• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizden baska kimsem yok..

bak bence şikayet etmiyorum desen bile bu durumdan hoşnutsuz olduğun çok belli ben sana bu konuda hak veremedim bi türlü :KK43: neden böyle olsun ki 23 yaşında daha hayatın başında ve en güzel yıllarında olan bi kız neden asosyel bir şekilde akşama kadar evde internette dolaşsın yada televizyon izlesinki? bence sen bırak bütün bunları hemen bişeyler yap hangi ülkedesin ve orada üniversiteye hazırlanma olayı nasıl bilmiyorum ama bununla ilgili bir hazırlık kursu varsa hemen oraya yazılmalısın yada iyiyce araştırıp kendine uygun bir iş bulabilirsin bunun yanı sırada hemen spora başla ama bilindik bir spor salonuna yazıl eminim yavaş yavaş sosyalleşmeye başlayacaksın kendini insanlara kesinlikle kapama ve kendini yalnız hissetmene hiç gerek yok ister hayatında seni mutlu edecek bir gelişme ister moralini bozan bir konu biriyle paylaşmak istediğin her ne varsa bana burdan mesaj atabilirsin :) sana inanıyorum bence sen istesen hayatını çok güzel düzene koyarsın
Ne kadar guzel yazmissin , cok mutlu oldum cok tesekkur ederim :) , Bende cok istiyorum spora falan yazilmayi ama onada izin cikmadi :) ,hayirlisiyla bu okul meselesi bir cozulsunde bende artik bir yol cizebilsem onume :)

avrupada gençler 18 doldurunca ayrı eve çıkıyorlar..sende ayrı eve çıkarsın..devlet işsiz olduğun için kira yardımı ve iş bulana kadar para yardımı da yapar..neden bu kadar baskı altında yaşıyorsun..sonra iş bulursun..arkadaş çevren olur..eğlenceye katılırsın..erkek arkadaşında olur..ama böyle sürekli evde oturmayla kimse senin kapını çalıpta..haydi arkadaş olalım demez..önce yaşadığın hapisden çık..:KK39:
Canim bunlarin hepsini biliyorum yinede sagol hatirlattigin icin ama biz avrupali degiliz herseyden evvel, turk örf adetlerinde yok boyle birsey dolayisiyla ayni eve cikma mevzusu yok benim icin . Sadece universiteyi baska bir sehirde kaazanirsam mecburi olarak cikicam ama aksi sekilde olamaz.

okurken bunlari benmi yazdim diye bir an affalladim. Yasadiginiz bütün durumlar hatta hayatiniz bile benimkiyle ayni. Herkesin deliler gibi özgür hissettigi avrupaya bir kac yil önce yerlestik, hicbir zaman sosyal cevre edinemedim. Türkiyede üniversite kapisindan döndüm geldim burda hala liselerde sürünüyorum 5 yildir. Deli gibi cabaliyorum okulum konusunda gelecegim konusunda ancak anneme sorsaniz ben kendine hayri olmayan uykudan baska bir hayati olmayan biriyim. Haftanin 5 günü sabah 6 da kalkarim 4 ten önce eve girdigim olmaz ancak bir hafta sonu 10-11 lere kadar uyuyorum diye olmadik laflar isitirim. Evde sürekli bir ise yaramadigimi söyler, ne yaparsam yapayim hep kusurlarimi görmeyi kendine görev edinmis bir annem var. Artik cabalamaktan o kadar yoruldumki inan hicbirsey yapmiyorum. Tamda annemin dedigi gibi biri oldum, söyleye söyleye beni o olmadigim kiza cevirdi. Icimden hicbirsey yapmak gelmiyor, yapinca bir yabanciya yapiyor gibi hissediyorum, öyle hissiz ve isteksiz. ( benim de yasim 23 )
Ayni hisleri paylasiyormusuz demekki , özelden dertleselim canim :)

Bildiğim kadarıyla Avrupa'da ayrı eve çıkabiliyor 18 yaşından sonra insanlar ve devlet de pek çok masrafını karşılıyor.Ben senin yerinde olsam bu kadar psikolojik baskıya katlanacağıma çıkarım ayrı eve,hem üniversiteye hazırlanırım hem de kendime iş bulur bir güzel keyfime bakarım.İşe girdiğin zaman sosyal çevren de artar..Kendini yıpratma bu kadar.Artık Türkiye'de bile yapıyor insanlar bunu,ki ben 7 yıldır yalnız yaşıyorum! Biraz kendini silkele ve güçlü ol..23 yaş az değil canım,kendi kararını kendin verebilirsin..
Haklisin canim ama bizim örf adetlerimizde ayri eve cikmak yok hernekadar avrupada olsak bile , yasim az degil ama annemin bu muamelesinden kurtulamadim malesef...

Back
X