• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizdede böylemi

eşimin ailesi bizi oturmaya çağıracakları zaman yada bize gelmek istedikleri zaman eşimi arıyorlar eşimde bi ayşeye sorayım diyor beni arıyor sonra onlara haber veriyor 4 aydır evliyim.yeri gelince gelinleriyiz ama bizi takmıyorlarmı çekiniyorlarmı anlamadım.ben biraz mesafeli durmaya çalşıyorum ama zaten eşimde bana soruyor belki başka planım vardır diye.ama bana çok saçma geliyor yanılıyormuyum.

Tam olmak istediğim kaynana şekli.:ssz:

benim annem kocamdan bir şey istediğinde önce beni arar,ben kocama söylerim.ben de oğullarımı arayacağım.oğlum karısını arayıp sonra bana haber versin:34:

eşimin ailesi bizi oturmaya çağıracakları zaman yada bize gelmek istedikleri zaman eşimi arıyorlar eşimde bi ayşeye sorayım diyor beni arıyor sonra onlara haber veriyor 4 aydır evliyim.yeri gelince gelinleriyiz ama bizi takmıyorlarmı çekiniyorlarmı anlamadım.ben biraz mesafeli durmaya çalşıyorum ama zaten eşimde bana soruyor belki başka planım vardır diye.ama bana çok saçma geliyor yanılıyormuyum.

Guzelim sen de ne istedigine karar verir. Mesafe koymussun, iste ise yaramis, daha ne istiyorsun?
yakin bir iliskide olsaniz seni ararlardi.

Bence en doğrusunu yapıyorlar, sen belki müsait olmadığında bunu onlara direk söylemeyebilirsin ama eşin güzel bir dille ailesine söyler bir şekilde.

canım yeni evlisiniz diye çekiniyor olabilirler ben 2.5 yıllık evliyim ilk aylarda benimde öleydi evliliğe alışmaya çalışırken bu durum danda çok muzdariptim en son benim haberim olur sürekli eşim aranırdı
birgün işten çıktım asansörde öğrendimki kayınvalidem bize gelmiş karşı komşuda beni bekliyormuş eşime dedim benim neden haberim yok akşama misafir olduğundan ay beni aradı unuttum söylemeyi dedi (ben kimim ki yani )ayrıca o annem misafir değil dedi ve ben ondan sonra sesizliğimi bozdum ve eşime empati duygularını geliştirdim bu olaydan sonra şehir dışından erkek kardeşim aradı cumartesi size gelicem dedi gel dedim eşimede söylemedim cmtsi sabahı uyanıp evde kardeşimi görünce ben;
-ayyy canım şimdi lütfen bugün tüm işlerini iptal ediyorsun ve kardeşimle ilgileniyorsun haber vermeyi gereği duymadım çünkü o benim kardeşim misafir değil o an surat şekli herşeye değerdi zafer kazanmıştım kendimi seviyorum ya:)
şimdi çok şükür farklı şehirlerdeyiz ama senin gibi bende çok şikayetçiydim bu durumdan şükür kurtuldum:)

Yeni evli olduğunuz için çekiniyorlardır. Eğer direkt size sorsalar, uygun değilseniz bile, "hayır" diyemezsiniz ya da derseniz kırılırlar diye dolaylı yoldan soruyorlardır. Zamanla samimiyetiniz arttıkça bu sorun kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Eğer zamana bırakmadan hemen kalkması konusunda istekli iseniz; bir dahaki sefere eşinize tamam ben anneni arayıp söylerim diyebilirsiniz. Ya da (belki zaten yapıyorsunuzdur ama) arada sırada arayıp siz davet edebilirsiniz, böylece onlar da çekinecek birşey olmadığını görürler.

ben daha kötüsünü yaşıyorum canım eşimin ailesinden kimse beni aramaz bize gelecekleri zamanlarda da ki bu çok nadir olur eşimi ararlar eşimde bana sorar ben onay verirsem gelirler malum çalışıyorum falan öyle işte..
ama şuda var kayınvalidem hergün istisnasız eşimi arar bigünde akıl edip beni aramaz gıcık oluyorum onun bu davranışına o böyle yapınca benimde arayasım gelmiyor.

