• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizden baska kimsem yok..

helloeverybody

:/
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2013
1.172
300
133
Merhaba kizlar,

Yasim 23 ve turkiyede yasamiyorum forumdakiler bilir , sirf bildigin ergen konusu diye yazmamaniz acisindan ozellikle yasimi belirtiyorum .

Problemim annemle , birturlu kendisiyle anlasamiyoruz malesef .

Ben surekli evde oturan yasadigi sehirde tek bir arkadasi bile olmayan , aylarca telefonu kapali olsa bir nasilsin mesaji gelmeyen , carsidan carsiya disari cikan , sevgilisi hic olmamis , tek sosyallesme araci tv ve bilgisayar olan bir kizim. Okumuyorum liseyi bitirdim ve universiteye basvurdum giremedim neticede, tekrar hazirlaniyorum .
Ve avrupada yasiyorum o herkesin gelmek icin can attigi , gelenlerin özgurluk sarhoslugu icerisinde kucaktan kucaga dolastigi avrupada...
Annem cok kati kuralci dedigim dedik bir insandir . Su ana kadar kendisinden asla abes bir istegim olmadi . Yasitlarim arkadaslariyla ulke ulke gezerken , onlarca sevgili degistirirken, calisip para kazanirken ben hicbirsey yapmiyorum sadece evde oturuyorum. Yanlis anlasilmasin benim oyle isteklerim bile yok inanin , ne de ozeniyorum onlara..
Benim kendimden bu kadar odun vermeme ragmen kendisi ben tv basinda bir kac saat oturdugumda ev islerine el atmadigim sonra yaparim dedigimde kavga cikartmasi her hareketimde bir kusur bulmasi,ve en son bilgisayar telefonumu elimden almaya calismasi gercekten son raddeye geldi . Ben bunlari hakedicek neyaptim bilmiyorum inanin 15-16 yasindaki kizlar bile benim cektigimi cekmiyordur . Annem gercekten hayatimi karartti , belki cok basit gelebilir komik gelebilir sizlere ama hergun psikolojik siddet goruyorum . Dayanicak gucum kalmadi .
Sabahtan beri agliyorum ve su an gizliden bilgisayarimi alabildim ve size kostum cunku sizden baska paylasicak kimsem yok benim...

Annenizin derdi tam olarak ne? Üniversiteye girmenizden sonra mı biraz daha serbest bırakmayı düşünüyor sizi?
Özel bir derdi yok hergun birine kafayi takiyor . Ozellikle ayni hareketi davranisi tekrarlayanlara , mesela benim tv izlemem geceleri bilgisayara bakmam gibi ...

Özel bir derdi yok hergun birine kafayi takiyor . Ozellikle ayni hareketi davranisi tekrarlayanlara , mesela benim tv izlemem geceleri bilgisayara bakmam gibi ...

Aynı benim annemmiş o bakımdan ama diğer saydıklarınızın yanında çalışıp para kazanmayı ayrı bir yere koyun, ben o işi 16-17 yaşlarındayken uzun süren kavgalarla en azından yaz ayları için halletmiştim. Gerisi geldi sonra.

Aynı benim annemmiş o bakımdan ama diğer saydıklarınızın yanında çalışıp para kazanmayı ayrı bir yere koyun, ben o işi 16-17 yaşlarındayken uzun süren kavgalarla en azından yaz ayları için halletmiştim. Gerisi geldi sonra.
Uzun kavgalar ettigimde "avrupanin ozgurlugu gelmis " olur bana kendisinin deyimiyle , afedersinizde ne halt diye avrupaya geldik anlamiyorum turkiyedeyken cok daha ozgurdum . Burda tam bir ruh hastasiyim , insanlarla konusurken bile elim ayagima dolasiyor kekeliyorum, asosyalim uzun lafin kisasi.

Bence zaten anneniz hicbir sey yapmamaniza kiziyo , hicbir sey yapmadiginiz halde kizmiyo yani ..

Universiteye hazırlanıyorum demissiniz bunun icin gittiginiz bir kurs veya gunluk yaptiginiz bir calisma var mi varsa bunlari yapip annenize duzgun bir sekilde artık dinlenmeyi hak ettiginizi söyleyebilirsiniz...

Ama günlük ugrastiginiz bir ugrasiniz yoksa bir is bulmayı deneyebilirsiniz biraz birbirinizden ayri kalmak belki iyi gelir...

Uzun kavgalar ettigimde "avrupanin ozgurlugu gelmis " olur bana kendisinin deyimiyle , afedersinizde ne halt diye avrupaya geldik anlamiyorum turkiyedeyken cok daha ozgurdum . Burda tam bir ruh hastasiyim , insanlarla konusurken bile elim ayagima dolasiyor kekeliyorum, asosyalim uzun lafin kisasi.

Bana da güya batı/ege bölgesinin özgürlüğü gelmişti, ne olacak ki? Annelerin savunmaları evrensel bu konularda :)
Ama son gülen iyi güler tartışmaların sonunda, şimdiye kadar abes bir isteğinizin olmaması da iyi bir şey gibi gözükse de aslında değil, ne kadar isterseniz o kadar ulaşırsınız özgürlüğünüze, makul nedenlerle çevrili bir isteğe de en sonunda bıktığı için bile "tamam" dese bile kazanan yine sizsiniz. Ama bunu milletin kızları neler neler yapıyor biçiminde söylemeyin veya kabul etmezsen ben de şunu yaparım vs. o çok ters teptiriyor.

