• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizde kiracılık ne durumda?

Çok istiyorum şöyle düzenli kendime ait bir evim olsa ama görüyorum ki maddi olanaklar buna yetmiyor eşimle ne zaman konuşsam maddi gücünün yeterli olmadığını bazı şeylerin zamanla olabileceğini söylüyor artik bu pahalılıkta iyice umutsuz olmaya başladım eşimle ne zaman bu konuyu konuşsam tepkisi çok ağır oluyor taşındığımız 1 sene olcak eşyalarim bir odanin icinde 1 senedir kolilenmiş halde bekliyor neden diye sorarsanız lojman başvurusu yapmistik onu bekliyoruz ona göre tekrardan evi tasiyacagiz ve ben o kolilerin icinden hergün birseyler aramaya calisiyorum ne nerede bilmiyorum hersey karman çorman böyle oluncada insanin ne yaşama hevesi kalıyor ne de evde bir huzur hergün birşeyler aramaktan ciddi anlamda bunaldım diyorum böyle nereye kadar idare edeceğim bazen kafayi yicek gibi oluyorum her gittiğim yerde perde sıkıntısı halı degistirme sıkıntısı nereye kadar diyorum artik Allah ihtiyaci olan herkezi bir ev sahibi yapsin inşallah diyorum ne kadar zormuş arkadaşlar
Kardeş kolileri aç yerleştir. Taşınıncada telrar yerleştirsin. Koli yapmak öyle aman aman zor bir iş değil

Tabikide yaşanmaz ama beklemek gibi bir zorunluluğum vardı bende mutlu degilimki bu durumdan ayrıca küçük çocuğum var küçük cocugunuz varken öyle herşey bir anda istediğiniz gibi olmuyor ne yazikki
Benim de 2 küçük kızım var. İlk anne olduğumdan beri 4 kere ev taşıdım, en uzun oturduğum 1,5 seneydi. Evet zor uzun süre açamadığım koliler oldu ama bu süre en fazla 1 ay oldu. Günlük kullandıklarınızı yerleştirdiyseniz her gün koli kurcalamanıza neden gerek oluyor anlamadım. Eşiniz ne iş yapıyor bilmiyorum ama siz çalışmıyorsanız ve birikimi yoksa çok da zorlamayın adamı. Tek maaşla ev alınabilecek yıllar çoktan geçti. Milyonları bulmuş ev fiyatları.
Perde ve halı düzenlemeye gelince, her seferinde yenilerini almanıza gerek yok. Bir evde salonda kullanılan diğer evde çocuk odasında bir diğerinde oturma odasında kullanılabilir. Ben perdelerim taşındığım eve uzun gelince altlarını diktim biraz.

Küçük cocugum var cnm o yuzden hiç bulasmadim vakit aliyor cunku
e böyle daha çok vakit alıyor hem de düzensiz. hem de eviniz yuva gibi değl
3 aylık ve 6 aylıkken çocuğum iki kere taşındım eşimle ben ikimiz vardık sadece yani yapılmayacak şey değil ki her gün bi kutu açsanız. hiç lazım olmayam şeyler tamam dursun da kullanılacak eşyayı da 1 senede açarsınız

4 kere taşındım, maksimum 3 günde bütün evi kolileyip açtım. Bu kadar zaman koliyle durmanız çok saçma.

Tek maaş ev kira bir de çocuğunuz var. Eşiniz ayda şöyle 20 bin filan kazanmıyorsa ve kenarda da peşinat için bir kaç yüz bin liranız yoksa ben eşiniz nasıl ev alsın. Adamı yapamayacağı bir şey için neden darlıyorsunuz bakın yarın öbürgün eşim evden uzaklaştı benle sohbet etmiyor filan diye konular açarsınız böyle yaparsanız. Kusura bakmayın ama dırdır denir sizin yaptığınıza. Ha ev konusu çok takıntı olduysa sizde bir an evvel çocuğu bakıcı kreş çağına getirip çalışmaya başlayın. Koli konusuna girmiyorum bu kadar ağırkanlılık beni aşıyor

