmiyor.
Sorunun kaynağı o koliler, açın yerleştirin güzel güzel...
Ayrıca adama 'ev alalim' diyince kavga ediyormussunuz. Şöyle deseniz 'ben de ise gireyim, benim maaşımın yarısını krediye vereyim kalanı kendim kullanayım, sen de kalan krediyi ödersin,evi gecindirirsin. En azından kendi evimizde oluruz/ya da kıraya veriririz. Maaşlar arttıkça ödeme sabit kaldığından rahat ederiz'
Sence de biraz daha çözüm odaklı gelmiyor mu, maaşlı çalışan,satacak arsası arabası olmayan kocaya ev ev ev diye tutturmaktan?

Herkesin hayatına kimse karışamaz. Aile planlamasından mı sorumlusunuz?
Şaka mısınız hanımefendi? Karışamayacaksak buraya niye konu açılıyor? Al işte karışıyorum. Sen de korunmalısın. Neden diye sorarsan çünkü öyle. :KK70:

Kolileri açmamak çok saçma geldi. Bütün gün evdesiniz zaten her gün 1 koli açsanız şimdiye çoktan bitmişti. 1 sene de insanın neye ihtiyacı olmaz ki? Eşyaları neden siz kolileyip bantliyorsunuz? Kaç kere taşındım tek bardak kaldirmadim yerinden, bu işi yaoan elemanlar var zaten.

Evet tek maaşla küçük çocuğunuz varken ev almanı zor. Madem ev istiyorsunuz bunu düşünerek çocuğu erteleyerek siz de işe girip çalışacaktınız. 1 sene kolileri açmamak nedir ona da ayrıca şaşırdım. İster üşengeçlik deyin ister tembellik başka açıklaması yok çünkü. Senelerce lojman çıkmasa senelerce kolide mi duracak eşyalarınız? Ne kadar zor olabilir eşyaları çıkartıp geri toplamak, kaç günlük iş? Hayatı kendi kendinize zorlaştırıyorsunuz.

1 4 4 yil seklinde 3 evde kiraciydim. Her gittigim evde gittigim gun yerlestirdim herseyi. 1 yil daha yasamaya senedim mi var diye dusundum. Siz de keske yerlestirseydiniz. 1 yildi koli kurcalamakta cektiginiz sıkıntının onda birini yerlestirip toplarken cekmezdiniz

Evin bir kenarında koliler dursa huni takip gezerim heralde.
Geçen haftasonu yatak odası ile oturma odasını değiştirdik 2gunde her şeyi yerine koyayım, ortalık düzelsin diye sinir krizi geçirecektim.
Oyle koli falan görsem bilemiyorum :KK53:
Ben 1 hafta kvlere gidiyorum valizden giyiniyoruz diye gerilen insanım. 🤣

Üşengeçlikten değil şimdiye 50 kere dizmiştim küçük cocugum var onla firsat bulamadim canım ve eşimde çok istemedi ayrica dokunmami
Esinizi ilgilendirmez ki. Tum gun evde olan sizsiniz. 1 senedir esyalar oylece duruyor. Lojman ne zaman cikar belli değil. Esiniz bebege bakarken siz yerlestirecektiniz ya da tam tersi olacakti.
Ayrica tek maasla ev alabilmek icin esinizin 20 30 bin kazanmasi+pesinatinizin olmasi gerekiyor. Yahut sizde calisacaksiniz. Keske insanin onune hersey hazir gelse ama oyle bir hayat yok

Eşyalarınızı çıkarın siz, kendinize bir plan yapın, hangilerini sürekli kullanacaksanız onlardan başlayarak gün gün çıkarın. Kolilerinizi de atmayın, deponuz varsa oraya kaldırın, hazırda dursun taşınacağınız zaman için madem.

Kendinizde çalışmayı düşünün ev almak istiyorsanız, bir süre sonra da eşinizle oturur uzun vadeli bir plan yaparsanız eve yönelik.

Çocuk varken ve kirada otururken ev almanın gerçekleşmesi için kenarda sağlam bir birikmiş, yüksek kredi alacak kadar iyi bir kredi notu ve onun ödemesini yaparken hayat kalitesini çok azaltmayacak kadar iyi bir maaş lazım.

Önce bu gereklilikleri yerine getirmeye çalışın.

Back
X