Annenizin korkularimi var? tekin bi yer degilmi kaldiginiz yer,neden disari yollamiyor? Belki tehlikeli goruyordur disariyi. Mesela ben Almanyada yasayan Turkler adina endiselenir oldum haberlerle kac kisi olduruldu.

ondan ayri.
Bende 20li yaslardayim bende avrupadayim ama annem asla boyle seylere kizmadi.
Calismanizadami izin vermiyor?Calismak icin her anne destekler ya, anormal bisey bu sizinkisi.
Benim annem hatta evde oturma calis para biriktir diye destekledi.

Annenin yasi kac, eski kafa gibi geldi dusunceleri felan. Kiz evde oturur disari cikmaz kimsetini bekler gibi bi dusuncesi var.

Bence zaten anneniz hicbir sey yapmamaniza kiziyo , hicbir sey yapmadiginiz halde kizmiyo yani ..

Universiteye hazırlanıyorum demissiniz bunun icin gittiginiz bir kurs veya gunluk yaptiginiz bir calisma var mi varsa bunlari yapip annenize duzgun bir sekilde artık dinlenmeyi hak ettiginizi söyleyebilirsiniz...

Ama günlük ugrastiginiz bir ugrasiniz yoksa bir is bulmayı deneyebilirsiniz biraz birbirinizden ayri kalmak belki iyi gelir...
Canim universite sistemi ayni olmadigindan anlatmam biraz uzun surebilir . Ama sunu soyleyebilirim ki ben yapmam gereken herseyi yaptim ,
Calismaya gelincede calismama izin vermiyor .

Bakın beni yanlış anlamayin ancak bunları birinin size demesi gerekli. Benim yakinimda reelde tanıdığım bir insan olsa bende diyemem kırıcı olmasindan cekinirim ancak suan ne siz beni taniyorsunuz ne de ben sizi. Ve samimi olarak durumu anlatip yorum istemişsiniz bende doğruları yazacağım. Kırılmayın lütfen, ama bence gercekten normal değilsiniz. Yani acaba hic düşündünüz mu yaşıtlarim böyleyken ben niye boyleyim diye, yani tamam onlara ozenmiyorsunuz ama neden? Su bir gercek ki butun insanlar hemen hemen ayni standartta doğar sonra nasil yetiştirildiyse oyle devam eder hayatina bir yerden sonra da iş kendi kendini geliştirmesidir. Bence suan sizin asosyalliğinizin sebebi anneniz. Yani çok dominant ve sizi ezelden beri o kadar kısıtlamis ki siz bu sekilde mutlu olduğunuzu saniyorsunuz. Yani suan oyle gelmiyor olabilir ama bir sorun olduğu kesin. Suanki asil sorununuz annenizle tartismaniz degil de bu asosyallik meselesi olsa daha iyi olacaktir. Bir yerden baslayin artik derim ben hatta univeristeyi bakin bu dedigim cok onemli.rica.ediyorum düşünün bunu bu sizin icin dönüm noktasi niteliğinde olabilir, "ailenizden uzakta okuyun" yapabileceginiz en iyi sey bu bence. Orda arkadaslar edinizsiniz sevgiliniz olur hayata alisirsiniz gezmeyi tv ve bilgisayar dışında sosyal hayati guzel bulmaya baslarsiniz ve hatta kendinize guveniniz gelir. Esenlikle kalin inşallah

Bana da güya batı/ege bölgesinin özgürlüğü gelmişti, ne olacak ki? Annelerin savunmaları evrensel bu konularda :)
Ama son gülen iyi güler tartışmaların sonunda, şimdiye kadar abes bir isteğinizin olmaması da iyi bir şey gibi gözükse de aslında değil, ne kadar isterseniz o kadar ulaşırsınız özgürlüğünüze, makul nedenlerle çevrili bir isteğe de en sonunda bıktığı için bile "tamam" dese bile kazanan yine sizsiniz. Ama bunu milletin kızları neler neler yapıyor biçiminde söylemeyin veya kabul etmezsen ben de şunu yaparım vs. o çok ters teptiriyor.
Evet canim haklisin belki biraz kendim icinde birseyler istemeliyim , cunku gercekten iyi degilim gercekten...

Annenizin korkularimi var? tekin bi yer degilmi kaldiginiz yer,neden disari yollamiyor? Belki tehlikeli goruyordur disariyi. Mesela ben Almanyada yasayan Turkler adina endiselenir oldum haberlerle kac kisi olduruldu.

ondan ayri.
Bende 20li yaslardayim bende avrupadayim ama annem asla boyle seylere kizmadi.
Calismanizadami izin vermiyor?Calismak icin her anne destekler ya, anormal bisey bu sizinkisi.
Benim annem hatta evde oturma calis para biriktir diye destekledi.

Annenin yasi kac, eski kafa gibi geldi dusunceleri felan. Kiz evde oturur disari cikmaz kimsetini bekler gibi bi dusuncesi var.
Irkcilik konusu yuzunden degil canim , babama bile arkadaslariyla konusmasin diye kisitlama getirdi su an babamin bile arkadasi yok . Neden cunku annemin kriterlerine uymuyorlar..
Calisma konusunda kiyamiyorum diyor ama ben 23 yasindayim cocuk degilimki..

Back
X