Çok istiyorum şöyle düzenli kendime ait bir evim olsa ama görüyorum ki maddi olanaklar buna yetmiyor eşimle ne zaman konuşsam maddi gücünün yeterli olmadığını bazı şeylerin zamanla olabileceğini söylüyor artik bu pahalılıkta iyice umutsuz olmaya başladım eşimle ne zaman bu konuyu konuşsam tepkisi çok ağır oluyor taşındığımız 1 sene olcak eşyalarim bir odanin icinde 1 senedir kolilenmiş halde bekliyor neden diye sorarsanız lojman başvurusu yapmistik onu bekliyoruz ona göre tekrardan evi tasiyacagiz ve ben o kolilerin icinden hergün birseyler aramaya calisiyorum ne nerede bilmiyorum hersey karman çorman böyle oluncada insanin ne yaşama hevesi kalıyor ne de evde bir huzur hergün birşeyler aramaktan ciddi anlamda bunaldım diyorum böyle nereye kadar idare edeceğim bazen kafayi yicek gibi oluyorum her gittiğim yerde perde sıkıntısı halı degistirme sıkıntısı nereye kadar diyorum artik Allah ihtiyaci olan herkezi bir ev sahibi yapsin inşallah diyorum ne kadar zormuş arkadaşlar
Artık bu devirde ev almak çok zor. benimde kafaya taktıgim bı konu ama yapacak bişey yok.

Hayır bir de koca ne karışmalı ki, yerleşirim yerleşirim,kocama mı sorcam?
Bence konu sahibi tembel. Kocası da öyle deyince işine gelmiş. 1 yıl yahu bu, 365 gün, 52 hafta. Her hafta bir koli açılsa bitmişti zaten çoktan.

Ev konusuna gelince konu sahibi artık ev alabilmek için iki kişinin iyi maaşlarla çalışıyor olması ve ciddi bir peşinatınız olması lazım. Zaten artık bankalarda çok zor kredi veriyor. Geri ödemeleri yüksek. Şartlarınız uygun değilse eşinizi neden zorlayıp, huzursuz ettiğinizi anlamadım ben.

Kolilere içinde neler olduğuna dair kağıt yapıştırabilirsiniz böylelikle ne nerede diye aramak zorunda kalmazsınız.

Kolilere içinde neler olduğuna dair kağıt yapıştırabilirsiniz böylelikle ne nerede diye aramak zorunda kalmazsınız.
3 gün değil 1 hafta değil. Bence onu bile yazmaz konu sahibi.
Zaten misafir için özel olanları çıkarmasa bile insan gğnlğpk kullacaklarını yerleştirse bile bu kadar strese gitmez ya benden bile üşengeç yada eşiyle saçma sapan bir inatlaşma içinde.

1 yıldır kolide duruyorsa demek ki gerekli eşya değilmiş ya satın ya ihtiyacı olanlara verin.

Bunun haricinde çocuk bir bahane değil, sizin de işinize gelmiş ama yakınmak için de sebebiniz olmuş gibi. Üstünüzden ölü toprağını atın, önemsiz ve çözümü olan şeyleri bu kadar dert etmeyin.

O kolileri açın bi güzel yerleşin
Böyle evinize ısınamazsınız, hep ha gittik ha gideceğiz diye yaşanmaz
Her gittiğiniz yerde niye halı değiştirdiğinizi anlamadım, perdeyi de bi oda olmasa bile başka odaya uyarlayabilirsiniz.
Üzgünüm ama kenarda ciddi birikimi yoksa tek maaşlı ve bir çocuklu birinin ev alması çok zor
Siz çalışmayı düşünmez siniz

Canım kendini niye stres ediyorsun o kolileri tekrar toplamak daha az stres yapar. İki günlük dünya gününü güzelleştir. Ben otel odasını bile güzelleştiriyorum 3 güne çıkacağım ama o 3 günüm niye değersiz olsun?

Ve tek maaş ile evet zor, ileride işe girersen falan düşünürsünüz. Çok maddiyatçı bakma bence, Türkiye’de ev almaya çok önemli bakıyoruz ama yurt dışında kimsenin umrunda değil. Biraz biriktiriyorlar, biz o birikimle eve giriyoruz onlar hemen hop tatile gidiyor. E mutlular mu mutlular. Rahatlar mı rahatlar.

Benim ailem de bana ev bırakabilmek için çalıştı durdu, e noldu? Keşke günün keyfine baksalardı iki ülke gezsek veya Karadeniz turu yapsaydık bana anı kalsaydı. Şimdi yaşlandılar, en güzel zamanları kredi ödeme stresiyle geçti. Yaşa gitsin bence yani, kocanı da germe, harika mutlu pozitif neşe dolu sa bir çocuk yetiştir inşallah🙏🏻

Biz çocukluğumuzdan beri herhalde 15-16 kez taşındık. Evimizin eşyaları az ve öz oldu. Fazla gereksiz hiç bir şeyi yük etmedik. En fazla mutfak gıda ve kitaplarımız oldu. İstediklerinizin farkındayım ama huzurunuz varsa gerisi boş bir şekilde hallolur. Kutuları açın, numaralayın. Eşyaları içindekileri yazın saklayın. Gerekli olduğunda hemen hızlıca toplarsınız. Kutuları da açıp düzleştirip bir yere kaldırın

Back
X