Direk seni arasalar ve musait degilim desen san kirilirlar, ve o kirginliklar buyur buyur adeta bir kartouyken cig haline donusur. Bu durum herkes icin en hayirlisi

Bence evin kadınının aranması gerekir..
Ne olursa olsun.
Benim kayınvalidemler pek gelmez. O yüzden bir kere geldiklerinde de hiç aklıma gelmedi şimdi kimi aradıkları:)))

İnsan eşinin ailesiyle arasına mesafe koyabilir. Ancak bu mesafe iletişimin dolaylı yoldan (eş aracılığıyla) yapılabileceği anlamına gelmemeli bence.

Eğer hem mesafeyi koruyarak hem de sizi de aramalarını istiyorsanız, eğer karşınızda anlayışlı bir aile varsa bunu nazik bir dille anlatabilirsiniz..

Yani oğullarını aramalarında anormal bir durum yok tabi,,, ama sürekli oğulları aranınca rahatsızlık hissetmeniz normal,,,

Aile de siz de iletişimi dengeli tutmalısınız.. Böle devam etmeli mi ? diye düşünürseniz bence etmemeli, gerektiğinde sizi gerektiğinde oğullarını aramalarını bilmeliler.. ya da bunu siz zamanla rayına oturtmaya çalışın, ufaktan ufaktan hissettirin.. kadınların hisleri kuvvetlidir..

Bence bu ufak bir sorun ve sorun büyümeden bu sorunu çözmelisiniz...

Cok sey ariyoruyorsunuz bence.siz musait olmasiniz musait diilim gelmeyin diyemessin ama esin diyebilir.ailesi cok dusunceliymis.bazen sorun ariyoruz ve buluyoruz ama onemli olan olumlu tarafndan bakabilmek.esinin ailesi sonucta en iyi seklde sorun cikarmadan anladmanin mutlu olmanin yollarini aramalisin.takilma derim

tabiki haber verecekler bu bir lüks değil.kaçıncı yüzyıldayız.tabi düşüncesiz davranan aileler vardır ama benim demek istediğim.onların beni takmayıp oğullarının evi diye eşime sormaları.görümcemle pazar günü bana gelicekler eşim zaten dışarda biliyorlar yine beni aramıyorlar lafa gelince kızımızsın ciğerimşzsin ama hep laf oyunları

hımmm anladım direkt size sormamaları tuhaf evet. eşinize sebebini sorsanız deseniz ki ben de ailenle iletişim kurmam gerektiğinde senin aracılığınla mı yapmalıyım sen bizim posta güvercinimizsin galiba diye şaka yollu takıl :)

zavallı kaynanalar ne yapsalar yaranamıyorlar . ilk aklıma bu geldi. zaten mesafeli davranıyormuşsun . bunun sözü var nişanı var gelip gitmesi var hala mı mesafelisin biraz empati . :72:

Canım bak zaten mesafeliyim demişsin sen öyle olunca onlarda eşini arıyorlardır ama sonuçta bir şekilde haber veriyorlar gelmek istediklerini soruyorlar, emrivaki yapıp eşine biz gelicez demiyorlar eşinde sana sormamazlık yapmıyor soruyor müsait olduğunda çağırıyorsun seni zorlayan bir şey yok. Ama çok aranmasını istiyorsan eşine söylersin beni arasınlar diye o da arayın söyleyin neden onu aramıyorsunuz der. Ayrıca aranızdaki sorunları bilmiyorum ama kaynananız eşinizi arayıp gelmek istiyorum demeden küçük olarak ve gelin olarak siz kaynananızı arayıp şu gün bekliyorum gelin diyebilirsiniz siz arayıp demediğiniz için eşinize söylüyordur. Biraz mesafe de kapanır böylelikle çünkü kaynanalar aranmak ister gelinleri tarafından davet bekler.

bende ilk başlarda takılıyordum böyle şeylere ama sonra takılmamaya çalışmaya başladım :)

hatta eşim banada sormazdı gelinderdi yada geliriz derdi. kavga gurultu tatlı dil herseyi deneyerek eimin bana sormasını sağladım ama kvnin hala bana sormasını sağlayamadım.

Back
X